Home

Actueel

Kerken

Over ons

Word donateur

Webwinkel

Contact

Filter :

UITAGENDA

22-02-19

Orgelconcert door Matthew Schembri in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Orgelconcert 'It lûd fan Van Dam' door Matthew Schembri,
orgelklanken in de Dorpskerk Huizum,
vrijdag 22 februari 2019 van 17.00 – 18.00 uur.

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn we gestart met een serie orgelbespelingen, één keer per maand op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Dit bleek een groot succes. Daarom krijgt het ook dit jaar een vervolg.
Op vrijdag 22 februari 2019 is Matthew Schembri de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde Van Dam orgel opnieuw wil laten horen.
Meestal kunt u het orgel alleen horen. Bij deze concerten kunt u de organist ook volgen in zijn spel.

U bent van harte welkom voor een uur 'Van Dam-klanken', onder het genot van een kop koffie of thee.

De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Koffie/thee € 1,50.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


24-02-19

Gevarieerd concert van 'Miek & Timeless' in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De toegangsprijs is € 10,00 (incl. consumptie in de pauze); voor kinderen € 2,50.
Gevarieerd concert van 'Miek & Timeless',
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 24 februari 2019 om 15.00 uur.


Annemiek Zijlstra is een gediplomeerde Jazzdans docente en choreografe. In de groep 'Miek & Timeless' is zij de zangeres en zij speelt piano. De andere bandleden zijn Dicky Meijer, bas en Sybe Krol, drums en zang.
Annemiek en Dicky spelen al jaren samen en bij dit concert zal Sybe Krol als gast optreden.
Sybe Krol is een zeer bekende drummer. Hij speelt als drummer ook in de All Stars Blues band en in verschillende Big Bands. Annemiek en Dicky zijn zeer vereerd dat hij met hen een concert wil geven.

Het repertoire van de groep bestaat uit Blues, Jazz, Latin en popklassiekers van The Doors, Adele, Nina Simone, Astrud Gilberto, Sting. Van alles wat. In het Frans, Fries en Engels.
Veel variatie qua muziekkeuze en zang.
Ze vliegen als het ware door de tijd. Van 1940 naar 2010 met nummers van Billy Holiday naar Sting, duet van Frank en Nancy Sinatra, Adèle, Paul Simon, Michael Jackson, Peggy Lee, enz.. Leuke luister- en meezingnummers.

De toegangsprijs is €10,00; voor kinderen € 2,50.
(incl. consumptie in de pauze)
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


24-02-19

Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra, liedjesprogramma "Frisicana ll"

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 15,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Zondag 24 februari 2019, 15.30 uur

Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra, liedjesprogramma

“ Frisicana II”

Na het succes van de gezamenlijke liedjesvoorstelling ‘Frisicana’ zijn Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra opnieuw in hun persoonlijke muzikale archieven gedoken. Met ‘Frisicana II, brengen de drie heren een geheel nieuwe avondvullende voorstelling. Ook nu is er een selectie gemaakt van de mooiste liedjes uit het eigen repertoire van Douwstra, Smit en Wilkens, aangevuld met werk van artiesten die hen hebben geïnspireerd. Zo zijn er liedjes te horen van folk- en countrylegendes als Woody Guthrie, Hank Williams en Johnny Cash en van grootheden als Elvis Presley en Sam Cooke. Het programma bevat derhalve een mooie mix van Friestalige en Engelstalige liedjes. Piter, Marcel en Gurbe begeleiden elkaar op gitaar, banjo, mandoline en bas en zingen afwisselend solo en meerstemmig. In een passend decor brengen drie van Fryslân’s bekendste singer/songwriters een keur aan pakkende eigen liedjes, deels nieuw geschreven voor deze voorstelling, afgewisseld met vertaalde en originele klassiekers uit het internationale repertoire. 

 

Entree € 15,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Opgave: Aan de zaal of reserveren via reserveringen@groatekerk.nl of
T 0518-491792

Website: http://www.groatekerk.nl


24-02-19

Vertoning film "De klok moat werom" in Mariakerkje van Gorredijk (voorheen Kortezwaag).

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Gorredijk-Kortezwaag
Entree: gratis (aan het eind van de film wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd)

Opgave:

In het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 is in oktober 2018 in Gorredijk een Under de Toer theatervoorstelling "De klok moat werom" gegeven op een locatie nabij het Mariakerkje van het vroegere Kortezwaag                   . Van deze voorstelling is een prachtige film gemaakt.                                      Voor allen die de voorstelling nog eens willen zien/beleven en ook voor degenen die in oktober de voorstelling hebben gemist, vertonen wij deze film.

 


Website: http://


24-02-19

Waadhoekekoor de Bútsoekers in Doarpstsjerke Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Op zondag 24 februari a.s. treedt Waadhoekekoor de Bútsoekers uit Sint-Annaparochie op in de Doarpstsjerke van Rottevalle. Het wordt een concert voor koor èn publiek: naast meerstemmige liedjes die het koor zèlf ten gehore brengt, staan er ook prachtige nummers op het programma waarbij de aanwezigen uit Rottevalle en wijde omgeving worden uitgenodigd om met hen mee te zingen.
Onder leiding van hun enthousiaste dirigente Marijke Rodenburg zingen de mannen van het voormalige shantykoor de Bútsoekers vooral golden oldies, Ierse balladen en liedjes uit het kleinkunstrepertoire met teksten in het Fries, Nederlands en soms ook in het Bildts.
Wat het koor uniek maakt in zijn soort is de ijzersterkte begeleidingsgroep: mannen als Tseard Nauta, Johannes Fokkema, Joop Schulp en Sybe Krol zorgen voor een pittige begeleiding.

Inlichtingen/reserveringen: h.lansen@chello.nl

Website: http://


24-02-19

Reizen naar en in Noord Korea door Titus Sinnema en Gerard Veltman

Tijdstip: 15 uur
Locatie: Uitwellingerga
Entree: EUR 5,- inclusief Koffie/thee

Opgave:

Wat bezielt een mens om naar Noord Korea te gaan?

Noord Korea is toch dat land waar je maar moeilijk binnen komt, het land waar hongersnood heerst, waar met nucleaire wapens gedreigd wordt, waar de bevolking in armoede leeft en waar de Kim familie een schrikbewind voert.

