Home

Actueel

Kerken

Over ons

Word donateur

Webwinkel

Contact

Filter :

UITAGENDA

03-03-17

Orgelbespeling 'It Lûd fan Van Dam' in Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: Gratis (collecte bij uitgang)
Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum zijn we vorig jaar gestart met een proefserie orgelbespelingen op de eerste vrijdag van de maand, in de namiddag van 5 tot 6 uur. Dit bleek een groot succes.
We prijzen ons zeer gelukkig dat we weer een aantal enthousiaste musici hebben kunnen vinden die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde Van Dam orgel willen laten horen.
In het voorjaar van 2017 wordt het orgel bespeeld door vier studenten van Theo Jellema, meester-organist aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.
Maar op 3 maart 2017 komt organist Ulbe Tjallingii graag terug, nu in gezelschap van zangeres Vronie de Vreeze.
U bent van harte welkom voor een uur 'Van Dam-klanken', onder het genot van een kop koffie of thee.

De orgelconcerten in de serie 'It Lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld.
Koffie/thee € 1,50.


Website: https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum


05-03-17

STIMD SLIK

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 10,00
STIMD SLIK

MULTIMEDIA-VOORSTELLINGDe Groate Kerk St.-Jabik - 5 maart 2017 - 15:30 uur

Kunstschilder Hendrik Elings maakt live een schilderij dat levensgroot

wordt geprojecteerd. Tijdens de schildersact, die ± 15 min. duurt, leest

(liedjes)schrijver Hein Jaap Hilarides een gedicht voor op muziek en speelt hij een lied. Het liedjesprogramma is opgebouwd rondom Stimd Slik, een boek met beeldende kunst en poëzie waarvoor de heren de Bildtse Kultuurpriis 2014 kregen. Elings en Hilarides worden bijgestaan door saxofonist Hans Wijnbergen. Fotograaf Henk Bleeker brengt de voorstelling in beeld met live stream foto & video art.


Op 22 april 2016 werd Stimd Slik voor een vol Theater De Koornbeurs in Franeker gespeeld. Jelle Terwal over die voorstelling in het Friesch Dagblad: ‘Genoeglijk Bildts entertainment!’ Dit is de reprise van die theatervoorstelling.

hendrikelings.nl en heinjaaphilarides.nlToegang: 10 euro

Reserveren: reserveringen@groatekerk.nl of 0518-491792 (of aan de zaal tot

3 uur voor aanvang)
Opgave: reserveren kan via telnr. 0518-491792 of via e-mailadres :reserveringen@groatekerk.nl
Website: http://www.groatekerk.nl


05-03-17

Mozart’s GRAN PARTITA in kerk Swichum

Tijdstip: 15.00
Locatie: Swichum
Mozart’s GRAN PARTITA uitgevoerd door Nootstroom, een uniek collectief van Friese beroepsmusici o.l.v. Arnaud Oosterbaan

Wellicht het mooiste werk wat ooit voor blazers is geschreven!

Stelt u zich eens voor. U wilt iemand uw dankbaarheid tonen of uw geliefde verrassen met een nachtelijke serenade onder het balkon. Hoe zou dat geklonken hebben? Nootstroom neemt u mee in Mozart’s wondere wereld rond van deze serenade (KV361).

‘Kamer muziek voor blazers kan niet mooier dan de grootse Gran Partita – 50 minuten van Mozart’s meest sublieme en delicate muziek!!’

In de film Amadeus herinnert Antonio Salieri zich de eerste keer dat hij Mozarts Gran Partita hoorde. 'Op papier leek het niks. Het begin: zo simpel, alleen maar een ritme. Fagotten, lage klarinetten, als een roestige harmonica. En dan, opeens, hoog daarboven, een hobo. Eén noot, die onwankelbaar aanhield - totdat een klarinet het overnam in een verrukkelijke melodie. Het was alsof ik een stem uit de hemel hoorde.'

Een nieuwe concertserie door Nootstroom met musici uit Friesland en omstreken.
Zondag, 12 FEBRUARI 2017 (première) in Olterterp
Zondag, 5 MAART 2017 in Swichum
Zondag, 19 MAART 2017 in Terband

Opgave: Via onze website of telefonisch 06-37383408
Website: http://www.kerkjevanswichum.nl


05-03-17

CD Promotie Concert door de Guitar Connection

Tijdstip: 16.00
Locatie: Uitwellingerga
Entree: Gratis

Opgave: Ger Oosterhaven en Daniël Antonie, beide afgestudeerd aan het Conservatorium in Amsterdam (Klassiek Gitaar) spelen werken van Isaac Albéniz, Manuel de Falla en Enrique Granados.
Website: http://theguitarconnection.nl


05-03-17

OVER DE ALPEN...EN TERUG

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Wetsens
Entree: € 15,00
Pakhûs SOLO uit Stiens organiseert in samenwerking met de Plaatselijke Commissie van de St. Vituskerk in Wetsens bij Dokkum een concert in een bijzondere combinatie van blokfluit en orgel. De St. Vituskerk in Wetsens is een van de parels van de Romaanse bouwkunst uit de twaalfde eeuw in Noord-Friesland. De kerk werd in 2016 verworven door de Stichting Alde Fryske Tsjerken.
Het ambitieuze jonge duo Anneke Hoekman en Tim Veldman neemt u mee op reis onder de titel: OVER DE ALPEN … EN TERUG. Voor de pauze klinkt muziek uit de Italiaanse vroegbarok uit de zeventiende eeuw en na de pauze uit de Duitse hoogbarok periode uit het begin van de achttiende eeuw.

