Home

Actueel

Kerken

Over ons

Word donateur

Webwinkel

Contact

Filter :

UITAGENDA

16-11-18

'Winterreise' van Palle Fuhr Jørgensen en Roel Praas in Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 - 18.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
De beroemde liederencyclus 'Winterreise' van Franz Schubert wordt uitgevoerd door de bekende Deense bariton Palle Fuhr Jørgensen en de pianist Roel Praas, in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, vrijdag 16 november 2018 van 17.00 – 18.00 uur.

'Winterreise' (1827) is een cyclus van 24 door Franz Schubert getoonzette gedichten van Wilhelm Müller voor zangstem en piano. Het verhaal lijkt betrekkelijk eenvoudig: een jonge man wordt afgewezen en gaat op reis. In het 24ste lied ontmoet hij de Leierman, de speelman met de draailier, een verpersoonlijking van de dood.

Palle Fuhr Jørgensen
(1955), de in Nederland wonende Deense bariton, ontving zijn zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij vervolgde zijn opera-opleiding in Antwerpen en volgde masterclasses. Palle heeft solistische medewerking verleend aan vele concerten en opera’s in binnen- en buitenland.
Zijn repertoire bevat zowel oratorium, lied, opera en barok als hedendaagse muziek en hij treedt vaak op met pianist Roel Praas.

Roel Praas
(1953) studeerde piano aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle bij Thom Bollen, waar hij ook zijn solistendiploma behaalde. Daarna vervolgde hij zijn studie bij Alwin Bär in Amsterdam en Geoffrey Madge in Den Haag. Hij volgde cursussen in Frankrijk en in Oostenrijk. Hij is een veel gevraagd pianist voor pianorecitals en geniet bekendheid als begeleider van koren, zangers en instrumentalisten.
Als docent is hij verbonden aan de Muziekschool Twente.

De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Opgave:

Website: https://www.facebook.com/cultureelpodiumdorpskerkhuizum; https://www.dorpskerkhuizum.nl


17-11-18

Concert van het Leeuwarder Kamerkoor in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 15,00, t/m. 12 jaar gratis
Concert van het Leeuwarder Kamerkoor
'Ne Timeas, Maria', wees niet bevreesd, Maria
Liederen over Maria, vertolkt door koor en ensemble o.l.v. dirigent Eduardo López Cabello.
De tijd van Advent en Kerst komt in zicht en Maria speelt hierin een belangrijke rol.
Over Maria zijn door de eeuwen heen veel liederen geschreven en in deze concerten zal zij op verschillende wijzen in de muziek bezongen worden. Als moeder, als beschermer, de schone, de reine, de hoopgevende, verscheurd door verdriet om de dood van haar Zoon.
Bekende liederen zoals Assumpta est Maria van Palestrina of Salve Regina van Poulenc, maar ook verborgen juwelen als het ontroerende A Spotless Rose van Howells of het aangrijpende O Vos Omnes van de Colombiaan Antonio María Valencia.

In dit concert ook een premiere van het stuk Sub tuum praesidium, een compositie van onze dirigent Eduardo López Cabello. Deze lofzang beschrijft een liefdevolle moeder naar wie we gaan voor troost en bescherming.

Met medewerking van Isidro Albarreal, Spaanse barok violist , Machiko Suto, Japanse harpsichordist en Anna Lachegyl, Hongaarse celliste.
Zij spelen delen uit de Rozenkranz Sonaten van Heinrich Ignaz Franz Biber.

Het Leeuwarder Kamerkoor geeft twee intieme concerten in twee 'Alde Fryske Tsjerken' met prachtige muziek aller tijden en uit verschillende landen.
Het tweede concert is zondag 18 november a.s. om 15.00 uur in de Redbadtsjerke, Sluytermanwei 4, 9023 AB Jorwert.

Toegangsprijs: € 15,00, t/m. 12 jaar gratis.

Achtergrondinformatie, e-tickets en kaarten te reserveren op http://www.leeuwarderkamerkoor.nl/


Website: http://www.leeuwarderkamerkoor.nl/


18-11-18

Meezingconcert en Hight Tea met Combo Fleur in Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 10,00 (incl. consumptie)
Meezingconcert en High Tea, met medewerking van Combo Fleur, in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, zondag 18 november 2018, 15.00 uur.
Het is inmiddels een gewaardeerde traditie geworden: het jaarlijkse meezingconcert in de Dorpskerk Huizum.
Wie kent ze niet: de Wâldsang, it Heitelân, it Feintsje fan Menaemof de Hollandse deunen het Kleine Café aan de Haven, de Zuiderzee Ballade, Brandend Zand.U kunt ze meezingen onder begeleiding van de accordeonisten en blazers van Combo Fleur.
Elke bezoeker ontvangt alle liedteksten zodat iedereen uit volle borst kan meezingen.
Het programma omvat een medley van meezingers .

In de pauze is er de ‘Huizumer Hightea’ met een kop koffie of thee. De vrijwilligers van de Dorpskerk Huizum trakteren u daarbij op een rijke keus uit hun eigengebakken taarten.

Combo Fleur is opgericht in 2006 en is gestart met tien dames o.l.v. dirigent Bert Otten.
Door heel Friesland en daarbuiten heeft het combo optredens: van koffieconcert tot kerkdienst en van receptie tot een middag- of avondvullend programma.
Het combo speelt (folk)traditionals uit vele landen, oude en nieuwe popsongs en filmmuziek.


Opgave:

Website: https://www.facebook.com/cultureelpodiumdorpskerkhuizum en http://www.combofleur.nl


18-11-18

Cohda Blokfluitkwartet (Anneke Hoekman, Marit Darlang, Stephan Esmeijer en Lies van der Grient) in Dorpskerk Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Fier! Onder die titel spelen 4 blokfluitisten met (bijna) 44 blokfluiten 4-stemmige muziek waar ze trots op zijn! In 3 x 4 muziekstukken voeren Anneke Hoekman, Marit Darlang, Lies van der Grient en Stephan Esmeijer u door maar liefst 4 eeuwen gevarieerde muziek.

Inlichtingen/reserveringen: h.lansen@chello.nlWebsite: http://


18-11-18

Justus

Tijdstip: 14.30
Locatie: Schurega
Entree: 10.00

Opgave: Begeleid door veelzijdig pianist Hans Visser zingt Justus Werle een keur aan stemmige – Nederlandse, Engelse en Franse – ballads en chansons. Hans heeft in diverse genres, settings en bands zijn sporen verdiend op alle toetsen : piano,(Hammond)orgel en keyboards. Met klassiekers van Ramses Shaffy, Frank Sinatra, Bob Dylan, Wim Sonneveld, Elton John, Herman van Veen, Beatles, Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Boudewijn de Groot, Frans Halsema, Neil Diamond, Elvis Presley, Blof etc. weten Hans en Justus de gevoelige snaar bij hun publiek te raken.

reserveren p.jong37@chello.nl of tel. 06-81146929
Website: http://www.justusmusic.nl/


18-11-18

Concert Bruno Rummler & Stonecrobs in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: €7,50

Bruno Rummler, Liet-winnaar 2014, schreef in 2018 andermaal dit Friese songfestival op zijn naam. Ditmaal met zijn formatie de Stonecrobs. Het viertal brengt singer-songwriter materiaal, gekenmerkt door sterke harmonieuze samenzang.   

Website: http://


18-11-18

3e VITUS VESPER ‘Spoor van liefde door de tijden’

Tijdstip: 15.30 u.
Locatie: Wetsens
Entree: Gratis toegang & collecte bij de uitgang

Wat hebben heiligen ons te zeggen en voor ons te betekenen in de huidige tijd? Een collage van tekst, muziek, stilte en symbolen rond Sint Vitus.

De Derde vesper gaat in op de betekenis van Heiligen in het algemeen en Sint Vitus in het bijzonder.

Een viering waarin teksten, muziek, stilte en symbolen een plaats krijgen. We zingen met elkaar inmiddels bekende liederen, luisteren naar muziek en delen wat ons bezielt.

Vitus wijst ons de weg om in ‘mienskip’ om te zien naar de ander. Om op te staan uit chaos, samen op weg. Wie weet waar naartoe.


Website: http://www.vitus-wetsens.frl/activiteiten


18-11-18

Friersk

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Friersk brengt muzikale hartstocht in de Ioannis Teatertsjerke

Inderdaad, “Friersk” is de combinatie van Frysk en Iersk, maar dan wel anders. Friersk brengt originele Ierse Folk, met prachtige in het Fries vertaalde teksten. Toch klinkt de muziek niet typisch Iers. Door de ongebruikelijke instrumenten en eigenzinnige arrangementen ontstaat een nieuwe en verrassende sound, met een klassiek tintje.

Niet alleen Keltische nummers, maar ook een aantal oorspronkelijk Friese gedichten zijn in nieuwe arrangementen gegoten. Een liedje als ‘Langstme’ (tekst Fedde Schurer/muziek Jitze Nicolai) is omgevormd tot een echt pareltje dat prima past in een Keltische setting. De klassieker ‘Ride On’, een nummer van Christy Moore, is door Gurbe Douwstra vertaald en is als ‘Farwol’ een lust voor het oor. Andere nummers die in een compleet nieuwe jas werden gestoken, zijn ‘Memmelân’ (Motherland’, Nathalie Merchant ),Keningsbern’ (Stolen child’, Loreena McKennit) en ‘Pylger’ (‘Pilgrim’, Enya). De Friese teksten zijn van de hand van o.a. Pyt Jon Sikkema, Hylke Tromp en Tsjebbe Hettinga.

