Home

Nieuws

Activiteiten

Kerken

Over ons

Word donateur

Webwinkel

Contact

Filter :

 • Expositie
 • Muziek
 • Lezing
 • Theater
 • Overig

 • november
 • december
 • 2024
 • januari
 • februari
 • maart
 • april
 • mei
 • juni
 • juli
 • augustus
 • september
 • oktober

UITAGENDA

01 12 23

Kerstconcert met Canzona en Gaudete

Sint Annakerk - Hantumhuizen
Tijdstip: 20.00 uur
Adres: Wierumerweg 2, 9144 CW Hantumhuizen
Entree: € 5,- en onder 18 jaar gratis

Kerstconcert met Canzona en Gaudete

 

Op 1 december zullen het zangensemble Canzona en het blokfluittrio Gaudete kerstklanken ten gehore brengen. Het belooft een afwisselend programma te worden met onder andere kerstklassiekers als “O come all ye faithful”  van David Willcocks en wellicht onbekende werken als “Sonata II” van Giuseppe Sammartini. Het zangensemble en het blokfluittrio zullen ook stukken samen zingen en spelen wat magische klanken teweegbrengt. Canzona bestaat uit semi-professionele zangers die sinds vier jaar een ensemble vormen. Gaudete bestaat uit drie enthousiaste jongvolwassenen die al meer dan tien jaar samen muziek maken. Zij zijn opgeleid door Dinie Goedhart.

 

Het belooft een mooie avond te worden!

 

 

 
02 12 23

Expositie Triple Trouble

Kerk - Raard
Tijdstip: 13.00 - 17.00 uur
Adres: De Buorren 8, 9155 AN Raard
Entree: gratis

Van zaterdag 7 oktober  tot en met zaterdag 16 december een nieuwe expositie met de naam 'Triple Trouble'.  Er is werk te bewonderen van drie verschillende kunstenaars. 

John Kok: tekeningen en foto/collages

Esther van Dijk: schilderijen en tekeningen

Paul Andringa: schilderijen en opjecten

 

Openingstijden zaterdagen 13.-17 uur
07 12 23

De lezing door Kader Abdolah over de Perzische dichter Rumi

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)
Tijdstip: 20.00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: € 10,00

De lezing door Kader Abdolah over de Perzische dichter Rumi, georganiseerd in samenwerking met de Stichting voor Universeel Soefisme Noord-Nederland, 
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
donderdag 7 december 2023, om 20.00 uur.

Wat weten we van de schrijver Kader Abdolah?
Kader Abdolah is het schrijverspseudoniem van de Iraanse balling Hossein Sadjadi Ghaemmaghami Farahani (Iran, 1954). Hij is geboren in Arak in de streek Farahani, een streek waar streng de Islam nagevolgd wordt.
Tijdens zijn studie natuurkunde in Teheran sluit hij zich aan bij een geheime linkse partij die tegen de dictatuur van de sjah en later die van de ayatollahs vocht. Hij schrijft voor een illegaal blad en publiceert twee clandestiene verhalenbundels onder de samengevoegde voornamen van twee vrienden (Kader en Abdolah) uit het verzet, die vermoord werden.
In 1988 vluchtte hij vanuit Iran naar Nederland. Worstelend met de taal begint hij zijn verhalen in het Nederlands te schrijven.
In 1993 debuteert hij met de verhalenbundel ‘De adelaars’, waarvoor hij meteen bekroond wordt met de belangrijke debutantenprijs ‘Het Gouden Ezelsoor’.

Zijn nieuwste boek.
In het nieuwste boek beschrijft Kader Abdolah een mystieke reis door het leven van de Perzische dichter Rumi.
‘Wat je zoekt, zoekt jou’ is een drieluik geworden, waarin Abdolah een novelle over het leven van Rumi heeft verwerkt en zo’n negentig gedichten en vijftig verhalen van de Perzische meester heeft vertaald. Met dit werk schenkt Kader Abdolah zijn persoonlijke keuze uit het ontzagwekkende werk van Rumi aan de westerse lezer.
Een hoogstnoodzakelijk werk, van Rumi én Kader Abdolah, in een tijd van haast en grote onrust, om even stil te staan bij het leven.
'Wat je zoekt, zoekt jou' gaat niet zozeer over Rumi, maar over ons: de mens, op onze puurste en mooiste momenten.

Foto: Yvette Wolterinck

De toegangsprijs is € 10,00. Toegangskaarten kunnen vooraf digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/rumi .

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: e-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Ook informatie op https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum .


Informatie of reservering:

De toegangsprijs is € 10,00. Toegangskaarten kunnen vooraf digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/rumi .


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


08 12 23

Orgelconcert door Theo Jellema

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)
Tijdstip: 17.00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: Vrijwillige bijdrage

Orgelconcert door Theo Jellema
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 8 december 2023 van 17.00 tot 18.00 uur

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn er al vaak orgelconcerten geweest op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Vrijdag 8 december a.s. is er ook weer een orgelconcert. Dan is Theo Jellema (opnieuw) de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde orgel wil laten horen.
Het huidige orgel is niet het eerste. Het is bekend dat de kerk al in de zestiende eeuw een orgel had. Rond 1660 werd het gerepareerd door Willem Meynerts uit Berlikum.
In 1727 vindt een vernieuwing plaats door Christian Müller. In 1849 leverden de orgelmakers L. van Dam & Zn. een nieuw orgel, maar zij gebruikten daarin een deel van het oude pijpwerk.
Dit orgel onderging in de twintigste eeuw enige wijzigingen. De laatste daarvan werd gerealiseerd in 1954-1956, door Bakker & Timmenga uit Leeuwarden.
Deze firma heeft het orgel in 2015 opnieuw gerestaureerd. Organist Theo Jellema trad daarbij toen op als adviseur.

