Filter :


KERKEN - Rottevalle - AGENDA

31-03-19

Tobias Borsboom (piano) in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Bekendheid verwierf hij met een dubbele nominatie voor de Dutch Classical Talent Award, die hem in 2015 werd uitgereikt. Tobias is een veelgevraagd pianist op velerlei podia en festivals als het Storioni Festival, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Wonderfeel Festival, My First Festival en The International Holland Music Sessions. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek.
Tobias Borsboom speelt o.a. werken van Liszt, Debussy, Swerts, Godowski en Nasapoulou.
(Foto Marco Borggreve)

Inlichtingen/reserveringen: h.lansen@chello.nl

Website: http://


15-08-19

Apollo Ensemble (hobo, klarinet, natuurhoorn, fagot, pianoforte) in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 12,50 (inclusief koffie/thee)
Het pianokwintet van Mozart in de Doarpstsjerke van Rottevalle. Sommige muziek is zo mooi en spreekt zo tot je verbeelding, dat je eigenlijk iets meer van dit wonder zou willen weten en het misschien zelfs een tweede keer zou willen horen.
Donderdag 15 augustus kan dat, dan komen de docenten van de Apollo Zomeracademie van Drachten naar Rottevalle met een pianoforte om in de doarpstsjerke met het publiek een ontdekkingsreis te maken door de wonderlijke muziek van W.A. Mozart. Zijn pianokwintet KV 542 voor pianoforte, hobo, klarinet, hoorn en fagot, dat hij in 1984 in Wenen componeerde, beschouwde Mozart zelf als het beste dat hij ooit gecomponeerd had, zo schreef hij zijn vader. Een feit is dat vanaf de eerste uitvoering, twee dagen nadat hij het af had, dit stuk gelijk een groot succes werd en dat is het gebleven tot de dag van vandaag! Het Apollo Ensemble speelt op kopieën van instrumenten uit de tijd van Mozart. In de doarpstsjerke belooft deze authentieke klank heel mooi tot zijn recht te komen.
Uitvoerenden: Robert de Bree - klassiek hobo, Erica Hoeprich - klassiek klarinet, Stefan Blonk, natuurhoorn, Thomas Oltheten - klassiek fagot en Marion Boshuizen - pianoforte.

Inlichtingen/reserveringen: yvette.mulder1968@gmail.com

Website: http://


13-10-19

Ketevan Sharumashvili (piano) in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Dat de Georgische topmuzikante Ketevan Sharumashvili zich onlangs in ons land heeft gevestigd, is een ware verrijking voor klassiek minnend Nederland. Naast haar voortreffelijke techniek blinkt de jonge charismatische pianiste vooral uit door haar enorm diepgaande spel. Haar fijngevoeligheid is indrukwekkend en kalmeert de ziel van de luisteraar.
Ze groeide op in Tbilisi en begon daar pas op twaalfjarige leeftijd met haar pianostudie. Toch wist ze al op haar veertiende het Rubinstein Concours in Parijs te winnen. Ze volgde een imposante internationale opleiding (in vier landen!), die ze afsloot als 'special talent' bij pianogigant Jan Wijn in Amsterdam. Meerdere prestigieuze prijzen staan op haar naam en ze kreeg masterclasses van de grootste pianisten ter wereld.
Ketevan heeft voor haar concert in de Doarpstsjerke van Rottevalle een zeer aantrekkelijk, afwisselend en uitdagend programma samengesteld met werken van onder andere Bach, Liszt, Ginastera en Piazzolla. (www.ketisharu.com)

Inlichtingen/reserveringen: yvette.mulder1968@gmail.com

Website: http://


17-11-19

'Winterreise' van Schubert door Palle Fuhr Jørgensen (bariton) en Roel Praas (piano) in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Palle Fuhr Jørgensen, een in Nederland wonende Deense bariton, ontving zijn zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waarna hij zijn opera-opleiding in Antwerpen vervolgde. Hij volgde ook masterclasses. Palle heeft solistische medewerking verleend aan vele concerten en opera's in binnen- en buitenland. Zijn repertoire bevat zowel oratorium, lied, opera en barok als hedendaagse muziek en hij treedt vaak op met pianist Roel Praas.
Roel Praas studeerde piano aan het Stedelijk Conservatorium in Zwolle bij Thom Bollen, waar hij ook zijn solistendiploma behaalde. Daarna vervolgde hij zijn studie bij Alwin Bär in Amsterdam en Geoffrey Madge in Den Haag. Hij volgde cursussen in Frankrijk en Oostenrijk. Roel is een veelgevraagd pianist voor pianorecitals en geniet bekendheid als begeleider van koren, zangers en instrumentalisten. Als docent is hij verbonden aan de Muziekschool Twente.
'Winterreise' (1827) is een cyclus van 24 door Franz Schubert getoonzette gedichten van Wilhelm Müller voor zangstem en piano. Het verhaal lijkt betrekkelijk eenvoudig: een jonge man wordt afgewezen en gaat op reis. In het laatste lied ontmoet hij de Leierman, de speelman met de draailier, een verpersoonlijking van de dood.

Inlichtingen/reserveringen: yvette.mulder1968@gmail.com

Website: http://