Ja dat is juist en in dat land zijn wij geweest.

Noord Korea is het laatste land ter wereld waar oorspronkelijk het communisme/socialisme de “religie” was maar inmiddels verworden is tot een dictatuur.

Nergens ter wereld treft men nog zo'n gesloten maatschappij waarvan de inwoners volledig onderdanig zijn aan het regime.

Dat maakt nieuwsgierig en dus voor ons reden om naar Noord Korea te gaan en te ervaren hoe het is om twee weken in een dergelijk gesloten systeem te verblijven.

Twee weken opgesloten zitten want contact met het thuisfront is niet mogelijk.

De mobiele telefoon werkt daar niet dus appen of bellen lukt niet.

Noord Korea . . . . . hoe komt een mens erbij . . . . .

Wij laten het u graag weten.


Website: http://www.topentwelonline.nl/site/index.php?sp=130


02-03-19

Muzikaal Verteltheater in 't Kerkje in Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Ter Idzard
Entree: 10 euro
Actrice Thea Rijsewijk brengt met haar Muzikale VertelTheater een bewerking van het verhaal 'Arjen', het gelijknamige boek van Cor Bruijn. Het verhaal wordt spannend verteld en ondersteund door prachtige live-vioolmuziek.

Opgave: cultuur@ter-idzard.nl
Website: http://www.muzikaalverteltheater.nl


03-03-19

Lezing door Anne-Goaitske Breteler over na-oorlogse walvisvaarders

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sint Annaparochie
Entree: 7,50

Opgave: Op 14 juni 2018 heeft Anne-Goaitske Breteler( dochter van Gerrit Breteler en Anke Bijlsma ) haar debuut 'De traanjagers, herinneringen van naoorlogse walvisvaarders' uitgebracht bij de Amsterdam University Press. In het boek beschrijft zij op fraaie wijze de herinneringen van oud-walvisvaarders die allemaal, net na de Tweede Wereldoorlog, mee zijn gegaan op de reizen richting de Zuidpool. De sfeer aan boord en de avonturen in de havens passeren de revue evenals de walvisjacht zelf, maar ook de twijfel en ambivalentie die tot op de dag van vandaag als een schaduw over deze herinneringen hangen.

Nu het boek verschenen is, geeft Anne-Goaitske door heel Nederland lezingen over dit onderwerp. In haar lezing bespreekt zij niet alleen deze vergeten geschiedenis aan de hand van de reisverhalen van de mannen die ze sprak, maar ze laat het tevens zien met originele foto's en film-fragmenten.

De recensies over haar tot nu toe gehouden lezingen zijn lovend.
Website: http://


03-03-19

Helder akoestisch Olterterp

Tijdstip: 15:00 - 17:30
Locatie: Olterterp
Entree: €7,50

Helder akoestisch in Olterterp

Op 3 maart speelt de Friese band Helder een akoestisch concert in de Sint-Hippolytuskerk in Olterterp.

Helder is een veelzijdige band, welke op unieke wijze zowel akoestisch als versterkt, een specifieke sound weet toe te voegen aan het eigen repertoire en mooie covers. Een melodieus collectief met meerstemmige zang, is kenmerkend voor Helder.

Het afgelopen jaar zijn de mannen druk bezig geweest met het opnemen van een zestal Friestalige eigen nummers. Waar de voorgaande CD’s versterkt waren, zijn deze nummers Akoestisch opgenomen en laten de vernieuwde sound van de mannen van Helder horen. Deze nieuwe nummers zullen zij eind maart presenteren o.a. met een optreden in Noardewyn bij Omrop Fryslân en een EP presentatie in Franeker. Maar natuurlijk zullen zij deze nummers ook in Olterterp al ten gehore brengen. Reden te meer om hierbij aanwezig te zijn!

De mannen van Helder zijn zeker geen onbekenden in Friesland.  Ruim 15 jaar geleden richtten de broers Roelof (gitaar/leadzang) en Sido Wagenaar (drums/ leadzang) uit Drachten de band Helder op.                                

De band, die gecompleteerd wordt door Jan Roorda (toetsen) en René Mulder (bas), heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten. In 2011 won Helder met het nummer ‘Hjir’ de Fryske Music Night Award. Ook worden de eigen geschreven nummers regelmatig gedraaid op Omrop Fryslân.   Helder speelt naast eigen geschreven, deels Friese nummers, ook covers van onder andere Douwe Bob, BLØF, Marco Borsato, Volumia, James T. W. John Mayer en Nial Horan.

Nadere info over "Helder"  www.facebook.com/helderonline 

Aanvang: 15:00 uur (tot 17:30 uur, inclusief pauze). 

Kaarten á €7,50 kunt u reserveren via pr.helderonline@gmail.com

 


Opgave:

Kaarten kunt u reserveren via    pr.helderonline@gmail.com


Website: http://


03-03-19

Soloconcert van Piter Wilkens in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: €7,50

Zonder twijfel is zanger-gitarist Piter Wilkens een van de populairste vertolkers van ‘it Fryske liet’. Composities als ‘Knoopkes’, ‘Oeral Thús’, ‘Dykskiep’ of ‘Greideroas’, wie kent ze niet?  Piter staat inmiddels al ruim 30 jaar als soloartiest op de planken en heeft ‘it paad werom’ gevonden naar Sibrandahûs. Een must voor iedere fan.

Website: http://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


03-03-19

Liederenconcert Bariton Jørgensen en pianist Praas

Tijdstip: 15.30 u
Locatie: Wetsens
Entree: gratis toegang & collecte bij de uitgang


Gevarieerd programma met o.a.opera-aria’s van Mozart, bekende liederen van Schubert, Röntgen. Na de pauze werken van o.a. Fauré, Quilter en afgewisseld met piano-intermezzi van o.a. Tsjaikovsky en Rachmaninoff/ Prokofjef!

Bariton Palle Fuhr Jørgensen en pianist Roel Praas vormen al ruim 15 jaar een duo en hebben een zeer uitgebreid repertoire.

o Roel Praas is een veel gevraagd pianist voor pianorecitals en geniet bekendheid als begeleider van koren, zangers en instrumentalisten.

o Palle Fuhr Jørgensen werkte bij diverse platen-en radio-opnamen werkte hij met vele bekende dirigenten, o.a. Edo de Waart, Ed Spanjaard, Reinbert de Leeuw en Kenneth Montgomery.


