UITAGENDA

0210-22

Folkgroep MUS

Mariakerk - Bears

Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Tsjerkepaed 3, 9025 BM Bears

Folkgroep MUS (Muziek Uit Stiens) 
Internationale Folk is het genre muziek van MUS. Met name het minder bekende repertoire en voornamelijk ballads, uit onder andere Ierland, Schotland, Engeland, Nederland, en zelfs Amerika en Australië. De groep bestaat uit: Freek Span (gitaar, banjo, elektronische doedelzak, trekzak), Arend-Jan Faber (keyboard), Nanda Kuijper (basklavier en zang) en Annemiek Zijlstra (zang, gitaar, fluit en percussie).

Stap voor stap naar kwartet

De groep MUS ontstond noodgedwongen, toen een andere band waarin Freek speelde, plotseling uiteenviel, maar nog wel een optreden had staan. Er moest snel iets geregeld worden om een alternatief te bieden. Hij vroeg Arend-Jan die in de groep Hynstewaed basklavier speelt.

Snel werden een 25-tal nummers ingestudeerd en zo konden ze aan de afspraak voldoen. Al snel volgde Nanda, de zangeres van Hynstewaed. Zij introceerde weer haar zus Annemiek die haar sporen had verdiend als jazz-leadzangeres. Zo veranderde het gelegenheidsduo in vrij korte tijd in een kwartet.0210-22

Leeuwarder Accordeon Ensemble

Sint Joriskerk - Britswert

Tijdstip: 15.00
Adres: Terp 2, 8636 VB Britswert
Entree: €10 incl. consumptie

Informatie of reservering:

Het Leeuwarder Accordeon Ensemble weet de harten van hun publiek – jong en oud – te veroveren door accordeonmuziek, die zij met enthousiasme en professionaliteit spelen. Het A-orkest heeft met dirigent Gertie Bruin een zeer gevarieerd concert samengesteld.0210-22

Concert door Colori Ensemble op zondag 2 oktober in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie

Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie
Entree: € 15,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis

Zondag 2 oktober 2022 , 15.30 uur

Concert door het Colori Ensemble in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie.

 Colori Ensemble

 Het Colori Ensemble in triobezetting bestaat uit Rianne Jongsma (fluit, piccolo, altfluit), Wilma Jongsma (hobo, althobo) en Arjan Jongsma (marimba). Het ensemble was regelmatig op Radio 4 te beluisteren en gaf o.a. concerten in de Kleine Zaal van het Concertgebouw,

de Nieuwe Kerk Den Haag en op het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. In 2015, 2019 en 2022 kwamen voor het label Aliud Records respectievelijk de cd’s Colori miti, Evasio en Spectrum tot stand in samenwerking met het Frysk Muzyk Argyf. Individueel wonnen de ensembleleden prestigieuze prijzen op het Prinses Christina Concours en het Nationaal Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland. Het repertoire bestaat uit arrangementen van klassieke meesterwerken en originele composities.

 


De Fransman Maurice Ravel en de Tsjech Antonin Dvorak zijn grote componisten die tot de verbeelding spreken, reden waarom het Colori Ensemble de Sonatine en de Humoresques laat horen in eigen arrangementen voor fluit, (alt)hobo en marimba. Volslagen onbekend, maar niet minder tot de verbeelding sprekend, is de Zwitser Pierre Bélier. Vanuit grote affiniteit met het werk van deze componist maakte Fries om utens Peter Visser een bewerking van Béliers pianotrio voor fluit, hobo en marimba. Van diezelfde Peter Visser op het programma zijn Fantasie voor fluit en marimba uit 2016, geschreven in eigentijds, maar toegankelijk idioom en opgedragen aan Rianne en Arjan Jongsma. Ben-Haim laat in zijn Three Songs without Words een murmelende en weemoedig klagende oriëntaalse verteller horen, in dit geval vertolkt door Wilma Jongsma op althobo. De Variations on Japanese Children’s Songs van marimba-legende Keiko Abe klinken minder onschuldig dan de titel suggereert. Arjan Jongsma etaleert op zijn marimba met volle overtuiging deze schijnbare tegenstelling.

 


Entree € 15,- 

Kaartverkoop aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via

reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792

 

 

 

Voor verder info: Oeds JongsmaManagement Colori Ensemble

0512-383389 en 06-43181689 E coloriensemble@gmail.com

www.coloriensemble.com

 


Informatie of reservering:

Kaartverkoop aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491882


Website: http://www.groatekerk.nl / www.coloriensemble.com


0210-22

'Zingen voor je Leven' in Swichum

Nicolaaskerk - Swichum

Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Ayttadyk 3, 9087 CD Swichum
Entree: 12,- (koffie/thee inbegrepen) opbrengst naar kankeronderzoek

Zingen voor je Leven

Bij het koor van Zingen voor je Leven staat het plezier centraal. ‘Zingen geeft me een stem’, zeggen ze. En: ‘Als ik zing, voel ik dat ik leef.’ 

De koorleden hebben allemaal, direct of indirect, met kanker te maken. Door samen te zingen denken ze even niet aan de gevoelens van paniek, angst, boosheid of rouw. Het plezier en de saamhorigheid versterken elkaar. De koorleden leven met elkaar mee. Er ontstaat een netwerk waar mensen veel aan hebben, ook tijdens zware behandelingen of als de dood nabij komt.

Er zijn jaarlijks concerten (lokaal of landelijk) die voor de meeste deelnemers en hun naasten een hoogtepunt vormen en waar men met warmte op terugkijkt. 

U krijgt de gelegenheid om bij zo'n concert te zijn! 


Informatie of reservering:

 

Aanmelden en betalen via www.kerkjevanswichum/agenda

 


Website: www.kerkjevanswichum.nl/agenda


0210-22

GERBRICH EN IT GRUTTE GUOD

Ioannis Theaterkerk - Wier

Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Tsjerkepaed 24 9043 VN Wier
Entree: € 15,-

GERBRICH VAN DEKKEN
Gerbrich van Dekken hat al har hiele libben song. Thús ûnder it ôfwaskjen, yn it koar yn Eastermar, op strjitfestivals yn it Ingelsk, mei Gurbe Douwstra yn it Frysk en mei Marcel Smit boppe yn de Fryske Top 100.

GERBRICH EN IT GRUTTE GUOD
Tegearre mei Wander van Duin en Josse Postma is sy Gerbrich en it Grutte Goud. Wander sjongt mei    en begeliedet op gitaar, mûlharp, banjo, dobro en mandoline. Josse Postma docht wat minder oan ynstrumintewiksels en nimt de akoestyske gitaar foar syn rekken. 2022-10-16 Foto band - 17-025 (foto troch Michelle Hamstra)

TRAV’LING IN THE FOOTSTEPS
Dimjem fan de Dei, Mear As In Freon, Ik Wol Dy Op Sa’n Dei Noch Met By My Wei… De stim fan Gerbrich van Dekken is net mear fuort te tinken út de Fryske muzyk. Tegearre mei har begelieders is se in graach sjoene gast op de noardlike poadia. De kommende tiid is sy te boeken mei in neie set: “Trav’ling In The Footsteps”, wêr yn sy har muzikale woartels opsiket en sjen/hearre lit. Se toant har ynspiraasjeboarnen en sjongt en spilet ferskes fan Dolly Parton, Townes van Zandt, Gillian Welch en mear! Meast yn it Frysk, mar ek yn it Ingelsk.


Informatie of reservering:

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier
Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
0610-22

De 'Slauerhoff Lezing' door prof. Kees Schuyt en een optreden van tenor Albert Bonnema in de Dorpskerk Huizum

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)

Tijdstip: 20.00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: € 6,00

De ‘Slauerhoff Lezing’ door prof. Kees Schuyt
en een eenmalig optreden van tenor Albert Bonnema

Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
donderdag 6 oktober 2022, om 20.00 uur

In de Dorpskerk Huizum wordt jaarlijks door een Nederlandse prominent de Slauerhoff Lezing gehouden. Dat gebeurt steeds rond diens sterfdatum. Op 6 oktober 2022 wordt de Slauerhoff Lezing verzorgd door prof. dr. mr. C.J.M. (Kees) Schuyt.
Kees Schuyt is socioloog en jurist. Hij was hoogleraar (Rechts)sociologie aan de universiteiten van Nijmegen, Leiden en Amsterdam. Schuyt, die sinds kort in Leeuwarden woont, kreeg ook nationale bekendheid als lid van de Raad van State en als opiniemaker. Vooral begrippen als rechtsstaat en tolerantie gaan hem erg aan het hart.
De titel van zijn lezing luidt: 'Slauerhoffs leven en hedendaagse (on)verdraagzaamheid'.
Ook staat hij stil bij belangrijke denkers over het belang van tolerantie zoals Coornhert, Bayle en Voltaire. Daartoe behoort ook een ten onrechte in vergetelheid geraakte Fries: Agge van Albada (1525-1587). Deze Friese jurist en diplomaat was de inspirator van de veelzijdige geleerde Dirck Coornhert. Van Albada was een vroege voorstander van tolerantie en zijn tijd daarmee ver vooruit!. Daarnaast gaat Kees Schuyt  in op een heel actuele vraag: verdraagt de meerderheid anno nu wel minderheden en verdragen minderheden de wettelijke meerderheid voldoende?
In het najaar zal zijn nieuwe boek “Begrensde Tolerantie” verschijnen bij Uitgeverij Boom, Amsterdam

Na de pauze zorgt de bekende Friese tenor Albert Bonnema voor een primeur: hij brengt samen met pianist Andrew Wise een muzikale ode aan Jan Slauerhoff. Het gaat om liederen op tekst van Jan Slauerhoff, gecomponeerd door Wim Franken. Daarnaast schrijft Andrew Wise twee nieuwe composities op tekst van de grote in Leeuwarden geboren dichter.
Albert Bonnema (geboren in Tzummarum, momenteel artistiek leider van de Haarlemse Opera) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium en heeft als operazanger een rijke carrière achter de rug met optredens in diverse Duitse operahuizen zoals de Deutsche Oper in Berlijn maar ook in Dublin, Rome, Tel Aviv, Tokio, Sydney, San Francisco en tal van andere steden.  
De Dorpskerk Huizum is dan ook verguld met zijn 'Slauerhoffprimeur' in het oudste monument van Leeuwarden.  

Reserveer op tijd want de kerk loopt wegens beide optredens vast vol! 
Dankzij subsidie voor het programma na de pauze kon de toegangsprijs voor het veelzijdige programma laag worden gehouden.

De toegangsprijs is € 6,00 per persoon. Toegangskaarten kunnen vooraf digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/keesschuyt .

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427.
E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Ook informatie op https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum .


Informatie of reservering:

De toegangsprijs is € 6,00 per persoon. Toegangskaarten kunnen vooraf digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/keesschuyt .


Website: www.dorpskerkhuizum.nl


0710-22

Orgelconcert door Ulbe Tjallingii met zang van Vronie de Vreeze in de Dorpskerk Huizum

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)

Tijdstip: 17.00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: Vrijwillige bijdrage

Orgelconcert door Ulbe Tjallingii
met zang van Vronie de Vreeze, sopraan,
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 7 oktober 2021 van 17.00 tot 18.00 uur

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn er al vaak orgelconcerten geweest op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Vrijdag 7 oktober 2022 is er ook weer een orgelconcert. Dan is Ulbe Tjallingii (opnieuw) de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde orgel wil laten horen.
Het huidige orgel is niet het eerste. Het is bekend dat de kerk al in de zestiende eeuw een orgel had. Rond 1660 werd het gerepareerd door Willem Meynerts uit Berlikum. In 1727 vindt een vernieuwing plaats door Christian Müller.
In 1849 leverden de orgelmakers L. van Dam & Zn. een nieuw orgel, maar zij gebruikten daarin een deel van het oude pijpwerk. Dit orgel onderging in de twintigste eeuw enige wijzigingen. De laatste daarvan werd gerealiseerd in 1954-1956, door Bakker & Timmenga uit Leeuwarden. Deze firma heeft het orgel in 2015 opnieuw gerestaureerd.

Aan dit concert wordt meegewerkt door de sopraan Vronie de Vreeze.

U bent van harte welkom voor de mooie klanken van orgel en zang , onder het genot van een kop koffie of thee à € 2,00.
De orgelconcerten zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).
0710-22

BIJZONDERE EXPOSITIE ‘GUERNICA DE LA ECOLOGÍA’ VAN CLAUDY JONGSTRA IN DORPSKERK BAAIUM

Tijdstip: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Alde Dyk 2 - Baaium
Entree: 5 euro

Samen met kunstenaar Claudy Jongstra en Arriva Nederland organiseert Stichting Alde Fryske Tsjerken in de oude dorpskerk in Baaium t/m half november de expositie ‘Onverwachte Ontmoetingen’. Tijdens deze expositie staat het kunstwerk ‘Guernica de la Ecología’ centraal, een enorm wandkleed van 3,49 bij 7,77 meter.

Open voor publiek
De expositie in de dorpskerk van Baaium (Alde Dyk 2, 8841 KJ) is open op:

·        Vrijdag 23 september (12.00 - 17.00 uur)

·        Vrijdag 30 september (12.00 - 17.00 uur)

·        Vrijdag 7 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 13 oktober (11.00 - 15.00 uur)

·        Zondag 16 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 20 oktober (11.00 - 15.00) uur

·        Vrijdag 21 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 27 oktober (11.00 - 15.00 uur)

·        Zaterdag 29 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Zaterdag 12 november 12.00 - 17.00 uur)

De expositie is voor €5,- per persoon te bezoeken. De opbrengsten worden ingezet voor het behoud en activering van de 55 kerken van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Achter de kerk is aan de rechterzijde parkeergelegendheid. Komt u met het openbaar vervoer? Neem dan een kijkje op 9292.nl voor de openbaar vervoersmogelijkheden.

Daarnaast bent u op de genoemde data ook van harte welkom om op de boerderij Hasthem Hoeve (Hasthemerwei 1, 8841 KG Baaium) een kijkje te nemen. Een ontmoeting tussen boer en kunstenaar- Hasthem Hoeve en Studio Claudy Jongsta- heeft er dit seizoen toe geleid dat in de gemeente Waadhoeke biologische wede werd verbouwd, geheel in traditie van Eise Eysinga. De wede wordt gebruikt door Jongstra voor het kleuren van het wol. 

Guernica de la Ecología
Het werk dat Jongstra heeft gemaakt, is geïnspireerd door de ‘Guernica’ van Pablo Picasso uit 1937. Dit wereldberoemde schilderij, met dezelfde enorme afmetingen, toont het bombardement op de stad Guernica tijdens de Spaanse Burgeroorlog en wordt gezien als het ultieme meesterwerk van Picasso. Het schilderij heeft geen kleur, en bestaat louter uit lijnen en vlakken in zwart, wit en grijs, geschilderd om de oorlog uit te drukken. Guernica de la Ecología is enerzijds bedoeld als een eerbetoon aan Pablo Picasso en de invloed die zijn Guernica op het denken over oorlog en menselijke destructie heeft gehad en nog steeds heeft. Anderzijds brengt Jongstra met haar werk Guernica de la Ecología een vergelijkbare urgente boodschap over de staat waarin onze aarde zich bevindt.

 0810-22

Optreden Marcel Smit

Kerk - harich

Tijdstip: 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uurK
Adres: Stinsenwei 16 te Harich
Entree: € 12,50 inclusief 1x koffie/thee in de pauze

Marcel Smit is een veel gevraagd artiest en niet meer weg te denken uit de Friese Top 100. Hij is autodidact en na zijn eerste cd in 2007 volgde in 2011 een geheel Friestalig album 'Muzyk'. Dit album kreeg prachtige recensies en daar stond hij ineens 'dat jonkje fan de Westereen' tussen de gevestigde namen van de Friese muziek.

Vanaf 2012 schrijft Marcel alles zelf, zowel de teksten als de muziek. Van fleurig, humoristisch tot ontroerend.

Na zijn tweede album 'Mear muzyk' in 2014 kwam hij in 2020 met zijn nieuwste album 'Noch mear muzyk'. Graag laat hij zijn publiek hiermee kennismaken, maar uiteraard komen ook de bekende bestaande nummers ruimschoots aan bod.


Informatie of reservering:

Kaarten kunt u reserveren via e-mailadres: kultuertsjerkeharich@gmail.com of een appje sturen naar (06) 214 66 178.

Mochten er nog kaarten over zijn, dan kunt u aan de kassa ook nog kaarten kopen.
0810-22

Duo-tentoonstelling Liesbet Tol en Paul Andringa

Kerk - Raard

Tijdstip: 13.00 uur - 17.00 uur
Adres: De Buorren 8, 9155 AN Raard
Entree: gratis

Ook dit najaar organiseeert beeldend kunstenaar Paul Andringa een duo-tentoonstelling in zijn karakteristieke atelier/galerie, het vroeg-middeleeuwse terpkerkje te Raard.