U bent van harte welkom voor een uur orgelklanken, onder het genot van een kop koffie of thee à € 2,00. De orgelconcerten zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com . 
Ook informatie op:  https://www.dorpskerkhuizum.nl en 
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum . 


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


10 12 23

Expositie Kerststallen

Kerk - harich
Tijdstip: 15.00 - 17.30 uur
Adres: Stinsenwei 16, 8571 RJ Harich
Entree: Toegang is gratis

Hemelse klanken klinken in de lucht, fonkelende sterren schijnen aan de hemel - geniet u van de stille betovering van een hele bijzondere kerststallen expositie in de kerk van Harich!

Onder het genot van een kop warme ‘poeiermolke’ kunt u genieten van de vele prachtige kerststallen die tijdens deze expositie staan.

Laat je verrassen!
10 12 23

Het ensemble Boi Akih met de ‘Messiah’ van Händel

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)
Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: € 15,00

Het ensemble Boi Akih met de ‘Messiah‘ van Händel
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 10 december om 15.00 uur.

Het veelzijdige Boi Akih brengt een vernieuwende en actuele uitvoering van de ‘Messiah’ van Händel. Voor deze gelegenheid werken zangeres Monica Akihary en gitarist/componist Niels Brouwer samen met altvioliste Saskia Meijs en koraspeler Sekou Dioubate
Deze uitvoering van het beroemde oratorium van Georg Friedrich Händel uit 1741 is totaal non-conformistisch, maar met veel respect voor de oorspronkelijk compositie én helemaal conform de werkwijze van Händel zelf. Met de bezetting en klankvoorstelling in gedachten liet deze veelzijdige barokcomponist zich inspireren door het vakmanschap en de expressie van de solisten. Hij herschreef zijn eigen werk vaak als de uitvoering daar om vroeg en hij stond open voor verandering, nieuwe ideeën en stijlen.

Boi Akih brengt een geheel eigen versie van dit meesterwerk met hun persoonlijke muziekidioom en een niet alledaagse bezetting met zevensnarige gitaar, altviool, 35-snarige kora en zang. De eigenzinnige combinatie van deze snaarinstrumenten vormt een wonderschoon geheel waarop Monica Akihary met haar flexibele en warme stem de klassieke teksten van nieuwe zeggingskracht voorziet.

Programma:

1.      Overture

2.      Comfort ye my people

3.      Ev’ry valley shall be exalted

4.      And the Glory of Lord shall be revealed

5.      But who may abide the day of his coming

6.      Behold a virgin shall conceive

7.      O thou that tellest good tidings to Zion

8.      Hallelujah

Gitarist/componist Niels Brouwer en zangeres Monica Akihary vormen sinds 1997 de basis van Boi Akih, dat steeds in nieuwe gedaantes en verschijningsvormen zijn weg vindt op de internationa;e podia. Muzikale tradities van de Molukken, sunda en Bali worden vermengd met moderne jazz en geïmproviseerde muziek, klassieke Indiase muziek en West-Afrikaanse grooves tot een uniek eigen geluid.
Afgelopen juni werd tijdens InJazz in Rotterdam bekendgemaakt dat Monica Akihary de ‘Boy Edgar Prijs 2023’ heeft gewonnen, de belangrijkste prijs in de Nederlandse jazz- en geïmproviseerde muziek.
Op 6 december a.s. zal zij de prijs in ontvangst nemen in het Bimhuis in Amsterdam.

Foto: Matthieu Landweer.

Enkele recensies:
De Messiah van Händel zonder koor en compleet orkest. Het blijkt te kunnen. Een staande ovatie als dank’.  (Haarlems Dagblad, dec. 2022).

‘Boi Akih heeft altijd een fascinatie voor bijzondere klanken teweeggebracht door ongewone instrumenten. De muziek van Boi Akih is tijdloos en sprookjesachtig’. (Jazzism, febr.’21).

‘Akihary and Brouwer have alway shown deep respect for tradition but know too that without evolution there is stagnation’. (All About Jazz, febr.’21).

Video Boi Akih – Messiah: Overture & Comfort ye my people.
https://www.youtube.com/watch?v=gfsGP4jpRpM 

Video Boi Akih – Messiah: But who may abide the day of his coming.
https://www.youtube.com/watch?v=vJGMGhLMZ-s 

Boi Akih – Messiah bij Podium op Radio 4.
https://www.nporadio4.nl/fragmenten/null/a497ec41-3115-45a5-b3a7-a1e9ce6a46dd/2022-12-16-boi-akih-met-handels-messiah  

De toegangsprijs is € 15,00.
Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/boiakih .

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Meer informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl ,
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum en https://www.boiakih.com .  
  


Informatie of reservering:

Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/boiakih .


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.boiakih.com .


10 12 23

Zondag 10 december, Kerstprogramma door "Vocaal Ensemble Intermezzo" met als titel: The twelve days for Christmas.......,aanvang 15.30 uur

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie
Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie
Entree: € 12,50 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis

Zondag 10 december, Kerstprogramma door “Vocaal Ensemble Intermezzo” met als titel : The twelve days for Christmas…. , aanvang 15.30 uur

 
Zo’n beetje twaalf dagen voor kerst hebben wij het druk, heel druk. Kerststress!!!!

Druk met kerstboom, cadeautjes, boodschappenlijstjes, schoonmaken en de kerstborrel van het werk met miss Santa verkiezing.