Opgave: http://www.stinze-stiens.nl/nieuws/agenda/
Website: http://www.stinze-stiens.nl/nieuws/agenda/


11-03-17

Lenteconcert NNO Piano Trio in kerk Olterterp

Tijdstip: 16:00 uur
Locatie: Olterterp
Entree: 15 euro
Het NNO - Trio met hobo, hoorn en piano, bestaande uit de professionele musici, allen lid van het NNO-orkest: Frank Mulder, hobo, Frank Brouns, hoorn, en Elena Malinova, piano, speelt klassieke kamermuziek van o.a. Bowen, Reinecke, Saint-Saens en Britten.

Het NNO (Noord-Nederlands Orkest) is in Beetsterzwaag en omstreken vooral bekend van het Zomerconcert in de tuin van Lauswolt, waar een groot orkest een nog groter publiek van 1500 mensen jaarlijks op een buiten-concert trakteert. Minder bekend zijn de NNO-kamermuziek-ensembles. Deze worden door de orkestleden gevormd. Zij geven daarmee kleine concerten in onze regio. Het verschaft de musici veel plezier om naast het spelen van het symfonisch repertoire in de grote concertzalen ook kamermuziek te kunnen spelen met een klein ensemble in intiemere locaties zoals een kerkje. En voor ons, het publiek, is het een mooie gelegenheid om de musici van dichtbij solo te zien en horen spelen.

Dit concert wordt georganiseerd door Cultbee, in samenwerking met de Vrienden van het NNO, met dank aan vrijwilligers, donateurs (Cultbee is een culturele ANBI), partners, subsidiegevers. Reserveren aanbevolen! Meer informatie: www.cultbee.nl en www.nno.nu

Na afloop van het concert wordt een 'high wine' georganiseerd in Hotel-Restaurant “Het Witte Huis” op loopafstand van de kerk.


Opgave: kaartverkoop bij Cultbee via e-mail cultuur@cultbee.nl of telefoon 06-40225196
Website: http://www.cultbee.nl


12-03-17

Koor De Feanwiven in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Terband
Entree: 5 euro

Opgave: De Feanwiven.

Het koor, opgericht in 1997, bestaat uit 30 zingende vrouwen, 3 muzikanten en natuurlijk dirigent Jellie Meijer. In dit concert treden ze op met Henk Kuyper, zanger/gitarist.
In de loop van de jaren is het koor uitgegroeid tot een warme vriendinnenclub
en is de zangkwaliteit enorm omhoog gegaan.
Ieder optreden is voor de Feanwiven een feest en dàt is te zien aan hun presentatie.

De Feanwiven zingen niet alleen shanties, liederen over de zee en uit de kroeg,
maar ook wel eens een smartlap of een ander genre dat geen link met de zee heeft.
Die zichtbare smartlappen worden door onszelf gemaakt.
Er wordt gezongen in het Engels, Nederlands, Fries of andere talen.

Website: http://www.terbantstertsjerke.nl


17-03-17

Concert van Vocaal Ensemble Serena in Dorpskerk Huizum, Leeuwarden

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Vocaal Ensemble Serena
met muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance
in de serie 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden.

Vocaal Ensemble Serena komt uit Groningen en zingt en speelt al samen sinds 1996.
Het ensemble staat onder leiding van Flip Rodenburg. Qua bezetting bestaat Serena uit twee sopranen, twee alten, twee tenoren en twee bassen. Er wordt niet alleen vierstemmig gezongen. Ook drie-, vijf- en zesstemmige composities staan op het repertoire.
Het 'Muziek+'- publiek in de Dorpskerk Huizum wordt weer eens getrakteerd op oude muziek. Serena zingt en speelt muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance, doorgaans daterend van vóór 1600.
Het grootste deel van het repertoire is vocale muziek, waarbinnen de composities voor kerkelijk gebruik een belangrijke plaats innemen. In de loop der jaren werden werken uitgevoerd van componisten die in heel Europa werkzaam waren. Spanje en Italië zijn goed vertegenwoordigd, maar ook van de polyfonisten uit Nederland en uit Groot-Brittannië staan composities op het repertoire.
Bij elk concert wordt ook instrumentale muziek uitgevoerd door enkele leden van Serena, soms versterkt met instrumentalisten van buiten het ensemble.


Opgave:

Website: https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum


18-03-17

Gertie Bruin en Don Hofstee komen naar kerk Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Ter Idzard
Entree: € 10,00
Gertie Bruin (accordeon) en Don Hofstee (gitaar) staan garant voor een muzikale avond van zeer hoog niveau. Een seizoensafsluiting die u niet mag missen!

Opgave: cultuur@ter-idzard.nl


Website: http://www.ter-idzard.nl/?page=479


19-03-17

Harmonie 2002, Symfonisch Harmonie Orkest Fryslân

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis


Zondag 19 maart 2017, 15.00 uur

Harmonie 2002 en Elske DeWallOp zondagmiddag 19 maart 2017 zal Harmonie 2002 zijn jubileumconcert houden, een mix van instrumentale muziek en zang. Harmonie 2002 en Elske DeWall zullen deze middag verzorgen en dat belooft een boeiend geheel te worden. Het is al weer het derde lustrum voor de Harmonie, opgericht in 2002.