Liesbet Tol (Bergen NH) is deze keer zijn gast-exposant.

Van beide kunstenaars is recent werk te bezichtigen.

Anarchy & Amor

Anarchy: tegendraads, tegen de stroom in gaan, toestand van ordeloosheid

Amor: liefde als oprechte verbinding, verbinden gepaard aan loslaten

Met tekeningen, schilderijen en beelden geven de kunstenaars uitdrukking aan deze tegenover én naast elkaars staande begrippen.

Bezoekers van de expositie krijgen tevens een kijkje in het atelier-gedeelte man de kerk en kunnen kunstenaar Paul Andringa persoonlijk ontmoeten. Tijdens de openingstijden is hij zelf aanwezig om belangstellenden te ontvangen.

U bent van harte uitgenodigd.

 


Website: https://liesbettol.nl https://paulandringa.nl


0810-22

Najaarsexcursie op zaterdag 8 oktober 2022

Tijdstip: 11.30 - 17.00 uur
Locatie: Burgum, Buitenpost en Augustinusga
Entree: €50

Op zaterdag 8 oktober bezichtigen wij  drie kerken: de  Krústsjerke in Burgum, de Mariakerk in Buitenpost en de Agustinitsjerke in Augustinusga. Kerken met een rijke historie die zich daarin graag laten zien. De lezing en de rondleiding in de kerken worden verzorgd door leden van de excursiecommissie. Wie met de bus langs de drie kerken wil reizen, kan zich voor het dagarrangement aanmelden.

 

Praktische informatie
De kerken zijn op 8 oktober van 11.30  – 17.00 uur gratis te bezichtigen. Er vinden regelmatig lezingen en rondleidingen plaats. In de kerk is een brochure met kerkbeschrijvingen voor € 3,- verkrijgbaar. U kunt de brochure ook downloaden (link naar pagina met brochures).

Vervoer per bus
Degene die graag met de excursiebus reist en gebruik wil maken van de lunch kan zich voor woensdag 5 oktober a.s. aanmelden, via de aanmeldpagina of door te mailen naar info@aldefrysketsjerken.nl. De kosten bedragen: € 50,- (brochure, bus, lunch, koffie/thee)

Klik hier voor meer informatie over de najaarsexcursie.


Opgave:

info@aldefrysketsjerken.nl
0910-22

Folkpolitie

Kleastertsjerke - Kortehemmen

Tijdstip: va. 15:00, optreden 15:30
Adres: Boerestreek 13, 9211 TV Kortehemmen
Entree: €6.00, koffie / thee + versnapering €2.00

Concert de Folkpolitie in Kloosterkerk Kortehemmen

 

De Folkpolitie bestaat uit broer en zus Bauke en Greetje (van "Alwer in Fries"), hun jongste zus(je)  Sien en vriendin Hinke.

Ze spelen en zingen meerstemmige, harmonieuze liedjes met gitaarbegeleiding. In het Engels, maar ook in het Nederlands en Fries.

Van Beatles, Beach Boys en Carpenters tot Lady Gaga, Irolt en Les Poppys.

Van een knipoog tot en met kippenvel.

 

Zondag 9 oktober treden ze op in het kerkje van Kortehemmen.

Het concert begint om 15.30 uur. Entreeprijs: €6,-

 


Website: https://www.kloosterkerkkortehemmen.nl/concerten/#Folkpolitie


0910-22

Tous les Oiseaux d'Europe

Doarpstsjerke - Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Buorren 18, 9221 TB Rottevalle
Entree: € 12,50 (inclusief koffie/thee)

De Doarpstsjerke Rottefalle was uitverkocht in maart 2020 toen Tous les Oiseaux d'Europe zou komen optreden. Corona gooide roet in het eten. Wat fijn dat deze groep zangers en zangeressen, onder leiding van dirigent Hans Kaldeway, de aftrap dit seizoen verzorgt in Rottevalle.

Ze zingen eigenzinnige versies van popnummers en verrassen niet zelden het publiek met vocale versies van nummers van bijvoorbeeld Billie Eilish, Swingle Singers, OK Go, Joni Mitchell, Donald Fagan, Blur. Soms zijn het bekende nummers, maar vaak ook juist de nog niet zo bekende pareltjes.
Ze treden maar acht keer per jaar op en wij zitten er dit jaar bij. 
Meer informatie: www.tlode.nl

Informatie/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com

 
0910-22

Marjolein Meijers in kerkje Schurega

Tijdstip: 14,30 uur
Entree: € 10,00 incl. kopje koffie of thee
Van Berini tot solex. Veel muziek met verhalen.
Van Iers, Americana tot eigen muziek en het Nederlandstalig lied.

Opgave: Reserveren: 06- 11 32 37 33
Website: http://


0910-22

Adri de Boer 'sjongt' Stef Bos en eigen werk

Kloosterkapel - Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Birdaarderstraatweg 4, 9106 GA Sibrandahûs
Entree: €10

Adri de Boer komt naar de Kloosterkapel Sibrandahûs met een soloprogramma rondom de liedjes van zijn onlangs verschenen nieuwe album ‘Geandewei’. Maar hij brengt ook een voorproefje uit het nieuwe project ‘De Boer Sjongt Bos’, waarin hij songs van Stef Bos ‘yn it Frysk’ zingt.
0910-22

The Leoville Klezmer Syncopators

Terbantster Tsjerke - Terband

Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Pastorielaan 12, 8449 BE Terband
Entree: € 15,- incl. pauzedrankje

Klezmer is de traditionele muziek van de joden in Oost Europa.

De beide muzikanten zullen een sprankelend concert verzorgen,

naast de klezmermuziek spelen de beide heren ook Oost-Europese volksmuziek.


Informatie of reservering:

Voorverkoop kaarten via Posthuistheater in Heerenveen  www.posthuistheater.nl (tel.nr. 0513-619494) of www.terbantstertsjerke.nl


Website: www.posthuistheater.nl of www.terbantstertsjerke.nl


1310-22

BIJZONDERE EXPOSITIE ‘GUERNICA DE LA ECOLOGÍA’ VAN CLAUDY JONGSTRA IN DORPSKERK BAAIUM

Tijdstip: 11:00 - 15:00 uur
Locatie: Alde Dyk 2 - Baaium
Entree: 5 euro

Samen met kunstenaar Claudy Jongstra en Arriva Nederland organiseert Stichting Alde Fryske Tsjerken in de oude dorpskerk in Baaium t/m half november de expositie ‘Onverwachte Ontmoetingen’. Tijdens deze expositie staat het kunstwerk ‘Guernica de la Ecología’ centraal, een enorm wandkleed van 3,49 bij 7,77 meter.

Open voor publiek
De expositie in de dorpskerk van Baaium (Alde Dyk 2, 8841 KJ) is open op:

·        Vrijdag 23 september (12.00 - 17.00 uur)

·        Vrijdag 30 september (12.00 - 17.00 uur)

·        Vrijdag 7 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 13 oktober (11.00 - 15.00 uur)

·        Zondag 16 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 20 oktober (11.00 - 15.00) uur

·        Vrijdag 21 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 27 oktober (11.00 - 15.00 uur)

·        Zaterdag 29 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Zaterdag 12 november 12.00 - 17.00 uur)

De expositie is voor €5,- per persoon te bezoeken. De opbrengsten worden ingezet voor het behoud en activering van de 55 kerken van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Achter de kerk is aan de rechterzijde parkeergelegendheid. Komt u met het openbaar vervoer? Neem dan een kijkje op 9292.nl voor de openbaar vervoersmogelijkheden.

Daarnaast bent u op de genoemde data ook van harte welkom om op de boerderij Hasthem Hoeve (Hasthemerwei 1, 8841 KG Baaium) een kijkje te nemen. Een ontmoeting tussen boer en kunstenaar- Hasthem Hoeve en Studio Claudy Jongsta- heeft er dit seizoen toe geleid dat in de gemeente Waadhoeke biologische wede werd verbouwd, geheel in traditie van Eise Eysinga. De wede wordt gebruikt door Jongstra voor het kleuren van het wol. 

Guernica de la Ecología
Het werk dat Jongstra heeft gemaakt, is geïnspireerd door de ‘Guernica’ van Pablo Picasso uit 1937. Dit wereldberoemde schilderij, met dezelfde enorme afmetingen, toont het bombardement op de stad Guernica tijdens de Spaanse Burgeroorlog en wordt gezien als het ultieme meesterwerk van Picasso. Het schilderij heeft geen kleur, en bestaat louter uit lijnen en vlakken in zwart, wit en grijs, geschilderd om de oorlog uit te drukken. Guernica de la Ecología is enerzijds bedoeld als een eerbetoon aan Pablo Picasso en de invloed die zijn Guernica op het denken over oorlog en menselijke destructie heeft gehad en nog steeds heeft. Anderzijds brengt Jongstra met haar werk Guernica de la Ecología een vergelijkbare urgente boodschap over de staat waarin onze aarde zich bevindt.

 1510-22

Concert van Fling, met Ierse traditionele muziek in de Dorpskerk Huizum

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)

Tijdstip: 19.30 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: € 15,00

Concert van Fling,
met Ierse traditionele muziek
in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zaterdag 15 oktober 2022 om 19.30 uur

Fling speelt op een briljante manier Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities van Fling de platgetreden paden door de eigenzinnige aanpak.

Na jaren van theatertournees speelt Fling nu een nieuw intiem programma. Op maat gemaakt voor de kleinere podia en voor de gelegenheid als ijzersterk duo. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en dat levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op. 

Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te bewonderen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespelen internationaal befaamd als bouwer van het instrument. Naast de Uilleann pipes bespeelt hij ook Low Whistles, Bouzouki en Gitaar.

Dit alles resulteert in een buitengewone, aanstekelijke en toverachtige avond van sterke verhalen, gevat in een stormvloed aan wilde melodiën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.

De toegangsprijs is € 15,00. Reserveren van kaarten kan door het invullen van het formulier op de website of door te bellen: 06 306 554 98.
U ontvangt per email een bevestiging. De kaarten liggen vanaf 15 minuten voor aanvang voor u klaar.

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Meer info op de website: https://www.flingmusic.com .

 


Informatie of reservering:

De toegangsprijs is € 15,00. Reserveren van kaarten kan door het invullen van het formulier op de website of door te bellen: 06 306 554 98.


Website: https://www.flingmusic.com


1510-22

Duo-tentoonstelling Liesbet Tol en Paul Andringa

Kerk - Raard

Tijdstip: 13.00 uur - 17.00 uur
Adres: De Buorren 8, 9155 AN Raard
Entree: gratis

Ook dit najaar organiseeert beeldend kunstenaar Paul Andringa een duo-tentoonstelling in zijn karakteristieke atelier/galerie, het vroeg-middeleeuwse terpkerkje te Raard.

Liesbet Tol (Bergen NH) is deze keer zijn gast-exposant.

Van beide kunstenaars is recent werk te bezichtigen.

Anarchy & Amor

Anarchy: tegendraads, tegen de stroom in gaan, toestand van ordeloosheid

Amor: liefde als oprechte verbinding, verbinden gepaard aan loslaten

Met tekeningen, schilderijen en beelden geven de kunstenaars uitdrukking aan deze tegenover én naast elkaars staande begrippen.

Bezoekers van de expositie krijgen tevens een kijkje in het atelier-gedeelte man de kerk en kunnen kunstenaar Paul Andringa persoonlijk ontmoeten. Tijdens de openingstijden is hij zelf aanwezig om belangstellenden te ontvangen.

U bent van harte uitgenodigd.

 


Website: https://liesbettol.nl https://paulandringa.nl


1610-22

Zondag 16 oktober, 15.30 uur. Keel ( J.J. Cale in ’t Bildts) optreden van Jan de vries

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie

Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie
Entree: € 12,50 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis

Zondag 16 oktober 2022, 15.30 uur

Keel (J.J. Cale in ’t Bildts) in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie. 

Keel is een project van de Bildtse zanger en liedschrijver Jan de Vries. Hij vertolkte 14 bekende en onbekendere nummers van de in 2013 overleden singer-songwriter J.J. Cale in het Bildts.

O.a. ‘They Call me the breeze’ (Se noeme mij De Vries), ‘Cocain’ (Kokaïne) en ‘After midnight’ (Na middernacht) zijn nummers van J.J. Cale die, vooral door toedoen van Eric Clapton, wereldwijd bekendheid kregen.

Door de bewerking en het overzetten in het Bildts hebben de liedjes een geheel eigen karakter gekregen. De link met het origineel bleef wel bestaan en ook de teksten bleven zo dicht mogelijk bij het origineel, maar de sound kreeg een duidelijk ‘JdeV-stempel’. Toch bleef de relaxte laid-back sfeer die ook J.J. Cale kenmerkte behouden. Dit alles heeft geresulteerd in een prachtig album dat in juni 2021 werd gepresenteerd en goed werd ontvangen. Samen met Ruben Bus op bas speelt Jan deze nummers live in een ingetogen en intieme setting bij ons in de Groate Kerk. Kom langs en laat je verrassen met deze heerlijke muziek!

 


Entree: € 12,50 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis.

Kaartverkoop aan de zaal of reserveren ( toto drie uur vóór aanvang) via

reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792

 

 
Kijk voor meer info op:

jandevries.org

https://www.facebook.com/jandevries.org

 


https://www.youtube.com/watch?v=oykA_mGaQuA

 

 

 


Informatie of reservering:

Kaartverkoop aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491882


Website: http://www.groatekerk.nl


1610-22

Ierse traditionele muziek door "FLING" Gaat niet door

Kleastertsjerke - Koartehemmen

Adres: Boerestreek 13, 9211 TV Kortehemmen

Dit concert gaat helaas niet door.


 

   
1610-22

Gerard & Compagnie met muziekvoorstelling Emily, onbekend voor de wereld.

Ioannis Theaterkerk - Wier

Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Tsjerkepaed 24 9043 VN Wier
Entree: € 15

Het begon in 1992 allemaal met het boekje ‘Gedichten’, door Emily Dickinson.


Gerard Nijborg verdiepte zich de afgelopen jaren in de wereld van deze Emily Dickinson.
Hij heeft in de loop der jaren een 16 tal van haar gedichten op muziek gezet.
Samen met Lieuwe Koster, Alco Hoogcarspel en Tjeerd Brouwer zijn er prachtige arrangementen tot stand gebracht.

 

 ‘Emily, onbekend voor de wereld’ is een muziekvoorstelling geworden over de mysterieuze Amerikaanse dichteres Emily Dickinson (1830-1886).

Leidraad van de voorstelling is haar leven gezien vanuit het gezichtspunt van haar zus Lavinia.  Die ontdekte pas na de dood van haar zus dat zij een groot aantal prachtige gedichten had geschreven.

 

De vertalingen van de gedichten in de voorstelling zijn van de hand van :

Peter Verstegen, Louise van Santen, Willem Wilmink en Simon Vestdijk.

 

De muziek is verkrijgbaar op de CD ‘Emily, unknown to the world’.

(met als speciale gast het strijkkwartet Risata)


Gerard & Compagnie:

·         Gerard Nijborg

·         Lieuwe Koster

·         Alco Hoogcarspel

·         Tjeerd Brouwer

·         Baudien Dijkstra


Informatie of reservering:

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier
Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
1610-22

BIJZONDERE EXPOSITIE ‘GUERNICA DE LA ECOLOGÍA’ VAN CLAUDY JONGSTRA IN DORPSKERK BAAIUM

Tijdstip: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Alde Dyk 2 - Baaium
Entree: 5 euro

Samen met kunstenaar Claudy Jongstra en Arriva Nederland organiseert Stichting Alde Fryske Tsjerken in de oude dorpskerk in Baaium t/m half november de expositie ‘Onverwachte Ontmoetingen’. Tijdens deze expositie staat het kunstwerk ‘Guernica de la Ecología’ centraal, een enorm wandkleed van 3,49 bij 7,77 meter.

Open voor publiek
De expositie in de dorpskerk van Baaium (Alde Dyk 2, 8841 KJ) is open op:

·        Vrijdag 23 september (12.00 - 17.00 uur)

·        Vrijdag 30 september (12.00 - 17.00 uur)

·        Vrijdag 7 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 13 oktober (11.00 - 15.00 uur)

·        Zondag 16 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 20 oktober (11.00 - 15.00) uur

·        Vrijdag 21 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 27 oktober (11.00 - 15.00 uur)

·        Zaterdag 29 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Zaterdag 12 november 12.00 - 17.00 uur)

De expositie is voor €5,- per persoon te bezoeken. De opbrengsten worden ingezet voor het behoud en activering van de 55 kerken van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Achter de kerk is aan de rechterzijde parkeergelegendheid. Komt u met het openbaar vervoer? Neem dan een kijkje op 9292.nl voor de openbaar vervoersmogelijkheden.