Maar ook druk met gekissebis over wie we uitnodigen voor de kerst, wat doen we met de kinderen, beppe en pake, de buurman die alleen is. Want ook in kersttijd is niet alles pais en vree.

O ja, een heel belangrijk maar niet te vermijden pijnpunt, de kerstoutfit. Wat trekken we aan, want jeetje, gegroeid!

Naast al de drukte hopen we ook tijd vrij te maken voor momenten van verstilling zo in de laatste dagen van advent. Misschien bezoeken we een kerk, een kerstconcert, een kerstmarkt waar de mooiste kerstliederen Carols en klinken. Dan kijken we omhoog in de heldere nacht, op zoek naar de ene stralende ster.

 

 

 

Entree: € 12,50 voor volwassenen en kinderen t/m 16 jaar gratis.

Kaartverkoop aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via

reserveringen@groatekerk.nl of T 06-83037955.


Informatie of reservering:

Entree: €12,50 voor volwassenen en kinderen t/m 16 jaar gratis.

Kaartverkoop aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via reserveringen@groatekerk.nl of T 06-83037955


Website: http://www.groatekerk.nl


10 12 23

Wereld Lichtjes Dag - herinnering overleden kinderen in SWICHUM

Nicolaaskerk - Swichum
Tijdstip: 18.30 uur
Adres: Ayttadyk 3, 9087 CD Swichum
Entree: geen

Informatie of reservering:

Op de tweede zondag in december worden wereldwijd om 19.00 uur kaarsen aangestoken ter herinnering aan het overleden kind.

Op 10 december zal een gezamenlijke herdenking plaatsvinden rondom en in het bijzondere Kerkje van Swichum. Deze herdenkingsavond is voor iedereen die het gemis van een kind ervaart door het overlijden van een zoon of dochter, een broer of zus, een kleinkind, een neef, een nichtje of een vriendje. Ongeacht de leeftijd of de duur van het gemis worden alle overleden kinderen op deze avond herdacht. 

Met elkaar zullen we een kaars voor hen aansteken in een sfeer van warmte, verbinding en samenzijn. Met muziek, teksten en het noemen van hun namen zullen we de herinnering aan hen koesteren en het gemis met elkaar delen en dragen.

Graag ontmoeten we elkaar vanaf 18.30 uur op de Parkeerplaats aan de Moskoureed in Swichum. In stilte lopen we rond 18.45 uur gezamenlijk naar het kerkje waar we de kaarsjes zullen aansteken. Gedragen door het licht en de warmte van deze avond is er gelegenheid om je met elkaar te verbinden en stil te staan bij het gemis van jouw kind.

Deze herdenkingsavond wordt georganiseerd door Gerda van Brug, ritueelbegeleider bij afscheid, in samenwerking met Hannie Schuurman van het Kerkje van Swichum.

Voel je vrij om deze informatie te delen met mensen voor wie deze herdenking belangrijk zou kunnen zijn. Iedereen is welkom, voor iedereen is plek!


Website: www.kerkjevanswichum.nl/agenda


10 12 23

Duo Fling

Terbantster Tsjerke - Terband
Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Pastorielaan 12, 8449 BE Terband
Entree: € 15,- inclusief consumptie

Prachtige Keltische muziek en zang

Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Verankerd in de traditie, ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden door de zeer eigenzinnige aanpak. 

Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.


Informatie of reservering:

Voorverkoop kaarten via www.posthuistheater.nl of 0513-619494


Website: www.terbantstertsjerke.nl


10 12 23

Mannenkoor 'Het Franeker Akkoord' - kerstprogramma

Kerk - Zurich
Tijdstip: 15:00 - 17:00 uur, kerk open om 14:30 uur
Adres: Schoolstraat 6, 8751 TG Zurich
Entree: €10,00 incl. koffie/thee

Mannenkoor Het Franeker Akkoord hield in 2022 een open repetitieavond. Dat werd een groot succes! Zes nieuwe leden meldden zich aan, bleven plakken en werden enthousiaste zangers! Bovendien werden we versterkt door een nieuwe vaste pianiste, Maria Shtereva. We zingen nu een toontje hoger! Op deze foto, met dank aan ons lid, fotograaf Joan van de Brug, stellen we in het kerkje van Zurich op 10 december ons vernieuwde koor aan u voor. ’t Franeker Akkoord is ontstaan vanuit het in Franeker en omgeving succesvolle shantykoor “Loopend Tuyg”, dat na vijftien jaren besloot om er mee te stoppen. In het voorjaar van 2011 is door een oud-lid het initiatief genomen om het een vervolg te geven met een nieuw op te richten koor, waarbij voor iedereen het “met elkaar maken van muziek/zingen” bovenaan zou staan. Dat bleek succesvol. Bovendien is zingen in een groep vooral ontspannend, inspirerend en plezierig. Bovendien blijkt het door die mix ook heel gezond te zijn, zoals uit recent onderzoek blijkt. Mannen die geïnteresseerd zijn om eens een repetitie bij te wonen zijn altijd van harte welkom. We repeteren iedere woensdagavond om 20.00 in ‘De Bolder’ aan de IJsbaanweg 2 te Franeker. Je hoeft geen grote zanger te zijn.