Friersk begon als een soloproject van Chris Kalsbeek, maar gaandeweg besloot hij om een andere richting in te slaan. Met een vaste groep begeleiders zette hij vervolgens een nieuw muzikaal pad uit.

Chris Kalsbeek is multi-instrumentalist en ouwe rot in het Friese muziekcircuit. De liefhebber van Keltische muziek speelde onder meer in Heelstone en The Hones en stond aan de wieg van Fling. Hij neemt in Friersk zang, gitaren, bouzouki en Keltische harp voor zijn rekening. Verder steunt Friersk op de inbreng van Geert Veldstra (hobo, mondharmonica, knopharmonica en zang), Froukje de Wit (cello en zang) en Germ Dikland (slagwerk en zang). Tijdens het concert wordt het publiek meegenomen in het enthousiasme en de muzikale hartstocht van deze rasmuzikanten.

Friersk is helemaal doorgebroken, dankzij hun bijzondere combinatie van het Iers en het Frysk: Ierse kusten en Friese graslanden, Keltische ballades en Friese teksten.Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


18-11-18

BERTOLF: openingsvoorstelling kerkje Zurich!

Tijdstip: 14:30 uur
Locatie: Zurich
Entree: 10 euro
Singer songwriter BERTOLF Lentink komt, samen met zijn bassist, op zondagmiddag 18 november om 14:30 uur naar het kerkje van Zurich! Het kerkje is met de aanleg van keuken en toiletgroep geschikt gemaakt voor optredens, lezingen, ontvangsten en tentoonstellingen. BERTOLF, ook bekend van Her Majesty (CSN&Y) en DWDD, is bereid gevonden het openingsoptreden te verzorgen. Het is een try-out in het kwadraat: een try-out voor zijn komende theatertour ‘Soelaas’ en een try-out voor het kerkje van Zurich als podium. Reserveer snel, het is een klein, prachtig kerkje met zo’n 85 plaatsen. Een intiem concert!
Kaarten via kerkjevanzurich-friesland@outlook.com. Welkom!

Website: http://bertolf.nl


22-11-18

Dekema lezing in kerk Jelsum

Tijdstip: 19.30 uur
Locatie: Jelsum
Entree: Vrijwillige bijdrage.
Lezing door prof. dr. Johan de Haan:   "gedroomd verleden".

"Dekema State verdiept, Dekema State als levend erfgoed".

De wijze waarop Dekema State de afgelopen eeuw is bewoond en gebruikt, laat dit alles op perfecte wijze zien. De ontwikkeling van buitenplaats naar huismuseum vond niet als vanzelf plaats.
Door alle veranderingen in gebruik en eigendom is Dekema echter bij uitstek als'levend erfgoed' te beschouwen: in zijn lange geschiedenis weerspiegelde het huis verschillende opvattingen over wat de moeite van het gebruiken, behouden en tonen waard is

Door een beschouwing van de gedaanteverandering van met name het interieur van de State in de afgelopen eeuw beoogt de spreker de veranderende denkbeelden over het erfgoed in de afgelopen eeuw te illustreren.

De lezing, die om 19.30 uur begint, is gratis toegankelijk. Wel wordt er, evenals vorig jaar, een collecte gehouden om de kosten (deels) te dekken.

Opgave: Opgave is mogelijk  per mail naar: info@dekemastate.nl of telefoon 058 2570020
Website: http://www.dekemastate.nl/


23-11-18

Optreden Piet Kok en Roelof Reineman

Tijdstip: 20.30
Locatie: Boer
Entree: € 10
Vrijdag 23 november 2018

Piet Kok en Roelof Reineman in Mariakerk Boer


Piet Kok en Roelof Reineman zijn beide al vele tientallen jaren in de Friese muziekscene bezig. Dit jaar hebben zij een speciaal programma vanwege hun 50 jarig jubileum als muzikant. Het duo speelt een compilatie van songs van de afgelopen 50 jaar. Dit zijn songs van Bob Dylan, Johnny Cash en traditionele blues en folksongs en tevens een aantal eigen nummers.

Opgave: Optreden Piet Kok en Roelof Reineman

Toegangsplek kunt u reserveren door te mailen naar mariakerkboer8809@hotmail.com of door te bellen naar Peter Weiland: 06-30139260 (na 19.00).
Website: http://


24-11-18

Gloed in 't Kerkje in Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Ter Idzard
Entree: 10 euro
De verhalende Nederlandstalige kleinkunstliedjes van Gloed spreken tot de verbeelding. De 'alles-spelers' laten het publiek lachen, wegdromen en zorgen voor een feest der herkenning.
Balancerend tussen melancholie en kinderlijke speelsheid, ontroering en opperste vrolijkheid. Ingetogen tot zeer dynamisch. Met tussen de liedjes door ervaringen en anekdotes die te maken hebben met het ontstaan of de oorsprong van een lied. (tekstbron gloed.nu)


Opgave: cultuur@ter-idzard.nl


Website: https://www.gloed.nu


25-11-18

Fries Kamerorkest in Groate Kerk Sint Jacobiparochie

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 10,00 voor volwassenen,kinderen tot 16 jaar gratis
Het Fries Kamer Orkest treedt overal in de provincie Friesland op met aansprekende programma’s voor een breed publiek. Regelmatig krijgt een jonge solist de mogelijkheid om met het orkest op te treden.Maar ook koorbegeleidingen worden door het orkest uitgevoerd.

Het Fries Kamer Orkest is in 1962 opgericht door Jan Masséus, destijds als orkest van de Leeuwarder Muziekschool. In de meer dan 55 jaar van zijn bestaan heeft het orkest een breed symfonisch repertoire opgebouwd. De gespeelde muziek beslaat een tijdvak van de Weense Klassieken tot eigentijds repertoire: Van Mozart en Haydn tot en met de speciale opdrachtcompositie door Tjalling Wijnstra ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum in 2012 en in 2017 de wereldpremière van de Symfonie MH17 van componiste Renilde Duif.

Het orkest verzorgt minimaal twee concertseries per jaar, maar verleent ook medewerking aan bijzondere festivals en gelegenheidsconcerten.

Het orkest bestaat uit ca. 40 spelende leden en staat sinds 2016 onder leiding van dirigent Ronald Slager.

Meer informatie over het Fries Kamer Orkest vindt u op www.frieskamerorkest.nl


Opgave: Aan de zaal of reserveren via E reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


25-11-18

Preek van de leek door CdK Brok in Mariakerkje Kortezwaag

Tijdstip: 10.00 uur: inloop met koffie/thee; 10.30 uur: start preek
Locatie: Gorredijk-Kortezwaag
Entree: gratis (collecte aan het eind van de preek)
Nadere mededelingen volgen nog over de inhoud van de preek van Commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok op zondag 25 november. Hij zal bij die gelegenheid tevens het klokkenstoelkunstwerk onthullen.25-11-18

Ratjetoe treedt op

Tijdstip: 15.00
Locatie: Swichum
Ratjetoe, het bekende Grouster koor brengt een vrolijke muziekmiddag onder leiding van Jacob Nauta Opgave: Vrij entree

Website: http://www.kerkjevanswichum.nl


25-11-18

Christian Jongedijk en Lars Mulder in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Locatie: Terband
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Christian Jongedijk en Lars Mulder laten een zeer gevarieerd programma horen met de mooiste ballads, hits uit de grote musicals, filmmuziek en eigen nummers. Ze voeren het publiek mee naar de vele emoties die muziek losmaakt. Met diverse gastoptredens en ander vernuft zal het ook aan entertainment niet ontbreken.

Christian Jongedijk won, mede dankzij zijn prachtige stem met groots bereik, een Musical Award en werd genomineerd voor de Pia Douwes Talent Award.

Lars Mulder studeerde piano en compositie aan het ArtEZ conservatorium. In Friesland is hij vooral bekend als pianist en dirigent van diverse koren. Hij stond in de halve finale van Art Rocks 2014, was één van de winnaars van de talentendag Dyn Dei en haalde maar liefst 3 keer de finale van het Fries Songfestival Liet. Een cross-over stijl is typerend voor zijn composities. Hij weet verschillende muziekstijlen te blenden tot één stijl die veel mensen aanspreekt.

Dit duo vond elkaar in de aanloop naar het Fries Songfestival Liet 2017 waarbij ze derde werden met het prachtige, melodieuze lied ‘Lit my gean’, geschreven door Lars Mulder zelf. Christian wist met zijn fenomenale stemgeluid en performance het publiek te ontroeren. ‘Kippenvel’, ‘taaloverstijgend’ en ‘wat een prachtige stem’ om maar enkele reacties uit het publiek te noemen.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.posthuistheater.nl/voorstellingen/698/_locatie_Terbantster_Tsjerke_/Christiaan_Jongedijk_Lars_Mulder


27-11-18

Annemiek Schrijver in 'Mijn pelgrimspad' in kerk Britsum

Tijdstip: 17:10
Locatie: Britsum
Entree: n.v.t.
Annemiek Schrijvers trekt de stoute schoenen aan en verkent het hart van Friesland. Zij loopt etappes van het Jabikspaad, een eeuwenoude route die begint bij de Waddenzee en eindigt in Santiago de Compostella. Daarbij doet zij ook de Johannestsjerke in Britsum aan. Die aflevering van Mijn Pelgrimspad is te zien op dinsdag 27 november op NPO 2 KRO-NCRV om 17.10.

