Home

Actueel

Kerken

Over ons

Word donateur

Webwinkel

Contact

Filter :

UITAGENDA

16-12-18

Kerstconcert Bildts Frôlyskoor met Tseard Nauta in kerk Britswert

Tijdstip: 15:00
Entree: Vrijwillige bijdrage
In de Sint Joriskerk in Britswert concert van 't Bildts Frôlyskoor uit Sint Annaparochie gecombineerd met solo optreden van Tseard Nauta, muzikant en dirigent van het koor.

Website: http://www.facebook.com/Cultuur-Sint-Joriskerk-Britswert-418415788304710


16-12-18

Kerstconcert Martini Jongenskoor in Groate Kerk Sint Jacobiparochie

Tijdstip: 16.00 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Het Martini Jongenskoor Sneek (MJKS) werd in 1995 opgericht op initiatief van Bouwe Dijkstra, koordirigent, en Dirk S. Donker, organist van de Martinikerk in Sneek. Het doel was om een jongenskoor in de Engelse traditie op Friese bodem samen te stellen. Een Engels jongenskoor kenmerkt zich in de eerste plaats door de zogenaamde trebles, jongens die sopraanpartijen zingen. De trebles worden aangevuld met mannelijke alten (countertenors), tenoren en bassen. De mannengroep draagt de toepasselijke naam Martini Majeur.

Het repertoire spitst zich toe op werken uit de Engelse koorliteratuur. Vaste uitvoeringen van het MJKS vormen de Festivals of Lessons and Carols for Advent en de Anglicaanse Evensong, waarin anthems, psalmen en hymnes centraal staan. Het koor is een concertkoor, geen kerkkoor, maar verleent wel medewerking aan liturgische bijeenkomsten (vespers, evensongs).

In aanvulling op hun deelname aan repetities en concerten krijgen alle kinderen zangles en algemeen muzikale vorming (noten leren lezen, muziekkennis vergroten). Aan de koorschool is een zangpedagoge verbonden, mevr. Sippie Broersma. Zij verzorgt samen met dirigent en artistiek leider Trevor Mooijman de zang- en AMV-lessen.

Aanvang 16.00 uur
Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis

Opgave: Aan de zaal of reserveren via E reserveringen@groatekerk.nl od T 0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


16-12-18

De Kerststerren treden op in Nikolaestsjerke Swichum

Tijdstip: 10.30 uur
Locatie: Swichum
Entree: Vrijwillige bijdrage.
Kerstkoor "De Kerststerren" onder leiding van Jildou Talman brengt een keur aan oude en nieuwe kerstliedjes. Ze zingen voor het goede doel, dus vrij entree maar na afloop een collecte.

Website: http://www.kerkjevanswichum.nl


16-12-18

Kerstconcert met samenzang van koraalorkest “Hymne” uit Sneek o.l.v. Menno Haantjes

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Uitwellingerga
Entree: vrije toegang
Komt allen tezamen voor dit mooie kerstconcert, waarin u zelf ook kunt meezingen. Liederen worden geprint en zijn beschikbaar. Na afloop een collecte voor koraalorkest Hymne.

Kerk open vanaf 15 uur.

Website: http://www.topentwelonline.nl/site/index.php?sp=130


18-12-18

Kerstconcert koor Sjongnocht in Thomastsjerke Katlijk

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Katlijk
Entree: 5,00
Vrouwenkoor Sjongnocht uit Oude- en Nieuwehorne verzorgt dinsdag 18 december vanaf 20.00 uur een kerstconcert in de Thomaskerk in Katlijk met als thema 'Op zoek naar het licht'.

Op het programma staan bekende en minder bekende kerstliederen in het Fries, Nederlands, Duits en Engels. De nummers worden afgewisseld met korte teksten door Boukje Nijholt en verhalen door Gemma Vreeburg.

Het koor staat onder leiding van Ron Breukelman en wordt begeleid door Sjoukje Hoekstra (piano) en Pieter Verbaan (dwarsfluit).

De entree bedraagt vijf euro.

Foto: Sjongnocht19-12-18

Kerstkoor 'De Kerststerren' in Redbadtsjerke Jorwert

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Jorwert
Entree: Vrij entree, met na afloop collecte voor het goede doel
Kerstkoor de Kerststerren onder leiding van Jildou Talman heeft een meerstemmig a capella repertoire. In de jaren dat het koor bestaat is er een repertoire opgebouwd van inmiddels meer dan 100 kerstliedjes. Ieder jaar worden hier liedjes aan toegevoegd en wordt er een keuze gemaakt uit het bestaande repertoire. Veelal zijn het eigen arrangementen van de dirigente Jildou Talman. Het koor zingt bekende en minder bekende kerstliedjes, zoals oude Engelse carols, kerstliederen in het Nederlands, Russisch, Latijn, Frans, maar ook de Amerikaanse “kerstkrakertophits”.Ze zingen voor het goede doel, dus vrij entree maar na afloop een collecte.

Opgave: Opgave is niet nodig21-12-18

'Canto Ostinato' - Midwinterconcert door Wiebe Kaspers en Johannes Hibma in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 10,00 (na afloop van het concert een traktatie)
'Canto Ostinato' door de pianisten Wiebe Kaspers en Johannes Hibma, Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, vrijdag 21 december 2018, 20.00 uur.

Cultureel Podium Dorpskerk Huizum organiseert in samenwerking met pianist Wiebe Kaspers een uitvoering van de 'Canto Ostinato' van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923 - 2012). Dit stuk werd gecomponeerd in de jaren '70 onder de naam 'Perpetuum', maar een paar maanden voor de eerste uitvoering werd de titel 'Canto Ostinato' gekozen. Het wordt uitgevoerd op twee vleugels.
Canto verwijst naar de melodie of een kort muzikaal motief; Ostinato verwijst naar herhaling. Het stuk lijkt steeds opnieuw geboren te worden. De kaders liggen vast maar door het voortdurende oog- en oorcontact van de pianisten Wiebe Kaspers en Johannes Hibma ontstaat het stuk in Huizum als het ware opnieuw.
'De Canto' gaat door en is eigenlijk nooit af. Laat u meenemen door de betoverende en meditatieve klanken. Die klanken vormen bijna een oase van rust.
We gaan samen op weg naar de winter, die bijna aanbreekt wanneer het concert voorbij is.
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum biedt een indrukwekkende en intrigerende concertervaring voor zowel het publiek als de pianisten.

Na afloop van het concert worden de bezoekers getrakteerd op glühwein en kerststol .
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Foto: Guus van de Sande

Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


21-12-18

Krystreizgers treden op in Nikolaestsjerke Swichum

Tijdstip: 17.00
Locatie: Swichum
Entree: 10,00
Krystreizgers: even bijkomen met mooie (kerst)muziek en warme gezelligheid
 
Dit jaar opnieuw komen de vier Krystreizgers met een programma vol fijne kerst-gerelateerde luisterliedjes.

Het kwartet is 2018 aangevuld met Klaas de Jong (gitaar). We zijn dus in Swichum met z’n vijven.

Wie zijn die andere vier, even voorstellen:
  • Frederike Kleefstra (zang),
  • Marijke Rodenburg (zang),
  • Klaas de Vries (zang) en
  • Jan van Erp (zang en piano).
Allen helemaal gek van muziek, ze kunnen er niet zonder. Ze kwamen elkaar tegen, raakten bevriend en verliefd. Het logische gevolg daarvan: een programma waar het talent en plezier vanaf spat! In 2017 voor het eerst kwamen ze met de vruchten van hun muzikale samenwerking in de kersttijd naar buiten. Het bleek een daverend succes, het publiek was enthousiast en direct na de kerst werden de optredens voor de kerst van 2018 al geboekt.

Opgave: www.kerkjevanswichum.nl of 06-37383408
Website: http://www.kerkjevanswichum.nl


22-12-18

A Celtic & Colourful Christmas. Merain betovert met kerstmuziek uit alle windstreken

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Uitwellingerga
Entree: € 16,50, kinderen t/m 15 jaar € 10,00
Merain betovert met kerstmuziek uit alle windstreken. Een heerlijk kerstconcert waarin Merain (zang, viool en Keltische harp) u laat genieten van de mooiste kerstmuziek uit o.a. Ierland, Duitsland, Bulgarije, Frankrijk, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. De muziek van dit ensemble ontroert en het speelplezier van Merain werkt aanstekelijk. Het trio speelt in Nederland, Duitsland en Luxemburg en is regelmatig live te gast bij Radio 4. 

Opgave: Kaarten bestelt u via www.kerstconcert.com 
Website: http://www.kerstconcert.com


22-12-18

Lessons and Carols, kerstconcert van koor Frominae o.l.v. Jannie de Groot m.m.v. Harm Woltjer, orgel.

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Zweins
Entree: €7.50 p.p.

Website: http://


23-12-18

Kerstconcert door de “Krystreizgers” in Nicolaaskerk Koarnjum. Uitverkocht

Tijdstip: 15.00
Locatie: Koarnjum
Entree: €15,- Uitverkocht
Een pracht van een muzikaal kerstprogramma mag in deze decembermaand natuurlijk niet ontbreken in deze kerk: "Krystreizgers" verzorgen dan ook een sfeervolle middag met oorstrelende muziekklanken.