Website: http://www.vitus-wetsens.frl/activiteiten


03-03-19

Inez Timmer - 5 Minuten voor aanvang - in Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Nieuw programma van Inez Timmer.
Meer info volgt.

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


10-03-19

De Traanjagers. Herinneringen van naoorlogse walvisvaarders door Anne-Goaitske Breteler.

Tijdstip: 15.30 uur. Kerk open om 14.30 uur
Locatie: Blessum
Entree: 7.50. Kaarten zijn 10 maart vanaf 14.30 uur verkrijgbaar in de Mariakerk Blessum.

Website: http://


10-03-19

Koperguod, "schilderijententoonstelling", muzikale verbeelding van koper ensemble

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
 

Zondag 10 maart 2019, 15.30 uur

Koperguod, “schilderijententoonstelling”, muzikale verbeelding van

koper ensemble

Enkele enthousiaste muzikanten uit de regio zuidwest Friesland namen in 2004 het initiatief tot het formeren van een groot koper ensemble onder de naam "Aerariae Fauces" en is in 2007 omgedoopt tot "Koperguod".

De standaardbezetting; 4 trompetten, 4 trombones, 2 hoorns en tuba is uitgebreid met percussie. Muzikaal leider is Andries Kramer.
Het genre wat Koperguod brengt loopt uiteen van bewerkingen van klassieke muziek, traditionals en populaire muziek tot oorspronkelijk voor deze bezetting gecomponeerde werken. 

Modest Mussorgsky werd bij het componeren van zijn beroemde "Schilderijententoonstelling" geïnspireerd door schetsen van zijn overleden vriend Victor Alexandrovich. Deze afbeeldingen van een dwerg, een oud kasteel, het ballet van kuikens in hun schalen, de hut op kippenpoten van de heks Baba-Yaga etc. werden door Mussorgsky muzikaal verbeeld. 

 

 Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Opgave: Aan de zaal of reserveren via reserveringen@groatekerk.nl
of T0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


10-03-19

Koarbizznizzin Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Info volgt.

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


13-03-19

Walvisvaarders met Anne-Goaitske Breteler

Tijdstip: 20.00
Locatie: Swichum
Entree: € 7,50
Anne-Goaitske Breteler spreekt over de walvisvaart en veel randverschijnselen die nochal wat impact hebben. Haar zojuist geschreven boek is de inspiratie en aanleiding voor deze lezing.

Opgave: ww.kerkjevanswichum of 06-37383408
Website: http://www.kerkjevanswichum.nl


15-03-19

Concert van het Her & Der Koor in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Concert van het Her & Der Koor
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 15 maart 2019 van 17.00 – 18.00 uur.

Het Her & Der Koor uit Leeuwarden zingt meerstemmige liederen uit de hele wereld en muziek van de 16e eeuw tot deze eeuw: van Mozart tot A. Sullivan.
Het koor oefent om de week op vrijdagavond in de Dorpskerk Huizum o.l.v. Jan Verbogt en het bestaat ongeveer 30 jaar.
Naast komen luisteren is dit concert is ook een uitgelezen kans om te ontdekken of je mee wilt komen zingen in het koor. Er is namelijk ruimte voor nieuwe leden en na afloop kunnen geïnteresseerden zich melden bij het bestuur.

De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Website: https://dorpskerkhuizum.nl


17-03-19

Optreden Folkgroep Frjemd Folk

Tijdstip: 15:00 tot 17:00
Locatie: Kortehemmen
Entree: €7,50 per persoon, te voldoen aan de deur van de tsjerke

Vocaal-meerstemmig uitgevoerde- en instrumentaal begeleidde Keltische en Ierse volksmuziek. Een feestje om naar te luisteren…

De zang en muziekgroep Frjemd Folk bestaat uit twaalf zangers die worden begeleid door drie instrumentalisten die resp. viool, gitaar, mandoline, plukbas en consertina  bespelen.

Het repertoire is even divers als het landschap van het Keltische gebied; van het ruwe en weerbarstige van de rotskusten van Ierland zoals in het strijdlied ‘Follow me up Carlow’ tot aan het lieflijke en bijna melancholische Bretonse gebied in het lied ‘Fields of Gold’.

Opgave: Vrij binnenlopen. Opgave vooraf is niet nodig.  De ervaring leert, dat er altijd veel belangstelling is, dus kom op tijd want vol = vol.
Voor mensen die met de auto komen; er is ruime- en gratis parkeergelegenheid langs de oprijlaan naar de kerk.
Website: http://


17-03-19

Lammy Bruyns Combo in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.30 uur
Locatie: Schurega
Entree: 10,00
Musette, Swing en Chansons

Sfeervolle Franse muziek, met accordeon in de hoofdrol, die in de jaren '30/'40 in Parijs grote bekendheid kreeg. Prachtige walsjes, swing-nummers en chansons. De soliste wordt begeleid door akoustische gitaar en bas.

Opgave: Reserveren via em-mail: p.jong37@chello.nl of telefonisch 06-81146929


17-03-19

Tous les oiseaux d’Europe in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Locatie: Terband
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Vocal Group Tous les Oiseaux d’Europe uit Groningen, met twintig leden onder leiding van Hans Kaldeway, onderscheidt zich door de verrassende repertoirekeuze. Door een combinatie van eigenzinnig repertoire, spannende arrangementen en af en toe onverwachte instrumenten brengen ze vertrouwde kwaliteit én vernieuwing.

Het koor deed meerdere keren mee in de topklasse van het landelijk festival voor Vocal Groups, en werd in 2015, in Rotterdam, 2e in zijn categorie.  Ook tijdens het jaarlijkse muziekfestival op Schiermonnikoog viel de groep bij alle drie deelnames in de prijzen.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.posthuistheater.nl/voorstellingen/814/_locatie_Terbantster_Tsjerke_/Tous_les_oiseaux_d'Europe_vocal_group/


22-03-19

Orgelconcert door Ulbe Tjallingii met zang van Vroni de Vreeze in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Orgelconcert 'It lûd fan Van Dam' door Ulbe Tjallingii
met zang van Vroni de Vreeze, sopraan,
in de Dorpskerk Huizum,
vrijdag 22 maart 2019 van 17.00 – 18.00 uur.

