UITAGENDA

2609-20

Gitarist Eddie Mulder & fotografie van Rosita da Lima @ Nicolaaskerk in Koarnjum

Tijdstip: 20.30 uur (deur open 20.00 uur)
Entree: € 15,- inclusief koffie, thee.
Gitarist Eddie Mulder werd geboren op 26 april 1959 in Rotsterhaule, Friesland. Al van jongs af aan had hij een sterk muzikaal gevoel. Vanaf zijn zesde werd de gitaar een belangrijk instrument in zijn leven. Aanvankelijk kwam dat door zijn klassieke gitaarlessen van leraren als Piet Grin, Roel Slofstra en Andries Lubach. Langzaam maar zeker werd hij bijgeschaafd tot een gitarist met een gedegen muzikale ondergrond.

Eddie houdt overigens nog steeds erg veel van klassieke gitaarmuziek. Toen hij een jaar of veertien was kwamen echter de eerste popbands in beeld. Mede daardoor was het snel afgelopen met met zijn gitaarlessen, maar later heeft Eddie dat gelukkig weer opgepakt en dat is zeker te horen op al zijn solo CD’s.

In de beginjaren 70 werden bands als Pink Floyd, Yes, Genesis, Gong, Steve Hillage en Gentle Giant zijn favorieten. Dat is eigenlijk altijd zo gebleven, hoewel hij ook zijn muzikale horizon verbreedde door te proeven aan onder meer de Ierse folk, jazz, wereldmuziek en new age. Eddie werd in de beginjaren tachtig professioneel muzikant in de band Avenue en kwam daardoor ook in aanraking met het coveren van alle muziekstijlen die je nu eenmaal moet leren spelen om in dancings en op feesten te kunnen optreden. Uiteraard een uitstekende leerschool in die tijd.

Ook begon hij met sessiewerk in muziekstudio’s, zoals in de Facesound Studio van Joop van der Linden in Lemmer. In de jaren negentig werkte Eddie o.a. in Duitsland. Bij terugkomst sloot hij zich aan bij het akoestische gitaartrio French Connection. Deze groep werd erg bekend door de Friestalige single “Iselmar”. Daarmee wonnen ze destijds het festival “Liet”.

Vanaf eind 2000 brengt hij ook zijn voorliefde voor symfonische en progressieve rock in de praktijk met zijn creatieve inbreng in Flamborough Head, Trion en Leap Day. Ook speelt hij vandaag de dag samen met zanger Jos Harteveld in het duo Two Faces. Dit duo heeft al een paar keer een meer dan succesvol optreden verzorgd in huiskamertheater De Wier en komt het komende seizoen weer terug, dan in de Nicolaaskerk.

Eddie treedt ook veel solo op in binnen- en buitenland, natuurlijk om zijn recentelijk verschenen schijf “Beyond The Eye” te promoten. En nieuwe composities voor nieuwe cd’s worden alweer opgenomen…!

Op deze avond zal Eddie zijn muziek ‘solo’ spelen in combinatie met fotoprojecties op de achtergrond. Deze zijn gemaakt door fotografe Rosita da Lima en uiteraard vertelt Eddie daarover.

Initiatiefnemer en gastheer Bob de Boer heet u, mede namens de Plaatselijke Commissie Jelsum Koarnjum (SAFT), van harte welkom op dit bijzondere concert in de fraaie Nicolaaskerk in Koarnjum.Opgave: Alleen toegang na reserveren via bobdeboer@pinupsanddowns.com of via tel.nr. 06-54763154

Annuleren is mogelijk, dan wel drie dagen van te voren, anders worden de entreekosten alsnog verrekend.