Deze middag wordt georganiseerd door samenwerking van het huiskamertheater ‘De Wier’ en de plaatselijke commissie van de Nicolaaskerk in Koarnjum.

Frederike Kleefstra (zang), Marijke Rodenburg (zang), Klaas de Vries (zang) en Jan van Erp (zang en piano). Dit jaar overigens wordt het kwartet aangevuld en begeleid door Klaas de Jong op gitaar, een super keuze. Eigenlijk zijn ze dus met zijn vijven. werkten aan een mooi en divers klankrijk programma waarin kerstliederen in het Fries, Nederlands, Engels en Frans centraal staan, naast mooie popsongs en korte verhaaltjes tussendoor.

Allen zijn helemaal gek van muziek: ze kunnen niet zonder... Het logische gevolg daarvan: een programma waar talent en plezier vanaf spatten!
In 2017 verzorgden ze al een mooi muzikaal programma. Het bleek een groot success: het publiek was enthousiast en direct na die kerstconcerten werden de optredens voor 2018 al geboekt.

Frederike Kleefstra, Marijke Rodenburg, Klaas de Vries, Jan van Erp en Klaas de Jong werken aan een mooi en divers klankrijk programma waarin kerstliederen in het Fries, Nederlands, Engels en Frans centraal staan, naast mooie popsongs en korte verhaaltjes tussendoor. 
Een unieke samenstelling van muzikanten die voor het eerst optreedt in deze kerk.

De aanvang is om 15.00 uur en de kerkdeur is open vanaf 14.30 uur. Bij binnenkomst wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee.
Na afloop is het mogelijk om in kerstsfeer nog wat te drinken en met de muzikanten gezellig na te praten

U bent van harte welkom!

Opgave: bobdeboer@pinupsanddowns.com of 06-54763154
Website: http://http://www.pinupsanddowns.com


23-12-18

Benefietconcert op Jûn foar de Krystnacht dit jaar met Piet Kok en vrienden

Tijdstip: 20.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: €7,50

Troubadour Piet Kok staat dit jaar centraal bij het jaarlijkse benefietconcert op de Jûn foar de Krystnacht. En passant viert de Leeuwarder zanger-gitarist met tal van muzikale vrienden zijn 50-jarig (!) jubileum als artiest. Dubbel feest dus met veel folk, country, blues en andere rootsmuziek. 
De opbrengst van het concert gaat traditiegetrouw naar de stichting Make-A-Wish.

Website: http://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


23-12-18

Tetsje van der Kooi treedt op in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 20:00 uur
Locatie: Terband
Entree: 17,50 euro, incl. pauzedrankje

Sopraan Tetsje van der Kooi is bekend van haar klassieke kerstconcerten voor War Child. Als geen ander weet Tetsje klassieke werken, traditionele liederen en minder bekende kerstmuziek te combineren tot een toegankelijk en sfeervol kerstconcert. Ook nu zal ze weer internationale uitstapjes maken. Vaste pianist Jacco Lamfers, celliste Wytske Holtrop en klarinettiste Astrid den Daas maken samen met verteller Frank Belt de kerstsfeer compleet.

Tetsje studeerde solozang aan het Rotterdams Conservatorium. Ze slaagde in 1995 voor het diploma docerend musicus. Daarna vervolgde ze haar studie aan het conservatorium in Utrecht. In 1999 behaalde ze het diploma uitvoerend musicus.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.posthuistheater.nl/voorstellingen/654/_locatie_Terbantster_Tsjerke_/Tetsje_van_der_Kooi_sopraan/


23-12-18

Trio Garmoniya - Kerstconcert in Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Kerstconcert met Trio Garmoniya in de Ioannis Teatertsjerke Wier

Trio Garmoniya heeft intussen een trouwe schare vaste bezoekers opgebouwd in Wier. Trouwens niet alleen in Wier. Wat bedoeld was als een eenmalig optreden, een jaar of tien jaar geleden, werd zo’n succes dat de groep uit Oekraïne nu elk jaar twee keer voor een serie concerten naar Friesland komt.
Trio Garmoniya is afkomstig uit Novovolynsk, bij de Poolse grens. De zangeressen Zoya en Inna en zanger Alexander zijn klassiek geschoold. In de warme, intieme sfeer van de Ioannis Teatertsjerke zullen ze zonder twijfel hun naam (Garmoniya betekent Harmonie) weer eer aan doen. Niet alleen met hun prachtig bij elkaar passende stemmen, maar ook met de met zorg uitgezochte kleding en natuurlijk met het repertoire. Op het programma staat natuurlijk kerstmuziek, bekende en minder bekende liederen zullen voorbij komen. ‘Oh Holy Night’, ‘Pie Jesu’ en ‘Ave Maria’ worden schitterend vertolkt. En ook staat ‘Stille Nacht’ in het Fries vast weer op het repertoire, zodat het publiek uit volle borst mee kan zingen. Verder kan het publiek een selectie uit een heel breed en gevarieerd repertoire verwachten, met Oekraïense volksliedjes, Italiaanse opera, filmmuziek en liturgische liederen, met bekende nummers zoals ‘Halleluja’ (Leonard Cohen) en ‘I believe’ (Andrea Bocelli).
Het ovationele applaus tijdens de vorige concerten zegt genoeg: dit mag u niet missen!

Opgave: Simy Sevenster 0518-471123 of s.sevenster@hetnet.nl


24-12-18

Kerstnachtdienst in Groate Kerk Sint Jacobiparochie

Tijdstip: 22.00 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie

Website: http://www.groatekerk.nl


24-12-18

Krystkonsert Tetsje van der Kooi yn Redbadtsjerke Jorwert

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Jorwert
Entree: € 17,50


Kryst 2018

Kryst is het lichtfeest. Tetsje en haar muzikale vrienden laten in prachtige, oude kerkjes horen wat licht voor de wereld betekent. Met oude en nieuwe muziek, inspirerende verhalen en kaarslicht.
Lichtvoetige Amerikaanse songs, pareltjes van oude volksliederen en prachtige werken van onder meer Bach en Händel.

Tetsje van der Kooi (sopraan), Wytske Holtrop (cello), Rianne Jongsma (fluit), Jacco Lamfers (piano) en verteller Frank Belt.

Opgave:
Kaarten zijn te bestellen via: www.tetsjevanderkooi.nl


26-12-18

Koffie Kerst Concert

Tijdstip: 11:00 uur
Locatie: Wetsens
Entree: gratis & collecte bij de uitgang


Een sfeervol Koffie-Kerstconcert op Tweede Kerstdag, gezongen door het vocaal ensemble ‘Provocale’ en solisten o.l.v. en begeleid door Anne E. de Bruijn op piano en orgel.

Teksten, koor- en samenzang rond de expositie 'Bloom' Karmelklooster Drachten.

De luisteraar wordt aan de hand van de teksten en liederen meegenomen op een muzikale en b(l)oeiende reis op deze Tweede Kerstdag.
 

Aanleiding & Achtergronden
Dit jaar zingt ‘Provocale’ op Kerstavond (24 december) in het Karmelklooster te Drachten. Daar is momenteel in verband met het 25-jarig jubileum een oogstrelende expositie van bijzondere kunstwerken, gemaakt door verschillende kunstenaars met als thema ‘BLOOM’ (Bloei).

Op Tweede Kerstdag zijn de in het Karmelklooster gezongen liederen en teksten ook te beluisteren tijdens het Koffie-kerst concert in het Vituskerkje.

Maar er is dan nog meer te genieten: vocale soli, improvisatie op piano en orgel en samen zang met nieuwe en oude Kerst liederen, om zo tot een volledig Kerstconcert samen te smelten.

Zo wordt de BLOEI op deze Tweede Kerstdag op uiteenlopende wijze met tekst, muziek en zang tot leven gewekt. Een bijzondere en onvergetelijke Tweede Kerstdag-beleving voor jong en oud!


Opgave:

Inlichtingen & reservering via Stichting Promovocaal Concerten
Website: www.promovocaal.nl
Telefoon : 051922904 / 0654796389


Website: http://www.vitus-wetsens.frl


06-01-19

“Ljocht” – Muziek & Toneel

Tijdstip: 14.30
Locatie: Jelsum
Entree: €12,50 p.p. (inclusief welkomstdrankje en hapjes)

Onder de noemer “Ljocht” vindt er in het nieuwe jaar 2019 een bijzonder evenement plaats in de fraaie Sint Genovevakerk in Jelsum op zondagmiddag 6 januari waarbij muziek en toneel op een originele manier samensmelten. 

8 Jelsumers en Koarnjumers laten hun licht schijnen op de goede voornemens van 2019 en voornemens in het algemeen. Met de ingrediënten toneel & muziek en onder het genot van een hapje en een drankje delen zij dit graag met hun bezoekers. 

Samen met het publiek brengen zij een muzikaal en inhoudelijk verhaal over hoe mensen elkaar kunnen inspireren en elkaar door het leven kunnen leiden. Hoe kun je zelf een lichtje zijn voor je medemens? Wie, maar ook wat inspireert jou? Hoe kom je nu eindelijk eens af van die extra kilootjes … minder drinken of juist meer … ? Maar het leven moet ook gevierd worden… toch?! 

Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld om zijn voornemens op een briefje te schrijven en te doneren in de “Grote Goede Voornemens Mand” bij binnenkomst. Wie weet gebeurt er wel iets bijzonders met die van u. 

Deze middag is tot stand gekomen door samenwerking tussen initiatiefnemers Sandra van der Meer & Kees de Groot (Great Lake), Anita Dijkstra, de plaatselijke commissie van de kerk en huiskamertheater De Wier in Koarnjum. 

Medewerking wordt verleend door duo Great Lake (Sandra van der Meer & Kees de Groot), Anita Dijkstra (toneel), Jaap Keizer (voordracht), Roland van der Meij (culinaire verrassingen), Theunis Dijkstra en Bob de Boer (techniek) en Dimitri van Veenen (vormgeving).

Opgave: Via e-mail: bobdeboer@pinupsanddowns.com  of  tel. 06-54763154
Website: http://www.pinupsanddowns.com en www.greatlakemusic.nl


08-01-19

Nieuwjaarsconcert Amusementsorkest Andante

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis
Zondag 6  januari 2019, 15.30 uur

Nieuwjaarsconcert Amusementsorkest Andante

Amusementsorkest Andante begon in het jaar 1912 als een strijkje, bestaande uit twee violen en een cello. Het zou in ruim 100 jaar uitgroeien tot het amusementsorkest, zoals we dat tegenwoordig kennen. Andante is nog steeds een begrip binnen en buiten Bolsward.

Het aardige is dat het orkest ook altijd zijn eigen koers is blijven varen. Het zou diverse stromingen uit de wereld van de populaire muziek overleven en precies datgene op de speellijst zetten wat past bij het orkest, Zo kan de luisteraar genieten van heerlijke swing, salonmuziek en licht klassieke composities. Ook eigentijds werk schuwt het orkest niet, hoewel we composities  van Jaap Valkhof, Han Dunk en Jack Bulterman, componisten en tekstschrijvers van voorheen, nog steeds op het programma zien staan. Zangeres Froukje Bosma is al jarenlang de vaste zangeres van de band. Ook Foppe de Lang laat geregeld zijn stem horen. Arend Huisman heeft dit jaar het stokje overgenomen van Nynke Jaarsma.

 

Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Opgave: Aan de zaal of reserveren via reserveringen@groatekerk.nl of
T 0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


13-01-19

'Top Secreet' met theatrale muziekact in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 10,00 (incl. consumptie in de pauze)
'Top Secreet' met theatrale muziekact
Thank God for Top Secreet!
in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 13 januari 2019 om 15.00 uur.


De activiteiten rondom de culturele hoofdstad zijn gestopt. Hoe moet het nu verder met de cultuur in onze stad vragen velen zich af. Maar niet getreurd want het jaar is nog maar net begonnen of Top Secreet komt voor u optreden. Dus het komt heus weer goed met de cultuur in onze stad!
Daarom als motto voor dit optreden: Thank God for Top Secreet!

2019 staat voor Top Secreet in het teken van de nieuwe, avondvullende productie, die op 23 november 2019 in de Harmonie in première zal gaan.
Tijdens het optreden in de Dorpskerk Huizum krijgt het publiek, naast de mooiste nummers uit het bestaande repertoire, ook al een klein inkijkje in de nieuwe show.
Ze zijn bezig met een nieuw repertoire, waarbij ook nu weer alle nummers speciaal voor hen gearrangeerd worden. Eén van de aandachtspunten daarbij is, dat verschillende muziekstijlen worden gebruikt. Daardoor blijven hun optredens afwisselend en verrassend.
Top Secreet bestaat uit 16 vrouwen met haar op de tanden en puntige ellebogen, maar met een prachtig geluid, want de secreten worden muzikaal in toom gehouden door Corinne Staal. Maar dat is vast geen nieuws!?


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl, http://www.topsecreet.nl


13-01-19

Fling in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Aanstekelijke muziek van FLING in de Ioannis Teatertsjerke Wier

Al jaren is Fling één van de toonaangevende groepen in de Ierse muziektraditie in Nederland. De groep brengt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Met hun eigenzinnige aanpak verlaten ze zowel met traditionals als met eigen composities de platgetreden paden.

De laatste jaren heeft Fling met verschillende muziekprogramma’s getoerd langs de grotere Nederlandse theaters. Van Ommen tot Amstelveen, van Delfzijl tot Heerlen, en met zeer veel succes.

Nu is de beurt aan de kleine locaties. Speciaal voor de kleinere podia treedt Fling op als duo.

Het nieuw samengestelde, intieme programma past Annemarie de Bie en Evertjan ’t Hart als een op maat gemaakte jas. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.

Hoewel Ierse en Schotse folk de hoofdrol spelen, komt ook eigen werk op basis van de rijke Keltische traditie aan bod. Ingetogen ballades en luisterliedjes maar ook dansmuziek en de meer feestelijke kant van dit veelzijdige genre.

Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit op dit gebied. Ze speelt al meer dan tien jaar in de folkgroep Fling. Daarnaast treedt Annemarie in binnen- en buitenland op onder haar artiestennaam Celtann. Dat doet ze niet alleen solo, maar ook samen met veel verschillende grote muzikanten uit Nederland, Engeland en Ierland.
Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit concert ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en op gitaar.
Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann pipes (Ierse doedelzak) en is behalve als muzikant tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van dit instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann pipes bespeelt hij ook whistles, bouzouki en gitaar.

Dit alles resulteert in een buitengewone, aanstekelijke en magische middag van sterke verhalen gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.

Opgave: Iris_1952@hotmail.com of 0518-462352 of h.syt@outlook.com of 0518-461506


20-01-19

Vocaal Ensemble Koarbizznizz in Dorpskerk Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Koarbizznizz is in 2006 opgericht en bestaat uit 11 geoefende amateur zangers en -zangeressen uit diverse Friese windstreken. Koarbizznizz onderscheidt zich met name van andere ensembles door te kiezen voor een mix van verschillende muziekperioden en -stijlen. De oorsprong van de muziek rond een concert-thema varieert in alle gevallen van renaissance tot hedendaagse close harmony en poparrangementen. Koarbizznizz heeft inmiddels een breed a capella repertoire: van Purcell tot Whitacre en van Bach tot Bremer.
(Foto Jan Vledder)

Inlichtingen/reserveringen: h.lansen@chello.nl

Website: http://


20-01-19

Concert Iris Kroes in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: €7,50

Als ‘The Voice of Holland’ reisde Iris Kroes inmiddels de halve wereld over, maar gelukkig is de zangeres, tevens een vakbekwame harpiste, haar ‘heitelân’ niet vergeten. De fluwelen vocalen van Iris worden in Sibrandahûs begeleid door Sofia Dragt (piano, zang).

Website: http://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


20-01-19

Popkoor Wergea treedt op in Nikolaestsjerke Swichum

Tijdstip: 15.00
Locatie: Swichum
Entree: € 7,50
Popkoor Wergea, onder leiding van Reinout Weima van het duo Weima&vanderWerff brengt een wervelend programma met muziek uit alle windstreken

Opgave: www.kerkjevanswichum.nl of 06-37383408
Website: http://www.kerkjevanswichum.nl


20-01-19

José Zwerink in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Locatie: Terband
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

José Zwerink studeerde Zang aan het conservatorium in Groningen. Zij toerde 12 jaar met de muzikale cabaret groep Vrouw Holland langs de Nederlandse theaters. Als zangeres met een grote liefde voor jazz en latin werkte zij o.a. met de Prins Claus Bigband Bigband Groningen, Horace Silver Project, Brazilian Love Affair en Dutch Oven.

Met haar donkere, warme stem neemt José Zwerink je mee in liedjes over herinnering, heimwee, historie en hoop. De stijl? Een mix waar folk, blues, gospel, jazz, Westerse en Afrikaanse muziekstijlen elkaar ontmoeten. Lyrisch ondersteund door haar vaste pianist Diederik Idema en versterkt door Bert van Erk op contrabas brengt José Zwerink akoestisch Trio songs als Motherless Child, Bonita en The Music Is The Magic op geheel eigen wijze ten gehore.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.posthuistheater.nl/voorstellingen/654/_locatie_Terbantster_Tsjerke_/Tetsje_van_der_Kooi_sopraan/


20-01-19

Helder in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Al meer dan 15 jaar is Helder een bekende naam in de Friese muziekwereld. In die 15 jaar hebben de bandleden bepaald niet stil gezeten. Naast de eigen optredens werken ze regelmatig mee aan allerlei projecten, als hoofdact (zoals de opening van de Agrarische Dagen in 2012) of als begeleidingsband (zoals bij het reünieconcert van cabaret Sljocht).

Helder is een veelzijdige band die, zowel akoestisch als versterkt, een kenmerkend geluid weet toe te voegen aan het eigen repertoire of aan mooie covers. Ze vormen een melodieus muzikaal collectief met meerstemmige zang. Samen de eigen sound van Helder.