Het orkest is provinciaal gericht en de muzikanten komen uit alle windstreken van Friesland. Elke maandagmiddag komen zij bij elkaar in MFC De Wjukken in Mantgum om onder leiding van dirigent Bernhard van der Wal uit Joure de muziek eigen te maken.

Met jong enthousiasme treedt het seniorenorkest regelmatig op in diverse plaatsen in geheel Friesland en dit keer in St.-Jacobiparochie!


Elske DeWall is singer- songwriter en geen onbekende in en buiten Friesland. Op 9 jarige leeftijd begon zij met saxofoon spelen en in 2004 begon ze haar studie voor zangeres aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Zij ontwikkelde zich tot een veel gevraagde zangeres, trad in 2007 op tijdens het Fries Popgala, in 2008 o.a. met Syb van der Ploeg en

in 2009 verscheen haar eerste single ‘Come see the end in me’.


Deze middag zal een bijzondere muzikale ontmoeting worden met het jubilerende orkest Harmonie 2002 en zang/gitaar van Elske DeWall, een samenwerking die je niet mag missen!

Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis

Verkoop van kaarten zal t.z.t. via posters, de website en de leden bekend gesteld worden.

Zie voor meer info www.h2002.nl en www.elskedewall.com
Opgave: Aan de zaal of reserveren via reserveringen@groatekerk.nl of 0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


19-03-17

Drio Oerémis in Dorpskerk Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: Gratis (collecte bij de uitgang)
Drio Oerémis (Dam, Dijkstra, Douma) bestaat uit Zwaanette Dijkstra (piano/sax/accordeon en zang), Wim Douma (gitaar en zang) en Erie Dam (percussie). Al meer dan 20 jaar treden ze op met mooie Friestalige nummers voor een luisterpubliek.

Website: http://


19-03-17

Tuff Luck treedt op in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: 7,50 euro
In mei 2012 worden de eerste contouren van bluesformatie Tuff Luck zichtbaar. In de studio van Rogier Trampe in Akkrum worden twee nummers opgenomen, waarbij de gitarist/studiobaas samenwerkt met Peter Hartmann (bas) en Douwe Jan Pol (drums).
Als iets later het idee ontstaat om concerten te gaan geven en het repertoire uit te breiden, wordt Kees Bode, vooral bekend als toetsenist van De Kast, in 2014 gevraagd om de gelederen te komen versterken. Het viertal speelt opzwepende blues met een eigen gezicht. Geen geijkte patronen, zo bewijst hun eerste album The Other Side Of The Blues (2015).

Opgave: Kaartverkoop aan de deur. Geen voorverkoop.
Website: http://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


19-03-17

Weima & Van der Werf yn Swichum

Tijdstip: 15.00
Locatie: Swichum
Entree: 10.00
Optreden fan it befaamde duo Weima & Van der Werf. Muzyk út alle lannen fan de wrâld en fan alle tiden. Reservearje kin middels www.kerkjevanswichum.nl
Website: http://www.kerkjevanswichum.nl


19-03-17

Mozart’s 'Gran Partita' te horen in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Terband
Entree: € 10,00, tot 16 jaar gratis, vvk: www.posthuistheater.nl
Mozart’s GRAN PARTITA door Nootstroom, wellicht het mooiste werk wat ooit voor blazers is geschreven!

Stelt u zich eens voor. U wilt iemand uw dankbaarheid tonen of uw geliefde verrassen met een nachtelijke serenade onder het balkon. Hoe zou dat geklonken hebben? Nootstroom neemt u mee in Mozart’s wondere wereld rond van deze serenade (KV361).
‘Kamer muziek voor blazers kan niet mooier dan de grootse Gran Partita – 50 minuten van Mozart’s meest sublieme en delicate muziek!!’
In de film Amadeus herinnert Antonio Salieri zich de eerste keer dat hij Mozarts Gran Partita hoorde. 'Op papier leek het niks. Het begin: zo simpel, alleen maar een ritme. Fagotten, lage klarinetten, als een roestige harmonica. En dan, opeens, hoog daarboven, een hobo. Eén noot, die onwankelbaar aanhield - totdat een klarinet het overnam in een verrukkelijke melodie. Het was alsof ik een stem uit de hemel hoorde.'

Een nieuwe concertserie door Nootstroom met musici uit Friesland en omstreken.
Zondag, 19 MAART 2017 in Terband

Website: http://www.terbantstertsjerke.nl


24-03-17

Tribute Bob Dylan, Piet Kok en Roelof Reineman

Tijdstip: 20.30
Locatie: Boer
Entree: €10

Opgave: Het is al 55 jaar geleden dat Bob Dylan zijn eerste album maakte. En nog verschijnen er albums, zoals “Shadows in the Night” met covers van Frank Sinatra en “The Cutting Edge”. Hoeveel albums hij inmiddels maakte, is nauwelijks te achterhalen, maar het zijn er meer dan 50. Dylan is met recht een levende legende.Op 13 oktober 2016 werd hem de Nobelprijs voor Literatuur toegekend omdat hij "de grootse Amerikaanse liedtraditie met nieuwe dichterlijke expressiemogelijkheden heeft uitgebreid.