Informatie of reservering:

Reserveringen via kerkjevanzurich-friesland@outlook.com of via app 06 11916350 (Tjeerd Brouwer)


Website: www.franeker-akkoord.nl


14 12 23

Roon Staal KerstTour 2023

Reginakerk - Zweins
Tijdstip: 20:00
Adres: Hoofdweg 1, 8814 JW Zweins
Entree: €22,50

Informatie of reservering:

Van 7 t/m 23 december tourt zanger en pianist Roon Staal met zijn nieuwe kerstprogramma door Nederland. Op donderdag 14 december doet hij de Reginakerk in Zweins aan. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal is vanaf 19.30 uur open.

Magische kerstsfeer
Met zijn warme tenor-stem en melodieuze pianospel weet hij zijn publiek mee te nemen naar een magische kerstsfeer. Volledig genaamd Hieronymus speelt Roon zowel in het Engels als Nederlands bekende kerst songs op authentieke wijze met ook werken van zijn nieuwe, inmiddels derde kerstalbum: The Christmas Album III.

Musical en buitenland
Als kind stond Staal al op de theater planken en in TV studio's met artiesten als John Kraaijkamp sr., Ruth Jacott, Ron Brandsteder en Ernst Daniël Smit. In de hit-musical Les Miserables speelde Staal de kinderrol Gavroche in het Carré theater en als jonge twintiger nam hij de titeltol in de rock-opera 'Tommy' op zich met lovende kritieken ten gevolg. In de musical Rembrandt speelde hij even later naast Henk Poort als zoon Titus van Rijn en met Chantal Janzen en Freek Bartels gaf hij in 2010 gestalte aan het verhaal van de Hollandse musical Petticoat waarmee hij de grote theaters aandeed en wat hem een musical award nominatie opleverde. Met name daarna trad Roon veel op in het verre Oosten van Rusland en Japan met zijn solo werk terwijl hij in Nederland nu zo'n 5 touren per jaar houdt.

Niet bekend van radio of TV maar door legendes geprezen
"Wonderlijk, eigenlijk, dat het hem is gelukt zo lang relatief onbekend te blijven", aldus resencist Jacques d' Ancona. Niet bekend van radio of TV maar geprezen door bekendheden zoals Art Garfunkel (Let the amazing tenor vocal performance of Mr. Staal now carry you away!) en Gilbert O'Sullivan (It's his voice, not least his songwriting ability, that really shines throughout) en het publiek dat u reeds voorging kunt u deze kerst nu genieten van de ingetogen maar ontwapenende performance van deze 43-jarige musicus.

Alle informatie over dit concert kunt u vinden op de website www.roonstaal.com. Reserveringen kunnen daar worden gemaakt of via 06-15403125. Tickets kosten € 22,50. Kinderen en jongeren t/m 17 jaar hebben toegang voor € 12,50.

U bent van harte welkom!
15 12 23

Kerstconcert gemengd koor Zang en Vriendschap

Hervormde Kerk - Schurega
Tijdstip: 20.00 uur
Adres: Kerklaan 3, 8411 ZG Jubbega (Schurega)
Entree: €7,50

Informatie of reservering:

Reserveren mag; mail  kerkjeschurega3@ziggo.nl                       of 06 11 32 3733
16 12 23

Expositie Triple Trouble

Kerk - Raard
Tijdstip: 13.00 - 17.00 uur
Adres: De Buorren 8, 9155 AN Raard
Entree: gratis

Van zaterdag 7 oktober  tot en met zaterdag 16 december een nieuwe expositie met de naam 'Triple Trouble'.  Er is werk te bewonderen van drie verschillende kunstenaars. 

John Kok: tekeningen en foto/collages

Esther van Dijk: schilderijen en tekeningen

Paul Andringa: schilderijen en opjecten

 

Openingstijden zaterdagen 13.-17 uur
17 12 23

Expostie Kerststallen

Kerk - harich
Tijdstip: 15.00 - 17.30 uur
Adres: Stinsenwei 16, 8571 RJ Harich
Entree: Toegang is gratis

Hemelse klanken klinken in de lucht, fonkelende sterren schijnen aan de hemel - geniet u van de stille betovering van een hele bijzondere kerststallen expositie in de kerk van Harich!

Onder het genot van een kop warme 'poeiermolke' kunt u genieten van de vele prachtige kerststallen die tijdens deze expositie staan.

Laat je verrassen!
17 12 23

Adventsconcert door het Vocaal Ensemble ‘Vocalibre’

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)
Tijdstip: 15:00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: € 12,50; € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar

Adventsconcert door het Vocaal Ensemble ‘Vocalibre’ in de Dorpskerk Huizum te Leeuwarden,
zondag 17 december 2023 om 15.00 uur.

Enthousiasme en ambitie zijn de sleutelwoorden van waaruit wordt gewerkt aan een repertoire dat voornamelijk bestaat uit klassieke muziek en kerkmuziek. 
Meestal wordt er a capella gezongen, soms met begeleiding van een organist/pianist of een klein instrumentaal ensemble. Vocalibre is opgericht in 2011 en heeft 18 leden.
Vocalibre uit Drachten zingt zondag 17 december over licht in donkere tijden. Hoe dat voor u zou moeten klinken? 

Welluidend? Hoor dan de Renaissance-stukken van Sweelinck en Schütz waarin de stemmen met hun blijde boodschap over elkaar  heen buitelen.
Stemmig? Laat u zich dan door componisten uit de Engelse traditie op kousenvoeten meevoeren naar winternachten en sterrenhemels.
Ongemakkelijk? Nee, natuurlijk liever niet. Toch is het stuk “Even when he is silent” op tekst van een anonieme gevangene uit de Tweede Wereldoorlog een must voor iedereen die ‘vrede op aarde’ oprecht probeert te rijmen met het wereldgebeuren.
Kortom, Vocalibre zingt over geloof dat zich op de proef laat stellen. Het koor doet dat dit keer onder leiding van Marnix Verkamman en wordt aan de piano begeleid door Jochem Schuurman.