Helder speelt zelf gecomponeerde, deels Friese, nummers en ook covers van onder andere BLØF, Marco Borsato, Herman Brood en Doe Maar. Met het nummer ‘Hjir’won Helder In 2011 de Fryske Music Night Award. Met hun zelf geschreven nummers is Helder ook regelmatig te horen op Omrop Fryslân. Begin 2016 werd ‘Stilte yn’e stoarm’ gepresenteerd. En momenteel is de band weer bezig met het schrijven en opnemen van een aantal Friestalige nummers.

Helder is destijds opgericht door de gebroeders Wagenaar. Naast Roelof (gitaar/leadzang) en Sido (drums/ leadzang) bestaat de band uit Jan Roorda (toetsen) en René Mulder (bas).

Opgave: H. Sytema 0518-461506 of h.sytema@ziggo.nl


26-01-19

Artvark Saxophone Quartet in 't Kerkje in Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Ter Idzard
Entree: 10 euro
Met veel trots ontvangen wij Artvark in ’t Kerkje in Ter Idzard!
Al eerder hebben zij een memorabel optreden gegeven op deze plek en met veel plezier keren zij terug om ons allen opnieuw te trakteren op hun virtuoze spel!
‘Een saxofoonkwartet waar het stof vanaf geklopt is. Weg met de stoeltjes! Weg met de lessenaars! Artvark beweegt! Artvark meandert door muzikale tradities en beweegt zich over het podium volgens een geïmproviseerde choreografie. Artvark staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons. Artvark ontroert, stinkt, gromt en suist.

Rolf Delfos (alt sax), Bart Wirtz (alt sax), Mete Erker (tenor sax) en Peter Broekhuizen (bariton sax) mengen hun verschillende achtergronden tot een eensgezind, creatief en origineel geluid: de sound van Artvark!’
Opgave: cultuur@ter-idzard.nl
Website: http://http://www.artvarksq.com


27-01-19

Lenny Kuhr "Het lied gaat door"

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 15,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Zondag 27 januari  2019, 15.30 uur

Lenny Kuhr “Het lied gaat door”

‘Gekust door de eeuwigheid’ verglijdt na twee seizoenen op natuurlijke wijze naar de titel van mijn nieuwe programma ‘Het lied gaat door’.

Hierin sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor.

De mens en de zanger vergaan maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het is namelijk de ziel van de mens en zonder ziel is er geen leven dus ook geen muziek.

Het besef dat alle dingen komen en gaan binnen het tijdloze gegeven dat wij zijn, stemt tot weemoed en tot vreugde en tot alle muziek die in dit programma te horen zal zijn. Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar laten wij de snaren en stemmen klinken, omdat ze klinken willen om de snaar in jou te vinden.

 

Entree € 15,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Opgave: Aan de zaal of reserveren via reserveringen@groatekerk.nl of
T 0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


27-01-19

Mieke Zijlstra & Rob Mackaay

Tijdstip: 14:00 tot 16:00
Locatie: Kortehemmen
Entree: € 5,00 per persoon, te voldoen aan de deur van de kerk.
Gevarieerd programma met muziek en zang; van Jazz naar Pop, Yiddisch en Latin, Nederlands, naar het Fries vertaalde- en eigen geschreven nummers met een knipoog naar klassiek repertoire.

Annemiek Zijlstra is onder meer bekend van het ‘Frisian Mainstream  Combo en Miek&Timeless.
Rob Mackaay heeft zich toegelegd op klassieke muziek, opera, operette en kerkmuziek en was jarenlang op diverse locaties in Den Haag vaste kerkorganist. De laatste jaren legt Rob zich, naast uitvoerend musiceren, ook toe op componeren.

Tijdens 'inloop' tot aanvang uitvoering en in de pauze wordt -ad €1,50 per consumptie- een eenvoudige catering verzorgd.
Voor mensen die met de auto komen; er is ruime en gratis parkeergelegenheid langs de oprijlaan naar de tsjerke

Opgave: Opgave vooraf kan via e-mail aan j.p.gehem@gmail.com maar is niet noodzakelijk.
Bezoekers kunnen ook zonder opgave vooraf vanaf 13:30 u. tot aanvang uitvoering (14:00 u.) vrijelijk bij de tsjerke binnenlopen.

Website: http://


27-01-19

Preek van de leek door Tamara Schoppert in Mariakerkje van het vroegere Kortezwaag, thans Gorredijk,

Tijdstip: inloop 10.30 uur met koffie/thee; aanvang preek 11.00 uur
Locatie: Gorredijk-Kortezwaag
Entree: gratis (collecte aan het eind van de preek)
Tekst komt nog.

Website: http://


27-01-19

Winterwandeling vanuit kerkje in Schurega

Tijdstip: 11.00 uur
Locatie: Schurega
Entree: 5,00
Winterwandeling naar het Jobbegaester fjild o.l.v. Staatsbosbeheer

IJs en weder dienende02-02-19

Koren en Korpsen

Tijdstip: 15.00-18.00 uur en 19.00-22.00 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: Gratis entree
Koren en Korpsen van het Bildt presenteren zich ook weer in 2019.
U bent van harte uitgenodigd!

Opgave: Aan de zaal of reserveren via reserveringen@groatekerk.nl of
T 0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


03-02-19

Warnser Bach Ensemble

Tijdstip: 11.30 uur
Locatie: Jorwert

Het Warnser Bach Ensemble is opgericht in het jaar 2000. Al vanaf de oprichting staat het Ensemble onder de bezielende leiding van initiatiefneemster en dirigente Pauli Yap. Het WBE bestaat uit een gezelschap van zangers en instrumentalisten dat een periode per jaar bij elkaar komt om een reeks van drie concerten in verschillende sfeervolle Friese kerken voor te bereiden.
Het ‘vaste’ projectkoor bestaat uit zo’n 25 vergevorderde zangers, waaruit ook de solisten gerekruteerd worden. De professionele instrumentale bezetting is wisselend en afkomstig uit barokorkest Concerto d’ Amsterdam. Zij spelen op authentieke instrumenten.

In Jorwert wordt op 3 februari 2019 Fux en Bach uitgevoerd met het “Kaiserrequiem” van Fux en “Der Geist hilft unser Schwachheit auf” van Bach.

Fux Kaiserrequiem
Johann Joseph Fux (1660-1741) was een Oostenrijkse componist, muziektheoreticus en pedagoog uit het late baroktijdperk. Hij is het meest bekend als de auteur van Gradus ad Parnassum, een verhandeling over contrapunt, dat het meest invloedrijke boek is geworden over de Palestrina-stijl van renaissancepolyfonie.
Het Kaiserrequiem schreef hij in 1720 voor de begrafenisplechtigheid van Eleonora, weduwe van Leopold I. Het werk werd in de daaropvolgende 23 jaar nog negen maal uitgevoerd, onder meer op het feest van Allerheiligen en op de begrafenis van keizer Karel VI, waaraan het werk de naam Kaiserrequiem te danken had.
In dit werk gaat Fux zich te buiten aan alle barokke stijlen die hij beheerst. Tekstuitbeelding paste hij daar waar mogelijk was veelvuldig toe. Richting het eind van dit Requiem gaat de polyfone stijl overheersen.
Het Requiem is geschreven voor 5-stemmig koor, solisten, 5 strijkers en orgel.
Der Geist hilft unsrer Schwachheit auf

Het concertprogramma wordt aangevuld met Bachs motet Der Geist hilft unser Schwachheit auf (De geest geeft onze zwakheid), 1729, BWV 226.
Het is een motet gecomponeerd voor de begrafenis van Johann Heinrich Ernesti in Leipzig.
Het geheel staat o.l.v. Pauli Yap.

Website: http://www.podiumfrysklassiek.nl


03-02-19

Marjolein Meijers - 40 Jaar muziek

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Marjolein Meijers maakt muziek, al een leven lang. Zij staat al meer dan 40 jaar op de planken.

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

Website: http://


07-02-19

Epo van Douma Lezing door 'klimaatprofessor' Pier Vellinga in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 5,00
Epo van Douma Lezing door 'klimaatprofessor' Pier Vellinga in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, donderdag 7 februari 2019, 20.00 uur.

Elk voorjaar wordt door een prominente Nederlander de Epo van Douma Lezing gehouden.
Deze keer wordt de lezing verzorgd door prof.dr.ir. Pier Vellinga. Hij is wetenschapper en hoogleraar met nationale en internationale bekendheid op het gebied van klimaatverandering.
De titel van de lezing luidt: 'De wereld van onze (klein)kinderen'.

De entree is € 5,00, te betalen bij de ingang van de kerk. Kom op tijd want vol is vol.
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427.
E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Ook informatie op https://www.dorpskerkhuizum.nl .

Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


10-02-19

Ferwerda Academie

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis
Zondag 10 februari 2019, 15.30 uur

Ferwerda Academie

De Ferwerda Academie met vestigingsplaats Drachten is een onderwijsinstelling waarin muziekonderwijs op ambachtelijk en artistiek niveau wordt gegeven.Mogelijk ook ter voorbereiding op een muziekvakstudie.Talrijke leerlingen leverden op regionale en landelijke concoursen opvallend goede prestaties.