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn we gestart met een serie orgelbespelingen, één keer per maand op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Dit bleek een groot succes. Daarom krijgt het ook dit jaar een vervolg.
Op vrijdag 22 februari 2019 is Ulbe Tjallingii de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde Van Dam orgel opnieuw wil laten horen.
Aan dit concert wordt meegewerkt door Vronie de Vreeze, sopraan.
Meestal kunt u het orgel alleen horen. Bij deze concerten kunt u de organist ook volgen in zijn spel.

U bent van harte welkom voor een uur 'Van Dam-klanken', onder het genot van een kop koffie of thee.

De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Koffie/thee € 1,50.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


22-03-19

Prins Claus Conservatorium. voorjaarsconcert

Tijdstip: 20.15 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 10,00 voor volwassenen,kinderen tot 16 jaar gratis
Zaterdag 23 maart 2019,  20.15 uur

Prins Claus Conservatorium, voorjaarsconcert

Tijdens dit concert kunt u luisteren naar twee ensembles; een strijkorkest en een koperensemble. Beide ensembles bestaan uit studenten van de opleiding klassieke muziek. Het belooft een mooi concert te worden met een gevarieerd en toegankelijk programma.

 

Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis  

Reserveren via: prinsclausconservatorium@org.hanze.nl Opgave: Reserveren via: prinsclausconservatorium@org.hanze.nl

Website: http://www.groatekerk.nl


23-03-19

Lenteconcert door docenten en master-studenten Kamermuziek

Tijdstip: 16:00 uur
Locatie: Olterterp
Entree: € 11,00 (t/m 18 jaar: gratis)
Deze professionele musici, die doceren en studeren aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen voor hun Master of Music, spelen samen met hun (gast) docenten, klassieke kamermuziek. Ensemble- en orkestspel en het geven van concerten vormen een belangrijk onderdeel van het masterprogramma. 
Het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen is zeer verbonden met de samenleving in het noorden van Nederland en heeft tegelijkertijd internationale uitstraling en niveau. Hun missie is het opleiden van inspirerende musici die het verschil maken in onze samenleving.

Dit concert wordt georganiseerd door Cultbee, in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium, met dank aan vrijwilligers, donateurs (Cultbee is een culturele ANBI), partners, subsidiegevers. Reserveren aanbevolen!  Meer informatie: www.cultbee.nl en www.hanze.nl/nld/onderwijs/kunst/prins-claus-conservatorium

Na afloop van het concert wordt een ‘high wine’ georganiseerd in Hotel-Restaurant “Het Witte Huis” op loopafstand van de kerk.

 
Opgave: Kaartverkoop - genummerde kaarten: kaartnummer = stoelnummer.
Bij: Da Drogisterij Ans, Hoofdstraat 36, 9244 CN Beetsterzwaag  
of per email: cultuur@cultbee.nl  of telefoon:  06-4022 5196
of online op website www.cultbee.nl bij Eventbrite: https://www.eventbrite.com/e/lenteconcert-in-olterterp-docenten-en-studenten-prins-claus-conservatorium-tickets-55400973804

Website: http://www.cultbee.nl


24-03-19

Celliste Wilma Pistorius in kerk Britswert

Tijdstip: 15:00
Entree: €10,- incl. koffie/thee
In de Sint Joriskerk in Britswert solo optreden van celliste Wilma Pistorius.

Website: https://wilmapistorius.wordpress.com


24-03-19

'Huzum, 't Doarp, 't Skûtsje', concert rondom het skûtsje in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 10,00 (incl. consumptie in de pauze).
'Huzum, 't Doarp, 't Skûtsje',
concert rondom het skûtsje met het 'Orkest voor Zieken en Zeevarenden',
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 24 maart 2019, 15.00 uur.

Ook al doet de naam anders vermoeden, het Orkest voor Zieken en Zeevarenden is best wel genegen hun smartlappen aan anderen ten gehore te brengen.
De Leading Lady van het orkest is zangeres Trienke Hoogenberg. Zij wordt bijgestaan door de broers Harm en Klaas Kasma, accordeonist Jan Smidstra.
Hoewel zieke moedertjes en verdronken zeelieden veelvuldig in hun liedjes voorkomen, draaien ze hun hand ook niet om voor oude eenzame lieden, jochies met gescheurde broekjes, overleden konijnen, onschuldige dansmeisjes bij rode lampjes en wat al niet meer.

De toegangsprijs is €10,00 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


24-03-19

'Sisteract' van Femke en Elske DeWall in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: €7,50
De Feanwâldster zussen Elske DeWall en Femke de Walle geven samen een uniek concert in de Kloosterkapel. Ooit vormden ze het duo FeEl. Inmiddels is Elske een nationaal beroemde zangeres. Maar Femke is nog steeds haar trouwste (muzikale) steun en toeverlaat in de begeleidingsband. Een programma met liedjes van Elske en favoriete covers van beide dames in een intieme setting met piano en gitaar.

Website: http://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


24-03-19

Old Pipers, Ierse Folk muziek

Tijdstip: 15 uur
Locatie: Uitwellingerga
Entree: EUR 5,-

Opgave:

De Old Pipers bestaat uit  een groep “jonge” mannen uit Ferwert.

Het idee voor de groep ontstond op een feestje van een van de leden. Meedoen aan ‘Idols’ met het dorpsfeest in Ferwert was het enige doel. Als ‘idool’ werd de Ierse groep de Dubliners gekozen. Op het dorpsfeest van Ferwert in 2004 werd het eerste optreden verzorgd en het werd meteen een groot succes. Sindsdien worden op diverse plaatsen in Fryslân concerten gegeven. De songs op het repertoire gaan vaak over de zee, over drank en natuurlijk over vrouwen.

De band wordt ondersteund met twee gitaren, een tin wistle en slagwerk.

De naam “Old Pipers” komt van de “Ald Piip”, een brug nabij it Kleaster onder Ferwert en vormt de bakermat van de band.

Inmiddels is in de jachthut van één van de bandleden het repertoire op orde gebracht en kan de band een groot aantal Ierse songs ten gehore brengen van onder andere de Ierse groep “The Dubliners” en The Furies.