De toegangsprijs is € 12,50; voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50.
Toegangskaarten kunnen vooraf digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor:  https://www.ticketkantoor.nl/shop/Vocaalensemble .

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: e-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Ook informatie op https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum .


Informatie of reservering:

De toegangsprijs is € 12,50; voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50.
Toegangskaarten kunnen vooraf digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Vocaalensemble .


Website: www.dorpskerkhuizum.nl


17 12 23

Hans van Gorp, Brabantse troubadour AANGENAAM

Ioannis Theaterkerk - Wier
Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Lautawei 3a, 9043VP, Wier
Entree: € 15

Al 40 jaar hanteert hij het aloude handwerk van de  troubadour: Het vermaken van mensen met mooie liedjes, de interactie met het publiek en bezet hij de podia in België en Nederland. 

Puur in zijn presentatie, warm in klank en intens in zijn boodschap. Hans van Gorp verstaat de kracht van de eenvoud in zijn ode aan de kleinkunst. Zijn warme stem neemt je ogenblikkelijk mee in de wereld van de magie van verhalen en ruw schurende vertellingen over het leven. Met Brabantse bevlogenheid brengt Hans van Gorp met zijn gitaarspel een ontwapening met zich mee.
In de opbouw put hij uit meer dan een halve eeuw kleinkunst van prachtig geschreven liederen van Boudewijn de Groot tot aan onze Vlaamse buur Miel Cools. Creëert intimiteit alsof je aan de keukentafel zit. Hij zet zijn publiek in de luisterstand en houdt hun aandacht vast. Daar zorgen zijn zorgvuldig uitgekozen opbouw, afwisseling en herkenning in de liederen wel voor. Zeker de eigen nummers zijn een aanrader, zoals het lied Langs de Leie ingeleid met een persoonlijk verhaal over een jeugdliefde


Informatie of reservering:

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


Website: https://www.ioannistheatertsjerkewier.nl/


21 12 23

Kinderkoor olv Janna Eijer Kerstliederen

Mariakerk - Kortezwaag
Tijdstip: 19.30 - 21.00 uur
Adres: De Leijen 29, 8401 AX Gorredijk (Kortezwaag)
Entree: Gratis na afloop collecte

Olv Janna Eijer zal het kinderkoor van Eijer Producties kerstliederen zingen. 
22 12 23

Concert ‘Canto Ostinato’ door Wiebe Kaspers en Wytske Holtrop

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)
Tijdstip: 20:30 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: € 15,00

Concert ‘Canto Ostinato'
door Wiebe Kaspers en Wytske Holtrop  

Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 22 december 2023 om 20.30 uur

In Cultuurpodium Dorpskerk Huizum wordt door Wiebe Kaspers (vleugel) en Wytske Holtrop (cello) een uitvoering gegeven van de 'Canto Ostinato', de bekende compositie van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923 - 2012).
Dit stuk werd gecomponeerd in de jaren '70 onder de naam 'Perpetuum', maar een paar maanden voor de eerste uitvoering werd de titel 'Canto Ostinato' gekozen. Het wordt deze keer uitgevoerd op een vleugel en op een cello. (In de Dorpskerk komt een vleugel, die voor het eerst door Wiebe Kaspers zal worden bespeeld.)
Canto verwijst naar de melodie of een kort muzikaal motief; Ostinato verwijst naar herhaling. Het stuk lijkt steeds opnieuw geboren te worden. De kaders liggen vast maar door het voortdurende oog- en oorcontact van de pianist Wiebe Kaspers en celliste Wytske Holtrop ontstaat het stuk in Huizum als het ware opnieuw.
'De Canto' gaat door en is eigenlijk nooit af. Laat u meenemen door de betoverende en meditatieve klanken. Die klanken vormen bijna een oase van rust. We gaan samen op weg naar de winter, die bijna aanbreekt wanneer het concert voorbij is.
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum biedt u een indrukwekkende en intrigerende concert-ervaring voor zowel het publiek als voor de beide musici.

Foto van Wiebe Kaspers: Piet Douma; foto van Wytske Holtrop: Clara Evens.

De toegangsprijs is € 15,00.
Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/Canto .

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Meer informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl ,
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum en https://kaspar.nu .


Informatie of reservering:

Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor:

https://www.ticketkantoor.nl/shop/Canto .


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://kaspar.nu.


22 12 23

KERST met Koarbizznizz in SWICHUM

Nicolaaskerk - Swichum
Tijdstip: 20.00 uur (inloop 19.30 uur)
Adres: Ayttadyk 3, 9087 CD Swichum
Entree: 16,00 (incl. koffie/thee bij inloop)

Informatie of reservering:

Het koor gaat een heerlijk kerstoptreden verzorgen in het Kerkje van Swichum, wat uiteraard prachtig gedecoreerd is.

Het programma is volledig à capella waardoor de geweldige akoestiek in het kerkje fantastisch wordt benut. Het koor bestaat uit 12 enthousiaste, vergevorderde amateurzangers uit alle windstreken van Friesland. Ze staan bekend om de vlotte ontspannen presentatie met een luchtige kwinkslag.

Laat even de drukte achter u en kom meegenieten van dit heerlijke optreden.

