Adres

Tsjerkepaed 1
9156 AH Boarnwert


Toegang

Gratis
Betaald
Minder validen


Verhuur

52 personen
52 zitplaatsen
Slapen
Burgerlijk huwelijk
Kerkelijk huwelijk
Bruilofsfeest
Parkeerplekken
Podium
Water
Toilet
Verwarming
Kleedruimte
Keuken
Verhuur informatie


Contact

Dhr. R. Middelburg
Tsjerkepaad 2
9156 AH Boarnwert
06-28676218
reinmiddelburg@knid.nl


Sleuteladres

Dhr. R. Middelburg
Tsjerkepaad 2
9156 AH Boarnwert
06-28676218


Sleuteladres 2

E. Hiemstra
De Herne 4
9156 AJ Boarnwert
0519-294665

Kerk - Mariakerk - informatie

De kerk van Boarnwert stamt uit de dertiende eeuw. De kerk, van groot formaat baksteen, heeft geen toren en geen koor meer. Bij de restauratie in 1987 kwam een muurschildering van Sint Christoffel tevoorschijn.

Huidig gebruik

Het kerkje wordt beheerd door de Plaatselijke Commissie Foudgum/Boarnwert en is te huur voor groepen tot maximaal 50 personen. Te denken valt aan bv.  recepties, familiebijeenkomsten, vergaderingen of kleine concerten.

PLAATSELIJKE COMMISSIE

De Plaatselijke Commissie van Foudgum/Boarnwert die het kerkje beheert, kunt u bereiken via het contactadres links op deze pagina.

360° foto's


Bouwstijl

Romano-gotisch

Ligging

Ten noorden van Raard staat op een oude, grotendeels afgegraven terp en omringd door slechts enkele boerderijen en huizen, de kerk van Boarnwert.

Datering

Vermoedelijk 13e eeuw

Restauratie

1987

Exterieur

De kerk is opgetrokken uit een groot formaat baksteen. Vroeger had deze kerk een halfrond gesloten koor. Nu een recht gesloten oostmuur.

De kerk bezit geen toren meer. Die is er wel geweest, maar er staat nu op de westgevel een dakruiter met daarin een klok uit 1653, gegoten door Eppe van den Arck. Het dak van de kerk is voor een deel bedekt met monniken en nonnen (holle en bolle dakpannen). De noordelijke ingangspartij is versierd met een ingezwenkte halsgevel uit 1751, afkomstig van de voormalige pastorie te Hiaure en heeft een Fries opschrift.

Interieur

De kerk heeft een zeer eenvoudig interieur met een paar bijzondere muurschilderingen.

AGENDA

    - geen agenda -