In 2014 bestond de band alweer 10 jaar en dat is gevierd met de bekende Ierse band “The Kilkenneys. Een geweldig optreden.

Elke twee jaar gaat de band naar Ierland om daar de muziek en cultuur op te snuiven. Deze studiereis helpt enorm om je te verplaatsen in de Ierse cultuur en deze ook uit te dragen in de optreden die de band verzorgt.

Afgelopen jaren zowel de oost als de westkust bezocht met als hoogtepunt de pubs in Donegal. Inmiddels alweer 15 jaar bij elkaar en nog altijd plezier.


Website: http://www.topentwelonline.nl/site/index.php?sp=130


24-03-19

Great Lake Music in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Info volgt.

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


30-03-19

't Kerkje in Ter Idzard geeft Jong Muzikaal Talent een podium

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Ter Idzard
Entree: 10 euro
Cultuur in Ter Idzard wil jong talent van ArtEZ Conservatorium Zwolle een podium bieden! Stuk voor stuk zijn het musici die we van harte steunen op hun weg naar een mooie muzikale toekomst.

Op deze avond ontvangen we Trio Porteña.
Een cello, een accordeon en een viool, wat een prachtige combinatie. We hebben deze drie mensen horen spelen en verheugen ons zeer op hun komst! En op die van u.

Opgave: cultuur@ter-idzard.nl


31-03-19

Tobias Borsboom (piano) in Doarpstsjerke Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Bekendheid verwierf hij met een dubbele nominatie voor de Dutch Classical Talent Award, die hem in 2015 werd uitgereikt. Tobias is een veelgevraagd pianist op velerlei podia en festivals als het Storioni Festival, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Wonderfeel Festival, My First Festival en The International Holland Music Sessions. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek.
Tobias Borsboom speelt o.a. werken van Liszt, Debussy, Swerts, Godowski en Nasapoulou.
(Foto Marco Borggreve)

Inlichtingen/reserveringen: h.lansen@chello.nl

Website: http://


06-04-19

"De Traanjagers", Herinneringen van naoorlogse walvisvaarders. Lezing door ANNE-GOAITSKE BRETELER>

Tijdstip: 20.00
Locatie: Jelsum
Entree: €7,50
Als scholier werkte Anne-Goaitske Breteler, dochter van Gerrit Breteler en Anke Bijlsma, in café De Bûnte Bok in Lioessens, voorheen een walvisvaarderscafé. Door het café en de sterke verhalen van de stamgasten raakte ze gefascineerd door het walvisvaartverleden. Een verleden, net na de tweede wereldoorlog, waaraan wij tegenwoordig niet graag meer denken, terwijl de walvisvaart in de tijd van de wederopbouw een trotse bijdrage leverde aan de Nederlandse economie en identiteit.
Ze heeft deze herinneringen beschreven in haar boek “De traanjagers” wat 14 juni 2018 uitgebracht is bij de Amsterdam University Press.
In het boek beschrijft zij hoe ze aan tafel zit bij oud-walvisvaarders die allemaal, net na de tweede wereldoorlog, mee zijn gegaan op de reizen richting de Zuidpool.

Ze beschrijft de herinneringen die zij nog op hoge leeftijd hebben. De sfeer aan boord, de achtergronden en motieven van de vaarders en de avonturen in de havens passeren de revue, evenals de walvisjacht zelf. Talrijke foto’s uit die tijd illustreren haar verhaal.
Anne-Goaitske schrijft of ze erbij was. Het is of je mee bladert in het geheugen van de jongens die zich, net uit de Friese klei getrokken, opeens aan de Zuidpool bevonden, op schepen vol blubber, in zeeën van walvisbloed. Zo ver weg en toch nog zo dichtbij.

Nu het boek verschenen is, geeft Anne-Goaitske door heel Nederland lezingen over dit onderwerp. Daarin bespreekt zij niet alleen deze vergeten geschiedenis aan de hand van de reisverhalen van de mannen die ze sprak, maar ze laat het tevens zien met originele foto's en fragmenten uit een polygoon-film.  
Een groot deel van de oud-walvisvaarders is afkomstig uit Friesland.

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/de-laatste-generatie-walvisvaarders-uit-nederland-spreekt/

Opgave: Y. Tamminga, mail:   PCKoarnjumJelsum@gmail.com   of   06 3300 5299
Website: http://detraanjagers.wordpress.com/


07-04-19

Ferhalen rûnom de tsjerke door Bert Looper in Schurega

Tijdstip: 14.30
Locatie: Schurega
Entree: 5,0007-04-19

Tûzen Triennen in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Jankfoddekoar Tûzen Triennen!

Mei selsskreane Fryske teksten, trochspekt mei is soad
humor en selsspot stiet Tûzen Triennen al sûnt 1997 garant
foar ferrassende optredens.
Teksten gean oer alle saken wêr`t froulju mei te krijen ha
en dat is in lange list!
Mei harren akts op en foar it poadium, bekinde melodyen
en ynteraktive presintaasje witte sy de seal
te boeien en te reitsjen!

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


14-04-19

Ierse muziek van 'Fling' in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 10,00 (incl. consumptie in de pauze)
Ierse muziek van 'Fling',
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 14 april 2019, om 15.00 uur.

Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek.
Diep geworteld in de traditie ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden door de zeer eigenzinnige aanpak.
De laatste acht jaar heeft Fling met vier verschillende muziekprogramma’s gereisd langs de theaters van Nederland. Van Delfzijl tot Heerlen en met zeer veel succes.
Na de jaren van theaterzalen komt Fling nu met een nieuw intiem programma, speciaal op maat gemaakt voor de kleinere podia.

Fling werd in 1996 opgericht en bestaat sinds 2004 uit Evertjan 't Hart (uilleann pipes, whistles en bouzouki), Annemarie de Bie (zang, dwarsfluit en bodhrán), Siard de Jong (viool, whistles, bouzouki and zang) en Philip Masure (gitaar, zang).
Dit viertal staat garant voor een buitengewoon en magisch programma vol sterke verhalen gevat in een stormvloed van wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.