Website: http://


2609-20

Presentatie bundel "In Gedichten Gevangen" van Jan H. Woudstra in Lichtaard

Tijdstip: tussen 13.30 en 16.30 uur
Entree: vrij
Presentatie bundel ‘In Gedichten Gevangen’
Jan H. Woudstra (1963) beschrijft in zijn gedichten wat hem bezighoudt.
Veel gedichten uit zijn 2e bundel zijn ontstaan als rouwverwerking na het
overlijden van zijn vrouw Baukje in 2016.
Een aantal gedichten zijn geschreven in het Fries.
De inspiratie van de gedichten put de schrijver uit zijn dagelijkse leven.
De gedichten zijn doorspekt met Geloof, Hoop en Liefde.
Zijn 1e bundel ‘In Gedichten Verzonken’ verscheen in september 2019.
De schrijver is geboren en getogen in Leeuwarden. Na zijn huwelijk heeft
hij zich gevestigd in Dokkum.
Hij is vader van 4 kinderen en pake van 4 kleinkinderen.
In de stilte van de Petruskerk klinken zijn gedichten en is er ruimte om de
auteur te ontmoeten.
U kunt tussen 13.30 en 16.30 uur zo kort of lang blijven als u dat wenst.
De toegang is vrij.
26 september 2020, Petruskerk, Noardermieddyk 3, Lichtaard,
13.30-16.30 uur

Website: http://

2709-20

Concert van het Blaaskwintet 'Blaasvaak' in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: Vrijwillige bijdrage
Concert van het Blaaskwintet 'Blaasvaak'
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 27 september 2020 om 15.00 uur.

Alweer 15 jaar geleden vatten enkele houtblazers van het Fries Kamerorkest het idee op om kamermuziek te gaan spelen, om ‘vaker te blazen’. Met enkele veranderingen in de samenstelling gaandeweg speelt het kwintet in de huidige bezetting al bijna 10 jaar en vormt het inmiddels een hechte groep. Ze treden op in Friesland maar ook elders in Nederland en zelfs in Europa.

Blaaskwintet Blaasvaak stond al vaker op het podium van onze Dorpskerk. Daar starten we het concertseizoen ‘in Corona-opstelling’, want wat is een leven zonder muziek?
Blaasvaak heeft een nieuw programma samengesteld dat een combinatie is van hoge cultuur (jaja) en vlotte melodieën. Centraal in hun programmering staat het speelplezier en dat straalt van hen af.
Blaaskwintet is een ‘klassieke’ bezetting waarvoor vooral eind 19e eeuw veel muziek werd geschreven. Maar de samenstelling van fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot leent zich ook erg voor vlotte arrangementen van oude én hedendaagse muziek.

Dit zondagmiddagconcert is gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
I.v.m. de coronamaatregelen (de 1,5 meter) zijn bij een concert de zitplaatsen in de kerk zo ingedeeld dat er een beperkt aantal (ca. 40) bezoekers aanwezig kan zijn.


Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en http://www.houtkwintetblaasvaak.nl .


2709-20

Optreden Folkgroep Frjemd Folk in Koartehimmen

Tijdstip: inloop v.a. 13:30 u. tot aanvang optreden 14:00
Entree: €10,00 per persoon, te voldoen aan de deur van de tsjerke

Vocaal-meerstemmig uitgevoerde- en instrumentaal begeleidde Keltische en Ierse volksmuziek. Een feestje om naar te luisteren…

Het repertoire is even divers als het landschap van het Keltische gebied; van het ruwe en weerbarstige van de rotskusten van Ierland zoals in het strijdlied ‘Follow me up Carlow’ tot aan het lieflijke en bijna melancholische Bretonse gebied in het lied ‘Fields of Gold’.

Opgave: Vrij binnenlopen. Opgave vooraf is niet nodig maar vol=vol
Wilt u zeker zijn van een (mooi) plaatsje bij dit bijzondere optreden, reserveer dan eenvoudig via het contactformulier op www.kloosterkerkkortehemmen.nl.
Voor mensen die met de auto komen; er is ruime- en gratis parkeergelegenheid langs de oprijlaan naar de kerk en op de parkeerplaats van Woodbrookers op vijf minuten lopen vanaf de kerk..
Website: http://kloosterkerkkortehemmen.nl


0110-20

Slauerhoff Lezing 'Verandert Corona de wereld definitief?' door dr. Thomas von der Dunk is UITVERKOCHT!!

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: € 6,00
UITVERKOCHT is de
Slauerhoff Lezing door dr. Thomas von der Dunk,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
donderdag 1 oktober 2020, 20.00 uur.


De titel van de lezing luidt: 'Verandert Corona de wereld definitief ?'
met de onderliggende stelling: 'Epidemieën vormen vooral voor dictators een uitgelezen kans'.