Daarnaast bent u op de genoemde data ook van harte welkom om op de boerderij Hasthem Hoeve (Hasthemerwei 1, 8841 KG Baaium) een kijkje te nemen. Een ontmoeting tussen boer en kunstenaar- Hasthem Hoeve en Studio Claudy Jongsta- heeft er dit seizoen toe geleid dat in de gemeente Waadhoeke biologische wede werd verbouwd, geheel in traditie van Eise Eysinga. De wede wordt gebruikt door Jongstra voor het kleuren van het wol. 

Guernica de la Ecología
Het werk dat Jongstra heeft gemaakt, is geïnspireerd door de ‘Guernica’ van Pablo Picasso uit 1937. Dit wereldberoemde schilderij, met dezelfde enorme afmetingen, toont het bombardement op de stad Guernica tijdens de Spaanse Burgeroorlog en wordt gezien als het ultieme meesterwerk van Picasso. Het schilderij heeft geen kleur, en bestaat louter uit lijnen en vlakken in zwart, wit en grijs, geschilderd om de oorlog uit te drukken. Guernica de la Ecología is enerzijds bedoeld als een eerbetoon aan Pablo Picasso en de invloed die zijn Guernica op het denken over oorlog en menselijke destructie heeft gehad en nog steeds heeft. Anderzijds brengt Jongstra met haar werk Guernica de la Ecología een vergelijkbare urgente boodschap over de staat waarin onze aarde zich bevindt.

 2010-22

BIJZONDERE EXPOSITIE ‘GUERNICA DE LA ECOLOGÍA’ VAN CLAUDY JONGSTRA IN DORPSKERK BAAIUM

Tijdstip: 11:00 - 15:00 uur
Locatie: Alde Dyk 2 - Baaium
Entree: 5 euro

Samen met kunstenaar Claudy Jongstra en Arriva Nederland organiseert Stichting Alde Fryske Tsjerken in de oude dorpskerk in Baaium t/m half november de expositie ‘Onverwachte Ontmoetingen’. Tijdens deze expositie staat het kunstwerk ‘Guernica de la Ecología’ centraal, een enorm wandkleed van 3,49 bij 7,77 meter.

Open voor publiek
De expositie in de dorpskerk van Baaium (Alde Dyk 2, 8841 KJ) is open op:

·        Vrijdag 23 september (12.00 - 17.00 uur)

·        Vrijdag 30 september (12.00 - 17.00 uur)

·        Vrijdag 7 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 13 oktober (11.00 - 15.00 uur)

·        Zondag 16 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 20 oktober (11.00 - 15.00) uur

·        Vrijdag 21 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 27 oktober (11.00 - 15.00 uur)

·        Zaterdag 29 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Zaterdag 12 november 12.00 - 17.00 uur)

De expositie is voor €5,- per persoon te bezoeken. De opbrengsten worden ingezet voor het behoud en activering van de 55 kerken van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Achter de kerk is aan de rechterzijde parkeergelegendheid. Komt u met het openbaar vervoer? Neem dan een kijkje op 9292.nl voor de openbaar vervoersmogelijkheden.

Daarnaast bent u op de genoemde data ook van harte welkom om op de boerderij Hasthem Hoeve (Hasthemerwei 1, 8841 KG Baaium) een kijkje te nemen. Een ontmoeting tussen boer en kunstenaar- Hasthem Hoeve en Studio Claudy Jongsta- heeft er dit seizoen toe geleid dat in de gemeente Waadhoeke biologische wede werd verbouwd, geheel in traditie van Eise Eysinga. De wede wordt gebruikt door Jongstra voor het kleuren van het wol. 

Guernica de la Ecología
Het werk dat Jongstra heeft gemaakt, is geïnspireerd door de ‘Guernica’ van Pablo Picasso uit 1937. Dit wereldberoemde schilderij, met dezelfde enorme afmetingen, toont het bombardement op de stad Guernica tijdens de Spaanse Burgeroorlog en wordt gezien als het ultieme meesterwerk van Picasso. Het schilderij heeft geen kleur, en bestaat louter uit lijnen en vlakken in zwart, wit en grijs, geschilderd om de oorlog uit te drukken. Guernica de la Ecología is enerzijds bedoeld als een eerbetoon aan Pablo Picasso en de invloed die zijn Guernica op het denken over oorlog en menselijke destructie heeft gehad en nog steeds heeft. Anderzijds brengt Jongstra met haar werk Guernica de la Ecología een vergelijkbare urgente boodschap over de staat waarin onze aarde zich bevindt.

 2110-22

Concert van het Ensemble Rossignol in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)

Tijdstip: 17.00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: Vrijwillige bijdrage

Concert van het Ensemble Rossignol,
in de serie 'Muziek+' van Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 21 oktober 2022 van 17.00 tot 18.00 uur

Het Ensemble Rossignol bestaat uit Alice Gort-Switynk, (klassiek zang / sopraan en blokfluiten) en Elly van Munster, (chitarronne en romantisch gitaar).

Het Ensemble Rossignol dankt haar naam aan het eerste concert wat zij gaven, met als thema: de virtuoze zang van het Engels Nachtegaeltje. Hun virtuositeit, verfijnde, speelse, inspirerende en muzikale spel doen denken aan de zang van de nachtegaal.
Ensemble Rossignol treedt sinds 1998 regelmatig op door heel Nederland, met zeer gevarieerde concertprogramma’s. Zij brachten al vier CD’s uit.

Alice Gort-Switynk is werkzaam als docerend en uitvoerend musicus blokfluit en klassiek zang. Zij studeerde blokfluit aan het Conservatorium in Enschede bij Marjolijn van Roon en deed eindexamen in 1996 (DM) en 1999 (UM). Tegelijkertijd studeerde zij muziektherapie en haalde haar diploma in 1998. Later studeerde zij klassiek zang bij Caroline Stam en Francine van der Heijden en behaalde in 2016 haar Bachelor of Music bij de Vakopleiding Muziek (SNVM) in Amsterdam. 

Elly van Munster studeerde aanvankelijk klassiek gitaar bij Stanley Noordpool aan het Brabants Conservatorium. Vervolgens  haalde zij haar doctoraal Spaans aan de Universiteit van Utrecht. Uiteindelijk belandde zij toch weer in de muziek en deed in 1994 Staatsexamen luit. Behalve als solist treedt zij regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuospeler in ensembles (luit en chitarrone). Zij speelt regelmatig in barokopera’s in Nederland en in Frankrijk, steeds onder leiding van Frédérique Chauvet (Barokopera Amsterdam).

Hoewel de concerten in de serie 'Muziek+' gratis toegankelijk zijn wordt een vrijwillige bijdrage voor de musici zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).


Website: www.dorpskerkhuizum.nl


2110-22

BIJZONDERE EXPOSITIE ‘GUERNICA DE LA ECOLOGÍA’ VAN CLAUDY JONGSTRA IN DORPSKERK BAAIUM

Tijdstip: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Alde Dyk 2 - Baaium
Entree: 5 euro

Samen met kunstenaar Claudy Jongstra en Arriva Nederland organiseert Stichting Alde Fryske Tsjerken in de oude dorpskerk in Baaium t/m half november de expositie ‘Onverwachte Ontmoetingen’. Tijdens deze expositie staat het kunstwerk ‘Guernica de la Ecología’ centraal, een enorm wandkleed van 3,49 bij 7,77 meter.

Open voor publiek
De expositie in de dorpskerk van Baaium (Alde Dyk 2, 8841 KJ) is open op:

·        Vrijdag 23 september (12.00 - 17.00 uur)

·        Vrijdag 30 september (12.00 - 17.00 uur)

·        Vrijdag 7 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 13 oktober (11.00 - 15.00 uur)

·        Zondag 16 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 20 oktober (11.00 - 15.00) uur

·        Vrijdag 21 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 27 oktober (11.00 - 15.00 uur)

·        Zaterdag 29 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Zaterdag 12 november 12.00 - 17.00 uur)

De expositie is voor €5,- per persoon te bezoeken. De opbrengsten worden ingezet voor het behoud en activering van de 55 kerken van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Achter de kerk is aan de rechterzijde parkeergelegendheid. Komt u met het openbaar vervoer? Neem dan een kijkje op 9292.nl voor de openbaar vervoersmogelijkheden.

Daarnaast bent u op de genoemde data ook van harte welkom om op de boerderij Hasthem Hoeve (Hasthemerwei 1, 8841 KG Baaium) een kijkje te nemen. Een ontmoeting tussen boer en kunstenaar- Hasthem Hoeve en Studio Claudy Jongsta- heeft er dit seizoen toe geleid dat in de gemeente Waadhoeke biologische wede werd verbouwd, geheel in traditie van Eise Eysinga. De wede wordt gebruikt door Jongstra voor het kleuren van het wol. 

Guernica de la Ecología
Het werk dat Jongstra heeft gemaakt, is geïnspireerd door de ‘Guernica’ van Pablo Picasso uit 1937. Dit wereldberoemde schilderij, met dezelfde enorme afmetingen, toont het bombardement op de stad Guernica tijdens de Spaanse Burgeroorlog en wordt gezien als het ultieme meesterwerk van Picasso. Het schilderij heeft geen kleur, en bestaat louter uit lijnen en vlakken in zwart, wit en grijs, geschilderd om de oorlog uit te drukken. Guernica de la Ecología is enerzijds bedoeld als een eerbetoon aan Pablo Picasso en de invloed die zijn Guernica op het denken over oorlog en menselijke destructie heeft gehad en nog steeds heeft. Anderzijds brengt Jongstra met haar werk Guernica de la Ecología een vergelijkbare urgente boodschap over de staat waarin onze aarde zich bevindt.

 2210-22

Alexander Broussard speelt Billy Joel (ook bekend van tv programma "The Tribute: Battle of the Bands"

Dorpskerk - Gaast

Tijdstip: 20 uur
Entree: 15 euro

Informatie of reservering:

Alexander Broussard speelt Billy Joel (ook bekend van tv programma "The Tribute: Battle of the Bands"

In deze boeiende solovoorstelling, leidt Alexander zijn publiek op zijn eigen unieke en gepassioneerde wijze door de opmerkelijke carrière van muzieklegende Billy Joel. Aan de hand van de mooiste liedjes van de grootmeester vertelt Alexander over de moeilijke beginjaren, de grote successen, de hoogtepunten en dieptepunten, de vrouwen en het onwaarschijnlijke vakmanschap van Billy Joel. Een ‘must-see’ voor de fan, een openbaring voor de liefhebber.

Reserveren kan op: reserverenpcgaastferwoude@gmail.com

 
2210-22

Duo-tentoonstelling Liesbet Tol en Paul Andringa

Kerk - Raard

Tijdstip: 13.00 uur - 17.00 uur
Adres: De Buorren 8, 9155 AN Raard
Entree: gratis

Ook dit najaar organiseeert beeldend kunstenaar Paul Andringa een duo-tentoonstelling in zijn karakteristieke atelier/galerie, het vroeg-middeleeuwse terpkerkje te Raard.

Liesbet Tol (Bergen NH) is deze keer zijn gast-exposant.

Van beide kunstenaars is recent werk te bezichtigen.

Anarchy & Amor

Anarchy: tegendraads, tegen de stroom in gaan, toestand van ordeloosheid

Amor: liefde als oprechte verbinding, verbinden gepaard aan loslaten

Met tekeningen, schilderijen en beelden geven de kunstenaars uitdrukking aan deze tegenover én naast elkaars staande begrippen.

Bezoekers van de expositie krijgen tevens een kijkje in het atelier-gedeelte man de kerk en kunnen kunstenaar Paul Andringa persoonlijk ontmoeten. Tijdens de openingstijden is hij zelf aanwezig om belangstellenden te ontvangen.

U bent van harte uitgenodigd.

 


Website: https://liesbettol.nl https://paulandringa.nl


2310-22

Gevarieerd concert van 'Joint String Friends' in de Dorpskerk Huizum

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)

Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: € 12,50; voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50

Gevarieerd concert van 'Joint String Friends'
Folk, wereldmuziek en meer .....,
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 23 oktober 2022 om 15.00 uur

JSF: Joint String Friends, verenigd door snaarinstrumenten en vriendschap!
Drie vrienden uit verschillende generaties en uit verschillende culturen brengen een breed palet aan muzikale stijlen. De etiketten folk en wereldmuziek sluiten maar gedeeltelijk aan omdat ook uitstapjes worden gemaakt naar pop en luistermuziek. Zo kun je van een Sloveense csardas een overstap maken naar Keltische folk en van een gevoelig Fries luisterliedje naar een stampende folk uitvoering van een rocknummer.
De diversiteit van de JSF muzikanten blijkt ook uit het feit dat elk lid meerdere instrumenten speelt.
Een optreden van Joint String Friends staat garant voor plezier en het doel is dan ook altijd om het publiek een leuk concert te bezorgen!

De bandleden zijn:
Sicko Hoogterp: zang, dadgad gitaar, basgitaar, mandoline en spoons;
Sebastian Meijer: zang, (alt)viool, percussie, piano en (bas)gitaar;
Menno Schilstra: zang, (bas)gitaar, bouzouki, cajon, bodhrán, mondharmonica en whistles.

De toegangsprijs is €  12,50; voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50.
Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden aangeschaft bij het Ticketkantoor via de link:  https://www.ticketkantoor.nl/shop/jointstring .

Reserveer op tijd!
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

 


Website: https://jointstringfriends.nl


2310-22

preek van de leek door Gerben Bouma over carrièreswitch van een boer.

Mariakerk - Kortezwaag

Tijdstip: 10.30 uur: inloop met koffie/thee; 11.00 uur begin preek
Adres: De Leijen 29, 8401 AX Gorredijk (Kortezwaag)
Entree: gratis (collecte aan het eind van de preek)

Informatie of reservering:

Thema: Carrièreswitch van een boer, wat dat met je doet.

Op zijn 47e stopte Gerben met de boerderij omdat hij het steeds moeilijker vond om het hoofd boven water te blijven houden. Maar dat niet alleen, een mens wil soms verandering. Zo ook Gerben. Maar komen verwachtingen uit, past de beslissing bij de huidige problemen in de landbouw?

Een verhaal over opluchting, verruiming, verandering, verdriet, spijt en doorgaan. Een preek helemaal passend bij deze tijd.

 
2310-22

Sânman en Sikke

Terbantster Tsjerke - Terband

Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Pastorielaan 12, 8449 BE Terband
Entree: € 15,- incl. pauzedrankje

De fokale manljusgroep Sânman & Sikke is ûntstien yn 1994 yn Warkum en nimt mei syn gearstalling en muzykkar in hiel eigen plak yn it Fryske muzyklibben yn. De groep stiet fan it begjin ôf ûnder lieding fan Siebren Kramer. Sânman & Sikke mei dan op lichte muzyk oriïnteard wêze, ek klassike eleminten wurde net mijd, wêrtroch’t de groep lestich yn in hokje te pleatsen is. Yn de rin fan de jierren binne 5 cd’s opnommen, dy’t yn eigen behear útbrocht binne. It repertoire kin sûnder mis breed neamd wurde; it grut ferskaat oan stilen, fan barbershop oant Beatles en fan gospel oant Westcoast, soarget derfoar dat it publyk him net in tel ferfele hoecht. Ek de eigen Frysktalige nûmers en de ynformele, relativearjende presintaasje drage yn wichtige mate by oan de identiteit en de útstrieling fan de groep. Ut de reaksjes tidens optredens yn de provinsje (mar ek dêrbûten) yn doarpshuzen, tsjerkjes en teaters, hat wol bliken dien dat de sound fan Sânman & Sikke by in breed publyk yn de smaak falt. De mannen wurde ek geregeld frege foar oare muzikale útstapkes. Sa ha se bygelyks meiwurke oan teaterfoarstellings, de achtergrûnsang fersoarge by de film ‘De hel fan 63’ en it byhearrende nûmer ‘De hel foarby’ fan De Kast en meiwurke oan in nijjiersrevue fan Rients Gratama. Mei Frederike Kleefstra is in programma ûntwikkele wêryn’t de sjongeres harsels fan in hiel oare kant sjen lit. It nûmer Whisky Widzesang is ien fan de ferskes dy’t dêrút ûnstien is. Sânman & Sikke is út en troch ek te gast by ien fan de Fryske Kriten, dy’t oer it hiele lân ferspraat binne. Ek kombinaasjekonserten mei bygelyks fanfares, korpsen, brassbands, bigbands, oare koaren en ferhalefertellers komme geregeld foar. De krystkonserten fan Sânman & Sikke (meastal om it jier) binne alle kearen wer bysûndere publykslûkers.


Informatie of reservering:

Voorverkoop kaarten via Posthuistheater in Heerenveen, www.posthuistheater.nl (tel.nr. 0513-619494) 0f www.terbantstertsjerke.nl


Website: www.posthuistheater.nl of www.terbantstertsjerke.nl


2510-22

Workshop Bijzonder Boekje maken

Nicolaaskerk - Swichum

Tijdstip: 19.30 - 22.00 uur
Adres: Ayttadyk 3, 9087 CD Swichum
Entree: 27,50 (inclusief materiaal en koffie)

Wil je iets zinvols doen met afgeschreven materiaal? Kom dan een bijzonder notitieboekje maken met een origineel omslag en een vulling van duurzaam en circulair notitiepapier.