Website: https://www.kro-ncrv.nl/mijnpelgrimspad


02-12-18

Ierse folk van Fling in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: €7,50

Een oudgediende die in het jubileumseizoen van Kloosterkapel Sibrandahûs  zeker niet mag ontbreken is folkgroep Fling. De groep van Evertjan ’t Hart (uillean pipes, whistles), Annemarie de Bie (zang, fluit), Siard de Jong (viool) en Philip Masure (gitaar) brengt traditionele Ierse folk en eigen werk. Van ingetogen songs tot opzwepende jigs en reels.  

 

Website: http://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


09-12-18

Adventsconcert Vocaal Ensemble Cantando m.m.v. Four Flutes Plus in Dorpskerk Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,-
Het Vocaal Ensemble Cantando is sinds 2006 uitgegroeid tot een kamerkoor met 24 enthousiaste zangers o.l.v. Marnix Verkamman. Het accent van haar repertoire ligt op klassieke à capella muziek uit verschillende stijlperioden.
Op deze zondag geeft Cantando een adventsconcert m.m.v. Four Flutes Plus, een enthousiaste groep fluitisten, die alle vijf beroepsmusici zijn. Uitgevoerd worden werken van o.a. Bach, Rutter, Reinhardt, Hammersmith en Chilcott, aangevuld met enkele traditionele Christmas Carols.
Sinds april van dit jaar repeteert Cantando wekelijks in dit mooie kerkje op donderdagavond van 20.00-22.00 uur. Een repetitie bijwonen is altijd mogelijk en ook projectzangers voor dit concert zijn van harte welkom.
(Foto Klaas Blom)

Inlichtingen/reserveringen: cantandodrachten@gmail.com

Website: http://


09-12-18

Krystreizgers

Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
De ‘Krystreizgers’ komen met warme gezelligheid langs in de Ioannis Teatertsjerke Wier

In 2017 vonden vier muzikale en vocale liefhebbers elkaar in een tijdelijke samenwerking, als ‘Krystreizgers’. Tijdelijk, omdat het wel moest passen naast werk en andere muzikale activiteiten. Het werd een project waar ze heel veel plezier aan beleefden. Allemaal zijn ze gek van muziek, het kon dus ook niet anders of er kwam een programma waar het plezier vanaf spat. En niet alleen zelf genoten ze er van, ook het publiek was laaiend enthousiast. De vijf concerten werden een daverend succes. Er is daarom geen ontkomen aan: de ‘Krystreizgers’ komen terug met een programma vol fijne kerstgerelateerde muziek.

Dit jaar trekken de ‘Krystreizgers’ zelfs met zijn vijven rond. De oorspronkelijke vier, Frederike Kleefstra (zang), Marijke Rodenburg (zang), Klaas de Vries (zang) en Jan van Erp (zang en piano), hebben zich versterkt met de gitaarbegeleiding van Klaas de Jong. Allemaal niet bepaald de minsten in het muzikale landschap.

De ‘Krystreizgers’ hebben een mooie selectie gemaakt uit het enorme repertoire aan kerstmuziek. Mooie meerstemmige liedjes, solistisch gezongen luisterliedjes en traditionele kerstliederen worden met veel gevoel gebracht, allemaal begeleid door het intieme geluid van de beide muzikanten. Samen zorgen ze voor een fluwelen sound. Tussendoor is er tijd voor een praatje, een grapje of iets om over na te denken. En natuurlijk is er gelegenheid om mee te zingen. Krystreizgers trakteert het publiek op een warm gevoel, prachtige klanken en stof om over na te denken.

Dat is waar het de ‘Krystreizgers’ zelf om gaat en dat maakt de ‘Krystreizgers’ voor het publiek zo leuk.Krystreizgers

Zondag 9 december 2018 om 15:00 uur

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 5a, Wier

Entree € 10,00

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

www.ioannistheatertsjerkewier.nl


Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


13-12-18

Rob Heiligers en Aafje Douma : Familielijnen opschonen

Tijdstip: 20.00
Locatie: Swichum
Entree: 10,00
Een interactieve lezing met markante voorbeelden, treffende oefeningen en een voorbeeldsessie met iemand uit het publiek.

In hun energetisch werk komen Rob en Aafke veel mensen tegen met klachten waarbij de oorzaken blijken te liggen in `familielijnen`.

De energetische impact kan vele generaties lang ( onbewust) meespelen.

Als we het begrip `familie` wat ruimer bekijken dan krijgen we ook te maken met vorige / andere levens en de ziel. Opgave: www.kerkjevanswichum.nl of 06-37383408

Website: http://www.kerkjevanswichum.nl


14-12-18

Orgelconcert door Theo Jellema in Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 - 18.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Orgelconcert 'It lûd fan Van Dam' door Theo Jellema, orgelklanken in de Dorpskerk Huizum, vrijdag 14 december 2018 van 17.00 – 18.00 uur.

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn we gestart met een serie orgelbespelingen, één keer per maand op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Dit bleek een groot succes. Daarom krijgt het ook dit jaar een vervolg.
Op vrijdag 14 december 2018 is Theo Jellema de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde Van Dam orgel opnieuw wil laten horen.

U bent van harte welkom voor een uur 'Van Dam-klanken', onder het genot van een kop koffie of thee.

De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Koffie/thee € 1,50.


Opgave:

Website: https://www.facebook.com/cultureelpodiumdorpskerkhuizum; https://dorpskerkhuizum.nl


14-12-18

kerst met "Sjongfolk"

Tijdstip: 20.00
Locatie: Schurega
kerst met "Sjongfolk"
Website: http://


16-12-18

Kerstconcert Martini Jongenskoor in Groate Kerk Sint Jacobiparochie

Tijdstip: 16.00 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Het Martini Jongenskoor Sneek (MJKS) werd in 1995 opgericht op initiatief van Bouwe Dijkstra, koordirigent, en Dirk S. Donker, organist van de Martinikerk in Sneek. Het doel was om een jongenskoor in de Engelse traditie op Friese bodem samen te stellen. Een Engels jongenskoor kenmerkt zich in de eerste plaats door de zogenaamde trebles, jongens die sopraanpartijen zingen. De trebles worden aangevuld met mannelijke alten (countertenors), tenoren en bassen. De mannengroep draagt de toepasselijke naam Martini Majeur.

Het repertoire spitst zich toe op werken uit de Engelse koorliteratuur. Vaste uitvoeringen van het MJKS vormen de Festivals of Lessons and Carols for Advent en de Anglicaanse Evensong, waarin anthems, psalmen en hymnes centraal staan. Het koor is een concertkoor, geen kerkkoor, maar verleent wel medewerking aan liturgische bijeenkomsten (vespers, evensongs).

In aanvulling op hun deelname aan repetities en concerten krijgen alle kinderen zangles en algemeen muzikale vorming (noten leren lezen, muziekkennis vergroten). Aan de koorschool is een zangpedagoge verbonden, mevr. Sippie Broersma. Zij verzorgt samen met dirigent en artistiek leider Trevor Mooijman de zang- en AMV-lessen.

Aanvang 16.00 uur
Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis

Opgave: Aan de zaal of reserveren via E reserveringen@groatekerk.nl od T 0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


16-12-18

De Kerststerren in Swichum

Tijdstip: 10.30
Locatie: Swichum
Kerstkoor "De Kerststerren" onder leiding van Jildou Talman brengt een keur aan oude en nieuwe kerstliedjes. Ze zingen voor het goede doel, dus vrij entree maar na afloop een collecte. Opgave: Vrij entree dus geen opgave.

Website: http://www.kerkjevanswichum.nl


21-12-18

Uitvoering van 'Canto Ostinato' door Wiebe Kaspers en Johannes Hibma in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 10,00 (incl. consumptie)
'Canto Ostinato' door de pianisten Wiebe Kaspers en Johannes Hibma, Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, vrijdag 21 december 2018, 20.00 uur.

Cultureel Podium Dorpskerk Huizum organiseert in samenwerking met pianist Wiebe Kaspers een uitvoering van de 'Canto Ostinato' van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923 - 2012). Dit stuk werd werd gecomponeerd in de jaren '70 onder de naam 'Perpetuum', maar een paar maanden voor de eerste uitvoering werd de titel 'Canto Ostinato' gekozen. Het wordt uitgevoerd op twee vleugels.
Canto verwijst naar de melodie of een kort muzikaal motief; Ostinato verwijst naar herhaling. Het stuk lijkt steeds opnieuw geboren te worden. De kaders liggen vast maar door het voortdurende oog- en oorcontact van de pianisten Wiebe Kaspers en Johannes Hibma ontstaat het stuk in Huizum als het ware opnieuw.
'De Canto' gaat door en is eigenlijk nooit af. Laat u meenemen door de betoverende en meditatieve klanken. Die klanken vormen bijna een oase van rust.
We gaan samen op weg naar de winter, die bijna aanbreekt wanneer het concert na zo'n twee uren voorbij is.
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum biedt een indrukwekkende en intrigerende concertervaring voor zowel het publiek als de pianisten.