Jaarlijks wordt door een prominente Nederlander op of rond Slauerhoffs sterfdag de Slauerhoff Lezing verzorgd. Dit jaar door dr. Thomas von der Dunk (02-07-1961), een spreker met een bijzonder spreektalent.
Hij is een zeer bekende Nederlandse cultuurhistoricus en publicist.
Von der Dunk studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1994 aan de Universiteit Leiden.
Zijn proefschrift ging over de politieke en ideologische aspecten van de monumentencultus in het Heilige Roomse Rijk in de veertiende tot achttiende eeuw. Hij was vervolgens postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit Leiden.
Sinds 2002 is hij freelance publicist en politiek commentator.

De toegangsprijs is € 6,00. In verband met de coronamaatregelen moeten kaarten digitaal worden aangeschaft.
Dat kan eenvoudig via https://www.ticketkantoor.nl/shop/Slauerhofflezing .
I.v.m. de coronamaatregelen (de 1,5 meter) zijn de zitplaatsen in de kerk bij een lezing zo ingedeeld dat er een beperkt aantal (ca. 60) bezoekers aanwezig kan zijn.

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427. E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Ook informatie op https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum .

Opgave: In verband met de coronamaatregelen moeten kaarten digitaal worden aangeschaft. Dat kan eenvoudig via https://www.ticketkantoor.nl/shop/Slauerhofflezing .
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


0410-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Redbadtsjerke Jorwert

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in Jorwert!


Opgave:

Reserveren: 06-23181561


Website: http://www.marcelsmit.frl


0410-20

Burgemeester J. Rijpstra van de Gemeente Smallingerland: 'Voor sport, vaderland en oranje' in de Doarpstsjerke van Rottevalle


Opgave: AFGELAST IN VERBAND MET CORONA
Website: http://


1110-20

Concert van de muziekgroep 'Bender' in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10,00; voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Concert van de muziekgroep 'Bender',
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 11 oktober 2020 om 15.00 uur.

Vanaf april 2019 trekt Bender' langs de theaters met het liedjesprogramma 'Mooi begin', een jubileumvoorstelling ter ere van hun 10-jarig bestaan. Tien jaar waarin de groep met veel succes langs podia en festivals heeft getoerd met eigen Nederlandstalige chansons. Liedjes die raken en ontroeren, liedjes ook vol vrolijkheid en levenslust.
In 'Mooi begin' nemen de vier heren van Bender het publiek voor het eerst mee naar enkele muzikanten en tekstschrijvers die hen oorspronkelijk hebben geïnspireerd. Liedjes van ondermeer Herman van Veen, Tom Waits, Jacques Brel en Victor Jara zijn op zijn Benderiaans en al dan niet hertaald te beluisteren. Maar natuurlijk komt ook het eigen vertrouwde werk met meerdere nieuwe 'songs' ruimschoots aan bod, naast een paar fraaie anekdotes uit 'Tien jaar Bender', die toch écht verteld moeten worden.
De bandleden zijn:
Bert Vissers: zang en liedjesschrijver;
Tom Bak: gitarist en arrangeur;
Jos Caspers: contrabassist en
Rodney Calis: trompettist.

De toegangsprijs is €10,00; voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
In verband met de coronamaatregelen kunnen toegangskaarten alleen vooraf digitaal worden aangeschaft bij het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/bender.
De zitplaatsen zijn zo ingedeeld dat er altijd 1,5 meter afstand is tussen bezoekers die niet tot één gezin behoren. Daardoor is het aantal zitplaatsen beperkt tot maximaal 40.
Reserveer dus op tijd!Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Opgave: In verband met de coronamaatregelen kunnen toegangskaarten alleen vooraf digitaal worden aangeschaft bij het Ticketkantoor:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/bender
.
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en http://bendermuziek.nl


1110-20

Talentklas Frans Douwe Slot

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis
Zondag 11 oktober, concert van Talentklas Frans Douwe Slot in De Groate Kerk van St.Jacobiparochie, aanvang 15,30 uur.