Het Leeuwarder muzikantenduo Piet Kok en Roelof Reineman is als geen ander bekend met het repertoire van Dylan.Piet Kok (zang, gitaar en mondharmonica) is al vele tientallen jaren in de Friese muziekscene bezig. Roelof Reineman (elektrische- en slidegitaar, mandoline en dobro) speelt al sinds de jaren ’80 met Piet Kok.

Samen brengen zij een speciaal programma met tal van songs uit de lange loopbaan van Bob Dylan ten gehore.Voor Dylan-fans een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en de prachtige liedjes in een intieme setting te beluisteren.Kaarten kunt u reserveren door te mailen naar mariakerkboer8809@hotmail.com of door te bellen naar Peter Weiland: 06-30139260 (na 19.00).*** Een optreden in een vol kerkje klinkt veel mooier. Wilt u ons daarbij helpen door dit bericht te delen? ***Vriendelijke groeten en hopelijk tot ziens in Boer,


Website: http://


26-03-17

Folkgroep Tsjirmerij & Klaas Jansma in Dorpskerk Huizum, Leeuwarden

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 7,50
Folkgroep Tsjirmerij en Klaas Jansma met het programma 'De leafde dy't noait oer giet'.
Dit concert wordt gevuld met muziek en verhalen rond het skûtsje 'it Doarp Huzum'.
En Huizum is het dorp van de Meeters, de beroemde schippersfamilie van het skûtsje van Huizum. Deze onderwerpen staan vanmiddag centraal in het concert en de kleine expositie die er dan ook is.
Tsjirmerij en de bekende verteller Klaas Jansma wisselen elkaar deze middag af met sprankelende muziek en 'sterke' verhalen.
Tsjirmerij, één van de oudste folkgroepen in Friesland, is ontstaan in het begin van de jaren '80 toen drie zeilende muzikanten uit Burgum, elkaar troffen bij een kampvuur ergens op het Snekermeer. Tsjirmerij bestaat uit Bert Otten (accordeons), Wim Hobers (gitaar, mandoline, banjo) en Piet Herrema (doedelzak, fluiten, bodhràn).
De groep heeft concerten gegeven in verschillende Europese landen, waarbij vooral Ierland de favoriete bestemming was.
Naast de Ierse airs, slides en jigs klinken tijdens dit concert ook Amerikaanse cajuns en texmexnummers afgewisseld met zelf gecomponeerde zeemansliederen.

Klaas Jansma uit Garyp is vooral bekend als skûtsjekenner. Hij heeft al sinds 1973 de skûtsjewedstrijden op de hem kenmerkende manier voor Omrop Fryslân verslagen.
Hij is actief als presentator, schrijver en verteller en hij heeft een groot aantal historische en culturele publicaties en biografieën op zijn naam staan. Tijdens dit concert zullen zijn verhalen vooral gaan over de schippersfamilie Meeter en het skûtsje van Huizum.
Website: https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum


26-03-17

Preek van de leek van Michiel Brouwer, ex-directeur Burgemeester Harmsmaschool, in Kortezwaagkerkje te Gorredijk

Tijdstip: 10.30 uur inloop met koffie/thee; 11.00 uur begin preek
Locatie: Gorredijk-Kortezwaag
Entree: gratis (collecte aan het eind van de preek)
Thema: Van armoedebestrijding naar bedrijfsondersteuning.

De Burgemeester Harmsmaschool in Gorredijk kenmerkt zich door het ontwikkelen van een samenhangende onderwijskundige werkwijze. Mede daardoor heeft de school een prominente plek veroverd in de omgeving van Gorredijk. Vanaf het begin in 1968 zijn er ongeveer 10.000 diploma's behaald, die gebruikt zijn voor verdere studie of voor werk. Wat is de reden voor het ontwikkelen van een eigen werkwijze? Worden de diploma's daar beter van? Heeft het iets met de omgeving te maken? En hoe gaat zo'n ontwikkeling in een gebouw met bijna 1000 bewoners in zijn werk? Hoe kijken de docenten daar naar? We bespreken kort en in grote stappen de ontwikkeling van twee projecten, t.w. geïntegreerd onderwijs en competentiegericht leren. Ter voorbereiding van deze lezing is met een 20-tal betrokkenen gesproken, waarin vele inzichten en nieuwsgierige voorvallen aan de orde zijn geweest. Wat is het resultaat van al dat ontwikkelwerk? En welke rol speelde de burgemeester daar in. Ook daar probeert deze "geïllustreerde" lezing een antwoord op te geven. De toegang is gratis maar aan de bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Deze bijdrage zal dan ten goede komen aan het onderhoud van de kerk. Na afloop zal er gelegenheid zijn om na te praten.26-03-17

Troubadour Gurbe Douwstra in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.30
Locatie: Schurega
Entree: 10.00
Gurbe Douwstra komt op 26 maart naar het kerkje van Schurega.

Website: https://www.facebook.com/events/598126640372136/


26-03-17

'Eruit of verzuipen!!!' in Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Een waargebeurd muzikaal zeemansverhaal uit de 19e eeuw, door muziekgroep Kapriol!