Foto: Guus van de Sande

Website: https://www.facebook.com/cultureelpodiumdorpskerkhuizum


21-12-18

Krystreizgers nei Swichum

Tijdstip: 17.00
Locatie: Swichum
Entree: 10,00
KRYSTREIZGERS  – even bijkomen met mooie (kerst)muziek en warme gezelligheid

 

Dit jaar opnieuw komen de vier Krystreizgers met een programma vol fijne kerst-gerelateerde luisterliedjes.

Het kwartet is 2018 aangevuld met

Klaas de Jong ( gitaar)
Ze zijn dus in Swichum met z’n vijven.

Wie zijn die andere vier, even voorstellen:

Frederike Kleefstra (zang),
Marijke Rodenburg (zang),
Klaas de Vries (zang) en
Jan van Erp (zang en piano).
Allen helemaal gek van muziek, ze kunnen er niet zonder. Ze kwamen elkaar tegen, raakten bevriend en verliefd. Het logische gevolg daarvan: een programma waar het talent en plezier vanaf spat! In 2017 voor het eerst kwamen ze met de vruchten van hun muzikale samenwerking in de kersttijd naar buiten. Het bleek een daverend succes, het publiek was enthousiast en direct na de kerst werden de optredens voor de kerst van 2018 al geboekt.

  Opgave: www.kerkjevanswichum.nl of 06-37383408

Website: http://www.kerkjevanswichum.nl


22-12-18

A Celtic & Colourful Christmas. Merain betovert met kerstmuziek uit alle windstreken

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Uitwellingerga
Entree: € 16,50, kinderen t/m 15 jaar € 10,00
Merain betovert met kerstmuziek uit alle windstreken. Een heerlijk kerstconcert waarin Merain (zang, viool en Keltische harp) u laat genieten van de mooiste kerstmuziek uit o.a. Ierland, Duitsland, Bulgarije, Frankrijk, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. De muziek van dit ensemble ontroert en het speelplezier van Merain werkt aanstekelijk. Het trio speelt in Nederland, Duitsland en Luxemburg en is regelmatig live te gast bij Radio 4. 

Opgave: Kaarten bestelt u via www.kerstconcert.com 
Website: http://www.kerstconcert.com


23-12-18

Benefietconcert op Jûn foar de Krystnacht dit jaar met Piet Kok en vrienden

Tijdstip: 20.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: €7,50

Troubadour Piet Kok staat dit jaar centraal bij het jaarlijkse benefietconcert op de Jûn foar de Krystnacht. En passant viert de Leeuwarder zanger-gitarist met tal van muzikale vrienden zijn 50-jarig (!) jubileum als artiest. Dubbel feest dus met veel folk, country, blues en andere rootsmuziek. 
De opbrengst van het concert gaat traditiegetrouw naar de stichting Make-A-Wish.

Website: http://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


23-12-18

Tetsje van der Kooi treedt op in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 20:00 uur
Locatie: Terband
Entree: 17,50 euro, incl. pauzedrankje

Sopraan Tetsje van der Kooi is bekend van haar klassieke kerstconcerten voor War Child. Als geen ander weet Tetsje klassieke werken, traditionele liederen en minder bekende kerstmuziek te combineren tot een toegankelijk en sfeervol kerstconcert. Ook nu zal ze weer internationale uitstapjes maken. Vaste pianist Jacco Lamfers, celliste Wytske Holtrop en klarinettiste Astrid den Daas maken samen met verteller Frank Belt de kerstsfeer compleet.

Tetsje studeerde solozang aan het Rotterdams Conservatorium. Ze slaagde in 1995 voor het diploma docerend musicus. Daarna vervolgde ze haar studie aan het conservatorium in Utrecht. In 1999 behaalde ze het diploma uitvoerend musicus.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.posthuistheater.nl/voorstellingen/654/_locatie_Terbantster_Tsjerke_/Tetsje_van_der_Kooi_sopraan/


23-12-18

Trio Garmoniya treedt op in kerk Wier

Tijdstip: 15:00
Locatie: Wier
Entree: € 10,00
Russische en Oekraïnse volksliederen en licht klassieke nummers

Opgave: Simy Sevenster 0518-471123 of s.sevenster@hetnet.nl


24-12-18

Kerstnachtdienst in Groate Kerk Sint Jacobiparochie

Tijdstip: 22.00 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie

Website: http://www.groatekerk.nl


08-01-19

Nieuwjaarsconcert Amusementsorkest Andante

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis
Zondag 6  januari 2019, 15.30 uur

Nieuwjaarsconcert Amusementsorkest Andante

Amusementsorkest Andante begon in het jaar 1912 als een strijkje, bestaande uit twee violen en een cello. Het zou in ruim 100 jaar uitgroeien tot het amusementsorkest, zoals we dat tegenwoordig kennen. Andante is nog steeds een begrip binnen en buiten Bolsward.

Het aardige is dat het orkest ook altijd zijn eigen koers is blijven varen. Het zou diverse stromingen uit de wereld van de populaire muziek overleven en precies datgene op de speellijst zetten wat past bij het orkest, Zo kan de luisteraar genieten van heerlijke swing, salonmuziek en licht klassieke composities. Ook eigentijds werk schuwt het orkest niet, hoewel we composities  van Jaap Valkhof, Han Dunk en Jack Bulterman, componisten en tekstschrijvers van voorheen, nog steeds op het programma zien staan. Zangeres Froukje Bosma is al jarenlang de vaste zangeres van de band. Ook Foppe de Lang laat geregeld zijn stem horen. Arend Huisman heeft dit jaar het stokje overgenomen van Nynke Jaarsma.

 

Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Opgave: Aan de zaal of reserveren via reserveringen@groatekerk.nl of
T 0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


13-01-19

'Top Secreet' met theatrale muziekact in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 10,00 (incl. consumptie in de pauze)
'Top Secreet' met theatrale muziekact
Thank God for Top Secreet!
in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 13 januari 2019 om 15.00 uur.


De activiteiten rondom de culturele hoofdstad zijn gestopt. Hoe moet het nu verder met de cultuur in onze stad vragen velen zich af. Maar niet getreurd want het jaar is nog maar net begonnen of Top Secreet komt voor u optreden. Dus het komt heus weer goed met de cultuur in onze stad!
Daarom als motto voor dit optreden: Thank God for Top Secreet!

2019 staat voor Top Secreet in het teken van de nieuwe, avondvullende productie, die op 23 november 2019 in de Harmonie in première zal gaan.
Tijdens het optreden in de Dorpskerk Huizum krijgt het publiek, naast de mooiste nummers uit het bestaande repetoire, ook al een kleine inkijkje in de nieuwe show.
Ze zijn bezig met een nieuw repertoire, waarbij ook nu weer alle nummers speciaal voor hen gearrangeerd worden. Eén van de aandachtspunten daarbij is, dat verschillende muziekstijlen worden gebruikt. Daardoor blijven hun optredens afwisselend en verrassend.
Top Secreet bestaat uit 16 vrouwen met haar op de tanden en puntige ellebogen, maar met een prachtig geluid, want de secreten worden muzikaal in toom gehouden door Corinne Staal. Maar dat is vast geen nieuws!?


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl, http://www.topsecreet.nl


18-01-19

Concert van het Trio Anima in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Concert van het Trio Anima
Ensemble van drie klassiek geschoolde vrouwen van de Balkan
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 18 januari 2019 van 17.00 – 18.00 uur.

Het Trio Anima werd opgericht in 2003 en bestaat uit Aleksandra Ristiç, sopraan, Ana Veleçkoviç Igiç, fluit, en Ingrid Jankovic, piano.
Zij hebben op veel festivals succesvol opgetreden en zij hebben de afgelopen jaren meerdere concerten gegeven in verschillende Oost-Europese landen, maar ook in andere Europese landen, zoals in Italië en in Engeland.
Het is daarom de hoogste tijd om hun uitstekende manier van musiceren in Nederland te laten horen.
En dat zelfs in de Dorpskerk Huizum in Leeuwarden!

De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


20-01-19

Vocaal Ensemble Koarbizznizz in Dorpskerk Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Koarbizznizz is in 2006 opgericht en bestaat uit 11 geoefende amateur zangers en -zangeressen uit diverse Friese windstreken. Koarbizznizz onderscheidt zich met name van andere ensembles door te kiezen voor een mix van verschillende muziekperioden en -stijlen. De oorsprong van de muziek rond een concert-thema varieert in alle gevallen van renaissance tot hedendaagse close harmony en poparrangementen. Koarbizznizz heeft inmiddels een breed a capella repertoire: van Purcell tot Whitacre en van Bach tot Bremer.
(Foto Jan Vledder)

Inlichtingen/reserveringen: h.lansen@chello.nl

Website: http://


20-01-19

Concert Iris Kroes in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: €7,50

Als ‘The Voice of Holland’ reisde Iris Kroes inmiddels de halve wereld over, maar gelukkig is de zangeres, tevens een vakbekwame harpiste, haar ‘heitelân’ niet vergeten. De fluwelen vocalen van Iris worden in Sibrandahûs begeleid door Sofia Dragt (piano, zang).