De talentklas van Frans Douwe Slot – Deze klas herbergt de muzikale pareltjes van het Noorden. Bruisend van enthousiasme en muzikaal talent, daarmee stralen ze ieder concert weer op het concertpodium. De talenten bereiden zich voor op concoursen in binnen- maar inmiddels ook buitenland en toelatingsexamens voor alle conservatoria in dit land. Veel leerlingen wonnen zelfs al Nederlandse en internationale concoursen en hebben al muzikale uitstapjes gemaakt van Europese steden tot aan New York. Niet te vergeten dat hun studie aan het conservatorium dan nog moet beginnen.
Tijdens dit concert laten ze u horen waar ze zo hard voor werken en waarom ze zo graag musiceren. Het repertoire is net zo gemêleerd als de groep musici. Van een tienjarige pianiste tot aan een negentienjarige tromboniste kunt u onder andere muziek verwachten uit de Barokke tijd tot aan de moderne tijd. Dit onder begeleiding van Frans Douwe Slot.


Entree €10,- voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis

t Kultureel Sintrum De Groate Kerk volgt de richtlijnen van RIVM en de overheid.

verplicht reserveren via reserveringen@groatekerk.nl of

op telefoonnummer 0518-491792

vol=vol ( i.v.m. toegestane aantal zitplaatsen)

na reservering kunt u de kaarten bij de kassa gepast betalen , ook graag de consumpties bij het buffet.

Opgave: verplicht reserveren via: reserveringen@groatekerk.nl of
T 0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


1110-20

Fling Music in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.30 uur
Entree: € 10,00 incl. kopje koffie of thee
Fling Music speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek.
Na jaren van theaterzalen komt Fling met een nieuw intiem programma.
Op maat gemaakt voor de kleinere podia en voor de gelegenheid als ijzersterk duo

Opgave: Reserveren kan: 06-11 32 37 33
Website: http://


1710-20

Expositie 'Rimpelingen' met werk van de kunstenaars Tineke Szarzynski en Irma Kamp, in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 13.30 tot 17.00 uur
Entree: Gratis
Expositie 'Rimpelingen' met werk van de kunstenaars Tineke Szarzynski en Irma Kamp, in de Dorpskerk Huizum.
De opening voor genodigden is op 10 oktober en van 17 oktober t/m 14 november 2020, elke zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00, voor iedereen te bezichtigen.

Tineke Szarzynski (1953, Leeuwarden) heeft na haar beeldhouwopleiding bij het Beeldhouwcentrum Koudum (2010-2012) geëxperimenteerd met diverse materialen, technieken en disciplines in de kunst. Van steen tot hout en van kunsthars tot metaal; daarnaast van beeldhouwen tot sieraden maken en schilderen.
Na enige tijd van gericht creëren ontwikkelde dit tot een situatie waarin zij haar laat leiden door de materialen in de vorm zoals zij die tegenkomt.
Dit is een proces waarbij zij door het versterken van de vorm en gebruikmakend van het materiaal tot beeldvorming komt.
Zij laat zich vooral leiden door de materialen die zij tegen komt in de natuur, maar ook de kringloopwinkels en sloperijen zijn haar favoriete plekken om inspirerende materialen te ontdekken. Dit heeft geresulteerd in verschillende series werk. De serie die zij nu exposeert in de Dorpskerk Huizum bestaat uit houten beelden.
Hout intrigeert haar bijzonder. Als zij een stuk hout met potentie vindt, dan neem zij dit mee en vervolgens gaat zij hier direct of pas na lange tijd mee aan de gang. Hoewel zij een beeld kan hebben van het eindresultaat, kan dit gaandeweg zo maar veranderen en kan zij zichzelf verrassen. Het beeld De Paradijsvogel is hier een voorbeeld van. Een gerooide struik, gevonden tijdens een wandeling in de wijk, heeft lange tijd in mijn tuin gelegen totdat het blijkbaar tijd was om er haar tanden in te zetten. Na een pittige strijd ontstond deze zwaan op zijn nest.
Al het hout van deze beelden is zij op haar struintochten in de natuur tegen gekomen in een onbewerkte vorm. Door bewerkingen, maar ook door toevoegingen van glas en ijzer is zij tot deze beelden gekomen, die allen voor haar voornamelijk een emotie weergeven.

