FRH lanceert toorts initiatief in Dorpskerk Huizum

De Europese netwerkorganisatie Future for Religious Heritage (FRH) heeft op 8 januari 2018 in de Dorpskerk in Leeuwarden-Huizum een nieuw initiatief gelanceerd om in heel Europa steunbetuigingen in te zamelen voor het behoud van religieus erfgoed. De Stichting Alde Fryske Tsjerken ondersteunt, als lid van de FRH, dit initiatief van harte.

Directe aanleiding voor het toorts initiatief van de FRH is het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. 2018 biedt volgens de FRH "een unieke kans om te laten zien dat religieus erfgoed niet alleen een erfenis uit het verleden is, maar ook een bron voor de toekomst".

Geïnspireerd door de Olympische vlam in Athene heeft de FRH op 8 januari in Leeuwarden een "Toorts van Cultuur en Erfgoed" gelanceerd, die dit jaar een rondreis door heel Europa zal maken.

De FRH roept iedereen op om de Toorts van Cultuur en Erfgoed aan te steken met zijn of haar eigen favoriete verhaal, herinnering of ervaring met religieus erfgoed.

De reis van de toorts door heel Europa kan worden getraceerd op een interactieve LIVE-kaart. Het initiatief is op 8 januari in Leeuwarden van start gegaan en reist gedurende het jaar door heel Europa en zal het eindigen op de FRH-conferentie in Parijs in oktober 2018, waar het zal worden overhandigd aan de Europese commissaris van Cultuur.

WAT KOMT HIERNA
Stuur uw verhaal, herinnering of ervaring met religieus erfgoed naar info@frh-europe.org

Wie dan wil, kan zijn of haar bijdrage ook mailen naar de Stichting Alde Fryske Tsjerken, via info@aldefrysketsjerken.nl Wij sturen uw bijdrage dan door naar de FRH. Toezending betekent tevens dat u automtisch toestemming verleent om uw bijdrage te publiceren op de website van de Stichting Alde Fryske Tsjerken.

Kijk voor meer informatie op de Engelstalige website van de Future for Religious Heritage in Europe.

Lees hier de brief van gedeputeerde Johannes Kramer

Bekijk hier een filmpje over het Toorts Initiatief van de FRH