In de huidige bezetting zijn er twee cd’s uitgebracht, achtereenvolgens “Lost in Dunkineely” en “A Ditch near Cree”. Over de laatste cd schrijft de Leeuwarder Courant: 'De zang van Annemarie de Bie, kraakhelder en expressief, tilt de liedjes mooi boven zichzelf uit.
Fling is geen groep waarbij de laarzen stampen en de Guinness in het rond spettert.
De groep speelt zeer verzorgd en zo klinkt deze cd ook weer. Vakwerk, maar ook weer niet zo steriel dat het bier erbij doodslaat.'

De toegangsprijs is €10,00 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

De foto is van Henk Bruyns.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


14-04-19

Leafdesbrieven, Inez Timmer en Tseard Nauta

Tijdstip: 14:00 tot 16:30 u.
Locatie: Kortehemmen
Entree: 12,50 pp.
Inez Timmer en Tseard Nauta met Leafdesbrieven; 
een aangrijpend literair hoorspel, vertelt het verhaal van Andrew Makepeace III en Melissa Gardner. Een uit het Amerikaanse ‘Love letters’ naar het Fries vertaalde toneelklassieker.

Sûnt har bernejierren binne Andrew en Melissa dikke freonen en hoewol’t se gek op mekoar binne rint it libben lykas it rint. Beide trouwen mei in oarenien, krije in eigen libben, in eigen wrald.
Andrew kriget sukses yn de polityk; Melissa yn de kuenst, mar rekket fertize yn ûgelokkige affaires en drank.  Wat harren bynt is in briefwiksel dy’t se in libben lang folhâlde.
Yn dy brieven skriuwe se mekoar alles wat se yn it echte libben net tsjin mekoar sizze kinne of wolle. De toan wikselet tusken humor, wanhoop, langstme en kleare erotyk

Opgave: Aanmelding deelname kan -via e-mail info@ineztimmer.de- maar is niet noodzakelijk. Bezoekers kunnen vanaf 13:30 u. tot aanvang uitvoering om 14:00 u. ook zonder opgave vooraf vrijelijk bij de stjerke binnenlopen.

Tijdens 'inloop' en na afloop van de uitvoering wordt een eenvoudige catering -ad €1,50 per consumptie- verzorgd. Na afloop van de uitvoering is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten.
Voor mensen die met de auto komen; er is ruime gratis parkeergelegenheid langs de oprijlaan van de tsjerke.

Website: http://


14-04-19

Lezing door Anne-Goaitske Breteler over na-oorlogse walvisvaarders

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Olterterp
Entree: 7,50

Opgave:

Op 14 juni 2018 heeft Anne-Goaitske Breteler( dochter van Gerrit Breteler en Anke Bijlsma ) haar debuut 'De traanjagers, herinneringen van naoorlogse walvisvaarders' uitgebracht bij de Amsterdam University Press. In het boek beschrijft zij op fraaie wijze de herinneringen van oud-walvisvaarders die allemaal, net na de Tweede Wereldoorlog, mee zijn gegaan op de reizen richting de Zuidpool. De sfeer aan boord en de avonturen in de havens passeren de revue evenals de walvisjacht zelf, maar ook de twijfel en ambivalentie die tot op de dag van vandaag als een schaduw over deze herinneringen hangen.

Nu het boek verschenen is, geeft Anne-Goaitske door heel Nederland lezingen over dit onderwerp. In haar lezing bespreekt zij niet alleen deze vergeten geschiedenis aan de hand van de reisverhalen van de mannen die ze sprak, maar ze laat het tevens zien met originele foto's en film-fragmenten.

De recensies over haar tot nu toe gehouden lezingen zijn lovend.

Entreekaarten voor aanvang bij de kerk of reserveren via olterterp@gmail.com 

Locatie Hippolytuskerk: Achterwei 6 Oterterp.  Pad in tegenover restaurant "Het Witte Huis". 

 


Website: http://


14-04-19

Surpriseconcert ter afsluiting jubileumseizoen Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: €7,50
Het culturele programma van Kloosterkapel Sibrandahûs beleeft dit seizoen haar 25ste editie. Dit zilveren jubileumjaar wordt afgesloten met een verrassingsconcert.
Nadere informatie over dit speciale concert volgt nog.

Website: http://


14-04-19

Koarbizznizz in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Locatie: Terband
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Vocaal ensemble Koarbizznizz is in 2006 opgericht door dirigent Siebren Kramer. Het ensemble bestaat uit 12 geoefende amateurzangers en –zangeressen uit diverse Friese windstreken. Koarbizznizz onderscheidt zich met name van andere ensembles door te kiezen voor een mix van verschillende muziekperioden  en -stijlen. De oorsprong van de muziek rond een concert-thema varieert in alle gevallen van renaissance tot hedendaagse close harmony en poparrangementen. Koarbizznizz heeft inmiddels een breed a capella repertoire: van Bach tot Bremer en van Noël tot Joel. De muziekstukken worden gekoppeld aan een thema dat tussen de diverse muziekstukken met de nodige kwinkslagen wordt toegelicht.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.posthuistheater.nl/voorstellingen/730/_locatie_Terbantster_Tsjerke_/Koarbizznizz_vocal_group/


21-04-19

Ralph en Ewa in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Info volgt

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


05-05-19

De 'Vijf Mei Rede' door 'geluksprofessor' Ruut Veenhoven in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 16.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: Gratis
De 'Vijf Mei Rede' door 'geluksprofessor' Ruut Veenhoven in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, zondag 5 mei 2019, 16.00 uur.

Elk jaar wordt door een prominente Nederlander de Vijf Mei Rede gehouden.
Dit jaar wordt de lezing verzorgd door prof.dr. Ruut Veenhoven. Hij is socioloog, pionier en wereldautoriteit in de wetenschappelijke studie van geluk in de zin van subjectief genieten van het leven.
De titel van de lezing luidt: 'Vrijheid & Geluk'.

Gratis entree. Kom op tijd want vol is vol.
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427.
E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Ook informatie op https://www.dorpskerkhuizum.nl .


Opgave:

Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


12-05-19

Solo-musical 'Mademoiselle Chanel' van Inez Timmer in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 10,00 (incl. consumptie in de pauze).
Solo-musical 'Mademoiselle Chanel' van Inez Timmer,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 12 mei 2019, 15.00 uur.