Website: http://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


20-01-19

Popkoor Wergea

Tijdstip: 15.00
Locatie: Swichum
Entree: € 7,50
Popkoor Wergea, onder leiding van Reinout Weima van het duo Weima&vanderWerff brengt een wervelend programma met muziek uit alle windstreken Opgave: www.kerkjevanswichum.nl of 06-37383408

Website: http://www.kerkjevanswichum.nl


20-01-19

José Zwerink in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Locatie: Terband
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

José Zwerink studeerde Zang aan het conservatorium in Groningen. Zij toerde 12 jaar met de muzikale cabaret groep Vrouw Holland langs de Nederlandse theaters. Als zangeres met een grote liefde voor jazz en latin werkte zij o.a. met de Prins Claus Bigband Bigband Groningen, Horace Silver Project, Brazilian Love Affair en Dutch Oven.

Met haar donkere, warme stem neemt José Zwerink je mee in liedjes over herinnering, heimwee, historie en hoop. De stijl? Een mix waar folk, blues, gospel, jazz, Westerse en Afrikaanse muziekstijlen elkaar ontmoeten. Lyrisch ondersteund door haar vaste pianist Diederik Idema en versterkt door Bert van Erk op contrabas brengt José Zwerink akoestisch Trio songs als Motherless Child, Bonita en The Music Is The Magic op geheel eigen wijze ten gehore.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.posthuistheater.nl/voorstellingen/654/_locatie_Terbantster_Tsjerke_/Tetsje_van_der_Kooi_sopraan/


26-01-19

Artvark Saxophone Quartet in 't Kerkje in Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Ter Idzard
Entree: 10 euro
Met veel trots ontvangen wij Artvark in ’t Kerkje in Ter Idzard!
Al eerder hebben zij een memorabel optreden gegeven op deze plek en met veel plezier keren zij terug om ons allen opnieuw te trakteren op hun virtuoze spel!
‘Een saxofoonkwartet waar het stof vanaf geklopt is. Weg met de stoeltjes! Weg met de lessenaars! Artvark beweegt! Artvark meandert door muzikale tradities en beweegt zich over het podium volgens een geïmproviseerde choreografie. Artvark staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons. Artvark ontroert, stinkt, gromt en suist.

Rolf Delfos (alt sax), Bart Wirtz (alt sax), Mete Erker (tenor sax) en Peter Broekhuizen (bariton sax) mengen hun verschillende achtergronden tot een eensgezind, creatief en origineel geluid: de sound van Artvark!’
Opgave: cultuur@ter-idzard.nl
Website: http://http://www.artvarksq.com


27-01-19

Lenny Kuhr "Het lied gaat door"

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 15,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Zondag 27 januari  2019, 15.30 uur

Lenny Kuhr “Het lied gaat door”

‘Gekust door de eeuwigheid’ verglijdt na twee seizoenen op natuurlijke wijze naar de titel van mijn nieuwe programma ‘Het lied gaat door’.

Hierin sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor.

De mens en de zanger vergaan maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het is namelijk de ziel van de mens en zonder ziel is er geen leven dus ook geen muziek.

Het besef dat alle dingen komen en gaan binnen het tijdloze gegeven dat wij zijn, stemt tot weemoed en tot vreugde en tot alle muziek die in dit programma te horen zal zijn. Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar laten wij de snaren en stemmen klinken, omdat ze klinken willen om de snaar in jou te vinden.

 

Entree € 15,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Opgave: Aan de zaal of reserveren via reserveringen@groatekerk.nl of
T 0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


27-01-19

Mieke Zijlstra & Rob Mackaay

Tijdstip: 14:00 tot 16:00
Locatie: Kortehemmen
Entree: € 5,00 pp.
Uitvoering met muziek en zang, Jiddisch, Jazz en Opera

Opgave: Opgave vooraf wordt op prijs gesteld, maar bezoekers kunnen ook zonder opgave vooraf vanaf 13:30 u. bij de tsjerke binnenlopen.
Vooraf opgave via J.P. Gehem, secretaris plaatselijke Commissie van Beheer, e-mail j.p.gehem@gmail.com 
Website: http://


27-01-19

winterwandeling

Tijdstip: 11.00
Locatie: Schurega
Entree: 5,00

Opgave: winterwandeling naar het Jobbegaester fjild  olv Staatsbosbeheer
ijs en weder dienende
Website: http://


02-02-19

Koren en Korpsen

Tijdstip: 15.00-18.00 uur en 19.00-22.00 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: Gratis entree
Koren en Korpsen van het Bildt presenteren zich ook weer in 2019.
U bent van harte uitgenodigd!

Opgave: Aan de zaal of reserveren via reserveringen@groatekerk.nl of
T 0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


07-02-19

Epo van Douma Lezing door 'klimaatprofessor' Pier Vellinga in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 5,00
Epo van Douma Lezing door 'klimaatprofessor' Pier Vellinga in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, donderdag 7 februari 2019, 20.00 uur.

Elk voorjaar wordt door een prominente Nederlander de Epo van Douma Lezing gehouden.
Deze keer wordt de lezing verzorgd door prof.dr.ir. Pier Vellinga. Hij is wetenschapper en hoogleraar met nationale en internationale bekendheid op het gebied van klimaatverandering.
De titel van de lezing luidt: 'De wereld van onze (klein)kinderen'.

De entree is € 5,00, te betalen bij de ingang van de kerk. Kom op tijd want vol is vol.
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427.
E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Ook informatie op https://www.dorpskerkhuizum.nl .

Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


10-02-19

Ferwerda Academie

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis
Zondag 10 februari 2019, 15.30 uur

Ferwerda Academie

De Ferwerda Academie met vestigingsplaats Drachten is een onderwijsinstelling waarin muziekonderwijs op ambachtelijk en artistiek niveau wordt gegeven.Mogelijk ook ter voorbereiding op een muziekvakstudie.Talrijke leerlingen leverden op regionale en landelijke concoursen opvallend goede prestaties.

Op het concert op 10 februari kunnen we getuige zijn van jonge muziektalenten op de instrumenten piano,viool,fluit, hobo,hoorn en trompet.De piano-begeleiding is in handen van Rein Albert Ferwerda.

 

Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Opgave: Aan de zaal of reserveren via reserveringen@groatekerk.nl of
T 0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


10-02-19

Het Saxofoonorkest o.l.v. Karl Veen in Dorpskerk Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Dit unieke 14 leden tellend saxofoonorkest o.l.v. initiatiefnemer en dirigent Karl Veen is een ensemble waar alle typen saxofoons in vertegenwoordigd zijn. Het orkest had een promotiefunctie voor het Centrum voor Kunstzinnige Vorming 'De Meldij' uit Drachten en is rond 1990 opgericht. In het jaar 2000 is het orkest zelfstandig doorgegaan. Het repertoire loopt van Bach tot Queen, van middeleeuwen tot modern met werken van rond de wereld.
(Foto Mirjam Blaakmeer)

Inlichtingen/reserveringen: h.lansen@chello.nl

Website: http://


10-02-19

Joint String Friends spelen van folk tot klezmer in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: €7,50

Vier bevriende multi-instrumentalisten uit verschillende generaties brengen een keur aan muzikale stijlen. De nadruk ligt op Keltische folksongs en -tunes, maar de Joint String Friends brengen ook intense Oost-Europese dansmuziek, americana en akoestische pop.

 

Website: http://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


10-02-19

Concert Regina Forte in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Locatie: Terband
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Regina Forte is een strijkkwartet bestaande uit vier dames, Ina, Anna, Inge en Andrea. Met een repertoire uit alle muzikale periodes zoals de barok, de klassieke periode, de romantiek, de 20e en zelfs de 21e eeuw. Genieten van muzikale schoonheid in zijn zuiverste vorm met muziek van onder meer Händel, Mozart, Schubert, Tsjaikovski en Pärt.

Regina Forte speelde o.a. op City Proms, in het Fries Museum, op Lauswolt, tijdens de dodenherdenking in Dokkum en ter gelegenheid van de uitreiking van de Gysbert Japicxpriis. Het kwartet was ook te gast bij  Noardewyn Live en Podium On tour.

Ze volgden masterclasses bij Johannes Leertouwer, Kees Dekker, Douw Fonda, het Ruysdael kwartet en het Bennewitz quartet.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.posthuistheater.nl/voorstellingen/724/_locatie_Terbantster_Tsjerke_/Regina_Forte_strijkkwartet/


15-02-19

Concert van het Goedhoutensemble in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Concert van het Goedhoutensemble
in samenwerking met violiste Josine Camminga,
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum,
vrijdag 15 februari 2019 van 17.00 – 18.00 uur.