Je maakt kennis met de eerste beginselen van boekbinden en de circulaire mogelijkheden hiermee. Daarna kun je zelf aan de slag om je eigen unieke notitieboekje te maken met een eenvoudige maar veelzijdige boekbindsteek.

Trudie van bijzondereboekjes.nl neemt voor deze workshop een aantal voorbeeldboekjes mee en verder alle benodigdheden en het materiaal waarmee we meteen op een duurzame en waardevolle manier oud papier kunnen recyclen. Het allerleukste is natuurlijk dat je met je eigen materiaal het omslag maakt. Denk hierbij aan een mooie folder, poster, kaart, flyer, stukje behang enzovoort. Dus neem mee wat je denkt dat passend is voor een omslag voor je eigen bijzondere notitieboekje. En je mag best een paar dingen meenemen, ter plekke kijken we hoe je het zou kunnen gebruiken. Het formaat van het boekje dat je gaat maken is A6 (150 x 105 mm) of een beetje kleiner als dat zo uitkomt.

De workshop duurt ongeveer tweeënhalf uur en is inclusief iets te drinken en wat lekkers. De kosten daarvoor zijn 27,50 euro inclusief materiaal. Gebruik onderstaande link om je aan te melden voor de workshop.

Nadere informatie over welke soorten boekjes je kunt maken volgt. Houd deze agenda in de gaten of kijk op https://bijzondereboekjes.nl/workshop-formulier-swichum/


Informatie of reservering:

https://bijzondereboekjes.nl/workshop-formulier-swichum/


Website: https://bijzondereboekjes.nl/workshops/


2710-22

BIJZONDERE EXPOSITIE ‘GUERNICA DE LA ECOLOGÍA’ VAN CLAUDY JONGSTRA IN DORPSKERK BAAIUM

Tijdstip: 11:00 - 15:00 uur
Locatie: Alde Dyk 2 - Baaium
Entree: 5 euro

Samen met kunstenaar Claudy Jongstra en Arriva Nederland organiseert Stichting Alde Fryske Tsjerken in de oude dorpskerk in Baaium t/m half november de expositie ‘Onverwachte Ontmoetingen’. Tijdens deze expositie staat het kunstwerk ‘Guernica de la Ecología’ centraal, een enorm wandkleed van 3,49 bij 7,77 meter.

Open voor publiek
De expositie in de dorpskerk van Baaium (Alde Dyk 2, 8841 KJ) is open op:

·        Vrijdag 23 september (12.00 - 17.00 uur)

·        Vrijdag 30 september (12.00 - 17.00 uur)

·        Vrijdag 7 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 13 oktober (11.00 - 15.00 uur)

·        Zondag 16 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 20 oktober (11.00 - 15.00) uur

·        Vrijdag 21 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 27 oktober (11.00 - 15.00 uur)

·        Zaterdag 29 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Zaterdag 12 november 12.00 - 17.00 uur)

De expositie is voor €5,- per persoon te bezoeken. De opbrengsten worden ingezet voor het behoud en activering van de 55 kerken van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Achter de kerk is aan de rechterzijde parkeergelegendheid. Komt u met het openbaar vervoer? Neem dan een kijkje op 9292.nl voor de openbaar vervoersmogelijkheden.

Daarnaast bent u op de genoemde data ook van harte welkom om op de boerderij Hasthem Hoeve (Hasthemerwei 1, 8841 KG Baaium) een kijkje te nemen. Een ontmoeting tussen boer en kunstenaar- Hasthem Hoeve en Studio Claudy Jongsta- heeft er dit seizoen toe geleid dat in de gemeente Waadhoeke biologische wede werd verbouwd, geheel in traditie van Eise Eysinga. De wede wordt gebruikt door Jongstra voor het kleuren van het wol. 

Guernica de la Ecología
Het werk dat Jongstra heeft gemaakt, is geïnspireerd door de ‘Guernica’ van Pablo Picasso uit 1937. Dit wereldberoemde schilderij, met dezelfde enorme afmetingen, toont het bombardement op de stad Guernica tijdens de Spaanse Burgeroorlog en wordt gezien als het ultieme meesterwerk van Picasso. Het schilderij heeft geen kleur, en bestaat louter uit lijnen en vlakken in zwart, wit en grijs, geschilderd om de oorlog uit te drukken. Guernica de la Ecología is enerzijds bedoeld als een eerbetoon aan Pablo Picasso en de invloed die zijn Guernica op het denken over oorlog en menselijke destructie heeft gehad en nog steeds heeft. Anderzijds brengt Jongstra met haar werk Guernica de la Ecología een vergelijkbare urgente boodschap over de staat waarin onze aarde zich bevindt.

 2810-22

Theatervoorstelling 'De laatste Ronde'

Sint Gertrudiskerk - Peins

Tijdstip: 20.00 uur
Adres: Dorpsstraat 2 8812 JL Peins

De stichting Pandeon organiseert project "Veur Aaltied". 

In de oude kerken van acht Groninger en twee Fryske dorpen presenteren we een theatervoorstelling die gebaseerd is op de levensverhalen van in of bij de kerk begraven dorpsgenoten. Die persoonlijke levensverhalen vormen de basis van de voorstelling zoals die uiteindelijk in de kerk uitgevoerd wordt. 

De verhalen worden verbeeld door lokale spelers en speelsters, musici, het orgel en amateur- kunstenaars van diverse disciplines. Elk dorp krijgt een scriptschrijver en een regisseur toegewezen die samen met het dorp werken aan het verhaal en de vorm. Het dorp zorgt ook zelf voor het organiseren van de nodige faciliteiten. Een ervaren productiebegeleider/-ster zorgt ervoor dat dit allemaal vlekkeloos verloopt.

In Peins wordt het theaterstuk 'De laatste ronde' opgevoerd. In het café van Moeke Roek begint De Laatste Ronde, maar niemand wil naar huis. Er zijn teveel verhalen die nog niet zijn uitverteld. Ype wordt weer verzocht om het nog één keer te laten zien: hoe gaat dat nou precies bij een zonsverduistering? Nou ja, zo ongeveer als in het leven; het is licht, dan wordt het donker en dan komt de zon weer tevoorschijn. Wie weet wordt vanavond wel één of ander verhaal uitverteld... Kunnen we eindelijk naar huis. De Laatste Ronde. Wanneer is jouw laatste eerste keer?

Tickets reserveren kan via de volgende link: https://forms.gle/oyrDfsriCqMieLND7


Informatie of reservering: https://forms.gle/oyrDfsriCqMieLND7


2910-22

Roon Staal Herfst Tour

Sint Hyppolytuskerk - Olterterp

Tijdstip: 20:00
Entree: 22,50

ROON STAAL OP 29 OKTOBER TE OLTERTERP

OLTERTERP - Zanger en pianist Roon Staal doet zaterdag 29 oktober Olterterp aan tijdens zijn Herfst Tour. Het concert in de Hippolytuskerk start om 20.00 uur. De 42-jarige componist en coverist die momenteel vijf keer per jaar tourt en daarmee een steeds groter wordend publiek trekt bezoekt van 30 september t/m 30 oktober weer 20 locaties in Nederland.

Tijdens de concerten brengt hij zowel eigen, originele werken (zoals Promise, The Garden Of Light, Malawiaans Gebed ten gehore als bekende covers (o.a. Help Me Through The Night, I Have A Dream (Abba), Sound Of Silence, Bridge Over Troubled Water (Simon&Garfunkel), Sailing (Rod Stewart) en Stay With Me 'Till The Morning).

Lovende kritieken

Terugkomend publiek kent de warme stem en het golvende pianospel van de zanger die ook bekende cover songs tot zijn eigen maakt. Maar voor hen die Roon Staal nog niet eerder live hebben meegemaakt heeft de legendarische zanger Art Garfunkel (Simon&Garfunkel) een aanbeveling:

“Here I take great pleasure in introducing the extraordinary talent of Roon Staal, one of the truly great singers in the western world! We have been friends for years, singing together and recording just for the beauty of it. Let the amazing tenor vocal performance of Mr Staal now carry you away! Very truly yours, Art Garfunkel”.

En ook de Britse singer-songwriter Gilbert O'Sullivan is enthousiast: “It is his voice not least his songwriting ability that really shines throughout.”

Musicals

Staal staat bekend om zijn imponerende piano spel in combinatie met zijn soepele tenor stem waarmee hij op authentieke wijze het publiek in vervoering brengt. De kleinschalige concerten scheppen daarbij een intieme sfeer tussen de artiest en het luisterend publiek. Toch stond hij al vanaf jonge leeftijd in de grotere theaters zoals Carre Amsterdam, Luxor Rotterdam en het Beatrix Theater in Utrecht. Hij speelde hoofdrollen in de musicals Les Miserables (1991), Tommy (2001), Rembrandt (2006) en Petticoat (2010), waarvoor hij genomineerd werd voor een Musical Award.

Alle informatie m.b.t. de Herfst Tour en het concert in Olterterp kunt u vinden op de website www.roonstaal.com. Reserveringen kunnen daar worden gemaakt of via 06-15403125. Tickets kosten € 22,50. Kinderen en jongeren t/m 17 jaar hebben toegang  voor € 12,50.

 

U bent van harte welkom!

 

Route: Van Harinxmaweg en dan het pad in tegenover Hotel Restaurant "Het Witte Huis" .                                          Parkeren kan bij de St. Hippolytuskerk 


Informatie of reservering:

reservering via  www.roonstaal.com  of  06-15403125


Website: www.roonstaal.com


2910-22

Theatervoorstelling 'De laatste Ronde'

Sint Gertrudiskerk - Peins

Tijdstip: 15.00 uur en 20.00 uur
Adres: Dorpsstraat 2 8812 JL Peins

De stichting Pandeon organiseert project "Veur Aaltied". 

In de oude kerken van acht Groninger en twee Fryske dorpen presenteren we een theatervoorstelling die gebaseerd is op de levensverhalen van in of bij de kerk begraven dorpsgenoten. Die persoonlijke levensverhalen vormen de basis van de voorstelling zoals die uiteindelijk in de kerk uitgevoerd wordt. 

De verhalen worden verbeeld door lokale spelers en speelsters, musici, het orgel en amateur- kunstenaars van diverse disciplines. Elk dorp krijgt een scriptschrijver en een regisseur toegewezen die samen met het dorp werken aan het verhaal en de vorm. Het dorp zorgt ook zelf voor het organiseren van de nodige faciliteiten. Een ervaren productiebegeleider/-ster zorgt ervoor dat dit allemaal vlekkeloos verloopt.

In Peins wordt het theaterstuk 'De laatste ronde' opgevoerd. In het café van Moeke Roek begint De Laatste Ronde, maar niemand wil naar huis. Er zijn teveel verhalen die nog niet zijn uitverteld. Ype wordt weer verzocht om het nog één keer te laten zien: hoe gaat dat nou precies bij een zonsverduistering? Nou ja, zo ongeveer als in het leven; het is licht, dan wordt het donker en dan komt de zon weer tevoorschijn. Wie weet wordt vanavond wel één of ander verhaal uitverteld... Kunnen we eindelijk naar huis. De Laatste Ronde. Wanneer is jouw laatste eerste keer?

Tickets reserveren kan via de volgende link: https://forms.gle/oyrDfsriCqMieLND7


Website: http://www.veuraaltied.nl


2910-22

Duo-tentoonstelling Liesbet Tol en Paul Andringa

Kerk - Raard

Tijdstip: 13.00 uur - 17.00 uur
Adres: De Buorren 8, 9155 AN Raard
Entree: gratis

Ook dit najaar organiseeert beeldend kunstenaar Paul Andringa een duo-tentoonstelling in zijn karakteristieke atelier/galerie, het vroeg-middeleeuwse terpkerkje te Raard.

Liesbet Tol (Bergen NH) is deze keer zijn gast-exposant.

Van beide kunstenaars is recent werk te bezichtigen.

Anarchy & Amor

Anarchy: tegendraads, tegen de stroom in gaan, toestand van ordeloosheid

Amor: liefde als oprechte verbinding, verbinden gepaard aan loslaten

Met tekeningen, schilderijen en beelden geven de kunstenaars uitdrukking aan deze tegenover én naast elkaars staande begrippen.

Bezoekers van de expositie krijgen tevens een kijkje in het atelier-gedeelte man de kerk en kunnen kunstenaar Paul Andringa persoonlijk ontmoeten. Tijdens de openingstijden is hij zelf aanwezig om belangstellenden te ontvangen.

U bent van harte uitgenodigd.

 


Website: https://liesbettol.nl https://paulandringa.nl


2910-22

BIJZONDERE EXPOSITIE ‘GUERNICA DE LA ECOLOGÍA’ VAN CLAUDY JONGSTRA IN DORPSKERK BAAIUM

Tijdstip: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Alde Dyk 2 - Baaium
Entree: 5 euro

Samen met kunstenaar Claudy Jongstra en Arriva Nederland organiseert Stichting Alde Fryske Tsjerken in de oude dorpskerk in Baaium t/m half november de expositie ‘Onverwachte Ontmoetingen’. Tijdens deze expositie staat het kunstwerk ‘Guernica de la Ecología’ centraal, een enorm wandkleed van 3,49 bij 7,77 meter.

Open voor publiek
De expositie in de dorpskerk van Baaium (Alde Dyk 2, 8841 KJ) is open op:

·        Vrijdag 23 september (12.00 - 17.00 uur)

·        Vrijdag 30 september (12.00 - 17.00 uur)

·        Vrijdag 7 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 13 oktober (11.00 - 15.00 uur)

·        Zondag 16 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 20 oktober (11.00 - 15.00) uur

·        Vrijdag 21 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 27 oktober (11.00 - 15.00 uur)

·        Zaterdag 29 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Zaterdag 12 november 12.00 - 17.00 uur)

De expositie is voor €5,- per persoon te bezoeken. De opbrengsten worden ingezet voor het behoud en activering van de 55 kerken van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Achter de kerk is aan de rechterzijde parkeergelegendheid. Komt u met het openbaar vervoer? Neem dan een kijkje op 9292.nl voor de openbaar vervoersmogelijkheden.

Daarnaast bent u op de genoemde data ook van harte welkom om op de boerderij Hasthem Hoeve (Hasthemerwei 1, 8841 KG Baaium) een kijkje te nemen. Een ontmoeting tussen boer en kunstenaar- Hasthem Hoeve en Studio Claudy Jongsta- heeft er dit seizoen toe geleid dat in de gemeente Waadhoeke biologische wede werd verbouwd, geheel in traditie van Eise Eysinga. De wede wordt gebruikt door Jongstra voor het kleuren van het wol. 

Guernica de la Ecología
Het werk dat Jongstra heeft gemaakt, is geïnspireerd door de ‘Guernica’ van Pablo Picasso uit 1937. Dit wereldberoemde schilderij, met dezelfde enorme afmetingen, toont het bombardement op de stad Guernica tijdens de Spaanse Burgeroorlog en wordt gezien als het ultieme meesterwerk van Picasso. Het schilderij heeft geen kleur, en bestaat louter uit lijnen en vlakken in zwart, wit en grijs, geschilderd om de oorlog uit te drukken. Guernica de la Ecología is enerzijds bedoeld als een eerbetoon aan Pablo Picasso en de invloed die zijn Guernica op het denken over oorlog en menselijke destructie heeft gehad en nog steeds heeft. Anderzijds brengt Jongstra met haar werk Guernica de la Ecología een vergelijkbare urgente boodschap over de staat waarin onze aarde zich bevindt.

 3010-22

Wereldkoor Dekoor geeft een vriendenconcert in de Dorpskerk Huizum

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)

Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: Vrijwillige bijdrage

Wereldkoor Dekoor
geeft een vriendenconcert in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zaterdag 30 oktober 2022 om 15.00 uur.

Wereldkoor Dekoor geeft onder leiding van Peter Smedinga samen met haar muzikale vrienden wereldmuziekgroep Remolino en houtkwintet Blaasvaak een vriendenconcert.
Het koor maakt een reis over de wereld en gaat onder andere naar de Molukken, de Balkan, Zuid-Afrika, Cuba, Spanje, Buenos Airos en Zweden.
Het concert wordt afgesloten met de wereldpremière van ‘Souika Hora’ geschreven door Herman Peenstra.

U bent van harte welkom op deze muzikale reis op zondag 30 oktober 2022 van 15.00 tot 16.15 uur.
De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Meer info op de website: https://www.wereldkoor-dekoor.nl . 

 


Website: https://www.wereldkoor-dekoor.nl


3010-22

Theatervoorstelling 'De laatste Ronde'

Sint Gertrudiskerk - Peins

Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Dorpsstraat 2 8812 JL Peins

De stichting Pandeon organiseert project "Veur Aaltied". 

