Filter :


KERKEN - Jorwert - AGENDA

19-12-18

Kerstkoor 'De Kerststerren' in Redbadtsjerke Jorwert

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Jorwert
Entree: Vrij entree, met na afloop collecte voor het goede doel
Kerstkoor de Kerststerren onder leiding van Jildou Talman heeft een meerstemmig a capella repertoire. In de jaren dat het koor bestaat is er een repertoire opgebouwd van inmiddels meer dan 100 kerstliedjes. Ieder jaar worden hier liedjes aan toegevoegd en wordt er een keuze gemaakt uit het bestaande repertoire. Veelal zijn het eigen arrangementen van de dirigente Jildou Talman. Het koor zingt bekende en minder bekende kerstliedjes, zoals oude Engelse carols, kerstliederen in het Nederlands, Russisch, Latijn, Frans, maar ook de Amerikaanse “kerstkrakertophits”.Ze zingen voor het goede doel, dus vrij entree maar na afloop een collecte.

Opgave: Opgave is niet nodig24-12-18

Krystkonsert Tetsje van der Kooi yn Redbadtsjerke Jorwert

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Jorwert
Entree: € 17,50


Kryst 2018

Kryst is het lichtfeest. Tetsje en haar muzikale vrienden laten in prachtige, oude kerkjes horen wat licht voor de wereld betekent. Met oude en nieuwe muziek, inspirerende verhalen en kaarslicht.
Lichtvoetige Amerikaanse songs, pareltjes van oude volksliederen en prachtige werken van onder meer Bach en Händel.

Tetsje van der Kooi (sopraan), Wytske Holtrop (cello), Rianne Jongsma (fluit), Jacco Lamfers (piano) en verteller Frank Belt.

Opgave:
Kaarten zijn te bestellen via: www.tetsjevanderkooi.nl


03-02-19

Warnser Bach Ensemble

Tijdstip: 11.30 uur
Locatie: Jorwert

Het Warnser Bach Ensemble is opgericht in het jaar 2000. Al vanaf de oprichting staat het Ensemble onder de bezielende leiding van initiatiefneemster en dirigente Pauli Yap. Het WBE bestaat uit een gezelschap van zangers en instrumentalisten dat een periode per jaar bij elkaar komt om een reeks van drie concerten in verschillende sfeervolle Friese kerken voor te bereiden.
Het ‘vaste’ projectkoor bestaat uit zo’n 25 vergevorderde zangers, waaruit ook de solisten gerekruteerd worden. De professionele instrumentale bezetting is wisselend en afkomstig uit barokorkest Concerto d’ Amsterdam. Zij spelen op authentieke instrumenten.

In Jorwert wordt op 3 februari 2019 Fux en Bach uitgevoerd met het “Kaiserrequiem” van Fux en “Der Geist hilft unser Schwachheit auf” van Bach.

Fux Kaiserrequiem
Johann Joseph Fux (1660-1741) was een Oostenrijkse componist, muziektheoreticus en pedagoog uit het late baroktijdperk. Hij is het meest bekend als de auteur van Gradus ad Parnassum, een verhandeling over contrapunt, dat het meest invloedrijke boek is geworden over de Palestrina-stijl van renaissancepolyfonie.
Het Kaiserrequiem schreef hij in 1720 voor de begrafenisplechtigheid van Eleonora, weduwe van Leopold I. Het werk werd in de daaropvolgende 23 jaar nog negen maal uitgevoerd, onder meer op het feest van Allerheiligen en op de begrafenis van keizer Karel VI, waaraan het werk de naam Kaiserrequiem te danken had.
In dit werk gaat Fux zich te buiten aan alle barokke stijlen die hij beheerst. Tekstuitbeelding paste hij daar waar mogelijk was veelvuldig toe. Richting het eind van dit Requiem gaat de polyfone stijl overheersen.
Het Requiem is geschreven voor 5-stemmig koor, solisten, 5 strijkers en orgel.
Der Geist hilft unsrer Schwachheit auf

Het concertprogramma wordt aangevuld met Bachs motet Der Geist hilft unser Schwachheit auf (De geest geeft onze zwakheid), 1729, BWV 226.
Het is een motet gecomponeerd voor de begrafenis van Johann Heinrich Ernesti in Leipzig.
Het geheel staat o.l.v. Pauli Yap.

Website: http://www.podiumfrysklassiek.nl