Irma Kamp (1968, Enschede) heeft zich na haar studies aan de Lerarenopleiding te Leeuwarden en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht in hoofdzaak toegelegd op het schilderen van mens, dier en beweging.
Het schilderen is haar eerste taal, het meest natuurlijke medium om zichzelf in uit te drukken. De beelden en de handelingen waardoor die beelden tot stand zijn gekomen zijn samen Irma's instrument voor haar (zelf)expressie.
In haar materialen en technieken is zij op zoek naar tegenstellingen.
De dragers die Irma gebruikt zijn masonite, mdf, zink en staal. In haar techniek zoekt zij het contrast: transparantie of sterk verdunde druipers tegenover dikke lagen verf, verf tegenover de structuur van de drager en lichte, bijna onaangeraakte gebieden tegenover donkere, doorgewerkte partijen.
De olieverf schilderijen van Irma blijven je bij door hun intimiteit, ongekunsteldheid en de krachtige manier waarop ze gemaakt zijn. Zij dringen, ook als ze uit het oog verdwenen zijn, verder tot je door.

In verband met de Corona-beperkingen wordt de expositie 'Rimpelingen' voor alleen de genodigden geopend op 10 oktober.
Van 17 oktober t/m 14 november 2020 is iedereen elke zaterdagmiddag welkom van 13.30 tot 17.00 uur.

De toegang is gratis.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


1910-20

Workshops ukelele

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: 3 avonden, 55 euro

Maak kennis met de ukelele. Leer in 3 avonden leuke liedjes spelen op dit hippe instrument. 

Nog nooit een instrument bespeeld en altijd al eens willen proberen? Geef je dan nu op!

 


Opgave:

Meer informatie en reserveren:

Wander van Duin

wandervanduin@gmail.com

06-14127762


Website: http://


2510-20

Met de Bútsoekers terug in de tijd in de Groate Kerk St. Jacobiparochie

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis
Met de Bútsoekers terug in de tijd

Zondag 25 okt. in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, aanvang 15,30 uur
Deze middag maakt u een muzikale reis door de tijd, en gaat het Waadhoekekoor
"De Bútsoekers” u meenemen op deze reis terug naar het midden (en nog verder terug) van de vorige eeuw. Wie kent niet de namen van bijvoorbeeld The Beatles, Elvis Presley, Niel Diamond, maar ook onze “eigen” Cats etc.
Allemaal overbekende grote hits van deze groepen en nog heel veel anderen worden door dit koor over het voetlicht gebracht. U als publiek zult ze bijna allemaal herkennen en waar mogelijk meezingen.
Dit belooft dus weer een middag te worden waarvan u aan het eind zult
zeggen : “ Wat was dit weer een geweldig mooie middag “ .Entree: 10,- euro voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis
Kaartverkoop : aan de zaal reserveren (tot drie uur vóór aanvang) via
reserveringen@groatekerk.nl of 0518-491792


Opgave: Aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


2510-20

Vocalgroup Tous les Oiseaux d'Europe o.l.v. Hans Kaldeway in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Vocalgroup Tous les Oiseaux d'Europe zingt o.l.v. Hans Kaldeway eigenzinnige versies van popnummers. Ze verrassen het publiek met vocale versies van bijvoorbeeld Spinvis, Katzenjammer, First Aid Kid, Vienna Teng en Peter Gabriel. Soms zijn dat bekende nummers, maar vaak ook juist de nog niet zo bekende pareltjes.

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com

Opgave: AFGELAST IN VERBAND MET CORONA
Website: http://


0111-20

Fryske Tsjinst. Kerkje Schurega

Tijdstip: 9.30 uur

Website: http://


0811-20

BOOGIEWOOGIE in de Groate Kerk St. Jacobiparochie

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis
BOOGIEWOOGIE!

Zondag 8 november in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie,aanvang 15,30 uurEen ode aan de grote boogiewoogie-artiesten

Hein Jaap Hilarides raakte in de ban van de boogiewoogie toen hij Shakey Sam’s Bluesband hoorde. Hij kreeg later les van de pianist van de Muskee Gang en is deze swingende pianostijl altijd blijven spelen.

Eind jaren tachtig en in de jaren negentig zat hij in verschillende Friese popformaties, waaronder Wiegels Wjukkelmasine. Daarna heeft hij zich vooral op het schrijven toegelegd, wat onder meer resulteerde in de toekenning van de Bildtse-Kultuurpriis 2014 voor het boek Stimd Slik (samen met kunstschilder Hendrik Elings) en de nominatie voor de Gysbert Japicxpriis 2019 voor de roman De trekker fan Troje.

In Boogiewoogie! combineert Hilarides zijn liefde voor muziek met zijn liefde voor het verhaal. Foto’s en video ondersteunen de swingende boogiewoogie en verhalen met een komische noot. Het soloprogramma is een ode aan de grote boogiewoogie-pianisten Rob Hoeke, Pia Beck en vele anderen.