Reserveer uw plekje via: https://kerkjevanswichum.nl/events/koarbizznizz-kerstoptreden/

 


Website: www.kerkjevanswichum.nl/agenda


24 12 23

Kerstconcert Apollo Ensemble & sopraan Sofia Pedro

Mariakerk - Bears
Tijdstip: 14.00 uur
Adres: Tsjerkepaed 3, 9025 BM Bears
Entree: € 20,-

 

Kerstconcert FELIZ NAVIDAD  verzorgd door APOLLO ENSEMBLE & SOFIA PEDRO  SOPRAAN. 

Spaanse barokmuziek voor kerst.

Het APOLLO ENSEMBLE bestaat uit: 

 Robert de Bree …..Hobo

 David Rabinovich & Daphne Oltheten......Viool.

 Thomas Oltheten.....Fagot

 Marion Boshuizen....Klavecimbel & Orgel. 

In de Spaanse kersttradities zijn veel cantates bewaard gebleven voor een kleine bezetting met één solist, hobo, twee violen en basso continuo. Deze feestelijke, uitbundige en toch ook tedere muziek van Juan Francés de Iribarren, José de Nebra en Joseph de Torres wordt gebracht door Sofia Pedro, sopraan en gitarist, en het Apollo ensemble, een van Europa's bijzonderste kamermuziek groepen voor oude  muziek.

SOFIA PEDRO, geboren in Lissabon, studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze oude muziek zang studeerde bij Xenia Meijer. Haar bachelor behaalde ze aan dezelfde instelling in de klas van Sasja Hunnego.

Sofia volgde masterclasses bij Dame Emma Kirkby, Isabel Rey, Claron McFadden, Ira Siff, Alexander Oliver, John Potter en Elena Dumitrescu Nentwig.

Ze vervulde talloze rollen in opera's en was solist in o.a. Het Reqiuem van Mozart en de Messiah van Handel.

Het APOLLO ENSEMBLE opgericht in 1992, is uitgegroeid tot een van Europa's meest bijzondere kamermuziek groepen voor oude muziek. De groep speelt zowel bekend als onbekend repertoire van barok tot eerste helft 20e eeuw.

Om de diversiteit aan klankkleuren  van de muziek in deze tijdspanne volop te benutten spelen ze op historische instrumenten. De spelers van het APOLLO ENSEMBLE zijn internationale topmusici.

 

 

Organisatie: www.appassionata-leeuwarden.nl

 


Informatie of reservering:

 Kaartverkoop via www.harmonie.nl of ter plaatse vooraf aan de kassa

 


Website: www.appassionata-leeuwarden.nl


24 12 23

Krystnacht yn de Kapelle

De Kapelle - Haskerdijke
Tijdstip: 19.30 en 21.30
Adres: Kapellewei 6, 8468 MK Haskerdijken
Entree: Plaatsen reserveren via Collegium Vocale Fryslân € 10,-

Kerstavond vieren in de Kapelle van Haskerdijken. Daar genieten van de fantastische koorzang van Hortus Vocalis, de mystieke klanken van de harp door Nienke van Leyden en het harmonium door Jan de Jong en dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Gerben van der Veen.

Een kerstavond die u niet snel zult vergeten.
24 12 23

Zondag 24 december, Kerstnachtdienst in De Groate Kerk

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie
Tijdstip: 21.30 uur
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie

Informatie of reservering:

www.groatekerk.nl


Website: http://www.groatekerk.nl


24 12 23

Krystreizgers - Een gemoedelijk kerstoptreden

Redbadtsjerke - Jorwert
Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Sluitermanwei 4, 9023 AB Jorwert
Entree: €15,-

Wat maakt Krystreizgers zo leuk? Misschien is het de fluwelen sound van het kwartet in de meerstemmige Christmas Carols, misschien zijn het de solistisch gezongen kleinkunstliedjes die je kippenvel bezorgen? Wellicht raakt het subtiele pianospel
van Corinne Staal je? In ieder geval werkt het duidelijke plezier waarmee zij op het podium staan nogal aanstekelijk.

Het programma van ongeveer 1.5 uur (pauze niet meegerekend) zit prettig in elkaar; muziek wisselt zich af met korte momenten waarin een praatje, een gedachte, een verhaal of wat humor je weer met beide benen op de grond zet. Even de kerst- drukte parkeren, tijd voor verbinding, tijd voor een mijmering, een glimlach...

In de sfeervol met kaarsen verlichte kerk van Jorwert kunt u tijdens de pauze een consumptie verkrijgen. Na het concert zal het café open zijn voor een gezellige nazit. Het is ook mogelijk voor een maaltijd te reserveren bij het Wapen van Baarderadeel via telefoonnummer: 06-53809820

De krystreizgers: Klaas de Vries, Corinne Staal, Marijke Rodenburg, Tsjamme Overal, Frederike Kleefstra


Informatie of reservering:

Reserveren via krystreizgers@gmail.com of 06-53561502
24 12 23

kerstkoor "Vocal Chain"

Ioannis Theaterkerk - Wier
Tijdstip: 15.00 - -17.00 uur
Adres: Lautawei 3a, 9043VP, Wier
Entree: € 15

Vocal Chain, in 1982 opgericht in Harlingen, is een sprankelend, gemengd koor met 23 leden, dat een zeer gevarieerd repertoire zingt, close harmony, prachtige ballads en alles wat er aan moois te vinden is. De nummers worden zowel á cappella als met pianobegeleiding gezongen onder leiding van Gert Jan Hoekstra.