Op het concert op 10 februari kunnen we getuige zijn van jonge muziektalenten op de instrumenten piano,viool,fluit, hobo,hoorn en trompet.De piano-begeleiding is in handen van Rein Albert Ferwerda.

 

Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Opgave: Aan de zaal of reserveren via reserveringen@groatekerk.nl of
T 0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


10-02-19

Het Saxofoonorkest o.l.v. Karl Veen in Dorpskerk Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Dit unieke 14 leden tellend saxofoonorkest o.l.v. initiatiefnemer en dirigent Karl Veen is een ensemble waar alle typen saxofoons in vertegenwoordigd zijn. Het orkest had een promotiefunctie voor het Centrum voor Kunstzinnige Vorming 'De Meldij' uit Drachten en is rond 1990 opgericht. In het jaar 2000 is het orkest zelfstandig doorgegaan. Het repertoire loopt van Bach tot Queen, van middeleeuwen tot modern met werken van rond de wereld.
(Foto Mirjam Blaakmeer)

Inlichtingen/reserveringen: h.lansen@chello.nl

Website: http://


10-02-19

Joint String Friends spelen van folk tot klezmer in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: €7,50

Vier bevriende multi-instrumentalisten uit verschillende generaties brengen een keur aan muzikale stijlen. De nadruk ligt op Keltische folksongs en -tunes, maar de Joint String Friends brengen ook intense Oost-Europese dansmuziek, americana en akoestische pop.

 

Website: http://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


10-02-19

Concert Regina Forte in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Locatie: Terband
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Regina Forte is een strijkkwartet bestaande uit vier dames, Ina, Anna, Inge en Andrea. Met een repertoire uit alle muzikale periodes zoals de barok, de klassieke periode, de romantiek, de 20e en zelfs de 21e eeuw. Genieten van muzikale schoonheid in zijn zuiverste vorm met muziek van onder meer Händel, Mozart, Schubert, Tsjaikovski en Pärt.

Regina Forte speelde o.a. op City Proms, in het Fries Museum, op Lauswolt, tijdens de dodenherdenking in Dokkum en ter gelegenheid van de uitreiking van de Gysbert Japicxpriis. Het kwartet was ook te gast bij  Noardewyn Live en Podium On tour.

Ze volgden masterclasses bij Johannes Leertouwer, Kees Dekker, Douw Fonda, het Ruysdael kwartet en het Bennewitz quartet.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.posthuistheater.nl/voorstellingen/724/_locatie_Terbantster_Tsjerke_/Regina_Forte_strijkkwartet/


15-02-19

Concert van het Goedhoutensemble in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Concert van het Goedhoutensemble
in samenwerking met violiste Josine Camminga,
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum,
vrijdag 15 februari 2019 van 17.00 – 18.00 uur.

Het ensemble bestaat uit 18 blokfluitisten en 1 cellist. Stella Boggia - van Maris is de dirigent.
Onder haar inspirerende leiding worden sinds 2010 gevarieerde programma's gespeeld, vaak op basis van een thema of een bepaald uitgangspunt.
Voor dit concert is dat "Het ervaren van de grote diversiteit aan klankkleuren van de blokfluit".
De blokfluit is een van de oudste instrumenten en ontwikkelde zich tot een instrument dat zich door zijn veelzijdigheid naadloos voegde in alle muziekstijlen en periodes.
Zij nemen u daarom mee op een muzikale reis in beeld en muziek door de eeuwen heen: van middeleeuwse koormuziek tot aan een eigentijdse impressie van het Noordelijke Friese landschap.
In deze reis richten ze zich vooral op het laten ervaren van de unieke diversiteit en combinaties van de klankkleuren van de blokfluiten, waarbij de ondersteuning van de cello en het vioolspel van Josine Camminga die klankkleuren versterken.
Tijdens het concert presenteren zij hun instrumenten: de hele blokfluitfamilie van de piepkleine sopranino tot de manshoge contrabassen.
Het ensemble wil een podium bieden voor jong talent, zoals hun gast, de 14-jarige violiste Josine Camminga. Zij zal ook een aantal solostukken spelen, op de piano begeleid door Stella Boggia - van Maris.
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl, https://goedhoutensemble.jouwweb.nl


17-02-19

Quatre Forte in kerk Britswert

Tijdstip: 15:00
Entree: €10,- incl. koffie/thee
In de Sint Joriskerk in Britswert concert van Quatre Forte, een saxofoonkwartet, bestaande uit een sopraan-, alt-, tenor- en bassaxofoon.

Website: http://www.quatreforte.nl/


17-02-19

Ars Musica treedt op in kerkje Schurega Klassiek

Tijdstip: 14.30 uur
Locatie: Schurega
Entree: 10,00
Ars Musica17-02-19

Stanzamuzyk in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Info volgt

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


22-02-19

Orgelconcert door Matthew Schembri in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Orgelconcert 'It lûd fan Van Dam' door Matthew Schembri,
orgelklanken in de Dorpskerk Huizum,
vrijdag 22 februari 2019 van 17.00 – 18.00 uur.

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn we gestart met een serie orgelbespelingen, één keer per maand op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Dit bleek een groot succes. Daarom krijgt het ook dit jaar een vervolg.
Op vrijdag 22 februari 2019 is Matthew Schembri de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde Van Dam orgel opnieuw wil laten horen.
Meestal kunt u het orgel alleen horen. Bij deze concerten kunt u de organist ook volgen in zijn spel.

U bent van harte welkom voor een uur 'Van Dam-klanken', onder het genot van een kop koffie of thee.

De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Koffie/thee € 1,50.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


24-02-19

Gevarieerd concert van Miek & Timeless in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 10,00 (incl. consumptie in de pauze).
Gevarieerd concert van 'Miek & Timeless',
in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 24 februari 2019 om 15.00 uur.


Annemiek Zijlstra is een gediplomeerde Jazzdans docente en choreografe. In de groep 'Miek & Timeless' is zij de zangeres en zij speelt piano. De andere bandleden zijn Dicky Meijer, bas en Sybe Krol, drums.
Het repertoire van de groep bestaat uit Blues, Jazz, Latin en popklassiekers van The Doors, Adele, Nina Simone, Astrud Gilberto, Sting. Van alles wat. In het Frans, Fries en Engels.
Veel variatie qua muziekkeuze en zang.
Ze vliegen als het ware door de tijd. Van 1940 naar 2000 met nummers van Billy Holiday naar Sting, duet van Frank en Nancy Sinatra, Adele, Paul Simon, Michael Jackson, Peggy Lee, enz.. Leuke luister en meezingnummers.

De toegangsprijs is €10,00 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


24-02-19

Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra, liedjesprogramma "Frisicana ll"

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 15,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Zondag 24 februari 2019, 15.30 uur

Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra, liedjesprogramma

“ Frisicana II”

Na het succes van de gezamenlijke liedjesvoorstelling ‘Frisicana’ zijn Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra opnieuw in hun persoonlijke muzikale archieven gedoken. Met ‘Frisicana II, brengen de drie heren een geheel nieuwe avondvullende voorstelling. Ook nu is er een selectie gemaakt van de mooiste liedjes uit het eigen repertoire van Douwstra, Smit en Wilkens, aangevuld met werk van artiesten die hen hebben geïnspireerd. Zo zijn er liedjes te horen van folk- en countrylegendes als Woody Guthrie, Hank Williams en Johnny Cash en van grootheden als Elvis Presley en Sam Cooke. Het programma bevat derhalve een mooie mix van Friestalige en Engelstalige liedjes. Piter, Marcel en Gurbe begeleiden elkaar op gitaar, banjo, mandoline en bas en zingen afwisselend solo en meerstemmig. In een passend decor brengen drie van Fryslân’s bekendste singer/songwriters een keur aan pakkende eigen liedjes, deels nieuw geschreven voor deze voorstelling, afgewisseld met vertaalde en originele klassiekers uit het internationale repertoire. 

 

Entree € 15,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Opgave: Aan de zaal of reserveren via reserveringen@groatekerk.nl of
T 0518-491792

Website: http://www.groatekerk.nl


24-02-19

Preek van de leek door Gerben Bouma in Mariakerkje van Gorredijk (voorheen Kortezwaag)

Tijdstip: inloop met koffie/thee 10.30 uur; aanvang preek 11.00 uur
Locatie: Gorredijk-Kortezwaag
Entree: gratis (collecte aan het eind van de preek)
Tekst komt nog.

Website: http://


02-03-19

Muzikaal Verteltheater in 't Kerkje in Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Ter Idzard
Entree: 10 euro
Actrice Thea Rijsewijk brengt met haar Muzikale VertelTheater een bewerking van het verhaal 'Arjen', het gelijknamige boek van Cor Bruijn. Het verhaal wordt spannend verteld en ondersteund door prachtige live-vioolmuziek.