Entree:€ 10,- voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis

Kaartverkoop : aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) viareserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792

Zie ook: heinjaap.nl

Opgave: Aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via reserveringen@groatekerk.nl
of T 0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


0911-20

Workshops gitaar

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: 3 avonden, 55 euro

Maak kennis met de gitaar. Leer in 3 avonden mooie nummers, akkoorden, begeleiden, De Blues! 

Nog nooit een instrument bespeeld en altijd al eens willen proberen? Geef je dan nu op voor deze drie avonden: 19 en 26 oktober en 2 november.


Opgave:

Meer informatie en reserveren:

Anno van der Werf

annovanderwerf@hotmail.com

06-21665040


Website: http://


1511-20

Inez Timmer & Thys Meester in kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: Aanvang 14:00, duurt tot tot ± 16:00 u. Inloop publiek vanaf 13:30 u.
Entree: 12,50
"Midden yn 't hert"; In pikswarte Frysktalige muzikale komeedzje mei in demokratysk ein

Opgave: Reserveren vooraf is niet noodzakelijk, maar wilt u zeker zijn van een (mooi) plaatsje tijdens dit optreden wel aan te raden via het contactformulier op www.kloosterkerkkortehemmen.nl
Website: http://kloosterkerkkortehemmen.nl


1511-20

50 jarig bestaan Alde Fryske Tsjerken. Kerkje Schurega

programma moet nog ingevild worden

Website: http://

2011-20

Concert van het strijkkwartet 'Regina Forte' in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Entree: Vrijwillige bijdrage
Concert van het Friese strijkkwartet 'Regina Forte',
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 20 november 2020, 17.00 uur.

Regina Forte is ontstaan in het najaar van 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen. Het kwartet bestaat uit de Friese strijkers Anna Molleman (viool), Ina Andela (viool), Inge van der Hoeven (altviool) en Andrea Meijer (cello).
Zij kennen elkaar uit allerlei Friese ad hoc orkesten, toevallig zijn ze alle vier ook werkzaam in het onderwijs. Zoals vrijwel elke strijker koesterden ook zij de wens om een mooi strijkkwartet op te richten. Het strijkkwartet mag dan bekend staan als één van de moeilijkste muziekgenres , veel grote componisten hebben hun beste muzikale ideeën voor het strijkkwartet bewaard. Regina Forte is de uitdaging aangegaan en beleeft veel plezier aan deze composities, zonder toeters en bellen of grootste effecten, maar van een muzikale schoonheid in zijn zuiverste vorm.
Inmiddels hebben ze o.a. concerten verzorgd op City Proms, in het Fries Museum, op Lauswolt, tijdens de dodenherdenking in Dokkum en waren ze te zien en te horen bij Noardewyn, het Frysk Sjongersgala en Podium On tour.
Zij hebben masterclasses gevolgd bij ondermeer Johannes Leertouwer, Kees Dekker, Douw Fonda, het Ruysdael kwartet, het Dudok kwartet en het Bennewitz quartet.
Het repertoire bestaat uit kwartetten uit alle muzikale periodes: de barok, de klassieke periode, de romantiek, de 20e en zelfs de 21e eeuw. Muziek van onder meer Händel, Mozart, Schubert, Tsjaikovski, Pärt en Folkertsma, allemaal pareltjes, heerlijk om te spelen.

De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
I.v.m. de coronamaatregelen (de 1,5 meter) zijn bij een concert de zitplaatsen in de kerk zo ingedeeld dat er een beperkt aantal (ca. 40) bezoekers aanwezig kan zijn.

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Achtergrondinformatie over de serie 'Muziek +':
De drukke werkweek is achter de rug, het weekend kan beginnen. Om de overgang te vergemakkelijken kunt u eens per maand een uur mentaal bijkomen in de Dorpskerk Huizum. Elke 3e vrijdag van de maand bent u hier van harte welkom van 5 tot 6 uur ’s middags.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en www.reginaforte.nl .