Coco Chanel (Inez Timmer) doet verbazingwekkende onthullingen over haar duistere zijde als geniale modeontwerpster, die alles wist te overwinnen behalve haar besmuikte verleden. Liefdeloze jeugd, grenzeloze ambitie en peilloze eenzaamheid.
Gabrielle‚ 'Coco' Chanel was de eerste vrouwelijke modeontwerper die met stijl, tijdloze elegantie, maar ook gewetenloos en met ijzeren discipline een wereldimperium creëerde. Ze wist precies wat ze wilde: het vrouwelijke lichaam haar vrijheid teruggeven, korte metten maken met korsetten en ouderwetse vlechten. Ze creëerde een parfum dat de wereld veroverde, kleedde wereldsterren en presidentsvrouwen. Allemaal vanuit het diepste verlangen erbij te horen en erkend te worden. Haar eenvoudige komaf haalde haar telkens weer in en zo bleef ze gevangen in eindeloze eenzaamheid, die de triomf van haar werk overschaduwde.
Een opwindende en bruisende voorstelling vol prachtige Franse chansons.
Inez Timer is een internationale musicalactrice, theatermaaksteren zangeres.
Ze speelde in Duitsland, Oostenrijk en Nederland in meer dan dertig musicals. In Straatsburg trad ze op met het Metropolo orkest en met de musical 'De klokkenluider van de Notre Dame' werkte ze in New York.

De toegangsprijs is €10,00 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl, https://www.theaterineziatief.nl/producties/mademoiselle-chanel/


12-05-19

Cabaretier Henk Boogaard in Ioannis Teatertsjerke Wiern

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
'Ínterne beslommeringen'

In zijn cabaretprogramma 'Ínterne beslommeringen' vertelt Henk Boogaard, dat alles wat men zegt en alles wat hij leest, letterlijk bij hem binnen komt. Waardoor hij o.a. veel moeite ondervindt met de gebruikelijke clichés in onze dagelijkse communicatie.
'Hoe gaat het?', 'Hoe is het?', 'Alles goed?' en 'Zo!?...leef jij nog?', noemt Henk daarom ook Clichématige Contact Constructies (CCC's).
Daarentegen deelt hij 'Fijne dag!', 'Succes!', 'Hou je haaks!' en 'Rij voorzichtig!' weer in bij de MGGG's, of te wel het Mee Geef Gewens Gedoe.
Het beleefde jongentje in hem speelt um danig parten, hij moet altijd maar eerlijk zijn van zichzelf zijn.
De omgang met anderen is het telkens weer een hele worsteling. Op humoristische wijze doet Henk hiervan haarfijn verslag.

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


16-05-19

‘Het landschap staat in mij geschreven’ ........ over kerk en landschap in Friese literatuur en kunst.

Tijdstip: 19:30 uur
Locatie: Britsum
Entree: gratis
De Johanneskerk in Britsum wil vertellen:
Over alles wat met de kerk verbonden is. De grond, de stenen, de mensen.
En in het verlengde daarvan de literatuur en de kunst. Hedendaags, maar ook in historisch perspectief. Wie kan over dat laatste beter spreken dan de directeur (Bert Looper) van de bewaarplaats van de geschiedenis van Fryslân: Tresoar.

Website: http://www.kerken.frl/sint-johanneskerk


17-05-19

Concert van Vocaal Ensemble 'Lijn 12' in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Concert van Vocaal Ensemble 'Lijn 12',
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 17 mei 2019 van 17.00 – 18.00 uur.

'Lijn 12' is een tienkoppig, eigenwijs vocaal ensemble.
Onder leiding van Sjoek Nutma zingt de groep deels a capella en deels met pianobegeleiding van Tinelies Beetsma.
'Lijn 12' heeft als standplaats Leeuwarden maar de zangers zijn afkomstig uit alle windhoeken van Friesland.
Zij hebben ieder op eigen wijze een brede zangervaring opgedaan en dat vinden luisteraars terug in de bijzondere klank van deze groep.
'Lijn 12' brengt muziek uit alle werelddelen ten gehore en past regelmatig subtiele choreografie toe.
Door de afwisseling in muziekstijlen zult u zich tijdens het optreden geen moment vervelen.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl, http://www.lijn12.com


19-05-19

Orgelconcert door Theo Jellema

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Britsum
Concert om de heringebruikname van het gerestaureerde Hardorff-orgel te vieren.
Meer info volgt

Opgave: ?
Website: http://www.kerken.frl/sint-johanneskerk


19-05-19

Walfiskfangst - lêzing Anne-Goaitske Breteler in kerk Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 7,50
Walfiskfangst - Lêzing troch Anne-Goaitske Breteler
Meer info volgt

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


24-05-19

Orgelconcert door Ana Buzón Calderón in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Orgelconcert 'It lûd fan Van Dam' door Ana Buzón Calderón,
orgelklanken in de Dorpskerk Huizum,
vrijdag 24 mei 2019 van 17.00 – 18.00 uur.

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn we gestart met een serie orgelbespelingen, één keer per maand op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Dit bleek een groot succes. Daarom krijgt het ook dit jaar een vervolg.
Op vrijdag 24 mei is Ana Buzón Calderón de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde Van Dam orgel opnieuw wil laten horen.
Meestal kunt u het orgel alleen horen. Bij deze concerten kunt u de organist ook volgen in zijn of haar spel.

U bent van harte welkom voor een uur 'Van Dam-klanken', onder het genot van een kop koffie of thee.

De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Koffie/thee € 1,50.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


27-06-19

Optreden Roon Staal

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Britsum
Entree: € 17,50

***** "Let the amazing vocal performance of Mr. Staal now carry you away" - Art Garfunkel -
***** "it's his voice not least his songwriting ability that really shines throughout" - Gilbert 'O Sullivan -


ROON STAAL MET NIEUW PROGRAMMA IN BRITSUM TIJDENS ZOMER TOUR

Donderdag 27 juni a.s. geeft zanger-pianist een concert te Britsum in de Johanneskerk. Aanvangstijd is 20.00 uur. De deur is een half uur voor aanvang van het concert geopend.

