Filter :


KERKEN - Gorredijk-Kortezwaag - AGENDA

15-10-18

De klok moat werom! in Mariakerkje Kortezwaag

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Gorredijk-Kortezwaag
Entree: € 21,50
In 1797 werd de huidige Mariakerk gebouwd, zonder toren. In 1896 besloot het toenmalige kerkbestuur om er alsnog een toren op te zetten. Maar wie zou dat betalen? Besloten werd een van de klokken uit de klokkenstoel naast de kerk te verkopen. Daar was de kerkvoogd het absoluut niet mee eens: woedend verliet Tjalle Tamme de vergadering: ‘As ik dea gean, wol ik troch twá klokken bebongele wurde!’, en met deze woorden sprak hij zijn vloek uit over het dorp. Het is hoog tijd dat de klok terugkomt, om Tjalle Tamme’s vloek eindelijk op te heffen.

In De Klok moat werom! zult u zien of dit gaat lukken. Er wordt ook een kinderboek gemaakt met dit verhaal. Een theatervoorstelling van Eijer Producties en de bewoners van Gorredijk e.o., met dans, muziek en film.

Regie en choreografie: Janna Eijer, Eijer Producties en de commissie Mariakerk Kortezwaag, schrijfster boek: Janny van der Molen. M.m.v. zangkoor Nim it sa’t it is, Frysksjongkoor, Koor De Reade Hoeke.

Meer informatie verkrijgbaar via: info@eijerproducties.nl

Opgave: Kaartverkoop via https://www.ticketkantoor.nl/shop/deklokmoatwerom
Website: http://deklokmoatwerom.nl/index.html


25-11-18

Preek van de leek door CdK Brok in Mariakerkje Kortezwaag

Tijdstip: 10.30 uur: inloop met koffie/thee; 11.00 uur: start preek
Locatie: Gorredijk-Kortezwaag
Entree: gratis (collecte aan het eind van de preek)
Nadere mededelingen volgen nog over de inhoud van de preek van Commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok op zondag 25 november. Hij zal bij die gelegenheid tevens het klokkenstoelkunstwerk onthullen.