In de oude kerken van acht Groninger en twee Fryske dorpen presenteren we een theatervoorstelling die gebaseerd is op de levensverhalen van in of bij de kerk begraven dorpsgenoten. Die persoonlijke levensverhalen vormen de basis van de voorstelling zoals die uiteindelijk in de kerk uitgevoerd wordt. 

De verhalen worden verbeeld door lokale spelers en speelsters, musici, het orgel en amateur- kunstenaars van diverse disciplines. Elk dorp krijgt een scriptschrijver en een regisseur toegewezen die samen met het dorp werken aan het verhaal en de vorm. Het dorp zorgt ook zelf voor het organiseren van de nodige faciliteiten. Een ervaren productiebegeleider/-ster zorgt ervoor dat dit allemaal vlekkeloos verloopt.

In Peins wordt het theaterstuk 'De laatste ronde' opgevoerd. In het café van Moeke Roek begint De Laatste Ronde, maar niemand wil naar huis. Er zijn teveel verhalen die nog niet zijn uitverteld. Ype wordt weer verzocht om het nog één keer te laten zien: hoe gaat dat nou precies bij een zonsverduistering? Nou ja, zo ongeveer als in het leven; het is licht, dan wordt het donker en dan komt de zon weer tevoorschijn. Wie weet wordt vanavond wel één of ander verhaal uitverteld... Kunnen we eindelijk naar huis. De Laatste Ronde. Wanneer is jouw laatste eerste keer?

 

Tickets reserveren kan via de volgende link: https://forms.gle/oyrDfsriCqMieLND7


Website: http://www.veuraaltied.nl


3010-22

Ierse Folk band Freedom and Whiskey

Doarpstsjerke - Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Buorren 18, 9221 TB Rottevalle
Entree: € 12,50, inclusief koffie/thee

Een nieuwe folk band met als thuisbasis Kollumerzwaag. De vijf leden van de band vonden elkaar rond de keukentafel en hebben onder het genot van een glas whiskey en een pint Guinness besloten met elkaar een band te vormen. Ze maken muziek met onder andere gitaar, mandoline, viool, piano, contrabas, accordeon en de djembé.
De band heeft een mooi repertoire samengesteld, van pubsongs tot ballades, van jigs tot reels. Hun specialiteit is, behalve instrumentale muziek, meerstemmig zingen.

Informatie/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com
3010-22

De kluizenaar van Wetsens

Sint Vituskerk

Tijdstip: 15.30 - 17.00
Adres: Opgong 1, 9122 CV Wetsens
Entree: 5 euro

Andrys Dykstra leefde van 1892 - 1974 grotendeels als kluizenaar in Wetsens. Over deze zonderling bestaan veel bijzondere verhalen. Zij worden verteld door Gee Dykstra-Visser.


Informatie of reservering:

www.vituswetsens.nl


Website: www.vituswetsens.nl

3010-22

Fling: Annemarie de Bie en Evertjan ‘t Hart

Ioannis Theaterkerk - Wier

Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Tsjerkepaed 24 9043 VN Wier
Entree: € 15,-

Fling (duo)

Prachtige Keltisch geïnspireerde muziek en zang met bijzondere instrumenten en sterke verhalen

Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie, ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden, door de zeer eigenzinnige aanpak. 

De laatste acht jaar reisde Fling met vier verschillende muziekprogramma’s langs de theaters van Nederland en dit met zeer veel succes. 

Na jaren van theaterzalen brengt Fling nu een nieuw intiem programma, op maat gemaakt voor elke gelegenheid, als ijzersterk duo. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.

Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit op het gebied van folkzang, is daarom veel gevraagd als docent en heeft talloze workshops verzorgd. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann Pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann Pipes bespeelt hij ook Whistles, Bouzouki en Gitaar.

Dit alles resulteert in een buitengewoon aanstekelijk en magisch geheel van sterke verhalen, gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs in ontroerende ballades.

 


Informatie of reservering:

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier
Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
0211-22

'Allerzielen' in de Dorpskerk Huizum

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)

Tijdstip: 19:30 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: Gratis

'Allerzielen' in de Dorpskerk Huizum
woensdag 2 november 2022 om 19.30 uur

De Dorpskerk Huizum besteedt dit jaar opnieuw aandacht aan ‘Allerzielen’.
Een uur van gedenken met kaarslicht, harpmuziek, stilte en poëzie. 
Voor allen die in verbondenheid stil willen staan bij de geliefden die hun zijn ontvallen.
Voor wie het wil is er na afloop koffie of thee. 

De kerk is open vanaf 19.00 uur.
De toegang is gratis.

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


0411-22

Concert ‘Bach!' door Simon Bouma (orgel) en Judith Oost (cello) in ‘Muziek+’ van de Dorpskerk Huizum

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)

Tijdstip: 17.00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: Vrijwillige bijdrage

Concert ‘BACH!’door Simon Bouma (orgel) en Judith Oost (cello),
in de serie 'Muziek+' van Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 4 november 2022 van 17.00 tot 18.00 uur

‘BACH!’ is een ontmoeting tussen twee instrumenten waarvoor Bach’s composities van onschatbare waarde zijn: de cello en het orgel. De beide instrumenten gaan in het concert met elkaar in dialoog en vertellen samen een muzikaal verhaal waarin de wereldlijke en geestelijke muziek van Johann Sebastian Bach naast elkaar klinkt.
Er worden orgelkoralen gespeeld in een bewerking voor cello en orgel, delen uit de sonates voor gamba en klavichord (op cello en orgel), delen uit de solosuites voor cello en preludes en fuga’s voor orgelsolo, waaronder de indrukwekkende prelude en fuga in Es groot uit de ‘Duitse Orgelmis’ van Bach.

Het verhaal dat vanuit deze werken ontstaat, laat de mens horen in al zijn kwetsbaarheid, met de, voor iedere luisteraar herkenbare, vragen en gemoedstoestanden en het zoeken naar licht in het alledaagse aardse bestaan. Daartegenover staan grote, nauwelijks te bevatten begrippen, zoals de dood, de eeuwigheid en de heilige drie-eenheid. Bach wist ze in zijn orgelcomposities te verklanken en dichter bij ons voorstellingsvermogen te brengen.

‘BACH!’ is vanuit nieuwsgierigheid ontstaan. Organist Simon Bouma en celliste/ theatermaakster Judith Oost zien er naar uit om de ontdekkingen die zij deden met de luisteraars te delen!
Het duo werkt sinds 2018 samen en heeft als doel om de zeldzame combinatie van cello en orgel extra onder de aandacht te brengen. Het orgel, met zijn veelzijdigheid en grote rijkdom aan klankkleuren, biedt in samenklankmet de cello, als vertellend melodie-instrument, oneindig veel mogelijkheden om ontroerende, fantasierijke en humoristische muzikale verhalen te laten ontstaan.

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Leeuwarden.

U bent van harte welkom voor een uurtje 'BACH!' onder het genot van een kop koffie of thee.
Het concert is gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken! Koffie/thee € 2,00.

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).  


Website: www.barrevoet.nl


0411-22

BOEKPRESENTATIE: DIJK VAN EEN VERHAAL

Ioannis Theaterkerk - Wier

Tijdstip: 19.30 uur
Adres: Lautawei 3a, 9043VP, Wier
Entree: gratis

BOEKPRESENTATIE:

‘DIJK VAN EEN VERHAAL’

Pelgrimstocht met een knipoog

 

Dit boek ligt momenteel bij de drukker en zal rond 1 oktober klaar zijn. Er zullen naast de lancering op 4 november, meerdere boekpresentaties zijn, in de drie noordelijke provincies. Tijdens deze bijeenkomsten zal Baukje Fennema fragmenten voorlezen en vertellen over het ontstaan van haar eerste boek.

De boekpresentaties hebben het karakter van een voorstelling en worden opgeluisterd met muziek en zang van Baukje van der Meer en/of Annet Hogenesch en met wellicht een kleine expositie van schilderijen en steendrukken van Susanne Dittler-Janzen en/of foto’s van Annet Hogenesch. De laatste twee hebben het boek voorzien van prachtige illustraties.

 Deze activiteit/voorstelling wordt gratis aangeboden aan bibliotheken, culturele centra etc. Belangstelling? Laat het me alsjeblieft weten!

De inhoud:

Baukje Fennema, theatermaker en verhalenverteller van Theater Ithaka, wandelde in 2017 op de kop van de zeedijk, van Lauwersoog naar de Afsluitdijk. Het werd een ‘pelgrimstocht met een knipoog’. Met de nodige zelfspot maakte ze deze reis, samen met drie onzichtbare reisgenoten: Bauke Scheffer, haar vader Teatse Fennema en jeugdliefde Sjoerd Janzen.

Zonder vooropgezet plan, begon ze aan haar reis en wandelend langs de Friese kust kwam ze in een verhaal terecht, dat haar troostte en bemoedigde. Met name de dood werden draaglijker. Een mooi verhaal om mee te leven.

In de stilte van het ongerepte Waddenlandschap, voelde ze de aanwezigheid van mensen die niet meer aan deze kant van het bestaan zijn. Die zich, verlost van hun ego, liefdevol bij haar meldden. Haar vermoeden dat de dood geen einde betekent, maar een nieuw begin, werd bevestigd. Hoewel je natuurlijk nooit kunt weten hoe het precíes zit…

DIJK VAN EEN VERHAAL beschrijft een helende reis, waarin Baukje op een andere manier naar de dood leerde kijken. De aanwezigheid van haar overleden vader maakte het bv mogelijk, om zich te verzoenen met traumatische jeugdherinneringen. Ze her-schreef de pijnlijke geschiedenis. Wilde niets mooier maken dan het was, maar gebruikte haar creativiteit om schrijnende gebeurtenissen uit het donker te halen en in het licht te zetten.

DIJK VAN EEN VERHAAL is een spiritueel reisverslag, ingebed in beschrijvingen van natuur, cultuur, historie en verhalen van bewoners van de Friese kust.

Ioannis-theater-Tsjerke,
Lautawei  3a, Wier

 


Informatie of reservering:

Info: Simy Sevenster, Tel. 0518-471123 E: s.sevenster@hetnet.nl
0511-22

Duo-tentoonstelling Liesbet Tol en Paul Andringa

Kerk - Raard

Tijdstip: 13.00 uur - 17.00 uur
Adres: De Buorren 8, 9155 AN Raard
Entree: gratis

Ook dit najaar organiseeert beeldend kunstenaar Paul Andringa een duo-tentoonstelling in zijn karakteristieke atelier/galerie, het vroeg-middeleeuwse terpkerkje te Raard.

Liesbet Tol (Bergen NH) is deze keer zijn gast-exposant.

Van beide kunstenaars is recent werk te bezichtigen.

Anarchy & Amor

Anarchy: tegendraads, tegen de stroom in gaan, toestand van ordeloosheid

Amor: liefde als oprechte verbinding, verbinden gepaard aan loslaten

Met tekeningen, schilderijen en beelden geven de kunstenaars uitdrukking aan deze tegenover én naast elkaars staande begrippen.

Bezoekers van de expositie krijgen tevens een kijkje in het atelier-gedeelte man de kerk en kunnen kunstenaar Paul Andringa persoonlijk ontmoeten. Tijdens de openingstijden is hij zelf aanwezig om belangstellenden te ontvangen.

U bent van harte uitgenodigd.

 


Website: https://liesbettol.nl https://paulandringa.nl


0511-22

Colori Ensemble, Bonifatiuskerk Ter Idzard

Bonifatiuskerk - Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur, welkom vanaf 19.15 uur
Adres: Idzardaweg 61, 8476 EP Ter Idzard
Entree: 10 euro met koffie/thee bij binnenkomst

De zussen Rianne en Wilma en hun broer Arjan Jongsma hebben diverse prijzen, meerdere optredens voor radio 4 en bijzondere live-concerten op hun naam staan. Nu brengen ze bij ons een afwisselend programma, in zowel repertoire als gebruik van instrumenten. 


De fluitist en hoboïst bespelen ook de verwante instrumenten piccolo, altfluit, hobo d’amore en althobo. Tel dit op bij het gebruik van de verschillende stokken van de marimba-speler en er ontstaat een breed scala aan klankkleuren.


Het ensemble speelt onder andere arrangementen van componisten als Grieg, Rachmaninov en Ravel. Daarnaast hebben meerdere componisten werken voor deze jonge musici geschreven.


Een luisterrijke en afwisselende avond dus, met klassieke meesterwerken en hedendaagse composities.


Informatie of reservering:

kaartjes via cultuur@ter-idzard.nl


Website: https://aliudrecords.com/coloriensemble/


0611-22

Optreden MUS

De Kapelle - Haskerdijken

Tijdstip: 15.30
Adres: Kapellewei 6, 8468 MK Haskerdijken
Entree: € 10,-

Hoe ontstond de Folkgroep MUS (Muziek Uit Stiens)

 

Internationale Folk is het genre muziek, gespeeld en gezongen door de band MUS. Met name het minder bekende repertoire en voornamelijk ballads, uit o.a. Ierland, Engeland, Schotland, Nederland, en zelfs Amerika en Australië.

De groep MUS ontstond noodgedwongen, toen een andere band waarin Freek speelde, plotseling uiteen viel, maar nog wel een optreden had staan.

Er moest snel iets geregeld worden om een alternatief te bieden, en hij vroeg Arend-Jan, die in de groep Hynstewaed Basklavier speelt, of hij keyboard wilde spelen in het nieuw te vormen gelegenheidsbandje.   Snel werden een 25 tal nummers ingestudeerd, en konden we toch nog aan de afspraak voldoen.

Nanda, de zangeres van de groep Hynstewaed, leek het wel leuk om Basklavier te komen spelen bij MUS, nu Arend-Jan het keyboard bespeelde en leerde in recordtempo de kneepjes van het Basklavier. Dat ze daarbij ook nog kon zingen, was een mooie toevoeging.

Op een bepaald moment nam Nanda haar zus Annemiek mee naar een oefen avond van Mus, en die vond het leuk om de groep MUS te versterken met zang, gitaar en fluit. Heel wat anders dan de jazz-scene, waar zij al vele jaren als leadzangeres succes oogst.

Zo veranderde het gelegenheidsduo MUS, in vrij korte tijd in een kwartet.

 

MUS bestaat uit:

Arend Jan Faber:  – Keyboard

Nanda Kuijper:      – Basklavier en Zang

Annemiek Zijlstra: – Zang – Gitaar – Fluit – Percussie

Freek Span:          – Zang – Gitaar – Banjo –  Viool en Trekzak       


Informatie of reservering:

Een prachtige middag met oude en nieuwe Ierse, Engelse en Schotse Volksmuziek.
0611-22

Workshop stembevrijding en Mantra avond, onder leiding van Hester Dam in de Dorpskerk Huizum

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)

Tijdstip: 14.30 en 20.00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: € 25,00 en € 12,50

Workshop stembevrijding: zondag 6 november 2022 van 14.30 tot 16.00 uur.
Mantra avond: zondag 6 november 2022 van 20.00 tot 22.00 uur.

Zondag 6 november komt Hester Dam naar de Dorpskerk Huizum voor een middagworkshop stembevrijding. In de avond begeleidt zij een mantra avond.

Stembevrijding: durf jij jouw ware stem te laten horen?

Stembevrijding gaat niet over mooi of goed zingen, maar over jezelf de ruimte geven om te laten horen wat er in jou leeft. Ervaren dat jouw stem er toe doet en gehoord mag worden. Bij stembevrijding neem je je gevoelens waar en geef je daar klank aan. Want alles in jou wil gehoord en erkend worden. Jezelf laten horen zorgt voor plezier en verbinding in je leven.

Deze workshop brengt je uit je hoofd en in je hart, daar waar jouw ware stem huist.
We starten met een korte meditatie, gevolgd door oefeningen om beter in je lijf te zakken.
Daarna laten we onze ware stemmen klinken.

Deelnemers: Maximaal 12
Kosten         : € 25,00
Informatie en aanmelden: info@hesterdam.nl .

Mantra avond

Ervaar de ontspanning en verbinding van samen zingen. We zingen mantra’s en andere hartverwarmende liederen uit alle windstreken. Door de eenvoud en de herhaling van de liederen zijn ze snel mee te zingen, wie wil improviseren zingt een tweede of derde stem.

Hester Dam begeleidt de avond aan de piano.

Kosten: € 12,50. (Deelnemers aan de middagworkshop stembevrijding € 2,50 korting.)
Informatie en aanmelden: info@hesterdam.nl .

Hester Dam is een bevlogen stembevrijder, zangdocent en workshopleider. Met hart, ziel en humor laat zij harten zingen.

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Meer info is te vinden op de website www.hesterdam.nl .


Informatie of reservering:

Informatie en aanmelden: info@hesterdam.nl .