In dit programma vertelt Marian kleurige en humoristische anekdotes uit het levensverhaal van haar overgrootvader Hendrik Engelsman. Hendrik beschrijft daarin het leven op de schepen van die tijd. Over schipbreuk, ongelukken, ruziënde bemanningen, confrontaties met inboorlingen, ziektes. Hoe je soms door creativiteit, soms door gelukkig toeval, aan de dood kon ontsnappen.

Stuurman Hendrik maakte de overgang mee van de zeilschepen naar de stoomvaart, van o.a. de Liberaal, de grootste klipper van Nederland, naar stoomschip de Bromo.

Alle verhalen worden muzikaal geïllustreerd door Nederlands- en Friestalige maritieme liederen uit die tijd. Ze worden gezongen en gespeeld door Marian Nesse, Marita Kruijswijk en Rutger Dijkstra van muziekgroep Kapriol'!, bekend van hun krachtige a-capella zang en verrassende muzikale arrangementen.

Kortom, een boeiend en leerzaam stukje historie gecombineerd met muziek en gezelligheid!

Voor meer informatie over Kapriol'! zie: www.kapriol.org en www.youtube.com/user/Kapriolfolkmusic#p/a

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

Website: http://www.ioannistheatertsjerkewier.nl


02-04-17

Sânman en Sikke: van barbershop tot Beatles, van gospel tot Westcoast.

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Haskerdijken
Opgave: Nadere informatie over kaartverkoop en prijzen volgt later

Website: http://


02-04-17

Trekzakkers uit Ureterp treden op in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.30
Locatie: Schurega02-04-17

De Stroatklinkers in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Terband
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje, vvk: www.posthuistheater.nl
De Stroatklinkers spelen voornamelijk bluegrass muziek. Dit is akoestische countrymuziek waarin doorgaans gitaar, banjo, mandoline, viool en contrabas een hoofdrol spelen, maar bij de Stroatklinkers is de accordeon eraan toegevoegd. Mede hierdoor en door de Groningstalige teksten, naast het Nederlandse en Engelse repertoire, heeft de groep een "eigen" stijl ontwikkeld. Tijdens live optredens staan er naast de traditionele bluegrass muziek ook folk songs en o.a. liedjes van Ede Staal en van Johnny Cash op het repertoire.
De groep (bestaande uit Bob, Bert, Adrian, Henk en Harry) heeft tijdens de optredens gekozen voor een opstelling met één centrale microfoon. Hiermee ging de statische podiumact overboord en zijn de optredens leuker en levendiger geworden. En dat allemaal zonder concessies te doen aan de uitstekende geluidskwaliteit.06-04-17

Lezing Alex Brenninkmeijer in Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 5,00
De lezing van de voormalige Nationale Ombodsman Alex Brenninkmeijer heeft als thema: 'De toekomst van onze rechtsstaat'.

Website: https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum


07-04-17

Orgelbespeling 'It Lûd fan Van Dam' in Dorpskerk Huizum, Leeuwarden

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: Gratis (collecte bij uitgang)
Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum zijn we vorig jaar gestart met een proefserie orgelbespelingen op de eerste vrijdag van de maand, in de namiddag van 5 tot 6 uur. Dit bleek een groot succes.
We prijzen ons zeer gelukkig dat we weer een aantal enthousiaste musici hebben kunnen vinden die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde Van Dam orgel willen laten horen.
In het voorjaar van 2017 wordt het orgel bespeeld door vier studenten van Theo Jellema, meester-organist aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.
Op vrijdag 7 april 2017 is Harm Woltjer de organist.
U bent van harte welkom voor een uur 'Van Dam-klanken', onder het genot van een kop koffie of thee.

De orgelconcerten in de serie 'It Lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld.
Koffie/thee € 1,50.


Website: https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum


09-04-17

Tsjirmerij en Sytse van der Werf in Willibrorduskerk Holwerd

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Holwerd
Entree: vrije bijdrage
“Pilgrimaazje” is een Friestalige voorstelling waarin Sytse van der Werf zijn reiservaringen vorm geeft in een serie prachtige liederen, gedichten en verhalen. Zijn teksten worden gekenmerkt door beeldend woordgebruik en een sterk invoelend vermogen. Deze pelgrimstocht is een tocht door de tijd van het menselijk bestaan en vertolkt alle emoties: lief en leed, humor en zelfreflectie, melancholie en uitbundigheid. Dat alles verpakt in de speelse, gevarieerde en inlevende begeleiding van Tsjirmerij. Friesch Dagblad schrijft: “een boeiend en uniek concept.09-04-17

Ella & her man in Ioannis Theatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Ella & her man is een nieuw singer/songwriters duo, afkomstig uit Friesland. Ella de Jong zingt en speelt piano, trompet en melodica. Met haar composities voor Big Band Friesland won zij vorig jaar de solistenprijs op de Internationale Big Band Competitie in Hoofddorp.

Herman Woltman speelt klassiek gitaar met latin en bossa invloeden. We kennen hem van eerdere samenwerking met Nynke Laverman, Fay Lovski en Izaline Calister en natuurlijk als bandleider van de band Souldada. Samen wonnen ze afgelopen jaar als Ella & her man de singer/songwriters prijs van Friesland. Het lovende juryrapport schrijft onder meer ‘Allebei van hoog muzikaal niveau’, ‘Veel emotie in het spel, swingt lekker’, ‘Staat als een huis, zowel tekstueel als muzikaal’.