2211-20

Concert Wytske Holtrop (cello) en Caspar Vos (piano) in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Wytske Holtrop uit Gersloot speelt cello sinds haar zesde jaar en kreeg haar eerste lessen in de muziekschool in Beetsterzwaag. In 2018 behaalde zij haar master cum laude aan het Conservatorium in Genève. Caspar Vos behaalde aan het Amsterdams Conservatorium zijn masterdiploma cum laude in 2014. Ze treden regelmatig samen op. In Rottevalle spelen ze o.a. de Sonate opus 38 in e klein van J. Brahms en de Sonate pour violoncelle et piano FP 143 van F. Poulenc.

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.comOpgave: AFGELAST IN VERBAND MET CORONA
Website: http://


2211-20

Twee gratis concerten van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: Aanvang eerste concert 14.00 uur en tweede om 16.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in de Terbantster Tsjerke!


Opgave:

Vooraf reserveren: 06-53707036 of via de mail: j.k.dejong@planet.nl

A.u.b. aangeven voor welk tijdstip u reserveert.


Website: http://www.marcelsmit.frl


2911-20

Beethoven vs Beethoven in de Groate Kerk St. Jacobiparochie

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: € 12,50 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis
Zondag 29 nov. in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, aanvang 15,30 uur

Beethoven vs Beethoven

Beethoven is de populairste componist aller tijden. Maar zijn leven was één grote worsteling. Hoe heeft hij zulke meesterwerken kunnen maken?

Klaas Hofstra en Regina Albrink komen ter gelegenheid van het Beethovenjaar 2020 met een tweede voorstelling, gebaseerd op de brieven die Beethoven stuurde aan zijn neef (of zoon?) Karl en aan de 'onsterfelijke geliefde'. Vijf jaar heeft Beethoven met zijn schoonzuster geprocedeerd over de voogdij over Karl. Toen hij die uiteindelijk kreeg, bleek dat Karl andere ideeën over het leven had dan oom Ludwig.

Klaas Hofstra speelt een componist die door zijn doofheid opgesloten zit in zichzelf. Die door zijn dwangmatigheid mensen van zich vervreemdt, zelfs tegen zich in het harnas jaagt, terwijl hij juist hartstochtelijk zoekt naar genegenheid en liefde. Een genie dat zichzelf in veel opzichten in de weg staat. Eenzaam - met al zijn succes.

De toneelscènes worden afgewisseld met Beethovens prachtige muziek. Muziek als troost, en als verklanking van zijn strijd. U hoort delen uit Pathétique Mondscheinsonate opus 109 Appassionata Für Elise.

Klaas Hofstra trekt de hele wereld over met zijn solovoorstellingen. In Nederland is hij vooral bekend als de arts Dick van Lennep in de tv-serie Medisch Centrum West en als de postbode Sjoerd Bonnema in de Kameleonfilms.


Regina Albrink behaalde haar solistendiploma in Amsterdam bij Danièle Dechenne en studeerde daarna 3 jaar aan de beroemde Franz Liszt Academie in Budapest bij Pál Kadosa en Ferenc Rados. Ze heeft inmiddels vele concerten en masterclasses gegeven in Europa, Noord Amerika en Azië.Zo trad ze op in de serie 'JongeNederlanders' en speelde ze met orkest verschillende keren in de Grote Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam en de Alte Oper in Frankfurt.

Traditiegetrouw geeft ze elk jaar een Kerstrecital in Het Concertgebouw in Amsterdam. Van haar cd’s noemen we de veelgeprezen 'The Best of Gottschalk', 'Liszt The Legend', 'The Many Colors of Chopin', 'Beethoven 5 sonatas' en de recente 'Dreams'. Regina Albrink is Steinway Artist.


Entree: €12,50 voor volwassenen en kinderen tot 16 jr.gratis

Kaartverkoop : aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792


Opgave: Aan de zaal of reserveren ( tot drie uur voor aanvang van het concert ) via reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


1112-20

Kerstconcert kerkje Schurega met Roon Staal en gemengd koor Zang en Vriendschap

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: € 10,00 incl. kopje koffie of thee


Opgave: Reserveren: 06-11 32 37 33
Website: http://


1312-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Blessum

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in Blessum!


Website: http://www.marcelsmit.frl


1312-20

Kerstconcert door vocaal ensemble Lijn 12 in de Groate Kerk St. Jacobiparochie

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis
Kerstconcert door vocaal ensemble Lijn 12

Zondag 13 december in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, aanvang 15,30 uur

Lijn 12 geeft een sfeervol kerstconcert in de Groate Kerk van St. Jacobiparochie.
Een uur lang prachtige muziek. De sfeer is intiem, sfeervol en natuurlijk staat kerst centraal.