Het ensemble bestaat uit 18 blokfluitisten en 1 cellist. Stella Boggia - van Maris is de dirigent.
Onder haar inspirerende leiding worden sinds 2010 gevarieerde programma's gespeeld, vaak op basis van een thema of een bepaald uitgangspunt.
Voor dit concert is dat "Het ervaren van de grote diversiteit aan klankkleuren van de blokfluit".
De blokfluit is een van de oudste instrumenten en ontwikkelde zich tot een instrument dat zich door zijn veelzijdigheid naadloos voegde in alle muziekstijlen en periodes.
Zij nemen u daarom mee op een muzikale reis in beeld en muziek door de eeuwen heen: van middeleeuwse koormuziek tot aan een eigentijdse impressie van het Noordelijke Friese landschap.
In deze reis richten ze zich vooral op het laten ervaren van de unieke diversiteit en combinaties van de klankkleuren van de blokfluiten, waarbij de ondersteuning van de cello en het vioolspel van Josine Camminga die klankkleuren versterken.
Tijdens het concert presenteren zij hun instrumenten: de hele blokfluitfamilie van de piepkleine sopranino tot de manshoge contrabassen.
Het ensemble wil een podium bieden voor jong talent, zoals hun gast, de 14-jarige violiste Josine Camminga. Zij zal ook een aantal solostukken spelen, op de piano begeleid door Stella Boggia - van Maris.
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl, https://goedhoutensemble.jouwweb.nl


17-02-19

Schurega Klassiek

Tijdstip: 14.30
Locatie: Schurega
Entree: 10,00

Opgave: Ars Musica
Website: http://


22-02-19

Orgelconcert door Matthew Schembri in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Orgelconcert 'It lûd fan Van Dam' door Matthew Schembri,
orgelklanken in de Dorpskerk Huizum,
vrijdag 22 februari 2019 van 17.00 – 18.00 uur.

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn we gestart met een serie orgelbespelingen, één keer per maand op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Dit bleek een groot succes. Daarom krijgt het ook dit jaar een vervolg.
Op vrijdag 22 februari 2019 is Matthew Schembri de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde Van Dam orgel opnieuw wil laten horen.
U bent van harte welkom voor een uur 'Van Dam-klanken', onder het genot van een kop koffie of thee.

De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Koffie/thee € 1,50.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


24-02-19

Gevarieerd concert van Miek & Timeless in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 10,00 (incl. consumptie in de pauze).
Gevarieerd concert van 'Miek & Timeless',
in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 24 februari 2019 om 15.00 uur.


Annemiek Zijlstra is een gediplomeerde Jazzdans docente en choreografe. In de groep 'Miek & Timeless' is zij de zangeres en zij speelt piano. De andere bandleden zijn Dicky Meijer, bas en Sybe Krol, drums.
Het repertoire van de groep bestaat uit Blues, Jazz, Latin en popklassiekers van The Doors, Adele, Nina Simone, Astrud Gilberto, Sting. Van alles wat. In het Frans, Fries en Engels.
Veel variatie qua muziekkeuze en zang.
Ze vliegen als het ware door de tijd. Van 1940 naar 2000 met nummers van Billy Holiday naar Sting, duet van Frank en Nancy Sinatra, Adele, Paul Simon, Michael Jackson, Peggy Lee, enz.. Leuke luister en meezingnummers.

De toegangsprijs is €10,00 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


24-02-19

Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra, liedjesprogramma "Frisicana ll"

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 15,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Zondag 24 februari 2019, 15.30 uur

Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra, liedjesprogramma

“ Frisicana II”

Na het succes van de gezamenlijke liedjesvoorstelling ‘Frisicana’ zijn Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra opnieuw in hun persoonlijke muzikale archieven gedoken. Met ‘Frisicana II, brengen de drie heren een geheel nieuwe avondvullende voorstelling. Ook nu is er een selectie gemaakt van de mooiste liedjes uit het eigen repertoire van Douwstra, Smit en Wilkens, aangevuld met werk van artiesten die hen hebben geïnspireerd. Zo zijn er liedjes te horen van folk- en countrylegendes als Woody Guthrie, Hank Williams en Johnny Cash en van grootheden als Elvis Presley en Sam Cooke. Het programma bevat derhalve een mooie mix van Friestalige en Engelstalige liedjes. Piter, Marcel en Gurbe begeleiden elkaar op gitaar, banjo, mandoline en bas en zingen afwisselend solo en meerstemmig. In een passend decor brengen drie van Fryslân’s bekendste singer/songwriters een keur aan pakkende eigen liedjes, deels nieuw geschreven voor deze voorstelling, afgewisseld met vertaalde en originele klassiekers uit het internationale repertoire. 

 

Entree € 15,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Opgave: Aan de zaal of reserveren via reserveringen@groatekerk.nl of
T 0518-491792

Website: http://www.groatekerk.nl


02-03-19

Muzikaal Verteltheater in 't Kerkje in Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Ter Idzard
Entree: 10 euro
Actrice Thea Rijsewijk brengt met haar Muzikale VertelTheater een bewerking van het verhaal 'Arjen', het gelijknamige boek van Cor Bruijn. Het verhaal wordt spannend verteld en ondersteund door prachtige live-vioolmuziek.

Opgave: cultuur@ter-idzard.nl
Website: http://www.muzikaalverteltheater.nl


03-03-19

Soloconcert van Piter Wilkens in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: €7,50

Zonder twijfel is zanger-gitarist Piter Wilkens een van de populairste vertolkers van ‘it Fryske liet’. Composities als ‘Knoopkes’, ‘Oeral Thús’, ‘Dykskiep’ of ‘Greideroas’, wie kent ze niet?  Piter staat inmiddels al ruim 30 jaar als soloartiest op de planken en heeft ‘it paad werom’ gevonden naar Sibrandahûs. Een must voor iedere fan.

Website: http://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


10-03-19

Koperguod, "schilderijententoonstelling", muzikale verbeelding van koper ensemble

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
 

Zondag 10 maart 2019, 15.30 uur

Koperguod, “schilderijententoonstelling”, muzikale verbeelding van

koper ensemble

Enkele enthousiaste muzikanten uit de regio zuidwest Friesland namen in 2004 het initiatief tot het formeren van een groot koper ensemble onder de naam "Aerariae Fauces" en is in 2007 omgedoopt tot "Koperguod".

De standaardbezetting; 4 trompetten, 4 trombones, 2 hoorns en tuba is uitgebreid met percussie. Muzikaal leider is Andries Kramer.
Het genre wat Koperguod brengt loopt uiteen van bewerkingen van klassieke muziek, traditionals en populaire muziek tot oorspronkelijk voor deze bezetting gecomponeerde werken. 

Modest Mussorgsky werd bij het componeren van zijn beroemde "Schilderijententoonstelling" geïnspireerd door schetsen van zijn overleden vriend Victor Alexandrovich. Deze afbeeldingen van een dwerg, een oud kasteel, het ballet van kuikens in hun schalen, de hut op kippenpoten van de heks Baba-Yaga etc. werden door Mussorgsky muzikaal verbeeld. 

 

 Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Opgave: Aan de zaal of reserveren via reserveringen@groatekerk.nl
of T0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


15-03-19

Concert van het Her & Der Koor in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Concert van het Her & Der Koor
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 15 maart 2019 van 17.00 – 18.00 uur.

Het Her & Der Koor uit Leeuwarden zingt meerstemmige liederen uit de hele wereld en muziek van de 16e eeuw tot deze eeuw: van Mozart tot A. Sullivan.
Het koor oefent om de week op vrijdagavond in de Dorpskerk Huizum o.l.v. Jan Verbogt en het bestaat ongeveer 30 jaar.

De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Website: https://dorpskerkhuizum.nl


17-03-19

Optreden Folkgroep Frjemd Folk

Tijdstip: 15:00 tot 17:00
Locatie: Kortehemmen
Entree: nog onbekend
Frjemd Folk is een zanggroep van dertien enthousiaste mannen en twee vrouwen die zich toelegt op Keltische Folkmuziek.
Sinds de oprichting van de groep in 2007 is er een veelzijdig repertoire dat nog voortdurend wordt uitgebreid en aangepast.
Frjemd Folk bewijst hiermee om op niveau, boeiende Keltische Songs te kunnen presenteren en richt zich op uitvoeringen in kleine(re) locaties zoals muziek-café's, culturele centra en kerken.
Frjemd Folk biedt een programma met meerstemmige zang met als vaste muziekanten: Anne J. Wagenaar, gitaar; Rutger Diojkstra, viool: Janet Hardorff, gitaar en mandoline en Hinke Jelsma die bas, accordion en consertina speelt.

Opgave: Opgave vooraf wordt op prijs gesteld, maar belangstellenden die de uitvoering willen bijwonen kunnen vanaf 14:30 u. vrijelijk binnenlopen.
Ontbrekende info volgt binnenkort. Houd intussen de uitagenda op de website van de Stichting Alde Fryske Tsjerken (www.aldefrysketsjerken/uitagenda
 
Website: http://


17-03-19

Lammy Bruyns Combo

Tijdstip: 14.30
Locatie: Schurega
Entree: 10,00
Opgave: Musette, Swing en Chansons

Sfeervolle Franse muziek, met accordeon in de hoofdrol, die in de jaren '30/'40 in Parijs grote bekendheid kreeg. Prachtige walsjes, swing-nummers en chansons. De soliste wordt begeleid door akoustische gitaar en bas.

reserveren  p.jong37@chello.nl  of tel 06-81146929

Website: http://


17-03-19

Tous les oiseaux d’Europe in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Locatie: Terband
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Vocal Group Tous les Oiseaux d’Europe uit Groningen, met twintig leden onder leiding van Hans Kaldeway, onderscheidt zich door de verrassende repertoirekeuze. Door een combinatie van eigenzinnig repertoire, spannende arrangementen en af en toe onverwachte instrumenten brengen ze vertrouwde kwaliteit én vernieuwing.