Op 31 januari presenteerde Ella & her man hun eerste album ‘Stay for a while’ in Theater Sneek. Het album bevat een verzameling mooie luisterliedjes voornamelijk in het engels maar op pareltjes ‘Hou van mij’ en ‘Langstme’ laat Ella horen ook in het respectievelijk Nederlands en Fries haar mannetje te staan. De pakkende eigen composities hebben zowel klassieke als jazz invloeden.

Na een aantal lokale optredens rond de album presentatie staat er voor 2016/2017 een landelijke theatertour op de agenda.

Opgave: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: www.ioannistheatertsjerkewier.nl


21-04-17

Blokfluitensemble Merula in Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: Gratis (collecte bij uitgang)
De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Website: https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum


23-04-17

De Stroatklinkers in Dorpskerk Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,-
De Stroatklinkers zijn in 1990 ontstaan als een gelegenheidsbandje voor een optreden in het toenmalige Groningstalige radioprogramma van RTV Noord. Bijzonder is dat de Stroatklinkers gekozen hebben voor het Groningse dialect in combinatie met zgn. bluegrass-muziek. Dit is een muziekstijl ontstaan uit Ierse en Schotse muziek, vermengd met muziek uit de slavenarbeid. Inmiddels spelen de Stroatklinkers ook een flink aantal Engelstalige nummers.

Website: http://


23-04-17

Twarres treedt op in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: 7,50 euro
Een paar jaar na de megahit 'Wér bisto?' hield het duo Twarres er in 2004 mee op. Mirjam Timmer (zang & gitaar) ging op de solotoer als MIR. Maar Twarres is sedert eind 2015 terug, nu als meerstemmig trio. Mirjam timmert nu met de broers Kristian (percussie) en Julian Dijkstra (gitaar) geducht aan de weg. Maart 2016 verscheen hun eerste single 'Fugelfrij' en november van datzelfde jaar beleefde 'Twarres nieuwe stijl' in Neushoorn Leeuwarden haar première op het podium.

Opgave: Kaartverkoop aan de deur. Geen voorverkoop.
Website: http://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


23-04-17

Oer Schubert - Henk Zwart en Herman Peenstra in Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Nei twa súksesfolle seizoenen 'Lytse Fryske Winterreis' bringe Henk Zwart en Herman Peenstra it nije muzykteaterprogramma 'Oer Schubert.'

Wa wie eins Franz Schubert? Wêr helle hy syn ynspiraasje wei? Hoe stie hy yn it libben? Wat fûn hy fan oare komponisten? Wa wiene syn grutte foarbylden? Wat betsjutte hy yn syn tiid foar oaren? Der binne boekekasten fol skreaun oer Franz Schubert: oer syn muzyk, syn libben, syn (ûngelokkige) leafdes... mar wat is wier?
Yn 'Oer Schubert' kriget Franz Schubert (spile troch Henk Zwart) de gelegenheid om in oantal misferstânnen rûnom syn persoan de wrâld ut te helpen. It ferhaal oer de ferneamde komponist wurdt muzikaal lardeard en yllustreard mei bekende en minder bekende Schubert–lieten , dy ’t foar dit programma oersetten binne yn it Frysk. Herman Peenstra sil neist syn fertroude akkordeon ek de piano bespylje .

'Oer Schubert' is in ûnderhâldend, ynformatyf en tragysk/komysk ferhaal oer in grut komponist wêr ’t wy net folle seker fan witte.

Opgave: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: www.ioannistheatertsjerkewier.nl


30-04-17

Vesper in De Kapelle van Haskerdijken

Tijdstip: 19.30 uur
Locatie: Haskerdijken
Voorganger da. A-M Kobes-Gerritsen30-04-17

Keatling folkmuziek in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.30
Locatie: Schurega
Entree: 7.5030-04-17

Pot, Baumgarten & Friends in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Terband
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje, vvk: www.posthuistheater.nl
De muziek van Pot, Baumgarten & Friends is een lekkere mix van zuidelijke volksmuziek en frisse jazz, met zo nu en dan een klassiek tintje. Instrumentale muziek, eigenzinnige, originele composities gespeeld door geweldige muzikanten. Luistermuziek waarbij het publiek op het puntje van de stoel zit om te genieten van frisse, zonnige klanken en pittige improvisaties of juist ontspannen geniet van zuidelijke melancholie.
Peter Pot (diatonische accordeon) en Philip Baumgarten (contrabas) speelden vanaf midden jaren ‘90 in de voorhoede van de folkscene in Nederland, met het trio Pot, van Lienen & Baumgarten. De band, Pot, Baumgarten & Friends ontstond in 2009, toen Pot en Baumgarten een hele serie composities maakten voor een band met een breed scala aan klankkleuren en een meer jazzy karakter. Daaruit ontstond in 2010 het album ‘Innamorato’. In oktober 2012 zag de tweede CD ‘Lyon 400’ het levenslicht. Op dit moment wordt gewerkt aan nieuwe opnames.

Website: http://www.terbantstertsjerke.nl


05-05-17

5 mei-lezing door Ernst Hirsch Ballin in Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 16.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 5,00
De jaarlijkse 5 mei-lezing zal dit jaar worden verzorgd door prof.dr. E.M.H. (Ernst) Hirsch Ballin.