Website: www.hesterdam.nl


0611-22

De Stroatklinkers

Terbantster Tsjerke - Terband

Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Pastorielaan 12, 8449 BE Terband
Entree: € 15,- incl. pauzedrankje

Bob Heidema – gitaar, zang
Adrian Farmer – banjo, dobro, gitaar, zang
Bert Veldkamp – basgitaar, contrabas, zang
Henk Bloupot – accordeon, mondharmonica, ukelele, percussie, zang 

Zo vanaf het jaar 2000 zijn de Stroatklinkers overgestapt van 10 (!) microfoons naar 1 bijzondere microfoon. Hiermee ging de statische podiumact overboord. Zo ontstond er een levendige podiumact met veel hilariteit als de muzikanten zich verdringen om bij de microfoon te komen. En dat allemaal zonder concessies te doen aan de uitstekende geluidskwaliteit. Het is de laatste jaren een van de meest geboekte acts in het Noorden en de band speelt veelvuldig in de noordelijke Theaters, op diverse festivals in Nederland, Duitsland en Engeland en daarnaast tijdens vele andere gelegenheden in binnen- en buitenland. De Stroatklinkers hebben tot nu toe zes cd’s gemaakt, (zie knopje “cd’s”). De laatste cd, uitgebracht in december 2015, is de jubileum cd, met 25 liedjes. De helft daarvan zijn Engelstalig, een langgekoesterde wens.


Informatie of reservering:

Voorverkoop kaarten via het Posthuistheater in Heerenveen: www.posthuistheater.nl (tel.nr. 0513-619494) of via www.terbantstertsjerke.nl

 

 
1211-22

Duo-tentoonstelling Liesbet Tol en Paul Andringa

Kerk - Raard

Tijdstip: 13.00 uur - 17.00 uur
Adres: De Buorren 8, 9155 AN Raard
Entree: gratis

Ook dit najaar organiseeert beeldend kunstenaar Paul Andringa een duo-tentoonstelling in zijn karakteristieke atelier/galerie, het vroeg-middeleeuwse terpkerkje te Raard.

Liesbet Tol (Bergen NH) is deze keer zijn gast-exposant.

Van beide kunstenaars is recent werk te bezichtigen.

Anarchy & Amor

Anarchy: tegendraads, tegen de stroom in gaan, toestand van ordeloosheid

Amor: liefde als oprechte verbinding, verbinden gepaard aan loslaten

Met tekeningen, schilderijen en beelden geven de kunstenaars uitdrukking aan deze tegenover én naast elkaars staande begrippen.

Bezoekers van de expositie krijgen tevens een kijkje in het atelier-gedeelte man de kerk en kunnen kunstenaar Paul Andringa persoonlijk ontmoeten. Tijdens de openingstijden is hij zelf aanwezig om belangstellenden te ontvangen.

U bent van harte uitgenodigd.

 


Website: https://liesbettol.nl https://paulandringa.nl


1211-22

BIJZONDERE EXPOSITIE ‘GUERNICA DE LA ECOLOGÍA’ VAN CLAUDY JONGSTRA IN DORPSKERK BAAIUM

Tijdstip: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Alde Dyk 2 - Baaium
Entree: 5 euro

Samen met kunstenaar Claudy Jongstra en Arriva Nederland organiseert Stichting Alde Fryske Tsjerken in de oude dorpskerk in Baaium t/m half november de expositie ‘Onverwachte Ontmoetingen’. Tijdens deze expositie staat het kunstwerk ‘Guernica de la Ecología’ centraal, een enorm wandkleed van 3,49 bij 7,77 meter.

Open voor publiek
De expositie in de dorpskerk van Baaium (Alde Dyk 2, 8841 KJ) is open op:

·        Vrijdag 23 september (12.00 - 17.00 uur)

·        Vrijdag 30 september (12.00 - 17.00 uur)

·        Vrijdag 7 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 13 oktober (11.00 - 15.00 uur)

·        Zondag 16 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 20 oktober (11.00 - 15.00) uur

·        Vrijdag 21 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Donderdag 27 oktober (11.00 - 15.00 uur)

·        Zaterdag 29 oktober (12.00 - 17.00 uur)

·        Zaterdag 12 november 12.00 - 17.00 uur)

De expositie is voor €5,- per persoon te bezoeken. De opbrengsten worden ingezet voor het behoud en activering van de 55 kerken van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Achter de kerk is aan de rechterzijde parkeergelegendheid. Komt u met het openbaar vervoer? Neem dan een kijkje op 9292.nl voor de openbaar vervoersmogelijkheden.

Daarnaast bent u op de genoemde data ook van harte welkom om op de boerderij Hasthem Hoeve (Hasthemerwei 1, 8841 KG Baaium) een kijkje te nemen. Een ontmoeting tussen boer en kunstenaar- Hasthem Hoeve en Studio Claudy Jongsta- heeft er dit seizoen toe geleid dat in de gemeente Waadhoeke biologische wede werd verbouwd, geheel in traditie van Eise Eysinga. De wede wordt gebruikt door Jongstra voor het kleuren van het wol. 

Guernica de la Ecología
Het werk dat Jongstra heeft gemaakt, is geïnspireerd door de ‘Guernica’ van Pablo Picasso uit 1937. Dit wereldberoemde schilderij, met dezelfde enorme afmetingen, toont het bombardement op de stad Guernica tijdens de Spaanse Burgeroorlog en wordt gezien als het ultieme meesterwerk van Picasso. Het schilderij heeft geen kleur, en bestaat louter uit lijnen en vlakken in zwart, wit en grijs, geschilderd om de oorlog uit te drukken. Guernica de la Ecología is enerzijds bedoeld als een eerbetoon aan Pablo Picasso en de invloed die zijn Guernica op het denken over oorlog en menselijke destructie heeft gehad en nog steeds heeft. Anderzijds brengt Jongstra met haar werk Guernica de la Ecología een vergelijkbare urgente boodschap over de staat waarin onze aarde zich bevindt.

 1311-22

Zondag 13 november, concert van Fiona van der Marel (dwarsfluit) en Julia Hoorman (pianiste) in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, aanvang 15.30 uur

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie

Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie
Entree: € 15,- voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis

Zondag 13 november 2022, concert van Fiona van der Marel (dwarsfluit) en Julia Hoorman (pianiste) in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, aanvang 15.30 uur.

Fiona van der Marel studeerde hoofdvak fluit aan het Prins Claus Conservatorium bij Egbert Jan Louwerse, waar ze in 2019 cum laude afstudeerde. Ze nam deel aan (zomer) cursussen van de Nederlandse Fluit Academie, The Scottish International Flute Summer School en the Metropole Academy en volgde masterclasses bij o.a. Jacques Zoon, Emily Beynon, Michael Cox en Wissam Boustany.

Tijdens haar studie liep ze stage bij het Noord Nederlands Orkest en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en speelde bij diverse symfonie- en harmonieorkesten zoals het Noord Nederlands Orkest, Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, het NASKA, en het Noordpoolorkest.
Fiona heeft een vaste aanstelling bij het Nootstroom orkest, is productieassistent van Stichting Somer en werkt als musicus en projectleider voor Embrace Nederland. Naast haar werkzaamheden als uitvoerend musicus, werkt ze ook in het (basis) onderwijs voor VRIJDAG (Groningen) en geeft fluitles aan privé studenten en muziekverenigingen.

Curriculum Vitae Julia Hoorman

Julia Hoorman (1995) begon met pianospelen op haar negende bij Debora Prins, docente bij Noordakkoord. In 2008 stond ze in de halve finale in de Doelen in Rotterdam tijdens de Rotterdamse Piano Driedaagse.

In 2010 werd ze toegelaten tot de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar studeerde ze bij Nata Tsvereli. In 2012 was ze finalist tijdens het Prinses Christina Concours en in 2015 won ze daar de eerste prijs en speelde tijdens de Dag van de Genomineerden in Den Haag.

Vanaf 2014 studeerde ze hoofdvak piano aan het Prins Claus Conservatorium bij Nata Tsvereli en Paul Komen, waar ze in 2018 cum laude afstudeerde.

Ze heeft masterclasses gevolgd bij onder andere David Kuijken, Hannes Minnaar en Igor Roma.

In 2018 studeerde ze voor een jaar muziektherapie in Leuven aan het Lemmens Instituut. Hierbij volgende ze ook pianolessen bij Joop Celis.

Vanaf 2019 volgde ze een pre-master en master muziektherapie aan het Artez conservatorium in Enschede, waar ze in 2021 afstudeerde.

 


Entree: € 15,- voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis.

Kaartverkoop: aan de zaal of reserveren (tot drie uur vóór aanvang) via

reserveringen@groatekerk.nl 0f T 0518-491792

 


Informatie of reservering:

Kaartverkoop:aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via

reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491882


Website: http://www.groatekerk.nl


1311-22

Inez Timmer: Mijn schitterende scheiding

Ioannis Theaterkerk - Wier

Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Tsjerkepaed 24 9043 VN Wier
Entree: € 15,-

En dan ben je opeens alleen, je man verlaat je voor een jonger model met een grotere voorgevel, je dochter wil het huis uit en kerst staat voor de deur. Alleen de hond blijft je gezelschap houden. 

Vrienden maken het leven nog ingewikkelder met mislukte koppelpogingen, de hulplijn biedt geen soelaas en je wordt heen en weer geslingerd tussen euforie en wanhoop. De hoofdpersoon in dit verhaal, Angela van Haaren-De Widt, komt al gauw tot de ontdekking dat het leven in je eentje behoorlijk ruk is. Maar er valt ook veel nieuws te ontdekken! De seksshop bijvoorbeeld, datingsites en… jezelf. Want wie is Angela eigenlijk? Een kostelijke solovoorstelling over een ‘oudere jongere‘ vrouw die zichzelf helemaal opnieuw moet uitvinden en daar uiteindelijk met hilarische horten en stoten in slaagt. De voor velen herkenbare situatie en de zelf-relativerende humor van de hoofdpersoon maken deze voorstelling tot een heerlijke theatermiddag. 
 


Informatie of reservering:

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier
Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
1811-22

Concert van het strijkkwartet 'Regina Forte' in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)

Tijdstip: 17.00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: Vrijwillige bijdrage

Concert van het strijkkwartet 'Regina Forte'
in de serie 'Muziek+' van Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 18 november 2022, om 17.00 uur

Strijkkwartet Regina Forte is ontstaan in Friesland in 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen. Ina, Anna, Inge en Andrea kennen elkaar uit allerlei Friese ad hoc orkesten en via hun banen in het onderwijs.
Zij koesterden alle vier de wens om een mooi strijkkwartet op te richten.
Inmiddels hebben ze meer dan 100 concerten verzorgd in Friesland, Groningen en Drenthe en daarbuiten, soms in samenwerking met Gerrit Breteler, Peter van der Zwaag, Wiebe Kaspers en Douw Fonda.
Ze waren op radio en televisie te beluisteren in Noardewyn en Podium on Tour en in oktober 2019 begeleidden ze Willeke Alberti in Afas Live in Amsterdam.

Het strijkkwartet volgde masterclasses bij onder meer Johannes Leertouwer, Kees Dekkers, Douw Fonda van het Vespucci Quartet, het Ruysdael Kwartet, het Dudok Quartet Amsterdam en het Bennewitz Quartet.

De dames beleven veel plezier aan het instuderen en uitvoeren van de prachtige composities die voor strijkkwartet zijn geschreven, zonder toeters en bellen of grootse effecten, maar van een muzikale schoonheid in zijn zuiverste vorm. 
Ze nodigen u van harte uit om een keer te komen luisteren.

Hoewel de concerten in de serie 'Muziek+' gratis toegankelijk zijn wordt een vrijwillige bijdrage voor de musici zeer op prijs gesteld.

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).


Website: www.reginaforte.nl


1911-22

Theo Jellema speelt Bach

Nicolaaskerk - Koarnjum

Tijdstip: 15.00 uur
Adres: De Wier 7, 9056PM Koarnjum
Entree: gratis, collecte voor onderhoud orgel en kerk

De Leeuwarder stadsorganist Theo Jellema is op zaterdag 19 maart j.l.  gestart met het tweede seizoen van de serie "Drie jaar Bach".

De serie bestaat uit 24 orgelconcerten die, verdeeld over drie jaar zullen plaatsvinden in een paar Leeuwarder kerken en in een twintigtal dorpskerken die tot de gemeente Leeuwarden behoren. De serie brengt onder meer de complete uitvoering van Bachs Inventionen en Sinfonien, het Wohltemperierte Klavier (deel 1 en 2), de Neumeister-koralen en de Kunst der Fuge. 

De concerten beginnen op zaterdagmiddag om 3 uur en zullen ongeveer drie kwartier duren. De toegang is gratis. Wel is er een collecte bestemd voor het onderhoud van kerk en orgel.

 
1911-22

Duo-tentoonstelling Liesbet Tol en Paul Andringa

Kerk - Raard

Tijdstip: 13.00 uur - 17.00 uur
Adres: De Buorren 8, 9155 AN Raard
Entree: gratis

Ook dit najaar organiseeert beeldend kunstenaar Paul Andringa een duo-tentoonstelling in zijn karakteristieke atelier/galerie, het vroeg-middeleeuwse terpkerkje te Raard.

Liesbet Tol (Bergen NH) is deze keer zijn gast-exposant.

Van beide kunstenaars is recent werk te bezichtigen.

Anarchy & Amor

Anarchy: tegendraads, tegen de stroom in gaan, toestand van ordeloosheid

Amor: liefde als oprechte verbinding, verbinden gepaard aan loslaten

Met tekeningen, schilderijen en beelden geven de kunstenaars uitdrukking aan deze tegenover én naast elkaars staande begrippen.

Bezoekers van de expositie krijgen tevens een kijkje in het atelier-gedeelte man de kerk en kunnen kunstenaar Paul Andringa persoonlijk ontmoeten. Tijdens de openingstijden is hij zelf aanwezig om belangstellenden te ontvangen.

U bent van harte uitgenodigd.

 


Website: https://liesbettol.nl https://paulandringa.nl


2011-22

Meezingconcert en High Tea met medewerking van het smartlappenkoor ‘Sipelsjeu’ in de Dorpskerk Huizum

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)

Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: € 12,50; kinderen t/m 12 jaar € 2,50

Meezingconcert en High Tea,
met medewerking van het smartlappenkoor ‘Sipelsjeu’,
in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 20 november 2022 om 15.00 uur

Het was tot 2020 een gewaardeerde traditie: het jaarlijkse meezingconcert in de Dorpskerk Huizum. Het programma met vele meezingers. Maar toen kwam corona. Daardoor kon er langere tijd geen meezingconcert worden gehouden. We hopen dat het aan het eind van dit jaar wel weer door kan gaan.
In de pauze van het concert is er de ‘Huizumer High Tea’ met een kop koffie of thee.
De vrijwilligers van de Dorpskerk Huizum trakteren u daarbij op een rijke keus uit hun eigengebakken taarten.

In 2006 werd Smartlappenkoor “Sipelsjeu” opgericht. “Sipel” is het Leeuwarder woord voor ui en dan komen de tranen vanzelf. “Sjeu” staat voor de sfeer die het koor in haar optredens legt.
Dit mede door de prachtige kleding en de geweldige muzikale begeleiding!
Met veel plezier worden oude tranentrekkers zoals “De glimlach van een kind” en “Een lach en een traan” vertolkt. Het koor brengt ook hedendaagse levensliederen op eigen wijze ten gehore.
Deze worden twee-, drie- en vierstemmig vertolkt door het prachtig uitgedoste Sipelsjeu.
Sipelsjeu treedt regelmatig op in kerken en kroegen, bij festivals en dorpsfeesten, in theaters of zorgcentra. Een optreden van Sipelsjeu houdt in: luisteren, kijken, genieten en meezingen.
Maar……. houd de zakdoek bij de hand!

De toegangsprijs is €  12,50; voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden aangeschaft bij het Ticketkantoor via de link: https://www.ticketkantoor.nl/shop/sipelsjeu .

Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).


(Foto: Anne Waterlander)


Informatie of reservering:

Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden aangeschaft bij het Ticketkantoor via de link: https://www.ticketkantoor.nl/shop/sipelsjeu . 


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


2011-22

Trio Pas de Trois

Doarpstsjerke - Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Buorren 18, 9221 TB Rottevalle
Entree: 15,- (inclusief koffie/thee)

De naam Trio Pas de Trois verwijst naar het werk Pas de Trois van Bernard van Beurden, een van de weinige werken dat origineel voor deze niet alledaagse bezetting (klarinet, saxofoon en piano) geschreven is.

De term 'Pas de Trois' komt uit de balletwereld. Het is een op een vaste manier opgebouwde dans voor drie dansers. Dit trio speelt echter niet alleen werken met z’n drieën; veel werken brengen ze ook solistisch of met z’n tweeën ten gehore. Daarnaast laten ze verschillende klarinetten en saxofoons horen, waardoor het publiek een mooi gevarieerd en afwisselend programma krijgt voorgeschoteld.

