Filter :


KERKEN - Olterterp - AGENDA

03-03-19

Helder akoestisch Olterterp

Tijdstip: 15:00 - 17:30
Locatie: Olterterp
Entree: €7,50

Helder akoestisch in Olterterp

Op 3 maart speelt de Friese band Helder een akoestisch concert in de Sint-Hippolytuskerk in Olterterp.

Helder is een veelzijdige band, welke op unieke wijze zowel akoestisch als versterkt, een specifieke sound weet toe te voegen aan het eigen repertoire en mooie covers. Een melodieus collectief met meerstemmige zang, is kenmerkend voor Helder.

Het afgelopen jaar zijn de mannen druk bezig geweest met het opnemen van een zestal Friestalige eigen nummers. Waar de voorgaande CD’s versterkt waren, zijn deze nummers Akoestisch opgenomen en laten de vernieuwde sound van de mannen van Helder horen. Deze nieuwe nummers zullen zij eind maart presenteren o.a. met een optreden in Noardewyn bij Omrop Fryslân en een EP presentatie in Franeker. Maar natuurlijk zullen zij deze nummers ook in Olterterp al ten gehore brengen. Reden te meer om hierbij aanwezig te zijn!

De mannen van Helder zijn zeker geen onbekenden in Friesland.  Ruim 15 jaar geleden richtten de broers Roelof (gitaar/leadzang) en Sido Wagenaar (drums/ leadzang) uit Drachten de band Helder op.                                

De band, die gecompleteerd wordt door Jan Roorda (toetsen) en René Mulder (bas), heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten. In 2011 won Helder met het nummer ‘Hjir’ de Fryske Music Night Award. Ook worden de eigen geschreven nummers regelmatig gedraaid op Omrop Fryslân.   Helder speelt naast eigen geschreven, deels Friese nummers, ook covers van onder andere Douwe Bob, BLØF, Marco Borsato, Volumia, James T. W. John Mayer en Nial Horan.

Nadere info over "Helder"  www.facebook.com/helderonline 

Aanvang: 15:00 uur (tot 17:30 uur, inclusief pauze). 

Kaarten á €7,50 kunt u reserveren via pr.helderonline@gmail.com

 


Opgave:

Kaarten kunt u reserveren via    pr.helderonline@gmail.com


Website: http://


23-03-19

Lenteconcert door docenten en master-studenten Kamermuziek

Tijdstip: 16:00 uur
Locatie: Olterterp
Entree: € 11,00 (t/m 18 jaar: gratis)
Deze professionele musici, die doceren en studeren aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen voor hun Master of Music, spelen samen met hun (gast) docenten, klassieke kamermuziek. Ensemble- en orkestspel en het geven van concerten vormen een belangrijk onderdeel van het masterprogramma. 
Het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen is zeer verbonden met de samenleving in het noorden van Nederland en heeft tegelijkertijd internationale uitstraling en niveau. Hun missie is het opleiden van inspirerende musici die het verschil maken in onze samenleving.

Dit concert wordt georganiseerd door Cultbee, in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium, met dank aan vrijwilligers, donateurs (Cultbee is een culturele ANBI), partners, subsidiegevers. Reserveren aanbevolen!  Meer informatie: www.cultbee.nl en www.hanze.nl/nld/onderwijs/kunst/prins-claus-conservatorium

Na afloop van het concert wordt een ‘high wine’ georganiseerd in Hotel-Restaurant “Het Witte Huis” op loopafstand van de kerk.

 
Opgave: Kaartverkoop - genummerde kaarten: kaartnummer = stoelnummer.
Bij: Da Drogisterij Ans, Hoofdstraat 36, 9244 CN Beetsterzwaag  
of per email: cultuur@cultbee.nl  of telefoon:  06-4022 5196
of online op website www.cultbee.nl bij Eventbrite: https://www.eventbrite.com/e/lenteconcert-in-olterterp-docenten-en-studenten-prins-claus-conservatorium-tickets-55400973804

Website: http://www.cultbee.nl


14-04-19

Lezing door Anne-Goaitske Breteler over na-oorlogse walvisvaarders

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Olterterp
Entree: 7,50

Opgave:

Op 14 juni 2018 heeft Anne-Goaitske Breteler( dochter van Gerrit Breteler en Anke Bijlsma ) haar debuut 'De traanjagers, herinneringen van naoorlogse walvisvaarders' uitgebracht bij de Amsterdam University Press. In het boek beschrijft zij op fraaie wijze de herinneringen van oud-walvisvaarders die allemaal, net na de Tweede Wereldoorlog, mee zijn gegaan op de reizen richting de Zuidpool. De sfeer aan boord en de avonturen in de havens passeren de revue evenals de walvisjacht zelf, maar ook de twijfel en ambivalentie die tot op de dag van vandaag als een schaduw over deze herinneringen hangen.

Nu het boek verschenen is, geeft Anne-Goaitske door heel Nederland lezingen over dit onderwerp. In haar lezing bespreekt zij niet alleen deze vergeten geschiedenis aan de hand van de reisverhalen van de mannen die ze sprak, maar ze laat het tevens zien met originele foto's en film-fragmenten.

De recensies over haar tot nu toe gehouden lezingen zijn lovend.

Entreekaarten voor aanvang bij de kerk of reserveren via olterterp@gmail.com 

Locatie Hippolytuskerk: Achterwei 6 Oterterp.  Pad in tegenover restaurant "Het Witte Huis". 

 


Website: http://