Het koor deed meerdere keren mee in de topklasse van het landelijk festival voor Vocal Groups, en werd in 2015, in Rotterdam, 2e in zijn categorie.  Ook tijdens het jaarlijkse muziekfestival op Schiermonnikoog viel de groep bij alle drie deelnames in de prijzen.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.posthuistheater.nl/voorstellingen/814/_locatie_Terbantster_Tsjerke_/Tous_les_oiseaux_d'Europe_vocal_group/


22-03-19

Orgelconcert door Ulbe Tjallingii met zang van Vroni de Vreeze in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Orgelconcert 'It lûd fan Van Dam' door Ulbe Tjallingii
met zang van Vroni de Vreeze, sopraan,
in de Dorpskerk Huizum,
vrijdag 22 maart 2019 van 17.00 – 18.00 uur.

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn we gestart met een serie orgelbespelingen, één keer per maand op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Dit bleek een groot succes. Daarom krijgt het ook dit jaar een vervolg.
Op vrijdag 22 februari 2019 is Ulbe Tjallingii de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde Van Dam orgel opnieuw wil laten horen.
Aan dit concert wordt meegewerkt door Vronie de Vreeze, sopraan.
U bent van harte welkom voor een uur 'Van Dam-klanken', onder het genot van een kop koffie of thee.

De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Koffie/thee € 1,50.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


23-03-19

Prins Claus Conservatorium. voorjaarsconcert

Tijdstip: 20.15 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: € 10,00 voor volwassenen,kinderen tot 16 jaar gratis
Zaterdag 23 maart 2019,  20.15 uur

Prins Claus Conservatorium, voorjaarsconcert

Tijdens dit concert kunt u luisteren naar twee ensembles; een strijkorkest en een koperensemble. Beide ensembles bestaan uit studenten van de opleiding klassieke muziek. Het belooft een mooi concert te worden met een gevarieerd en toegankelijk programma.

 

Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis  

Reserveren via: prinsclausconservatorium@org.hanze.nl Opgave: Reserveren via: prinsclausconservatorium@org.hanze.nl

Website: http://www.groatekerk.nl


24-03-19

'Huzum, 't Doarp, 't Skûtsje', concert rondom het skûtsje in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 10,00 (incl. consumptie in de pauze).
'Huzum, 't Doarp, 't Skûtsje',
concert rondom het skûtsje met het 'Orkest voor Zieken en Zeevarenden',
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 24 maart 2019, 15.00 uur.

Ook al doet de naam anders vermoeden, het Orkest voor Zieken en Zeevarenden is best wel genegen hun smartlappen aan anderen ten gehore te brengen.
De Leading Lady van het orkest is zangeres Trienke Hoogenberg. Zij wordt bijgestaan door de broers Harm en Klaas Kasma, accordeonist Jan Smidstra.
Hoewel zieke moedertjes en verdronken zeelieden veelvuldig in hun liedjes voorkomen, draaien ze hun hand ook niet om voor oude eenzame lieden, jochies met gescheurde broekjes, overleden konijnen, onschuldige dansmeisjes bij rode lampjes en wat al niet meer.

De toegangsprijs is €10,00 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


24-03-19

'Sisteract' van Femke en Elske DeWall in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: €7,50
De Feanwâldster zussen Elske DeWall en Femke de Walle geven samen een uniek concert in de Kloosterkapel. Ooit vormden ze het duo FeEl. Inmiddels is Elske een nationaal beroemde zangeres. Maar Femke is nog steeds haar trouwste (muzikale) steun en toeverlaat in de begeleidingsband. Een programma met liedjes van Elske en favoriete covers van beide dames in een intieme setting met piano en gitaar.

Website: http://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


30-03-19

't Kerkje in Ter Idzard geeft Jong Muzikaal Talent een podium

Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Ter Idzard
Entree: 10 euro
Cultuur in Ter Idzard wil jong talent van ArtEZ Conservatorium Zwolle een podium bieden! Stuk voor stuk zijn het musici die we van harte steunen op hun weg naar een mooie muzikale toekomst.

Op deze avond ontvangen we Trio Porteña.
Een cello, een accordeon en een viool, wat een prachtige combinatie. We hebben deze drie mensen horen spelen en verheugen ons zeer op hun komst! En op die van u.

Opgave: cultuur@ter-idzard.nl


31-03-19

Tobias Borsboom (piano) in Dorpskerk Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Bekendheid verwierf hij met een dubbele nominatie voor de Dutch Classical Talent Award, die hem in 2015 werd uitgereikt. Tobias is een veelgevraagd pianist op velerlei podia en festivals als het Storioni Festival, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Wonderfeel Festival, My First Festival en The International Holland Music Sessions. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek.
Tobias Borsboom speel o.a. werken van Liszt, Debussy, Swerts, Godowski en Nasapoulou.
(Foto Marco Borggreve)

Inlichtingen/reserveringen: h.lansen@chello.nl

Website: http://


07-04-19

"Ferhalen rûnom de tsjerke " door Bert Looper

Tijdstip: 11.00- ca 13.00 uur
Locatie: Schurega
Entree: 5.0013-04-19

Optreden “Marjolein Meijers” : "MUZIEK" in de Nicolaaskerk Koarnjum.

Tijdstip: aanvang 20.30 uur - deur open 20.00 uur
Locatie: Koarnjum
Entree: €17,50 p.p.
Op deze avond zal door samenwerking van het huiskamertheater ‘De Wier’ en de plaatselijke commissie van de Nicolaaskerk in Koarnjum  een muziekuitvoering plaatsvinden met Marjolein Meijers.

Al 40 jaar leeft Marjolein Meijers van en voor muziek. (wie kent haar niet van de Rotterdamse Berini’s destijds)
Samen met Walter en Otto Kuipers brengt ze haar programma “MUZIEK!”:  
"MUZIEK!" is een persoonlijke muzikale reis door het leven van Marjolein Meijers met haar vaste muzikanten Walter en Onno Kuipers.
Ga mee met Marjolein op een muzikale wereldreis. We vertrekken uit Rotterdam en gaan via Ierland, Bulgarije en Turkije met een grote zwaai naar Amerika.

Een Smaakvol vervolg op "Van Berini tot Solex!"

"MUZIEK!" staat niet alleen bol van prachtige muziek, maar zit ook vol vrolijke en ontroerende verhalen.
"MUZIEK!" bruist, zindert, lacht en ontroert.
"MUZIEK!" is een Wereldband!

De afwisseling waarmee dit alles wordt gebracht resulteert erin dat het publiek in een emotionele achtbaan terechtkomt. Vrolijkheid, verdriet, verbazing en uitzinnigheid in een recordtempo.

Wij bespelen oa.
Marjolein Meijers: zang, bas, gitaar banjo 
Walter Kuipers: viool, mandoline, bouzouki, doedelzak
Onno Kuipers: accordeon, trekzak, gitaar.

De aanvang is om 20.30 uur en de kerkdeur is open vanaf 20.00 uur. Bij binnenkomst wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee.
Na afloop is het mogelijk om nog wat te drinken en met de muzikanten gezellig na te praten

http://www.marjoleinmeijers.nl/marjoleinmeijers-muziek.htm
Foto: Kees Tabak

Opgave: bobdeboer@pinupsanddowns.com of 06-54763154
Website: http://www.pinupsanddowns.com


14-04-19

Ierse folkmuziek van 'Fling' in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 10,00 (incl. consumptie in de pauze)
Ierse folkmuziek van 'Fling',
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 14 april 2019, om 15.00 uur.

Fling speelt als duo op briljante wijze Ierse traditionele en oorspronkelijke muziek.
De laatste acht jaar heeft Fling - met vier verschillende muziekprogramma’s - met veel succes getourd langs de theaters in Nederland.
Na jaren van theaterzalen komt Fling nu met een nieuw intiem programma, op maat gemaakt voor de kleinere podia én voor de gelegenheid als ijzersterk duo.
Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.

Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit, is daarom veel gevraagd als docent en zij heeft talloze workshops verzorgd.
Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann pipes bespeelt hij ook Whistles, Bouzouki en Gitaar.
Een optreden van Fling geeft een stormvloed aan wilde melodieën maar ook zacht klagende airs en ontroerende ballades.
De laatste jaren heeft Fling twee albums uitgebracht, achtereenvolgens ‘Lost in Dunkineely’ en ‘A Ditch near Cree’. Over de laatste cd schreef de Leeuwarder Courant een zeer lovende kritiek: 'De groep speelt zeer verzorgd en zo klinkt deze cd ook weer. Vakwerk, maar ook weer niet zo steriel dat het bier erbij doodslaat.'

De toegangsprijs is €10,00 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


14-04-19

Surpriseconcert ter afsluiting jubileumseizoen Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Locatie: Sibrandahûs
Entree: €7,50
Het culturele programma van Kloosterkapel Sibrandahûs beleeft dit seizoen haar 25ste editie. Dit zilveren jubileumjaar wordt afgesloten met een verrassingsconcert.
Nadere informatie over dit speciale concert volgt nog.