Het trio bestaat uit: Daphne Schrama, zij begon op 8-jarige leeftijd met klarinetles; Elvire Boelee begon met het bespelen van de piano toen ze 6 jaar was en Sietske Trinks. Sietske bespeelt vanaf haar dertiende jaar de altsaxofoon.
Sinds 2013 spelen ze samen onder de naam 'Trio Pas de Trois' en geven ze diverse concerten.  
Meer informatie: www.triopasdetrois.com

Informatie/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com
2011-22

Huite Zonderland in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.30 uur
Entree: € 7,50 incl. koffie of thee
Lezing Epke, de weg van een Olympisch kampioen.
Door vader Huite Zonderland

Opgave: Mail: kerkjeschurega3@ziggo.nl
Tel.nr.(06) 11 32 37 33
Website: http://


2011-22

Concert van The Oldtime Stringband in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: €10

 

Zo vader, zo zoon, maar dan andersom. Nadat in 2018 Tim Knol te gast is geweest in de Kloosterkapel, staat dit seizoen zijn vader Ton op de planken met The Oldtime Stringband uit Hoorn/Amsterdam. Kortom, een swingende middag bluegrass en americana met veel werk van onder andere hun laatste album Pretty Little Horses (geproduceerd door, jawel, Tim Knol). 


Website: https://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


2011-22

Pot, Baumgarten & Van Astenrode

Terbantster Tsjerke - Terband

Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Pastorielaan 12, 8449 BE Terband
Entree: € 15,- incl. pauzedrankje

Dit trio speelt een cross-over van volksmuziek en jazz. Muziek vol prachtige melodieën en heerlijke ritmes, die heel vertrouwd voelen en tegelijk heel bijzonder zijn.

Peter Pot behoort tot de top van de Nederlandse trekharmonicaspelers. Zoals Peter Pot erop speelt, verandert de trekzak echter in een subtiel en kunstzinnig instrument. Hij tovert zachte, lyrische muziek uit dit kastje, muziek die op andere momenten swingend en met veel power gespeeld wordt. Zijn accordeon blijft trots op zijn moedertaal, het dialect van melancholie in een Italiaans stadje, van zuchten en klepperen, maar kiest ook voor spannende, nieuwe avonturen. Philip Baumgarten (contrabas en basgitaar) heeft – naast de langdurige samenwerking met Peter Pot – altijd met veel enthousiasme jazz gespeeld. Zo kreeg de duo cd The Hurricane Sessions, die hij maakte met de Amerikaanse jazzsaxofonist Bob Anram, 4,5 van de 5 sterren in het toonaangevende Nederlandse jazz tijdschrift Jazzism.

René van Astenrode is een uitmuntende jazzdrummer en een graag geziene gast op jazz sessies. Hij levert nu ook prachtige compositorische bijdragen en arrangementen voor het repertoire. Uiteraard zal tijdens het concert veel aandacht worden besteed aan het nieuwe album dat in het voorjaar van 2022 uitkomt.


Informatie of reservering:

Voorverkoop kaarten via het Posthuistheater in Heerenveen: www.posthuistheater.nl (tel.nr. 0513-619494) of via www.terbantstertsjerke.nl

 
2611-22

Optreden De Fjoervocals

Kerk - harich

Tijdstip: 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur
Adres: Stinsenwei 16 te Harich
Entree: € 12,50 inclusief 1x koffie/thee in de pauze

De Fjoervocals is een inspirerende band die met zijn (opwekkings)muziek (drums, basgitaar, sologitaar, keyboard en vocals) voornamelijk optreedt in kerken.

De band Fjoervocals is in december 2016 opgericht en bestaat uit twee broers en twee zussen, aangevuld met vrienden met een muziekhart voor het geloof. De band bestaat uit: drummer (Egbert de Boer), sologitarist (Johannes de Boer), basgitarist (Fred v/d Bos) en toetsenist (Aaltje de Boer) en drie zangeressen (Jantsje Dijkstra - de Boer) (Hendrikje Runia – Smink) (Hennie Eppinga – Hogenberg). Samen maken ze prachtige muziek


Informatie of reservering:

Kaarten kunt u reserveren via e-mailadres: kultuertsjerkeharich@gmail.com of een appje sturen naar (06) 214 66 178.

Mochten er nog kaarten over zijn, dan kunt u aan de kassa ook nog kaarten kopen.


Website: https://www.facebook.com/fjoervocals/


2611-22

Zaterdag 26 november 16.00 uur, muzikale jeugdvoorstelling Woesj, vanaf 7 jaar in De Groate kerk van St.-Jacobiparochie

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie

Tijdstip: 16.00 uur
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie
Entree: Gratis

Zaterdagmiddag 26 november , muzikale jeugdvoorstelling Woesj vanaf 7 jaar, aanvang 16.00 uur, entree: gratis

 

De voorstelling is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. Een voorstelling met erg veel humor! Ook spanning en spektakel!

 Een zwijgend orgel, een verlaten kerk, een stoffige conciërge en de onverwachte terugkeer van zijn jeugdliefde……..

 Centraal staat het orgel. De bedoeling is dat de kinderen kennis maken met het orgel. Veel kinderen zijn nog nooit in een kerk geweest en hebben dus nog nooit een orgel gehoord.

 Het verhaal er om heen is dat het orgel al vele jaren stil staat. Een dame komt uit New York en die heeft in het verleden en goede band gehad met het orgel. Het lukt haar om het orgel weer tot leven te wekken.

 Er is ook een verhaallijn dat iemand het orgel wil opkopen. Met behulp van een soort fantasiefiguren aan het eind van de voorstelling weten ze dat te voorkomen (heel spectaculair met mooie kostuums en rook).

 Heel komisch is dat degene die het orgel wil kopen blind is en zich op een segway voortbeweegt. Dat is altijd heel spannend voor de kinderen.

 


Kinderen genieten enorm van deze voorstelling.

 


U kunt reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via reserveringen@groatekerk.nl

of T 0518-491882


Informatie of reservering:


U kunt reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via reserveringen@groatekerk.nl

of T 0518-491792


Website: http://www.groatekerk.nl


2611-22

Duo-tentoonstelling Liesbet Tol en Paul Andringa

Kerk - Raard

Tijdstip: 13.00 uur - 17.00 uur
Adres: De Buorren 8, 9155 AN Raard
Entree: gratis

Ook dit najaar organiseeert beeldend kunstenaar Paul Andringa een duo-tentoonstelling in zijn karakteristieke atelier/galerie, het vroeg-middeleeuwse terpkerkje te Raard.

Liesbet Tol (Bergen NH) is deze keer zijn gast-exposant.

Van beide kunstenaars is recent werk te bezichtigen.

Anarchy & Amor

Anarchy: tegendraads, tegen de stroom in gaan, toestand van ordeloosheid

Amor: liefde als oprechte verbinding, verbinden gepaard aan loslaten

Met tekeningen, schilderijen en beelden geven de kunstenaars uitdrukking aan deze tegenover én naast elkaars staande begrippen.

Bezoekers van de expositie krijgen tevens een kijkje in het atelier-gedeelte man de kerk en kunnen kunstenaar Paul Andringa persoonlijk ontmoeten. Tijdens de openingstijden is hij zelf aanwezig om belangstellenden te ontvangen.

U bent van harte uitgenodigd.

 


Website: https://liesbettol.nl https://paulandringa.nl


2711-22

Preek van de leek.

Mariakerk - Kortezwaag

Tijdstip: 10.30 uur: inloop met koffie/thee; 11.00 uur begin preek
Adres: De Leijen 29, 8401 AX Gorredijk (Kortezwaag)
Entree: gratis (collecte aan het eind van de preek)

Informatie of reservering:

Nadere mededelingen volgen.
2711-22

Vocal group Sjonge Jonge in Swichum

Nicolaaskerk - Swichum

Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Ayttadyk 3, 9087 CD Swichum
Entree: 16,00 (koffie/thee inbegrepen)

Kerst? Vocal group Sjonge Jonge uit Grou is er dol op!

Daarom brengt het koor op zondagmiddag 27 november graag alvast wat kerstsfeer in het kerkje van Swichum met een fijne mix van pop- en musicalrepertoire en prachtige christmas songs van vroeger en nu. Denk aan ‘Have yourself a merry little christmas’ en “Walking in the air”, maar ook aan het mooie “Door de wind”, “I won’t give up” en zelfs “Flappie” van Youp van ’t Hek!

Vocal group Sjonge Jonge is opgericht in Grou in 1999 en bestaat uit 19 vrouwen en mannen. De koorleden zingen soms a capella, maar laten zich meestal begeleiden door hun pianist. Sjonge Jonge staat al vele jaren onder leiding van topdirigent Akke Bosma uit Sneek, een kei in haar vak. Ze weet er altijd nog net wat meer uit te halen dan erin zit. De Grouster regisseur Alinda Talsma (tevens koorlid) zorgt telkens weer voor een bijzondere en effectieve koorregie.

De vocal group doet af en toe mee aan een festival en valt -soms tot haar eigen verbazing- regelmatig in de prijzen. Zo werd Sjonge Jonge in november 2017 voor de tweede keer winnaar van de Friese Korenslag en won het koor in 2019 het Popkoor Festival in Steenwijk. Die laatste keer schreef de jury: “Jullie interpretatie is heel sterk…fijne spanningsboog in jullie performance…een goede samenklank en dynamiek…jullie zingen ontroerend mooi en zijn heel geloofwaardig…erg hoge entertainmentwaarde”.

Een heel mooie opsteker, maar toch vinden de ‘Sjongers’ een ‘gewoon’ optreden voor publiek het allerleukst! Het koor hoopt dan ook dat het publiek op 27 november met een glimlach op het gezicht en net wat meer kerstgevoel naar huis gaat.


Informatie of reservering:

Graag aanmelden en betalen via https://kerkjevanswichum.nl/agenda/

 


Website: www.kerkjevanswichum.nl/agenda


2711-22

Lichtjesavond

Sint vituskerk - Wetsens

Tijdstip: 15.30 - 17.00
Adres: Opgong 1, 9122 CV Wetsens
Entree: collecte

Met een viering bij kaarslicht krijgt men de gelegenheid stil te staan bij dierbaren die men moet missen


Website: www.vituswetsens.nl


2711-22

27 november: Joint String Friends

Ioannis Theaterkerk - Wier

Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Tsjerkepaed 24 9043 VN Wier
Entree: €15,-

Joint String Friends (JSF): Folkmusic – Fun – Good times

Een groep zeer ervaren muzikanten, die van ieder concert een feestje weet te maken. Zo zou je Joint String Friends (JSF) uit Leeuwarden het best kunnen omschrijven.

Deze vier bevriende multi-instrumentalisten van verschillende generaties – van babyboomer tot millennial - brengen een breed palet aan muzikale stijlen, met de nadruk op Keltische folk. Gevoelige ballads, robuuste folksongs, swingende jigs en reels plus Oost-Europese (dans)muziek, het prijkt allemaal op het muzikale JSF-menu. De ‘Friends’, die allemaal meerdere instrumenten bespelen, maken ook uitstapjes naar americana en akoestische popmuziek. Kortom, wereldmuziek in al zijn diversiteit.

De formatie Joint String Friends, die in 2008 is opgericht, bestaat uit Menno Schilstra (zang, gitaar, basgitaar, mondharmonica, whistles, percussie), Sèbastian Meijer (viool, altviool, zang, percussie), Sicko Hoogterp (gitaar, mandoline, Irish bouzouki, basgitaar, spoons, zang) en Tuaq Pijlman (cajon, bodhran, percussie, zang). In mei 2019 ziet hun eerste cd, getiteld Down by the Banks of the Ocean, het levenslicht. Het album wordt lovend ontvangen en de release leidt dan al direct tot veel nieuwe aanvragen voor optredens. 

Inmiddels heeft de groep een geduchte livereputatie opgebouwd. Enerzijds weten Joint String Friends te ontroeren met hun breekbare luisterliedjes, maar aan de andere kant is het feest – pompend, stampend en dampend - nooit ver weg. Waar de band ook speelt, van kroeg tot kerkje of van theater tot festival, JSF bezorgt haar publiek gegarandeerd een mooie blijvende herinnering.

In het voorjaar van 2020 zet het coronavirus plus de lockdown ‘even’ een vette streep door de geprogrammeerde liveconcerten van JSF. Maar de band gaat niet bij de pakken neer zitten. Fysieke liveoptredens maken tijdelijk plaats voor online concerten. Getuige de talrijke reacties worden deze livestreams zeer gewaardeerd. Ook werkt de groep achter de schermen hard aan nieuwe - deels eigen - nummers,  zowel songs als instrumentals. Dit met het oog op het tweede studioalbum, dat voor volgend jaar gepland staat. En… natuurlijk ook gelet op de komende liveconcerten. De mannen zijn blij dat ze nu weer ‘echt’ het podium op kunnen: waar is dat feestje? Precies!


Informatie of reservering:

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier
Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
3011-22

Donateursbijeenkomst 2022

Tijdstip: 13.15 uur
Locatie: Theaterkerk Mammemahuis Jellum

Wij nodigen u van harte uit voor de jaarlijkse donateursbijeenkomst. Die vindt dit keer plaats op zaterdag 5 november 2022 in Theaterkerk Mammemahuis Jellum.

PROGRAMMA

  • 13.15-14.00 uur Ontvangst met koffie en/of thee
  • 14.00-14.45 uur Donateursvergadering met actualiteiten en ontwikkelingen
  • 14.45-15.15 uur Pauze
  • 15.15-16.15 uur Lezing Prof. Yme Kuiper over ‘Religie, macht en oorlog. De wereld van de Friese edelman dr. Sick van Dekema (1548-1625)’
  • 16.15-17.30 uur Afsluiting met hapje en drankje

Voor meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst klikt u hier
1112-22

Zondag 11 december,2022, 15.30 uur. Kerstconcert door Vocaal Ensemble Lijn 12, in de Groate Kerk van St.-Jacobiparochie

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie

Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie
Entree: € 15,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis

Zondag 11 december 2022, 15.30 uur

Kerstconcert door Vocaal Ensemble Lijn 12, in De Groate Kerk

van St.-Jacobiparochie .

 
Lijn 12 is een tienkoppig, eigenwijs vocaal ensemble. Vanaf het begin van het nieuwe millennium laat Lijn 12 haar stem horen. Lijn 12 heeft als standplaats Leeuwarden, maar de zangers en zangeressen zijn afkomstig uit alle windhoeken van Friesland. Elk op eigen wijze hebben zij een brede ervaring opgedaan en dat vinden luisteraars terug in de bijzondere klank van deze groep. De muzikale stimulans en deskundigheid zijn in handen van Sjoek Nutma, afgestudeerd aan het Stedelijk Conservatorium in Leeuwarden en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Het repertoire is breed, afkomstig uit tal van werelddelen. Lijn 12 brengt haar programma deels a capella, deels onder pianobegeleiding van Saskia Zoet. Het kleinschalig, soms 8-stemmig koor past binnen het geheel ook subtiele choreografie toe. Kortom Lijn 12 is: Vocaal gevarieerd!

De sfeer is intiem, sfeervol en natuurlijk staat kerst centraal.

 


Entree: € 15,- voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis.

Kaartverkoop aan de zaal of reserveren (tot drie uur vóór aanvang)

via reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792

 

 

 


Informatie of reservering:

Kaartverkoop aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491882


Website: http://www.groatekerk.nl / www.lijn12.com


1112-22

Ferlet - Janneke Warringa

Doarpstsjerke - Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Buorren 18, 9221 TB Rottevalle
Entree: € 17,50

Het Friestalig liedjesprogramma 'Ferlet'van zangeres Janneke Warringa nog niet gehoord en gezien? Pak dan deze kans! Vanaf volgend jaar toert ze met een nieuw programma.

Ferlet betekent behoefte en verlangen. Verlangen naar datgene wat wij in de afgelopen coronatijd zo gemist hebben: aanraking, verbinding, warmte, troost. Maar ook 'ferlet' aan werk, cultuur, reizen. We willen zo graag weer terug naar het vertrouwde 'normaal'.

De liedjes in Jannekes programma gaan allemaal over dit thema: hoop en verlangen. Met nieuw materiaal en bestaande nummers in een Friese vertaling.

Janneke Warringa is bij uitstek een vertolker van het chanson en het kleinkunstlied. Ze voelt zich zeer verbonden met de muziek van bijvoorbeeld Jacques Brel en Edith Piaf, maar ook met het repertoire van Stef Bos, Eva Cassidy, De Dijk, Randy Newman.

Janneke werkt sinds kort nauw samen met de bekende pianist Peter van der Zwaag, muzikaal begeleider van onder meer Willeke Alberti, Jenny Arean, Robert Long en Liesbeth List. Verder wordt Janneke omringd en muzikaal ondersteund door zangeres Elske Fekkes en celliste Andrea Meijer.