Wij zijn een tienkoppig, eigenwijs vocaal ensemble. Vanaf het begin van het nieuwe millennium laat Lijn 12 haar stem horen. Lijn 12 heeft als standplaats Leeuwarden, maar de zangers en zangeressen zijn afkomstig uit alle windhoeken van Friesland. Elk op eigen wijze hebben zij een brede ervaring opgedaan en dat vinden luisteraars terug in de bijzondere klank van deze groep. De muzikale stimulans en deskundigheid zijn in handen van Sjoek Nutma, afgestudeerd aan het Stedelijk Conservatorium in Leeuwarden en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Het repertoire is breed, afkomstig uit tal van werelddelen. Lijn 12 brengt haar programma deels a capella, deels onder pianobegeleiding van Saskia Zoet. Het kleinschalig, soms 8-stemmig koor past binnen het geheel ook subtiele choreografie toe. Kortom Lijn 12 is: Vocaal gevarieerd!


Entree:€ 10,- voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis

Kaartverkoop : aan de zaal of reserveren (tot drie uur vóór aanvang) via

reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792


Opgave: Kaartverkoop: aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via reserveringen@groatekerk.nl of T0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


1701-21

Concert duo PUUR: Petra van den Dolder (fluitiste) en Annegreet Rouw (harpiste) in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Fluitiste Petra van den Dolder en harpiste Annegreet Rouw vormen samen duo PUUR. Ze zijn allebei afgestudeerd aan het conservatorium van Enschede. Daar is hun samenwerking - in 2006 - begonnen. Ze zijn een enthousiast, dynamisch en professioneel fluit-harpduo.
Waarom heten ze duo PUUR? Duo PUUR is een naam die bij hen past. Dat vinden ze niet alleen zelf, maar ook hun opdrachtgevers en luisteraars. Ze zijn PUUR in hun toelichtingen, in hun benaderingen naar opdrachtgevers en luisteraars, maar bovenal zijn ze PUUR zoals ze zelf zijn!

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com

Website: http://


2401-21

Folkband FLING in Kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: Aanvang 14:00, duurt tot tot ± 16:00 u. Inloop publiek vanaf 13:30 u.
Entree: 10,00 p.p.
Fling speelt op een briljante manier Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities van Fling de platgetreden paden door de zeer eigenzinnige aanpak.

Na jaren van theatertournee's speelt Fling nu een nieuw intiem programma. Opmaat gemaakt voor de kleinere podia en voor de gelegenheid als ijzersterke duo. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en dat levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.

Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toon aangevende zangeressen in het genre. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te bewonderen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler internationaal befaamd als bouwer van het instrument. Naast de Uilleann pipes bespeeld hij ook Low Whistles, Bouzouki en Gitaar.

Dit alles levert een buitengewoon aantrekkelijk programma op, gevat in een stormvloed aan wilde melodieën afgewisseld met sterke verhalen en ontroerende ballades
.


Opgave: Reserveren is niet noodzakelijk. Gewoon binnenlopen kan ook, maar wilt u zeker zijn van een mooi plaatsje wel aanbevolen via het contactformulier op de website www.kloosterkerkkortehemmen.nl
Website: http://kloosterkerkkortehemmen.nl


1402-21

Valentijnsconcert Strijkkwartet Regina Forte in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: 10,- (inclusief koffie/thee)
Regina Forte is ontstaan in het najaar van 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen. Als oud-Frysk Jeugd Orkestleden troffen ze elkaar regelmatig in allerlei ad hoc orkesten en beroepsmatig zijn ze collega's van elkaar: ze zijn alle vier werkzaam in het onderwijs. Zoals vrijwel elke strijker koesterden ook zij de wens om een mooi strijkkwartet op te richten. Het strijkkwartet mag dan bekend staan als een van de moeilijkste muziekgenres, veel grote componisten hebben hun beste muzikale ideeën voor het strijkkwartet bewaard. Zij zijn de uitdaging aangegaan en beleven veel plezier aan deze composities. De celliste van dit strijkkwartet, Andrea Meijer, komt uit Rottevalle.

Inlichtingen/reservaringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com

Website: http://