Opgave: cultuur@ter-idzard.nl
Website: http://www.muzikaalverteltheater.nl


03-03-19

Soloconcert van Piter Wilkens in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: €7,50

Zonder twijfel is zanger-gitarist Piter Wilkens een van de populairste vertolkers van ‘it Fryske liet’. Composities als ‘Knoopkes’, ‘Oeral Thús’, ‘Dykskiep’ of ‘Greideroas’, wie kent ze niet?  Piter staat inmiddels al ruim 30 jaar als soloartiest op de planken en heeft ‘it paad werom’ gevonden naar Sibrandahûs. Een must voor iedere fan.

Website: http://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


03-03-19

Inez Timmer - 5 Minuten voor aanvang - in Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Nieuw programma van Inez Timmer.
Meer info volgt.

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


10-03-19

Koperguod, "schilderijententoonstelling", muzikale verbeelding van koper ensemble

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
 

Zondag 10 maart 2019, 15.30 uur

Koperguod, “schilderijententoonstelling”, muzikale verbeelding van

koper ensemble

Enkele enthousiaste muzikanten uit de regio zuidwest Friesland namen in 2004 het initiatief tot het formeren van een groot koper ensemble onder de naam "Aerariae Fauces" en is in 2007 omgedoopt tot "Koperguod".

De standaardbezetting; 4 trompetten, 4 trombones, 2 hoorns en tuba is uitgebreid met percussie. Muzikaal leider is Andries Kramer.
Het genre wat Koperguod brengt loopt uiteen van bewerkingen van klassieke muziek, traditionals en populaire muziek tot oorspronkelijk voor deze bezetting gecomponeerde werken. 

Modest Mussorgsky werd bij het componeren van zijn beroemde "Schilderijententoonstelling" geïnspireerd door schetsen van zijn overleden vriend Victor Alexandrovich. Deze afbeeldingen van een dwerg, een oud kasteel, het ballet van kuikens in hun schalen, de hut op kippenpoten van de heks Baba-Yaga etc. werden door Mussorgsky muzikaal verbeeld. 

 

 Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Opgave: Aan de zaal of reserveren via reserveringen@groatekerk.nl
of T0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


10-03-19

Koarbizznizzin Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Info volgt.

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


15-03-19

Concert van het Her & Der Koor in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Concert van het Her & Der Koor
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 15 maart 2019 van 17.00 – 18.00 uur.

Het Her & Der Koor uit Leeuwarden zingt meerstemmige liederen uit de hele wereld en muziek van de 16e eeuw tot deze eeuw: van Mozart tot A. Sullivan.
Het koor oefent om de week op vrijdagavond in de Dorpskerk Huizum o.l.v. Jan Verbogt en het bestaat ongeveer 30 jaar.

De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Website: https://dorpskerkhuizum.nl


17-03-19

Optreden Folkgroep Frjemd Folk

Tijdstip: 15:00 tot 17:00
Locatie: Kortehemmen
Entree: €7,50 per persoon, te voldoen aan de deur van de tsjerke

Vocaal-meerstemmig uitgevoerde- en instrumentaal begeleidde Keltische en Ierse volksmuziek. Een feestje om naar te luisteren…

De zang en muziekgroep Frjemd Folk bestaat uit twaalf zangers die worden begeleid door drie instrumentalisten die resp. viool, gitaar, mandoline, plukbas en consertina  bespelen.

Het repertoire is even divers als het landschap van het Keltische gebied; van het ruwe en weerbarstige van de rotskusten van Ierland zoals in het strijdlied ‘Follow me up Carlow’ tot aan het lieflijke en bijna melancholische Bretonse gebied in het lied ‘Fields of Gold’.

Opgave: Vrij binnenlopen. Opgave vooraf is niet nodig.  De ervaring leert, dat er altijd veel belangstelling is, dus kom op tijd want vol = vol.
Voor mensen die met de auto komen; er is ruime- en gratis parkeergelegenheid langs de oprijlaan naar de kerk.
Website: http://


17-03-19

Lammy Bruyns Combo in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.30 uur
Locatie: Schurega
Entree: 10,00
Musette, Swing en Chansons

Sfeervolle Franse muziek, met accordeon in de hoofdrol, die in de jaren '30/'40 in Parijs grote bekendheid kreeg. Prachtige walsjes, swing-nummers en chansons. De soliste wordt begeleid door akoustische gitaar en bas.

Opgave: Reserveren via em-mail: p.jong37@chello.nl of telefonisch 06-81146929


17-03-19

Tous les oiseaux d’Europe in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Locatie: Terband
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Vocal Group Tous les Oiseaux d’Europe uit Groningen, met twintig leden onder leiding van Hans Kaldeway, onderscheidt zich door de verrassende repertoirekeuze. Door een combinatie van eigenzinnig repertoire, spannende arrangementen en af en toe onverwachte instrumenten brengen ze vertrouwde kwaliteit én vernieuwing.

Het koor deed meerdere keren mee in de topklasse van het landelijk festival voor Vocal Groups, en werd in 2015, in Rotterdam, 2e in zijn categorie.  Ook tijdens het jaarlijkse muziekfestival op Schiermonnikoog viel de groep bij alle drie deelnames in de prijzen.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.posthuistheater.nl/voorstellingen/814/_locatie_Terbantster_Tsjerke_/Tous_les_oiseaux_d'Europe_vocal_group/


22-03-19

Orgelconcert door Ulbe Tjallingii met zang van Vroni de Vreeze in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Orgelconcert 'It lûd fan Van Dam' door Ulbe Tjallingii
met zang van Vroni de Vreeze, sopraan,
in de Dorpskerk Huizum,
vrijdag 22 maart 2019 van 17.00 – 18.00 uur.

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn we gestart met een serie orgelbespelingen, één keer per maand op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Dit bleek een groot succes. Daarom krijgt het ook dit jaar een vervolg.
Op vrijdag 22 februari 2019 is Ulbe Tjallingii de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde Van Dam orgel opnieuw wil laten horen.
Aan dit concert wordt meegewerkt door Vronie de Vreeze, sopraan.
Meestal kunt u het orgel alleen horen. Bij deze concerten kunt u de organist ook volgen in zijn spel.

U bent van harte welkom voor een uur 'Van Dam-klanken', onder het genot van een kop koffie of thee.

De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Koffie/thee € 1,50.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


23-03-19

Prins Claus Conservatorium. voorjaarsconcert

Tijdstip: 20.15 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 10,00 voor volwassenen,kinderen tot 16 jaar gratis
Zaterdag 23 maart 2019,  20.15 uur

Prins Claus Conservatorium, voorjaarsconcert

Tijdens dit concert kunt u luisteren naar twee ensembles; een strijkorkest en een koperensemble. Beide ensembles bestaan uit studenten van de opleiding klassieke muziek. Het belooft een mooi concert te worden met een gevarieerd en toegankelijk programma.

 

Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis  

Reserveren via: prinsclausconservatorium@org.hanze.nl Opgave: Reserveren via: prinsclausconservatorium@org.hanze.nl

Website: http://www.groatekerk.nl


24-03-19

Celliste Wilma Pistorius in kerk Britswert

Tijdstip: 15:00
Entree: €10,- incl. koffie/thee
In de Sint Joriskerk in Britswert solo optreden van celliste Wilma Pistorius.

Website: https://wilmapistorius.wordpress.com


24-03-19

'Huzum, 't Doarp, 't Skûtsje', concert rondom het skûtsje in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 10,00 (incl. consumptie in de pauze).
'Huzum, 't Doarp, 't Skûtsje',
concert rondom het skûtsje met het 'Orkest voor Zieken en Zeevarenden',
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 24 maart 2019, 15.00 uur.

Ook al doet de naam anders vermoeden, het Orkest voor Zieken en Zeevarenden is best wel genegen hun smartlappen aan anderen ten gehore te brengen.
De Leading Lady van het orkest is zangeres Trienke Hoogenberg. Zij wordt bijgestaan door de broers Harm en Klaas Kasma, accordeonist Jan Smidstra.
Hoewel zieke moedertjes en verdronken zeelieden veelvuldig in hun liedjes voorkomen, draaien ze hun hand ook niet om voor oude eenzame lieden, jochies met gescheurde broekjes, overleden konijnen, onschuldige dansmeisjes bij rode lampjes en wat al niet meer.

De toegangsprijs is €10,00 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


24-03-19

'Sisteract' van Femke en Elske DeWall in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: €7,50
De Feanwâldster zussen Elske DeWall en Femke de Walle geven samen een uniek concert in de Kloosterkapel. Ooit vormden ze het duo FeEl. Inmiddels is Elske een nationaal beroemde zangeres. Maar Femke is nog steeds haar trouwste (muzikale) steun en toeverlaat in de begeleidingsband. Een programma met liedjes van Elske en favoriete covers van beide dames in een intieme setting met piano en gitaar.

Website: http://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


24-03-19

Great Lake Music in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Info volgt.

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


30-03-19

't Kerkje in Ter Idzard geeft Jong Muzikaal Talent een podium

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Ter Idzard
Entree: 10 euro
Cultuur in Ter Idzard wil jong talent van ArtEZ Conservatorium Zwolle een podium bieden! Stuk voor stuk zijn het musici die we van harte steunen op hun weg naar een mooie muzikale toekomst.