Informatie of reservering:

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


Website: https://www.ioannistheatertsjerkewier.nl/


26 12 23

Kerstconcert Provocale

Sint Vituskerk - Wetsens
Tijdstip: 10.30
Adres: Opgong 1, 9122 CV Wetsens
Entree: 5 euro

Speciaal kerstconcert door Provocale


Website: www.vituswetsens.nl


30 12 23

Wintermarkt met muziek van projectkoor Frisii

Thomaskerk - Katlijk
Tijdstip: wisselende optredens tussen 13.00 tot 16.00 uur
Adres: Kerkelaan 20, 8455 JR Katlijk
Entree: gratis toegang

Tjidens de jaarlijkse wintermarkt die wordt gehouden op het plein voor de Thomastsjerke, waarbij er ook demonstraties klokkenluiden worden gegeven, is er muziek in de Thomastsjerke van het projectkoor Frisii. Frisii, een recent opgericht projectkoor met 13 koorleden vanuit heel Nederland, gaf op 29 januari jl. al eerder een concert in de Thomastsjerke. Toen werd meteen al duidelijk dat de akoestiek en de entourage van de Thomastsjerke zich perfect leent als setting voor de magische Ierse muziek. Het koor richt zich voornamelijk op het repertoire en de koortechniek van het Ierse Anúna (www.anuna.ie). Frisii brengt tijdens het concert nummers van Anúna componist Michael McGlynn ten gehore, waaronder Danny Boy.


Website: www.katlijk.nl


07 01 24

Nieuwjaarsconcert door vocaal ensemble Koarbiznizz

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie
Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie
Entree: € 15,-

Zondag 7 januari, Nieuwjaarsconcert door vocaal ensemble Koarbizznizz in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, aanvang 15.00 uur.

In het voorjaar van 2006 is vocaal ensemble Koarbizznizz opgericht door dirigent Siebren Kramer. Het ensemble bestaat uit 12 geoefende amateurzangers en –zangeressen uit diverse Friese windstreken. Koarbizznizz onderscheidt zich met name van andere ensembles door te kiezen voor een mix van verschillende muziekperioden en -stijlen. De oorsprong van de muziek rond een concert-thema varieert in alle gevallen van renaissance tot hedendaagse close harmony en poparrangementen. Koarbizznizz heeft inmiddels een breeda capella repertoire: van Purcell tot Whitacre en van Bach tot Bremer.


Bij concerten van Koarbizznizz worden over het algemeen de muziekstukken gekoppeld aan een thema dat tussen de diverse muziekstukken door met de nodige kwinkslagen wordt toegelicht door een aantal koorleden.

 


Geïnteresseerd? Kijkt u voor meer informatie op onze website www.koarbizznizz.nl of bel met Bareld Bijma 06 21254499 / Tsjamme Overal 06 11298422

 


Entree: € 15,-

 


Kaartverkoop aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via

reserveringen@groatekerk.nl of T 06-83037955.

 

 

 


Informatie of reservering:

Entree: €15,-

Kaartverkoop aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via

reserveringen@groatekerk.nl of T 06-83037955.

 


Geïnteresseerd? Kijkt u voor meer informatie op onze website www.koarbizznizz.nl of bel met Bareld Bijma 06 21254499 / Tsjamme Overal 06 11298422


Website: www.groatekerk.nl / www.koarbizznizz.nl


12 01 24

Orgelconcert door Auke de Boer

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)
Tijdstip: 17:00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: Vrijwillige bijdrage.

Orgelconcert door Auke de Boer
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 12 januari 2024 van 17.00 tot 18.00 uur

Vrijdag 12 januari a.s. is er weer een orgelconcert. Dan is Auke de Boer de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde orgel wil laten horen.
Auke de Boer (Drachten, 1954) studeerde orgel bij Jan Jongepier, koordirectie, kerkmuziek en schoolmuziek en later beiaard  aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Bernard Winsemius.
Hij was muziekdocent aan het c.s.g. Liudger te Drachten. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van  Dokkum en organist aan de Grote- Martinuskerk te Dokkum. Ook geeft  hij cursussen Kerkmuziek. Bij zijn afscheid als stadsbeiaardier van Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen is hem de Erepenning van de stad Groningen èn van de Academie toegekend.
Hij gaf recitals in binnen en buitenland o.a. in Amerika, Canada en  Nagasaki, Huis ten Bosch in Japan en onlangs in Litouwen. Voor Huis ten Bosch (Japan) maakte hij arrangementen voor de daar aanwezige automatische carillons. In 1993 won hij een prijs op het Internationale Beiaardconcours te Venlo.

Rode draad in het concert op 12 januari is ‘De wereld rond op zoek naar de Toccata’.
Wie kent er niet de Toccata van Bach of Widor, orgelwerken met een virtuoze karakter. Maar de oorsprong van de Toccata gaat terug naar de 16e eeuw en naast virtuoze zijn er ook ingetogen toccata’s. Praetorius benoemt het in zijn ‘Syntagma musicum (1615) als een speelstuk voor een toetsinstrument, vergelijkbaar met het Preludium en met als kenmerk een speelse quasi improvisatorische inslag.
Auke de Boer neemt u mee  op een reis door verschillende landen om de ‘Toccata’ in vele facetten te beluisteren.

U bent van harte welkom voor een uur orgelklanken, onder het genot van een kop koffie of thee à € 2,00.
De orgelconcerten zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com . 
Ook informatie op:  https://www.dorpskerkhuizum.nl en 
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum . 


Informatie of reservering:

Vrije toegang.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


20 01 24

Zaterdag 20 januari, een optreden van Hardrockband Bildtstar in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie.

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie
Tijdstip: Inloop 20.30 uur en gitaren los om 21.00 uur
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie
Entree: € 5,-

Zaterdag 20 januari, een optreden van Hardrockband Bildtstar in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, inloop 20.30 uur, gitaren los om 21.00 uur.

