Home

Actueel

Kerken

Over ons

Word donateur

Webwinkel

Contact

Tijdschrift Alde Fryske Tsjerken

Tweemaal per jaar verschijnt het tijdschrift 'Alde Fryske Tsjerken', met interessante artikelen en interviews over oude kerken, al dan niet van de Stichting Alde Fryske Tsjerken, en hun inventaris. De maanden waarin het tijdschrift verschijnt, zijn juni en december. Alle donateurs van de Stichting ontvangen het tijdschrift.

Juni 2018

Dit gevarieerde nummer van ons magazine gaat onder meer over torenuurwerken. Er zijn in Fryslan een kleine zeventig torenuurwerken uit de zestiende ,zeventiende en begin achttiende eeuw in kaart gebracht. In geen enkele andere provincie zijn er zoveel bewaard gebleven. Daarnaast is er aandacht voor het Oude Kerkhof te Donkerbroek en besteden we aandacht aan een nieuw fenomeen: overnachten in de kerk, speciaal voor pelgrims en donateurs van de Stichting.

Zoals altijd bevindt zich in het hart van elk nummer een katern met Stichtingsnieuws.

Wilt u dit nummer bestellen? Dat kan heel gemakkelijk via onze webwinkel. De prijs van een los nummer bedraagt 5 euro.Oude nummers

Oude nummers van het blad, dat tot en met 2009 verscheen onder de titel Keppelstok, kunt u bestellen via onze webwinkel.

Zie voor een overzicht van alle artikelen die in de periode 1970-2009 verschenen zijn:
* de chronologische index
* de alfabetische index

Redactiecommissie

De redactiecommissie bestaat uit de volgende personen:
H. Willems, voorzitter
Drs. L. Dijkstra, secretaris
Drs. H.T. Algra
Prof. dr. S. de Blaauw
Drs. M. Stoter
Dr. O. Vries
Drs. D. Worst

Contact met de redactie

Als u contact wenst met de redactie dan kan dat door een mail te sturen naar louw.dijkstra@hetnet.nl of per post sturen naar Postbus 137, 8900 AC Leeuwarden.