Op deze avond ontvangen we Trio Porteña.
Een cello, een accordeon en een viool, wat een prachtige combinatie. We hebben deze drie mensen horen spelen en verheugen ons zeer op hun komst! En op die van u.

Opgave: cultuur@ter-idzard.nl


31-03-19

Tobias Borsboom (piano) in Dorpskerk Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Bekendheid verwierf hij met een dubbele nominatie voor de Dutch Classical Talent Award, die hem in 2015 werd uitgereikt. Tobias is een veelgevraagd pianist op velerlei podia en festivals als het Storioni Festival, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Wonderfeel Festival, My First Festival en The International Holland Music Sessions. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek.
Tobias Borsboom speelt o.a. werken van Liszt, Debussy, Swerts, Godowski en Nasapoulou.
(Foto Marco Borggreve)

Inlichtingen/reserveringen: h.lansen@chello.nl

Website: http://


07-04-19

Ferhalen rûnom de tsjerke door Bert Looper in Schurega

Tijdstip: 11.00-13.00 uur
Locatie: Schurega
Entree: 5,0007-04-19

Tûzen Triennen in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Jankfoddekoar Tûzen Triennen!

Mei selsskreane Fryske teksten, trochspekt mei is soad
humor en selsspot stiet Tûzen Triennen al sûnt 1997 garant
foar ferrassende optredens.
Teksten gean oer alle saken wêr`t froulju mei te krijen ha
en dat is in lange list!
Mei harren akts op en foar it poadium, bekinde melodyen
en ynteraktive presintaasje witte sy de seal
te boeien en te reitsjen!

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


13-04-19

Optreden “Marjolein Meijers” : "MUZIEK" in de Nicolaaskerk Koarnjum.

Tijdstip: aanvang 20.30 uur - deur open 20.00 uur
Locatie: Koarnjum
Entree: €17,50 p.p.
Op deze avond zal door samenwerking van het huiskamertheater ‘De Wier’ en de plaatselijke commissie van de Nicolaaskerk in Koarnjum  een muziekuitvoering plaatsvinden met Marjolein Meijers.

Al 40 jaar leeft Marjolein Meijers van en voor muziek. (wie kent haar niet van de Rotterdamse Berini’s destijds)
Samen met Walter en Otto Kuipers brengt ze haar programma “MUZIEK!”:  
"MUZIEK!" is een persoonlijke muzikale reis door het leven van Marjolein Meijers met haar vaste muzikanten Walter en Onno Kuipers.
Ga mee met Marjolein op een muzikale wereldreis. We vertrekken uit Rotterdam en gaan via Ierland, Bulgarije en Turkije met een grote zwaai naar Amerika.

Een Smaakvol vervolg op "Van Berini tot Solex!"

"MUZIEK!" staat niet alleen bol van prachtige muziek, maar zit ook vol vrolijke en ontroerende verhalen.
"MUZIEK!" bruist, zindert, lacht en ontroert.
"MUZIEK!" is een Wereldband!

De afwisseling waarmee dit alles wordt gebracht resulteert erin dat het publiek in een emotionele achtbaan terechtkomt. Vrolijkheid, verdriet, verbazing en uitzinnigheid in een recordtempo.

Wij bespelen oa.
Marjolein Meijers: zang, bas, gitaar banjo 
Walter Kuipers: viool, mandoline, bouzouki, doedelzak
Onno Kuipers: accordeon, trekzak, gitaar.

De aanvang is om 20.30 uur en de kerkdeur is open vanaf 20.00 uur. Bij binnenkomst wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee.
Na afloop is het mogelijk om nog wat te drinken en met de muzikanten gezellig na te praten

http://www.marjoleinmeijers.nl/marjoleinmeijers-muziek.htm
Foto: Kees Tabak

Opgave: bobdeboer@pinupsanddowns.com of 06-54763154
Website: http://www.pinupsanddowns.com


14-04-19

Ierse muziek van 'Fling' in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 10,00 (incl. consumptie in de pauze)
Ierse muziek van 'Fling',
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 14 april 2019, om 15.00 uur.

Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek.
Diep geworteld in de traditie ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden door de zeer eigenzinnige aanpak.
De laatste acht jaar heeft Fling met vier verschillende muziekprogramma’s gereisd langs de theaters van Nederland. Van Delfzijl tot Heerlen en met zeer veel succes.
Na de jaren van theaterzalen komt Fling nu met een nieuw intiem programma, speciaal op maat gemaakt voor de kleinere podia.

Fling werd in 1996 opgericht en bestaat sinds 2004 uit Evertjan 't Hart (uilleann pipes, whistles en bouzouki), Annemarie de Bie (zang, dwarsfluit en bodhrán), Siard de Jong (viool, whistles, bouzouki and zang) en Philip Masure (gitaar, zang).
Dit viertal staat garant voor een buitengewoon en magisch programma vol sterke verhalen gevat in een stormvloed van wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.

In de huidige bezetting zijn er twee cd’s uitgebracht, achtereenvolgens “Lost in Dunkineely” en “A Ditch near Cree”. Over de laatste cd schrijft de Leeuwarder Courant: 'De zang van Annemarie de Bie, kraakhelder en expressief, tilt de liedjes mooi boven zichzelf uit.
Fling is geen groep waarbij de laarzen stampen en de Guinness in het rond spettert.
De groep speelt zeer verzorgd en zo klinkt deze cd ook weer. Vakwerk, maar ook weer niet zo steriel dat het bier erbij doodslaat.'

De toegangsprijs is €10,00 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

De foto is van Henk Bruyns.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


14-04-19

Leafdesbrieven, Inez Timmer en Tseard Nauta

Tijdstip: 14:00 tot 16:30 u.
Locatie: Kortehemmen
Entree: 12,50 pp.
Inez Timmer en Tseard Nauta met Leafdesbrieven; 
een aangrijpend literair hoorspel, vertelt het verhaal van Andrew Makepeace III en Melissa Gardner. Een uit het Amerikaanse ‘Love letters’ naar het Fries vertaalde toneelklassieker.

Sûnt har bernejierren binne Andrew en Melissa dikke freonen en hoewol’t se gek op mekoar binne rint it libben lykas it rint. Beide trouwen mei in oarenien, krije in eigen libben, in eigen wrald.
Andrew kriget sukses yn de polityk; Melissa yn de kuenst, mar rekket fertize yn ûgelokkige affaires en drank.  Wat harren bynt is in briefwiksel dy’t se in libben lang folhâlde.
Yn dy brieven skriuwe se mekoar alles wat se yn it echte libben net tsjin mekoar sizze kinne of wolle. De toan wikselet tusken humor, wanhoop, langstme en kleare erotyk

Opgave: Aanmelding deelname kan -via e-mail info@ineztimmer.de- maar is niet noodzakelijk. Bezoekers kunnen vanaf 13:30 u. tot aanvang uitvoering om 14:00 u. ook zonder opgave vooraf vrijelijk bij de stjerke binnenlopen.

Tijdens 'inloop' en na afloop van de uitvoering wordt een eenvoudige catering -ad €1,50 per consumptie- verzorgd. Na afloop van de uitvoering is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten.
Voor mensen die met de auto komen; er is ruime gratis parkeergelegenheid langs de oprijlaan van de tsjerke.

Website: http://


14-04-19

Surpriseconcert ter afsluiting jubileumseizoen Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: €7,50
Het culturele programma van Kloosterkapel Sibrandahûs beleeft dit seizoen haar 25ste editie. Dit zilveren jubileumjaar wordt afgesloten met een verrassingsconcert.
Nadere informatie over dit speciale concert volgt nog.

Website: http://


14-04-19

Koarbizznizz in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Locatie: Terband
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Vocaal ensemble Koarbizznizz is in 2006 opgericht door dirigent Siebren Kramer. Het ensemble bestaat uit 12 geoefende amateurzangers en –zangeressen uit diverse Friese windstreken. Koarbizznizz onderscheidt zich met name van andere ensembles door te kiezen voor een mix van verschillende muziekperioden  en -stijlen. De oorsprong van de muziek rond een concert-thema varieert in alle gevallen van renaissance tot hedendaagse close harmony en poparrangementen. Koarbizznizz heeft inmiddels een breed a capella repertoire: van Bach tot Bremer en van Noël tot Joel. De muziekstukken worden gekoppeld aan een thema dat tussen de diverse muziekstukken met de nodige kwinkslagen wordt toegelicht.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.posthuistheater.nl/voorstellingen/730/_locatie_Terbantster_Tsjerke_/Koarbizznizz_vocal_group/


21-04-19

Ralph en Ewa in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Info volgt

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


05-05-19

De 'Vijf Mei Rede' door 'geluksprofessor' Ruut Veenhoven in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 16.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: Gratis
De 'Vijf Mei Rede' door 'geluksprofessor' Ruut Veenhoven in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, zondag 5 mei 2019, 16.00 uur.

Elk jaar wordt door een prominente Nederlander de Vijf Mei Rede gehouden.
Dit jaar wordt de lezing verzorgd door prof.dr. Ruut Veenhoven. Hij is socioloog, pionier en wereldautoriteit in de wetenschappelijke studie van geluk in de zin van subjectief genieten van het leven.
De titel van de lezing luidt: 'Vrijheid & Geluk'.

Gratis entree. Kom op tijd want vol is vol.
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427.
E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Ook informatie op https://www.dorpskerkhuizum.nl .


Opgave:

Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


12-05-19

Solo-musical 'Mademoiselle Chanel' van Inez Timmer in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 10,00 (incl. consumptie in de pauze).
Solo-musical 'Mademoiselle Chanel' van Inez Timmer,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 12 mei 2019, 15.00 uur.

Coco Chanel (Inez Timmer) doet verbazingwekkende onthullingen over haar duistere zijde als geniale modeontwerpster, die alles wist te overwinnen behalve haar besmuikte verleden. Liefdeloze jeugd, grenzeloze ambitie en peilloze eenzaamheid.
Gabrielle‚ 'Coco' Chanel was de eerste vrouwelijke modeontwerper die met stijl, tijdloze elegantie, maar ook gewetenloos en met ijzeren discipline een wereldimperium creëerde. Ze wist precies wat ze wilde: het vrouwelijke lichaam haar vrijheid teruggeven, korte metten maken met korsetten en ouderwetse vlechten. Ze creëerde een parfum dat de wereld veroverde, kleedde wereldsterren en presidentsvrouwen. Allemaal vanuit het diepste verlangen erbij te horen en erkend te worden. Haar eenvoudige komaf haalde haar telkens weer in en zo bleef ze gevangen in eindeloze eenzaamheid, die de triomf van haar werk overschaduwde.
Een opwindende en bruisende voorstelling vol prachtige Franse chansons.
Inez Timer is een internationale musicalactrice, theatermaaksteren zangeres.
Ze speelde in Duitsland, Oostenrijk en Nederland in meer dan dertig musicals. In Straatsburg trad ze op met het Metropolo orkest en met de musical 'De klokkenluider van de Notre Dame' werkte ze in New York.

De toegangsprijs is €10,00 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl, https://www.theaterineziatief.nl/producties/mademoiselle-chanel/


12-05-19

Cabaretier Henk Boogaard in Ioannis Teatertsjerke Wiern

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
'Ínterne beslommeringen'

In zijn cabaretprogramma 'Ínterne beslommeringen' vertelt Henk Boogaard, dat alles wat men zegt en alles wat hij leest, letterlijk bij hem binnen komt. Waardoor hij o.a. veel moeite ondervindt met de gebruikelijke clichés in onze dagelijkse communicatie.
'Hoe gaat het?', 'Hoe is het?', 'Alles goed?' en 'Zo!?...leef jij nog?', noemt Henk daarom ook Clichématige Contact Constructies (CCC's).
Daarentegen deelt hij 'Fijne dag!', 'Succes!', 'Hou je haaks!' en 'Rij voorzichtig!' weer in bij de MGGG's, of te wel het Mee Geef Gewens Gedoe.
Het beleefde jongentje in hem speelt um danig parten, hij moet altijd maar eerlijk zijn van zichzelf zijn.
De omgang met anderen is het telkens weer een hele worsteling. Op humoristische wijze doet Henk hiervan haarfijn verslag.

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


17-05-19

Concert van Vocaal Ensemble 'Lijn 12' in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Concert van Vocaal Ensemble 'Lijn 12',
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 17 mei 2019 van 17.00 – 18.00 uur.

'Lijn 12' is een tienkoppig, eigenwijs vocaal ensemble.
Onder leiding van Sjoek Nutma zingt de groep deels a capella en deels met pianobegeleiding van Tinelies Beetsma.
'Lijn 12' heeft als standplaats Leeuwarden maar de zangers zijn afkomstig uit alle windhoeken van Friesland.
Zij hebben ieder op eigen wijze een brede zangervaring opgedaan en dat vinden luisteraars terug in de bijzondere klank van deze groep.
'Lijn 12' brengt muziek uit alle werelddelen ten gehore en past regelmatig subtiele choreografie toe.
Door de afwisseling in muziekstijlen zult u zich tijdens het optreden geen moment vervelen.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl, http://www.lijn12.com


19-05-19

Walfiskfangst - lêzing Anne-Goaitske Breteler in kerk Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 7,50
Walfiskfangst - Lêzing troch Anne-Goaitske Breteler
Meer info volgt

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


24-05-19

Orgelconcert door Ana Buzón Calderón in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Orgelconcert 'It lûd fan Van Dam' door Ana Buzón Calderón,
orgelklanken in de Dorpskerk Huizum,
vrijdag 24 mei 2019 van 17.00 – 18.00 uur.

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn we gestart met een serie orgelbespelingen, één keer per maand op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Dit bleek een groot succes. Daarom krijgt het ook dit jaar een vervolg.
Op vrijdag 24 mei is Ana Buzón Calderón de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde Van Dam orgel opnieuw wil laten horen.
Meestal kunt u het orgel alleen horen. Bij deze concerten kunt u de organist ook volgen in zijn of haar spel.

U bent van harte welkom voor een uur 'Van Dam-klanken', onder het genot van een kop koffie of thee.

De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Koffie/thee € 1,50.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


13-10-19

Ketevan Sharumashvili (piano) in Dorpskerk Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Ketevan Sharumashvili (33) is een Georgische concertpianiste van hoog internationaal niveau. Ze onderscheidt zich door haar heerlijk eigenzinnige stijl. Hoewel ze pas op haar twaalfde naar het Muziekgymnasium voor hoog getalenteerde kinderen in Tbilisi ging, won ze op haar veertiende al de eerste prijs bij de Rubinstein Competitie in Parijs. Later studeerde ze o.a. bij Naum Gruber en Jan Wijn. Ze behaalde het hoogst haalbare diploma voor concertpianiste in de Hamburg Hochschule en volgde masterclasses bij o.a. Boris Berman en Paul Badura-Skoda. Ketevan heeft zich inmiddels definitief in Nederland gevestigd en werkt hard en gedreven aan haar carrière. Ze won recent zeer overtuigend pianoconcoursen in Vught, Geertruidenberg en Den Bosch.

Inlichtingen/reserveringen: h.lansen@chello.nl

Website: http://


17-11-19

'Winterreise' van Schubert door Palle Fuhr Jørgensen (bariton) en Roel Praas (piano) in Dorpskerk Rottevballe

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Palle Fuhr Jørgensen, een in Nederland wonende Deense bariton, ontving zijn zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waarna hij zijn opera-opleiding in Antwerpen vervolgde. Hij volgde ook masterclasses. Palle heeft solistische medewerking verleend aan vele concerten en opera's in binnen- en buitenland. Zijn repertoire bevat zowel oratorium, lied, opera en barok als hedendaagse muziek en hij treedt vaak op met pianist Roel Praas.
Roel Praas studeerde piano aan het Stedelijk Conservatorium in Zwolle bij Thom Bollen, waar hij ook zijn solistendiploma behaalde. Daarna vervolgde hij zijn studie bij Alwin Bär in Amsterdam en Geoffrey Madge in Den Haag. Hij volgde cursussen in Frankrijk en Oostenrijk. Roel is een veelgevraagd pianist voor pianorecitals en geniet bekendheid als begeleider van koren, zangers en instrumentalisten. Als docent is hij verbonden aan de Muziekschool Twente.
'Winterreise' (1827) is een cyclus van 24 door Franz Schubert getoonzette gedichten van Wilhelm Müller voor zangstem en piano. Het verhaal lijkt betrekkelijk eenvoudig: een jonge man wordt afgewezen en gaat op reis. In het laatste lied ontmoet hij de Leierman, de speelman met de draailier, een verpersoonlijking van de dood.

Inlichtingen/reserveringen: h.lansen@chello.nl

Website: http://


Zomertentoonstelling "Pelgrimeren in 't licht van de Melkweg"

Tijdstip: 13.00 tot 16.00 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: gratis
Pelgrimeren in 't licht van de Melkweg

zomertentoonstelling 7 juli tot en met 1 september (alleen op zaterdagen)
De Groate Kerk St-Jacobiparochie

Pelgrimage in foto’s beelden en gedichten
Dick en Sidon Wesselius nemen u mee op hun tocht naar Santiago de Compostela.

stempels / heraldische afbeeldingen ontworpen door Jelle Terluin naar een idee van pastoor Jan Romkes van der Wal. Het Jabikspaad loopt langs oude heerwegen. Voor de dorpen die liggen aan het Jabikspaad zijn aan de hand van hun geschiedenis stempels gemaakt.

labyrinth / het labyrinth van Jan Romkes van der Wal. Hoe vind je je wegop hetpelgrimspad. In 12 “stappen” langs de pelgrimsweg.

in de vitrines / materiaal over pelgrimeren door Janneke Schievink en Gerlof Katuin.

foto’s van Marty Slager laten De Groate Kerk en Zwarte Haan zien. Wadvissen boven (voormalig) het Bildt was flink aanpakken. Roel de Weerd laat in beeld en materiaal het vissen uit het verleden zien.

wierookvat, speciaal voor deze zomer geplaatst in de kerk in Sint-Jacobiparochie.

informatie: www.groatekerk.nl

Opgave: n.v.t.
Website: http://www.groatekerk.nl