Website: https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum


06-05-17

Provocale brengt cantate rond Anne Frank naar Wetsens

Tijdstip: wordt nader bekend gemaakt
Locatie: Wetsens
Entree: wordt nader bekend gemaakt
'Provocale' brengt de Cantate voor koor, klarinet, piano, cello en viool op basis van teksten uit het dagboek van Anne Frank.

Opgave: vituskerk.wetsens@gmail.com
07-05-17

Edouard treedt op in Ioannis Theatersjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Franse chansons/Songs met stijl

Website: www.ioannistheatertsjerkewier.nl


14-05-17

Historische wandeltocht vanuit kerkje Schurega

Tijdstip: 11.00
Locatie: Schurega
Entree: 5.00
Historische wandeltocht door Schurega en omgeving onder leiding van Roel Visser, auteur van het geschiedenisboekje over het kerkje van Schurega.19-05-17

Vocaal trio Olivetti in Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: Gratis (collecte bij uitgang)
Vocaal trio met begeleiding. De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Website: https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum


20-05-17

Fietsen en wandelen langs kerken en kunst

Tijdstip: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Boksum
Entree: vrije bijdrage
In 7 monumentale kerken hangen grote werken van één kunstenaar met religieuze kunst. Er zijn fiets en wandelroutes langs de kerken uitgezet.

Website: http://www.zevenkerken.nl/


21-05-17

Fietsen en wandelen langs kerken en kunst

Tijdstip: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Boksum
Entree: vrije bijdrage
In 7 monumentale kerken hangen grote werken van één kunstenaar met religieuze kunst. Er zijn fiets en wandelroutes langs de kerken uitgezet.

Website: http://www.zevenkerken.nl


21-05-17

trio Oeremis: Friestalige luistermuziek

Locatie: Haskerdijken
Opgave: Nadere informatie volgt later

Website: http://


21-05-17

Leoville Jazzorkest in Ioannis Theatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Leoville Jazzorkest
De band, compleet met naamschilden annex muzieklessenaars zoals de na-oorlogse jazz-/dansorkesten, put uit een breed scala aan stijlen:
Pittige swing, ingetogen ballads, evergreens, doorleefde blues, aanstekelijke latin wisselen elkaar af, met sommige bekende jazznummers in het Fries.
Leoville laat op overtuigende wijze horen dat al die prachtige jazz-standards, blues, ballads & bossa's terecht niet vergeten of versleten zijn .

Zondag 21 mei 2017 om 15:00 uur
Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 5a, Wier
Entree € 10,00
Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


Opgave: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: www.ioannistheatertsjerkewier.nl


25-05-17

Fietsen en wandelen langs kerken en kunst

Tijdstip: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Boksum
Entree: vrije bijdrage
In 7 monumentale kerken hangen grote werken van één kunstenaar met religieuze kunst. Er zijn fiets en wandelroutes langs de kerken uitgezet.

Website: http://www.zevenkerken.nl


27-05-17

Fietsen en wandelen langs kerken en kunst

Tijdstip: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Boksum
Entree: vrije bijdrage
In 7 monumentale kerken hangen grote werken van één kunstenaar met religieuze kunst. Er zijn fiets en wandelroutes langs de kerken uitgezet.

Website: http://www.zevenkerken.nl


28-05-17

Fietsen en wandelen langs kerken en kunst

Tijdstip: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Boksum
Entree: vrije bijdrage
In 7 monumentale kerken hangen grote werken van één kunstenaar met religieuze kunst. Er zijn fiets en wandelroutes langs de kerken uitgezet.

Website: http://www.zevenkerken.nl


02-06-17

Orgelbespeling 'It Lûd fan Van Dam' in Dorpskerk Huizum, Leeuwarden

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: Gratis (collecte bij uitgang)
Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum zijn we vorig jaar gestart met een proefserie orgelbespelingen op de eerste vrijdag van de maand, in de namiddag van 5 tot 6 uur. Dit bleek een groot succes.
We prijzen ons zeer gelukkig dat we weer een aantal enthousiaste musici hebben kunnen vinden die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde Van Dam orgel willen laten horen.
In het voorjaar van 2017 wordt het orgel bespeeld door vier studenten van Theo Jellema, meester-organist aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.
Op vrijdag 2 juni 2017 is Jaap de Kok de organist.
U bent van harte welkom voor een uur 'Van Dam-klanken', onder het genot van een kop koffie of thee.

De orgelconcerten in de serie 'It Lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld.
Koffie/thee € 1,50.


Website: https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum


04-06-17

Pinksterviering

Tijdstip: 19.30 uur
Locatie: Haskerdijken
Voorganger da. A-M Kobes-Gerritsen

Website: http://


10-06-17

Boekemerke in tsjerkje Schurega

Tijdstip: 14.00
Locatie: Schurega
Entree: gratis11-06-17

Code Rood door VOCASA in Dorpskerk Rottevalle

Tijdstip: 15.00 tot 17.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 5,00
VOCASA is een dubbelkwartet uit Drachten en omgeving en uit het Westerkwartier. We vinden het leuk om in een kleine groep te zingen en muzikale uitdagingen aan te gaan. We zingen veel a capella, soms met pianobegeleiding. We zijn dus 'klein' in geluid, maar ook in het innemen van ruimte.
We laten ons regelmatig coachen door zangpedagogen. Zo blijft onze stem goed op peil en kunnen we de puntjes op de i zetten voor een uitvoering.
Ons repertoire is veelzijdig met hier en daar een vleugje theater. We zoeken steeds weer naar nieuwe thema's. Vorig jaar hebben we gezongen rond het thema 'geloof, hoop en liefde'. Op dit moment werken we aan ons nieuwe thema 'Code Rood'.
Dus u bent gewaarschuwd..... 11 juni geldt CODE ROOD in Rottevalle!!!
Inlichtingen en reserveringen: oostenytie@live.nl16-06-17