Informatie/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com
1112-22

Vocal Groep "Sjonge Sjonge

Ioannis Theaterkerk - Wier

Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Tsjerkepaed 24 9043 VN Wier
Entree: € 10,-

Kerst? Vocal group Sjonge Jonge uit Grou is er dol op! Daarom brengt het koor op zondagmiddag 11 december graag wat kerstsfeer in de Theatertsjerke van Wier met een fijne mix van prachtige christmas songs van vroeger en nu, aangevuld met passende liedjes uit haar pop- en musicalrepertoire. Denk aan ‘Have yourself a merry little christmas’ en “Walking in the air”, maar ook aan het mooie “Door de wind”, “I won’t give up” en zelfs “Flappie” van Youp van ’t Hek!

Vocal group Sjonge Jonge is opgericht in Grou in 1999 en bestaat uit 19 vrouwen en mannen. De koorleden zingen soms a capella, maar laten zich meestal begeleiden door hun pianist. Sjonge Jonge staat al vele jaren onder leiding van topdirigent Akke Bosma uit Sneek, een kei in haar vak. Ze weet er altijd nog net wat meer uit te halen dan erin zit. De Grouster regisseur Alinda Talsma (tevens koorlid) zorgt telkens weer voor een bijzondere en effectieve koorregie.

De vocal group doet af en toe mee aan een festival en valt -soms tot haar eigen verbazing- regelmatig in de prijzen. Zo werd Sjonge Jonge in november 2017 voor de tweede keer winnaar van de Friese Korenslag en won het koor in 2019 het Popkoor Festival in Steenwijk. Die laatste keer schreef de jury: “Jullie interpretatie is heel sterk…fijne spanningsboog in jullie performance…een goede samenklank en dynamiek…jullie zingen ontroerend mooi en zijn heel geloofwaardig…erg hoge entertainmentwaarde”.

Een heel mooie opsteker, maar toch vinden de ‘Sjongers’ een ‘gewoon’ optreden voor publiek het allerleukst! Het koor hoopt dan ook dat het publiek op 11 december met een glimlach op het gezicht en net wat meer kerstgevoel naar huis gaat.

 


Informatie of reservering:

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier
 Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
1612-22

Orgelconcert ‘Kerst’ door organist Theo Jellema in de Dorpskerk Huizum

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)

Tijdstip: 17.00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: Vrijwillige bijdrage

Orgelconcert ‘Kerst’ door organist Theo Jellema,
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 16 december 2022 van 17.00 tot 18.00 uur

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn er al vaak orgelconcerten geweest op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Vrijdag 16 december 2022 is er ook weer een orgelconcert. Dan is Theo Jellema (opnieuw) de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde orgel wil laten horen.
Het huidige orgel is niet het eerste. Het is bekend dat de kerk al in de zestiende eeuw een orgel had. Rond 1660 werd het gerepareerd door Willem Meynerts uit Berlikum. In 1727 vindt een vernieuwing plaats door Christian Müller.
In 1849 leverden de orgelmakers L. van Dam & Zn. een nieuw orgel, maar zij gebruikten daarin een deel van het oude pijpwerk.
Dit orgel onderging in de twintigste eeuw enige wijzigingen. De laatste daarvan werd gerealiseerd in 1954-1956, door Bakker & Timmenga uit Leeuwarden.
Deze firma heeft het orgel in 2015 opnieuw gerestaureerd. Organist Theo Jellema trad daarbij toen op als adviseur.

U bent van harte welkom voor een uur orgelklanken, onder het genot van een kop koffie of thee à
€ 2,00. De orgelconcerten zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).  


Website: www.dorpskerkhuizum.nl


1612-22

Kerstoptreden van koor Sjongnocht uit Oude- en Nieuwehorne.

Mariakerk - Kortezwaag

Tijdstip: 20.00uur
Adres: De Leijen 29, 8401 AX Gorredijk (Kortezwaag)
Entree: € 7,50 (inclusief koffie of thee)

Informatie of reservering:

Thema: wereldvrede.

Optreden bestaand uit het vertellen van een verhaal en zang met solist, gitarist en pianist.
1612-22

Viool en pianoconcert Duo Khojayan en Poortinga

Hervormde Kerk - Schurega

Tijdstip: 20.00 uur
Adres: Kerklaan 3, 8411 ZG Jubbega (Schurega)
Entree: € 10,--

Informatie of reservering:

Mail: kerkjeschurega3@ziggo.nl   of 06 11 32 3733
1812-22

Kerstconcert Blinder

Sint Joriskerk - Britswert

Tijdstip: 15.00
Adres: Terp 2, 8636 VB Britswert
Entree: €7.50


1812-22

Kerstengelinez

Ioannis Theaterkerk - Wier

Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Lautawei 3a. 9043 VP Wier
Entree: € 15

Beschermengelstaking in de derde hemel, gele hesjes zweven door de wolken en er dreigt een schrijnend hemels personeelstekort rond de feestdagen. Hoewel ze zich vast had voorgenomen dit jaar met Kerst naar de Bahama’s te vliegen, springt Kerstengelinez nog één keer in als reddende engel.

 

Een nieuw muzikaal kerstprogramma met verhalen, meezing-momenten, een kruimeltje bezinning en een stevige portie gezellige kerstpret. En alles draait om de liefde.

 


Informatie of reservering:

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier
Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
2312-22

Benefietconcert op Jûn foar de Krystnacht met Nancy and the Sinatra's, Onno en Hendrikus

Kloosterkapel - Sibrandahûs

Tijdstip: 20.30 uur
Adres: Birdaarderstraatweg 4, 9106 GA Sibrandahûs
Entree: €10

Nancy and the Sinatra's verzorgen dit jaar het traditionele benefietconcert ten bate van de stichting Make-A-Wish. De groep speelt swingende soul en rock 'n roll met de feel van de jaren '50 en '60. Ook troubadour Onno Loonstra (zang/gitaar) en saxofonist Hendrikus Lalkens, beide eveneens actief in de band Progress, geven acte de presence geven op dit jaarlijkse muziekfestijn. Aanvang 20.30 uur. 


Website: https://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


2412-22

Krystreizgers - Een gemoedelijk kerstoptreden

Dorpskerk - Ferwoude

Tijdstip: 20.00
Adres: Buren 2, 8761 PC Ferwoude

Informatie of reservering:

Wat maakt de Krystreizgers zo leuk? Misschien is de fluwelen sound van het kwartet in de de meerstemmige Christmas Carols, misschien zijn het de solistisch gezongen kleinkunstliedjes die je kippenvel bezorgen? Wellicht raakt het pianospel van Corinne Staal je? In ieder geval werkt het duidelijk plezier waarmee zij op het podium staan nogal aanstekelijk. Het programma van ongeveer 1,5 uur (pauze niet meegerekend) zit prettig in elkaar; muziek wisselt zich af met korte momenten waarin een praatje, een gedachte, een verhaal of wat humor je weer met beide benen op de grond zet. Even de kerstdrukte parkeren, tijd voor verbinding, tijd voor een mijmering, een glimlach .....

Het kwartet bestaat uit:

Marijke Rodenburg - sopraan

Frederike Kleefstra - alt

Klaas de Vries - tenor

Tsjamme Overal - bas

Corinne Staal - piano
2412-22

Krystnacht yn de Kapelle

De Kapelle - Haskerdijken

Tijdstip: 19.30 en 21.30
Adres: Kapellewei 6, 8468 MK Haskerdijken
Entree: € 8,-

Een festival of Lessons and Carols. Kerstnacht in Engelse sferen op een tijdloze plek midden tussen de weilanden van Haskerdijken.

U wordt ontvangen met glühwein en chocolademelk met wat lekkers en kunt genieten van de prachtige zang van zangers van het unieke koor "Hortus Vocalis"


Informatie of reservering:

Kaarten á € 8,- via www.collegiumvocalefryslan.nl

Wees er snel bij want de ruimte is beperkt.


Website: http://www.collegiumvocalefryslan.nl


2412-22

Kerstoratorium 'Maria's Lofzang' door koor en solisten Capella Frisiae en instrumentaal ensemble in de Dorpskerk Huizum

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)

Tijdstip: 19.00 en 21.30 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: € 24,50 in de voorverkoop of € 27,00 aan de kassa

Kerstoratorium 'Maria's Lofzang'
Koor en solisten Capella Frisiae en instrumentaal ensemble
o.l.v. dirigent Hoite Pruiksma
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
Kerstavond zaterdag 24 december 2022, om 19.00 en om 21.30 uur

'Groots, intiem, mysterieus, vrolijk, indringend'

Tien jaar geleden schreef componist Hoite Pruiksma zijn Kerstoratorium 'Maria's Lofzang'.
Daarin klinkt het kerstverhaal in het Fries, afgewisseld met Latijnse gezangen en bekende oud Nederlandse kerstliederen. Het is een 8 delig en 3 talig Kerstoratorium met Maria als centrale figuur.
Voor Kerstmis 2020 (coronatijd) paste hij de partituur aan voor kleinere bezetting en componeerde hij twee nieuwe delen voor dit oratorium.
Deze nieuwe versie zal de komende kerstdagen te horen zijn.

Pruiksma: 'kern van het kerstverhaal is voor mij de doorgaande cyclus van geboorte, leven en sterven.'

Koor                           Capella Frisiae
Engel                          Welmoed van der Molen
Maria                          Inkje Bakker
Mezzo sopraan             Renske van Gelder
Evangelist                   Jeroen Helder
Zacharias                    Ben Brunt
Simeon                       Hans de Wolf
Cello                           Corien Kok
Piano                          Paul Yap
Harmonium                 Vincent van Laar
Dirigent                      Hoite Pruiksma
Productie                    Stage Master Bolsward        

Kaarten incl. programmaboekje € 24,50 in de voorverkoop of € 27,00 aan de kassa.
Reservering kan via: www.stichting-up.nl .

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Foto van koor: Siem Akkerman / Fotografie


Informatie of reservering:

Kaarten incl. programmaboekje € 24,50 in de voorverkoop of € 27,00 aan de kassa.
Reservering kan via: www.stichting-up.nl .


Website: www.stichting-up.nl


2412-22

Kerstavondconcert door Podium frysKlassiek

Mariakerk - Kortezwaag

Adres: De Leijen 29, 8401 AX Gorredijk (Kortezwaag)2612-22

Kerstconcert Provocale

Sint Vituskerk - Wetsens

Tijdstip: 11.00 - 12.00
Adres: Opgong 1, 9122 CV Wetsens
Entree: 5 euro

Speciaal kerstconcert door Provocale


Website: www.vituswetsens.nl


1401-23

Margriet Sjoerdsma en Martin Fondse, Bonifatiuskerk Ter Idzard

Bonifatiuskerk - Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur, welkom vanaf 19.15 uur
Adres: Idzardaweg 61, 8476 EP Ter Idzard
Entree: 10 euro met koffie/thee bij binnenkomst

Muzikale voorstelling, zang, piano, vibrandoneon

Margriet Sjoerdsma en Martin Fondse hebben als multi-instrumentalisten al meerdere indrukwekkende optredens en bijzondere prijzen op hun naam staan! 

Samen brengen ze de caleidoscopische voorstelling ‘Stop de Tijd’, over de wens om de wereld en de tijd naar onze hand te zetten. 

Een gezongen, gelaagde muzikale reis, vol melodieën, teksten, ritmes en geluiden. Van klein en intiem naar groots, orkestraal en episch, persoonlijk én universeel.

We zijn heel trots dat deze bijzondere artiesten hun voorstelling bij ons komen spelen!


Informatie of reservering:

kaartjes via cultuur@ter-idzard.nl


Website: https://www.margrietsjoerdsma.com


1102-23

Theatergroep Ithaka, Bonifatiuskerk Ter Idzard

Bonifatiuskerk - Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur, welkom vanaf 19.15 uur
Adres: Idzardaweg 61, 8476 EP Ter Idzard
Entree: 10 euro met koffie/thee bij binnenkomst

Verteltheater, zang, gitaar.

Een voettocht op de kop van de zeedijk, van Lauwersoog naar de Afsluitdijk, is de inspiratie geweest voor deze verteltheater-voorstelling. 

Alles komt voorbij: de mooie ontmoetingen, de bijzondere natuurervaringen, de zoektocht naar wie we (zouden willen) zijn.

Het terugblikken op deze reis doen Baukje van der Meer, zang en gitaar en Baukje Fennema, vertelster, met humor, ernst en zelfspot! 

Een theatraal, vrolijk, liefdevol verslag van een ‘pelgrimstocht met een knipoog’. Waaruit voor iedereen een boodschap te halen valt!


Informatie of reservering:

kaartjes via cultuur@ter-idzard.nl


Website: http://www.ithaka-theater.nl


1902-23

Joint String Friends (JSF): Folkmusic – Fun – Good times

Kloosterkapel - Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Birdaarderstraatweg 4, 9106 GA Sibrandahûs
Entree: €10

Een groep zeer ervaren muzikanten, die van ieder concert een feestje weet te maken. Zo zou je Joint String Friends (JSF) uit Leeuwarden het best kunnen omschrijven.

Deze vier bevriende multi-instrumentalisten van verschillende generaties – van babyboomer tot millennial - brengen een breed palet aan muzikale stijlen, met de nadruk op Keltische folk. Gevoelige ballads, robuuste folksongs, swingende jigs en reels plus Oost-Europese (dans)muziek, het prijkt allemaal op het muzikale JSF-menu. De ‘Friends’, die allemaal meerdere instrumenten bespelen, maken ook uitstapjes naar americana en akoestische popmuziek. Kortom, wereldmuziek in al zijn diversiteit.

De formatie Joint String Friends, die in 2008 is opgericht, bestaat uit Menno Schilstra (zang, gitaar, basgitaar, mondharmonica, whistles, percussie), Sèbastian Meijer (viool, altviool, zang, percussie), Sicko Hoogterp (gitaar, mandoline, Irish bouzouki, basgitaar, spoons, zang) en Tuaq Pijlman (cajon, bodhran, percussie, zang). In mei 2019 ziet hun eerste cd, getiteld Down by the Banks of the Ocean, het levenslicht. Het album wordt lovend ontvangen en de release leidt dan al direct tot veel nieuwe aanvragen voor optredens. 

Inmiddels heeft de groep een geduchte livereputatie opgebouwd. Enerzijds weten Joint String Friends te ontroeren met hun breekbare luisterliedjes, maar aan de andere kant is het feest – pompend, stampend en dampend - nooit ver weg. Waar de band ook speelt, van kroeg tot kerkje of van theater tot festival, JSF bezorgt haar publiek gegarandeerd een mooie blijvende herinnering.

In het voorjaar van 2020 zet het coronavirus plus de lockdown ‘even’ een vette streep door de geprogrammeerde liveconcerten van JSF. Maar de band gaat niet bij de pakken neer zitten. Fysieke liveoptredens maken tijdelijk plaats voor online concerten. Getuige de talrijke reacties worden deze livestreams zeer gewaardeerd. Ook werkt de groep achter de schermen hard aan nieuwe - deels eigen - nummers,  zowel songs als instrumentals. Dit met het oog op het tweede studioalbum, dat voor volgend jaar gepland staat. En… natuurlijk ook gelet op de komende liveconcerten. De mannen zijn blij dat ze nu weer ‘echt’ het podium op kunnen: waar is dat feestje? Precies!

 


Website: https://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


1803-23

Maelisagno Trio, Bonifatiuskerk Ter Idzard

Bonifatiuskerk - Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur, welkom vanaf 19.15 uur
Adres: Idzardaweg 61, 8476 EP Ter Idzard
Entree: 10 euro met koffie/thee bij binnenkomst

Jong Talent ArtEZ, accordeon, cello, sopraan

In het voorjaar van 2022 konden we bij ArtEZ Chamber Music Sessions luisteren naar ‘The Best Of!’ Uit het prachtige aanbod van al dat jonge talent kozen wij de winnaar van de publieksprijs, het Maelisagno Trio. 

Bestaande uit Anneloes Kriek, sopraan, Gemma Smit, cello, Ilse Kok, accordeon.

 
‘De expressie van de menselijke stem, de warme klank van de cello en de veelzijdigheid van de accordeon zorgen voor een breed klankkleurenpalet! 

Verhalen worden verteld en emoties komen tot uiting. Door het samenvoegen van de twee kunstvormen muziek en poëzie ontstaat er iets magisch: de magie van Maelisagno.’


Informatie of reservering:

kaartjes via cultuur@ter-idzard.nl


Website: https://bonifatiuskerkteridzard.org


2603-23

Remmelt, Muus & Femke brengen country, folk en americana

Kloosterkapel - Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Birdaarderstraatweg 4, 9106 GA Sibrandahûs
Entree: €10

De Haagse muzikanten Remmelt, Muus & Femke brengen in Kloosterkapel Sibrandahûs een interessante mix van country, folk en americana met  fraaie meerstemmige vocalen. Voor liefhebbers van onder andere Crosby, Stills, Nash & Young een absolute must.  


Website: https://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl