Filter :


KERKEN - Wier - AGENDA

18-11-18

Friersk

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Friersk brengt muzikale hartstocht in de Ioannis Teatertsjerke

Inderdaad, “Friersk” is de combinatie van Frysk en Iersk, maar dan wel anders. Friersk brengt originele Ierse Folk, met prachtige in het Fries vertaalde teksten. Toch klinkt de muziek niet typisch Iers. Door de ongebruikelijke instrumenten en eigenzinnige arrangementen ontstaat een nieuwe en verrassende sound, met een klassiek tintje.

Niet alleen Keltische nummers, maar ook een aantal oorspronkelijk Friese gedichten zijn in nieuwe arrangementen gegoten. Een liedje als ‘Langstme’ (tekst Fedde Schurer/muziek Jitze Nicolai) is omgevormd tot een echt pareltje dat prima past in een Keltische setting. De klassieker ‘Ride On’, een nummer van Christy Moore, is door Gurbe Douwstra vertaald en is als ‘Farwol’ een lust voor het oor. Andere nummers die in een compleet nieuwe jas werden gestoken, zijn ‘Memmelân’ (Motherland’, Nathalie Merchant ),Keningsbern’ (Stolen child’, Loreena McKennit) en ‘Pylger’ (‘Pilgrim’, Enya). De Friese teksten zijn van de hand van o.a. Pyt Jon Sikkema, Hylke Tromp en Tsjebbe Hettinga.

Friersk begon als een soloproject van Chris Kalsbeek, maar gaandeweg besloot hij om een andere richting in te slaan. Met een vaste groep begeleiders zette hij vervolgens een nieuw muzikaal pad uit.

Chris Kalsbeek is multi-instrumentalist en ouwe rot in het Friese muziekcircuit. De liefhebber van Keltische muziek speelde onder meer in Heelstone en The Hones en stond aan de wieg van Fling. Hij neemt in Friersk zang, gitaren, bouzouki en Keltische harp voor zijn rekening. Verder steunt Friersk op de inbreng van Geert Veldstra (hobo, mondharmonica, knopharmonica en zang), Froukje de Wit (cello en zang) en Germ Dikland (slagwerk en zang). Tijdens het concert wordt het publiek meegenomen in het enthousiasme en de muzikale hartstocht van deze rasmuzikanten.

Friersk is helemaal doorgebroken, dankzij hun bijzondere combinatie van het Iers en het Frysk: Ierse kusten en Friese graslanden, Keltische ballades en Friese teksten.Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


09-12-18

Krystreizgers

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
De ‘Krystreizgers’ komen met warme gezelligheid langs in de Ioannis Teatertsjerke Wier

In 2017 vonden vier muzikale en vocale liefhebbers elkaar in een tijdelijke samenwerking, als ‘Krystreizgers’. Tijdelijk, omdat het wel moest passen naast werk en andere muzikale activiteiten. Het werd een project waar ze heel veel plezier aan beleefden. Allemaal zijn ze gek van muziek, het kon dus ook niet anders of er kwam een programma waar het plezier vanaf spat. En niet alleen zelf genoten ze er van, ook het publiek was laaiend enthousiast. De vijf concerten werden een daverend succes. Er is daarom geen ontkomen aan: de ‘Krystreizgers’ komen terug met een programma vol fijne kerstgerelateerde muziek.

Dit jaar trekken de ‘Krystreizgers’ zelfs met zijn vijven rond. De oorspronkelijke vier, Frederike Kleefstra (zang), Marijke Rodenburg (zang), Klaas de Vries (zang) en Jan van Erp (zang en piano), hebben zich versterkt met de gitaarbegeleiding van Klaas de Jong. Allemaal niet bepaald de minsten in het muzikale landschap.

De ‘Krystreizgers’ hebben een mooie selectie gemaakt uit het enorme repertoire aan kerstmuziek. Mooie meerstemmige liedjes, solistisch gezongen luisterliedjes en traditionele kerstliederen worden met veel gevoel gebracht, allemaal begeleid door het intieme geluid van de beide muzikanten. Samen zorgen ze voor een fluwelen sound. Tussendoor is er tijd voor een praatje, een grapje of iets om over na te denken. En natuurlijk is er gelegenheid om mee te zingen. Krystreizgers trakteert het publiek op een warm gevoel, prachtige klanken en stof om over na te denken.

Dat is waar het de ‘Krystreizgers’ zelf om gaat en dat maakt de ‘Krystreizgers’ voor het publiek zo leuk.Krystreizgers

Zondag 9 december 2018 om 15:00 uur

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 5a, Wier

Entree € 10,00

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

www.ioannistheatertsjerkewier.nl


Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


23-12-18

Trio Garmoniya treedt op in kerk Wier

Tijdstip: 15:00
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Russische en Oekraïnse volksliederen en licht klassieke nummers

Opgave: Simy Sevenster 0518-471123 of s.sevenster@hetnet.nl