Muziekfabriek: ensembles uit het Fries Kamer Orkest in Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: Gratis (collecte bij uitgang)
De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Website: https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum


25-06-17

Vesper in De Kapelle van Haskerdijken

Tijdstip: 19.30 uur
Locatie: Haskerdijken
Voorganger ds. P. de Buck01-07-17

Kapelle in Haskerdijken doet mee aan Tsjerkepaad

Tijdstip: 13.30-17.00 uur
Locatie: Haskerdijken
Tussen 1 juli en 9 september 2017 opent De Kapelle weer haar deuren gedurende Tsjerkepaad. Elke zaterdagmiddag tussen 13.30 – 17.00 uur bent u van harte welkom. Onze vrijwilligers verwelkomen u graag en uiteraard staat er een kopje koffie of thee voor u klaar.27-08-17

Vesper in De Kapelle van Haskerdijken

Tijdstip: 19.30 uur
Locatie: Haskerdijken
Voorganger ds. P. Nijssen22-09-17

Vesper in De Kapelle van Haskerdijken

Tijdstip: 19.30 uur
Locatie: Haskerdijken01-10-17

Gurbe Douwstra treedt op in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Terband
Gurbe Douwstra, solo.

Meer informatie volgt.14-10-17

Strijkorkest Divertimento in Dorpskerk Rottevalle

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Rottevalle
Strijkorkest Divertimento is eind 2008 opgericht door Anneke Volbeda vanuit de Doesburg vioolschool.
Divertimento speelt muziek uit verschillende stijlperiodes. Het repertoire bevat werken van o.a. Bach, Haydn en Mozart, maar ook Andriessen.
Anneke Volbeda studeerde viool aan het Conservatorium te Groningen bij Bouw Lemkes en Jeanne Lemkes-Vos en later ook nog bij Jan Willem de Vriend en in 2003 altviool bij Cees Dekkers. Al tijdens haar studie begon ze met het geven van vioollessen. Tegenwoordig is zij naast het geven van concerten met o.a. Trio Concordante (pianotrio) en het Badalian Kwartet (strijkkwartet) nog steeds actief als viool- en altviooldocente.

Website: http://


15-10-17

Muzikaal Combo De Nije Knipers

Tijdstip: 15.00-17.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 7,50
Muzikaal Combo De Nije Knipers uit Franeker/Makkum gaat terug in de tijd met nostalgische muziek uit de vorige eeuw. Met zang, begeleid door elektrische gitaar, accordeon en slagwerk, brengen ze 'gouwe ouwen' met een eigen Kniper-sausje. Een muzikale reis om de wereld met een programma waarin luisterliedjes onder andere in het Engels, Spaans, Frans, maar ook in het Nederlands en Fries, worden afgewisseld door dansmuziek in meerdere ritmes.

Website: http://


15-10-17

Roon Staal treedt op in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Terband
Entree: 15 euro
Op 15 oktober, 2017, geeft pianist en zanger Roon Staal een concert in de Terbantster Tsjerke te Terband. Eén van de 15 concerten van de inmiddels 5e Oktober Tour welke van 29 september t/m 29 oktober plaats zal hebben.
Roon Staal zingt en begeleidt zichzelf op de piano. Zijn muziek laat zich omschrijven als warm, integer en levensbeschouwelijk en staat garant voor warme sfeervolle concerten.

Tijdens eerdere concerten werden niet alleen mooie covers als Stay With Me Till The Morning van Vicki Brown, Bridge Over Troubled Water van Simon & Garfunkel en Sailing van Rod Stewart ten gehore gebracht, maar ook prachtige eigen composities als In de Harten van De Wereld en Als je Mij zoekt van de cd "In The Hearts Of The World" alsmede songs van eerder uitgebrachte cd's als Morgen Komt Eraan en Weet Waarom Je Leeft.

De toegangsprijs is 15 euro. Kaarten zijn te reserveren via www.roonstaal.com of tel.nr. 0630025992.


26-11-17

Byzantijns Mannenkoor treedt op in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Terband
Het Byzantijns Mannenkoor Friesland (BMF) is opgericht in september 2004, telt 26 enthousiaste leden en staat sinds april 2007 onder leiding van dirigente Nana Tchikhinashvili .

Het koor heeft als doelstelling bekendheid te geven aan de Russisch-orthodoxe kerkmuziek en vertolkt daarnaast volksliederen uit Oost-Europese landen.

Het BMF geeft regelmatig eigen concerten, leent zich voor gastoptredens en werkt mee aan kerkdiensten.
24-12-17

Krystnacht Yn De Kapelle Haskerdijken

Tijdstip: 19.30 en 21.30 uur
Locatie: Haskerdijken

Opgave: Opgave noodzakelijk


Locatie: Schurega