Het concert te Britsum is een van de concerten in de Zomer Tour welke in de maand juni plaatsvindt.
Roon Staal zingt en begeleidt zichzelf vanachter de piano en heeft een aangename stem en authentieke performance. Hij woont en werkt zowel in Nederland als in het verre oosten van Rusland. Een deel van het jaar verblijft hij in Vladivostok, waar hij ook geregeld concerten geeft.
In eerdere jaren heeft hij een rijk musicalverleden opgebouwd (Les Miserables, Tommy, Rembrandt en Petticoat) en inmiddels heeft hij 10 albums en een dvd op zijn naam staan.
De zanger weet met zijn warme stem en prachtige pianospel het publiek steeds weer te raken met prachtige vertolkingen van zijn eigen composities en werk van andere componisten. Naast bekende eigen songs als Weet Waarom Je Leeft, Promise en In The Silence Of Light zullen ook zijn bekendere cover werken als Help Me Through The Night, Pie Jesu en Stay With Me 'Till The Morning niet ontbreken.

In 2019 staan 3 nieuwe album releases op het programma: ten eerste zijn album 'A New Door Opens' met daarop piano composities van eigen hand zoals het gelijknamige titelnummer maar ook 'Anthem For All' en 'The Land Where We Dance'. Dit album wordt in het voorjaar opgenomen. Later in 2019 wordt een nieuw album verwacht met veel nieuwe coversongs waaronder werk van John Lennon (Across The Universe), Boudewijn de Groot en Gilbert O'Sullivan. Tenslotte zal aan het einde van het jaar een tweede kerstalbum verschijnen in navolging van zijn eerste 'Christmas Album'.

Opgave: Alle informatie is te vinden op www.roonstaal.com. 
Website: http://www.kerken.frl/sint-johanneskerk


15-09-19

Concert Fryska Flute Ensemble

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Britsum
Entree: ?
Opgave: Nadere informatie volgt.

Website: http://www.kerken.frl/sint-johanneskerk


13-10-19

Ketevan Sharumashvili (piano) in Doarpstsjerke Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Dat de Georgische topmuzikante Ketevan Sharumashvili zich onlangs in ons land heeft gevestigd, is een ware verrijking voor klassiek minnend Nederland. Naast haar voortreffelijke techniek blinkt de jonge charismatische pianiste vooral uit door haar enorm diepgaande spel. Haar fijngevoeligheid is indrukwekkend en kalmeert de ziel van de luisteraar.
Ze groeide op in Tbilisi en begon daar pas op twaalfjarige leeftijd met haar pianostudie. Toch wist ze al op haar veertiende het Rubinstein Concours in Parijs te winnen. Ze volgde een imposante internationale opleiding (in vier landen!), die ze afsloot als 'special talent' bij pianogigant Jan Wijn in Amsterdam. Meerdere prestigieuze prijzen staan op haar naam en ze kreeg masterclasses van de grootste pianisten ter wereld.
Ketevan heeft voor haar concert in de Doarpstsjerke van Rottevalle een zeer aantrekkelijk, afwisselend en uitdagend programma samengesteld met werken van onder andere Bach, Liszt, Ginastera en Piazzolla. (www.ketisharu.com)

Inlichtingen/reserveringen: h.lansen@chello.nl

Website: http://


17-11-19

'Winterreise' van Schubert door Palle Fuhr Jørgensen (bariton) en Roel Praas (piano) in Doarpstsjerke Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Palle Fuhr Jørgensen, een in Nederland wonende Deense bariton, ontving zijn zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waarna hij zijn opera-opleiding in Antwerpen vervolgde. Hij volgde ook masterclasses. Palle heeft solistische medewerking verleend aan vele concerten en opera's in binnen- en buitenland. Zijn repertoire bevat zowel oratorium, lied, opera en barok als hedendaagse muziek en hij treedt vaak op met pianist Roel Praas.
Roel Praas studeerde piano aan het Stedelijk Conservatorium in Zwolle bij Thom Bollen, waar hij ook zijn solistendiploma behaalde. Daarna vervolgde hij zijn studie bij Alwin Bär in Amsterdam en Geoffrey Madge in Den Haag. Hij volgde cursussen in Frankrijk en Oostenrijk. Roel is een veelgevraagd pianist voor pianorecitals en geniet bekendheid als begeleider van koren, zangers en instrumentalisten. Als docent is hij verbonden aan de Muziekschool Twente.
'Winterreise' (1827) is een cyclus van 24 door Franz Schubert getoonzette gedichten van Wilhelm Müller voor zangstem en piano. Het verhaal lijkt betrekkelijk eenvoudig: een jonge man wordt afgewezen en gaat op reis. In het laatste lied ontmoet hij de Leierman, de speelman met de draailier, een verpersoonlijking van de dood.

Inlichtingen/reserveringen: h.lansen@chello.nl

Website: http://


Zomertentoonstelling "Pelgrimeren in 't licht van de Melkweg"

Tijdstip: 13.00 tot 16.00 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: gratis
Pelgrimeren in 't licht van de Melkweg

zomertentoonstelling 7 juli tot en met 1 september (alleen op zaterdagen)
De Groate Kerk St-Jacobiparochie

Pelgrimage in foto’s beelden en gedichten
Dick en Sidon Wesselius nemen u mee op hun tocht naar Santiago de Compostela.

stempels / heraldische afbeeldingen ontworpen door Jelle Terluin naar een idee van pastoor Jan Romkes van der Wal. Het Jabikspaad loopt langs oude heerwegen. Voor de dorpen die liggen aan het Jabikspaad zijn aan de hand van hun geschiedenis stempels gemaakt.

labyrinth / het labyrinth van Jan Romkes van der Wal. Hoe vind je je wegop hetpelgrimspad. In 12 “stappen” langs de pelgrimsweg.

in de vitrines / materiaal over pelgrimeren door Janneke Schievink en Gerlof Katuin.

foto’s van Marty Slager laten De Groate Kerk en Zwarte Haan zien. Wadvissen boven (voormalig) het Bildt was flink aanpakken. Roel de Weerd laat in beeld en materiaal het vissen uit het verleden zien.

wierookvat, speciaal voor deze zomer geplaatst in de kerk in Sint-Jacobiparochie.

informatie: www.groatekerk.nl

Opgave: n.v.t.
Website: http://www.groatekerk.nl