Website: http://


14-04-19

Koarbizznizz in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Locatie: Terband
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Vocaal ensemble Koarbizznizz is in 2006 opgericht door dirigent Siebren Kramer. Het ensemble bestaat uit 12 geoefende amateurzangers en –zangeressen uit diverse Friese windstreken. Koarbizznizz onderscheidt zich met name van andere ensembles door te kiezen voor een mix van verschillende muziekperioden  en -stijlen. De oorsprong van de muziek rond een concert-thema varieert in alle gevallen van renaissance tot hedendaagse close harmony en poparrangementen. Koarbizznizz heeft inmiddels een breed a capella repertoire: van Bach tot Bremer en van Noël tot Joel. De muziekstukken worden gekoppeld aan een thema dat tussen de diverse muziekstukken met de nodige kwinkslagen wordt toegelicht.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.posthuistheater.nl/voorstellingen/730/_locatie_Terbantster_Tsjerke_/Koarbizznizz_vocal_group/


21-04-19

Leafdesbrieven, Inez Timmer en Tseard Nauta

Tijdstip: nog onbekend
Locatie: Kortehemmen
Entree: 12,50 pp.
In oangripend literair harkspul, oerset út it Amerikaanske Love Letters.
In Amerika giene under mear Mel Gibson en Elizabeth Taylor har foar, yn Nederland Paul van Vliet en Anne-Wil Blankers.
Fan hjoed ôf bringe Inez Timmer en Tsead Nauta de toanielklassiker Love Letters op e planken, mar no as it Fryske Literere harkspul leafdesbrieven

Opgave: Wel of geen opgave vooraf is nog niet bekend 
Website: http://


05-05-19

De 'Vijf Mei Rede' door 'geluksprofessor' Ruut Veenhoven in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 16.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: Gratis
De 'Vijf Mei Rede' door 'geluksprofessor' Ruut Veenhoven in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, zondag 5 mei 2019, 16.00 uur.

Elk jaar wordt door een prominente Nederlander de Vijf Mei Rede gehouden.
Dit jaar wordt de lezing verzorgd door prof.dr. Ruut Veenhoven. Hij is socioloog, pionier en wereldautoriteit in de wetenschappelijke studie van geluk in de zin van subjectief genieten van het leven.
De titel van de lezing luidt: 'Vrijheid & Geluk'.

Gratis entree. Kom op tijd want vol is vol.
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427.
E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Ook informatie op https://www.dorpskerkhuizum.nl .


Opgave:

Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


12-05-19

Solo-musical 'Mademoiselle Chanel' van Inez Timmer in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: € 10,00 (incl. consumptie in de pauze).
Solo-musical 'Mademoiselle Chanel' van Inez Timmer,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 12 mei 2019, 15.00 uur.

Coco Chanel (Inez Timmer) doet verbazingwekkende onthullingen over haar duistere zijde als geniale modeontwerpster, die alles wist te overwinnen behalve haar besmuikte verleden. Liefdeloze jeugd, grenzeloze ambitie en peilloze eenzaamheid.
Gabrielle‚ 'Coco' Chanel was de eerste vrouwelijke modeontwerper die met stijl, tijdloze elegantie, maar ook gewetenloos en met ijzeren discipline een wereldimperium creëerde. Ze wist precies wat ze wilde: het vrouwelijke lichaam haar vrijheid teruggeven, korte metten maken met korsetten en ouderwetse vlechten. Ze creëerde een parfum dat de wereld veroverde, kleedde wereldsterren en presidentsvrouwen. Allemaal vanuit het diepste verlangen erbij te horen en erkend te worden. Haar eenvoudige komaf haalde haar telkens weer in en zo bleef ze gevangen in eindeloze eenzaamheid, die de triomf van haar werk overschaduwde.
Een opwindende en bruisende voorstelling vol prachtige Franse chansons.
Inez Timer is een internationale musicalactrice, theatermaaksteren zangeres.
Ze speelde in Duitsland, Oostenrijk en Nederland in meer dan dertig musicals. In Straatsburg trad ze op met het Metropolo orkest en met de musical 'De klokkenluider van de Notre Dame' werkte ze in New York.

De toegangsprijs is €10,00 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl, https://www.theaterineziatief.nl/producties/mademoiselle-chanel/


17-05-19

Concert van Vocaal Ensemble 'Lijn 12' in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Concert van Vocaal Ensemble 'Lijn 12',
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 17 mei 2019 van 17.00 – 18.00 uur.

'Lijn 12' is een tienkoppig, eigenwijs vocaal ensemble.
Onder leiding van Sjoek Nutma zingt de groep deels a capella en deels met pianobegeleiding van Tinelies Beetsma.
'Lijn 12' heeft als standplaats Leeuwarden maar de zangers zijn afkomstig uit alle windhoeken van Friesland.
Zij hebben ieder op eigen wijze een brede zangervaring opgedaan en dat vinden luisteraars terug in de bijzondere klank van deze groep.
'Lijn 12' brengt muziek uit alle werelddelen ten gehore en past regelmatig subtiele choreografie toe.
Door de afwisseling in muziekstijlen zult u zich tijdens het optreden geen moment vervelen.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl, http://www.lijn12.com


24-05-19

Orgelconcert door Ana Buzón Calderón in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Leeuwarden-Huizum
Entree: De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Orgelconcert 'It lûd fan Van Dam' door Ana Buzón Calderón,
orgelklanken in de Dorpskerk Huizum,
vrijdag 24 mei 2019 van 17.00 – 18.00 uur.

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn we gestart met een serie orgelbespelingen, één keer per maand op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Dit bleek een groot succes. Daarom krijgt het ook dit jaar een vervolg.
Op vrijdag 24 mei is Ana Buzón Calderón de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde Van Dam orgel opnieuw wil laten horen.
U bent van harte welkom voor een uur 'Van Dam-klanken', onder het genot van een kop koffie of thee.

De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Koffie/thee € 1,50.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


13-10-19

Ketevan Sharumashvili (piano) in Dorpskerk Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rottevalle
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Ketevan Sharumashvili (33) is een Georgische concertpianiste van hoog internationaal niveau. Ze onderscheidt zich door haar heerlijk eigenzinnige stijl. Hoewel ze pas op haar twaalfde naar het Muziekgymnasium voor hoog getalenteerde kinderen in Tbilisi ging, won ze op haar veertiende al de eerste prijs bij de Rubinstein Competitie in Parijs. Later studeerde ze o.a. bij Naum Gruber en Jan Wijn. Ze behaalde het hoogst haalbare diploma voor concertpianiste in de Hamburg Hochschule en volgde masterclasses bij o.a. Boris Berman en Paul Badura-Skoda. Ketevan heeft zich inmiddels definitief in Nederland gevestigd en werkt hard en gedreven aan haar carrière. Ze won recent zeer overtuigend pianoconcoursen in Vught, Geertruidenberg en Den Bosch.

Inlichtingen/reserveringen: h.lansen@chello.nl

Website: http://


Zomertentoonstelling "Pelgrimeren in 't licht van de Melkweg"

Tijdstip: 13.00 tot 16.00 uur
Locatie: Sint Jacobiparochie
Entree: gratis
Pelgrimeren in 't licht van de Melkweg

zomertentoonstelling 7 juli tot en met 1 september (alleen op zaterdagen)
De Groate Kerk St-Jacobiparochie

Pelgrimage in foto’s beelden en gedichten
Dick en Sidon Wesselius nemen u mee op hun tocht naar Santiago de Compostela.

stempels / heraldische afbeeldingen ontworpen door Jelle Terluin naar een idee van pastoor Jan Romkes van der Wal. Het Jabikspaad loopt langs oude heerwegen. Voor de dorpen die liggen aan het Jabikspaad zijn aan de hand van hun geschiedenis stempels gemaakt.

labyrinth / het labyrinth van Jan Romkes van der Wal. Hoe vind je je wegop hetpelgrimspad. In 12 “stappen” langs de pelgrimsweg.

in de vitrines / materiaal over pelgrimeren door Janneke Schievink en Gerlof Katuin.

foto’s van Marty Slager laten De Groate Kerk en Zwarte Haan zien. Wadvissen boven (voormalig) het Bildt was flink aanpakken. Roel de Weerd laat in beeld en materiaal het vissen uit het verleden zien.

wierookvat, speciaal voor deze zomer geplaatst in de kerk in Sint-Jacobiparochie.

informatie: www.groatekerk.nl

Opgave: n.v.t.
Website: http://www.groatekerk.nl


De Traanjagers, door Anne-Goaitske Breteler

Tijdstip: Nog onbekend
Locatie: Kortehemmen
Entree: nog niet bekend
Als scholier werkte Anne-Goaitske Breteler in café de Bûnte Bok in het Friese dorpje Lioessens, een voorheen walvisvaarderscafé.
De ornamenten in het café en de sterke verhalen en bijnamen van de stamgasten maakten dat ze gefascineerd raakte door het recente walvisvaart-verleden.
Anne-Goaitske bezocht een handvol, nog levende walvisvaarders thuis en beschrijft op stillistisch fraaie wijze de herinneringen die zij op hoge leeftijd nog hebben.
De sfeer aan boord, de achtergronden en motieven van de vaarders en de avonturen in de havens dieonderweg werden aangedaan passeren de revue.  Evenals de walvisjacht zelf, maar ook de twijfel en de ambivalentie die tot op de dag van vandaag als een schaduw over deze herinneringen hangen.

Waarschijnlijk maakt Anne-Goaitske gebruik van de gelegenheid om ook haar boek 'Traanjagers' waarin ze dit alles beschrijft te presenteren.

Opgave: We of niet opgave vooraf is nu nog niet bekend.  Houd deze agenda in de gaten
Website: http://