Nieuwsbrief september 2015
Piter Wilkens fotograaf is Niels Westra.jpg Fotograaf: Niels Westra

Unieke voorstellingen Piter Wilkens

De Friese singer/songwriter Piter Wilkens heeft speciaal ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van de Stichting Alde Fryske Tsjerken de muziekvoorstelling “Libbene stiennen" gemaakt. In de voorstelling staat het verhaal van de middeleeuwse dorpskerk centraal. Het verhaal van de terpen, boeren, adellijke families, geloof en de grote gebeurtenissen in het leven, kortom, het verhaal van Friesland.

Piter Wilkens heeft zich laten inspireren door oude Friese volksverhalen en de patroonheiligen van de kerken. Maar ook het jubileumthema “kerk & natuur" speelt een belangrijke rol in de liedjes. Libbene stiennen is een lofzang op de authentieke middeleeuwse dorpskerk en de plek van de kerk in het Friese landschap.

De voorstelling wordt gespeeld in vijf kerken van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Vijf dorpskerken met de bijzondere, verstilde en intieme sfeer die kerken eigen is.

Piter Wilkens weet iedereen, van jong tot oud, te raken met zijn voorstellingen. Hij staat dichtbij de mensen en is tegelijkertijd een groot artiest. Met zijn humor en betrokkenheid, maar ook zijn oog voor de grote thema's in het (Friese) leven, is hij van grote betekenis voor het culturele leven in Friesland. Hij heeft het talent om op een ongedwongen, schijnbaar terloopse manier belangrijke onderwerpen aan de orde te stellen. Piter Wilkens kiest bewust voor Friestalige voorstellingen. Het Fries is een veelzijdige taal met een prachtige klankenrijkdom, maar vooral is het de taal van zijn ziel. Zoals de kerk de ziel van het dorp is.


Bestel nu een kaartje online

Piter.jpg

Bestel nu een kaartje online, voor slechts € 12,50 per persoon. Kaarten zijn te verkrijgen via www.harmonie.nl.
Donateurs van de Stichting Alde Fryske Tsjerken ontvangen € 2,50 korting op vertoon van de kortingsbon op de achterpagina in het blad Alde Fryske Tsjerken.


Data en locaties

DSC05826.JPG

Zondag 20 september, 15.30 uur: Willibrorduskerk Holwerd

Zondag 27 september, 15.30 uur: Redbadtsjerke Jorwert

Zondag 11 oktober, 15.30 uur: kerk Schurega (Jubbega)

Zondag 25 oktober, 15.30 uur: dorpskerk Huizum-Leeuwarden

Zondag 1 november, 15.30 uur: Groate Kerk St. Jacobiparochie