Filter :


KERKEN - Uitwellingerga - AGENDA

24-02-19

Reizen naar en in Noord Korea door Titus Sinnema en Gerard Veltman

Tijdstip: 15 uur
Locatie: Uitwellingerga
Entree: EUR 5,- inclusief Koffie/thee

Opgave:

Wat bezielt een mens om naar Noord Korea te gaan?

Noord Korea is toch dat land waar je maar moeilijk binnen komt, het land waar hongersnood heerst, waar met nucleaire wapens gedreigd wordt, waar de bevolking in armoede leeft en waar de Kim familie een schrikbewind voert.

Ja dat is juist en in dat land zijn wij geweest.

Noord Korea is het laatste land ter wereld waar oorspronkelijk het communisme/socialisme de “religie” was maar inmiddels verworden is tot een dictatuur.

Nergens ter wereld treft men nog zo'n gesloten maatschappij waarvan de inwoners volledig onderdanig zijn aan het regime.

Dat maakt nieuwsgierig en dus voor ons reden om naar Noord Korea te gaan en te ervaren hoe het is om twee weken in een dergelijk gesloten systeem te verblijven.

Twee weken opgesloten zitten want contact met het thuisfront is niet mogelijk.

De mobiele telefoon werkt daar niet dus appen of bellen lukt niet.

Noord Korea . . . . . hoe komt een mens erbij . . . . .

Wij laten het u graag weten.


Website: http://www.topentwelonline.nl/site/index.php?sp=130


24-03-19

Old Pipers, Ierse Folk muziek

Tijdstip: 15 uur
Locatie: Uitwellingerga
Entree: EUR 5,-

Opgave:

De Old Pipers bestaat uit  een groep “jonge” mannen uit Ferwert.

Het idee voor de groep ontstond op een feestje van een van de leden. Meedoen aan ‘Idols’ met het dorpsfeest in Ferwert was het enige doel. Als ‘idool’ werd de Ierse groep de Dubliners gekozen. Op het dorpsfeest van Ferwert in 2004 werd het eerste optreden verzorgd en het werd meteen een groot succes. Sindsdien worden op diverse plaatsen in Fryslân concerten gegeven. De songs op het repertoire gaan vaak over de zee, over drank en natuurlijk over vrouwen.

De band wordt ondersteund met twee gitaren, een tin wistle en slagwerk.

De naam “Old Pipers” komt van de “Ald Piip”, een brug nabij it Kleaster onder Ferwert en vormt de bakermat van de band.

Inmiddels is in de jachthut van één van de bandleden het repertoire op orde gebracht en kan de band een groot aantal Ierse songs ten gehore brengen van onder andere de Ierse groep “The Dubliners” en The Furies.

In 2014 bestond de band alweer 10 jaar en dat is gevierd met de bekende Ierse band “The Kilkenneys. Een geweldig optreden.

Elke twee jaar gaat de band naar Ierland om daar de muziek en cultuur op te snuiven. Deze studiereis helpt enorm om je te verplaatsen in de Ierse cultuur en deze ook uit te dragen in de optreden die de band verzorgt.

Afgelopen jaren zowel de oost als de westkust bezocht met als hoogtepunt de pubs in Donegal. Inmiddels alweer 15 jaar bij elkaar en nog altijd plezier.


Website: http://www.topentwelonline.nl/site/index.php?sp=130