De vijfkoppige Hardrockband Bildtstar speelde afgelopen zomer in Duitsland en daarnaast spelen ze op verschillende plaatsen in Nederland, zoals op Waadrock.

Aankomende zomer staan optredens in Roemenië, Macedonië en Duitsland op de planning.

Bildtstar komt graag met acts waarmee ze boven alle bands uitspringen en waarmee ze het publiek kunnen shockeren.

Bildtstar , een Hardrockband van Het Bildt met eigen werk.

Mannen staan garant voor een grandioze show.

 


Meer informatie over de Band Bildtstar en waar ze optreden is te vinden op:

https://www.facebook.com/Bildtstar

 


Entree: € 5,-

Kaartverkoop: zie www.groatekerk.nl / persbericht regiokranten!

 


Informatie of reservering:

Kaartverkoop zie: www.groatekerk.nl

persberichten regiokranten

 


Website: http://www.groatekerk.nl / www.facebook.com/Bildtstar

21 01 24

Concert van ‘Weima & Van der Werf’

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)
Tijdstip: 15:00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: € 15,00; kinderen t/m 12 jaar € 2,50.

Concert door het duo Weima & Van der Werf
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 21 januari 2023 om 15.00 uur

Reinout Weima en Anno van der Werf waren nog maar 13 en 14 jaar toen ze voor het eerst samen op het podium stonden, tijdens een jamsessie op het Titus Brandsmacollege in Bolsward. In de jaren die volgden kwamen de twee elkaar regelmatig tegen in de bus of in de kroeg, maar stonden ze niet meer samen op de planken. Anno speelde wel in zijn eentje, maar ook in verschillende bands, waaronder ‘De Wjukkels’ (opvolger van Wiegels Wjukkelmasine), waar Freddy Weima leadzanger van was en Reinout gastzanger op het album dat in 1995 uitkwam. Freddy stelde Reinout voor om optredens met Anno te gaan doen.
Dit geschiedde op een besloten feest in de zomer van 1996 in Stania State in Oentsjerk. Met meer dan honderd optredens per jaar heeft het duo inmiddels flink wat naam weten op te bouwen, zowel binnen als buiten Fryslân.
Er zijn vele radio- en tv-optredens gedaan en er zijn verschillende albums gemaakt , waarvan de laatste twee met eigen merk ‘Yn it Frysk’, goed voor de radiohits als ‘Do’ en ‘It komt altyd wol goed’.
Het duo speelt verder 60 jaar (pop)historie. De mannen beheersen de truc en weten wat te doen met publiek: een volledig kloppend tweetal qua muziek, beeld, spel en energie, zonder al te veel poespas.
Dit heeft zijn weerslag op het publiek dat zij ‘on the road’ mogen begroeten!

De toegangsprijs is € 15,00; voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/weimawerf.

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Meer informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl  ,
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum en weimavdwerf.com .  


Informatie of reservering:

Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/weimawerf


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


21 01 24

: Something Else

Ioannis Theaterkerk - Wier
Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Lautawei 3a ,9043VP Wier
Entree: €15

Else van der Greft en Jan Roorda zijn samen aan een nieuwe uitdaging begonnen. Else is zangeres/gitarist. Jan is toetsenist en neemt ook een deel van de zangpartijen voor zijn rekening. Tevens spelen mee  Sido Wagenaar (percussie en zang) Roelof Wagenaar gitaar en Niels Broekema op bas. In de afgelopen jaren schreef Else een aantal nieuwe nummers. Persoonlijke liedjes, zoals het nummer: ‘Bliuw hjir stean’. Daarmee won Else als soliste in 2018 de Tjêbbe Hettinga-prijs op het Friestalige songfestival. Het repertoire van Something Else is nu Fries-, Nederlands- en Engelstalig.


Informatie of reservering:

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


Website: https://www.ioannistheatertsjerkewier.nl/


21 01 24

Lezing Renate de Backere - 'Van de ene Oceaan naar de andere'

Kerk - Zurich
Tijdstip: 15:00 - 17:00 uur, kerk open om 14:30 uur
Adres: Schoolstraat 6, 8751 TG Zurich
Entree: Vrijwillige bijdrage

Roeien en zout water vormen de rode draad in Renates leven.

In Harlingen begon ze in 2006 met sloeproeien en sindsdien is ze nooit ver van een roeiboot verwijderd geweest. Roeien op de Waddenzee werd roeien op de Noordzee en toen lonkte de Oceaan. Begin 2020 rolde ze in een Oceaanroeiteam dat zich klaarmaakte om aan de Atlantic Challenge mee te doen. Een wedstrijd van La Gomera naar Antigua, bijna 5000 kilometer lang. Renate houdt wel van een avontuur en stapte in. Het was een droom die uitkwam, een droom waarvan ze niet eens wist dat ze die had. 

Wat komt er allemaal kijken bij een oceaanoversteek. Hoe bereid je je voor, wat moet je eten en altijd de vraag: waar is het toilet?

Renate laat aan de hand van veel video en foto materiaal zien hoe ze met het team de oceaan is overgestoken, welke gevaren ze onderweg tegenkwamen, hoe de teamdynamiek verliep. En dan natuurlijk de finish, na 5000 kilometer kwamen ze als eerste damesteam aan op Antigua. De euforie is nog voelbaar!  

Ze wist toen nog niet dat ze oceaanwee zou krijgen. Het antwoord daar op is: nog een Oceaan. Ze maakt zich nu op met haar roeimaatje Marieke le Duc om als tweetal de Grote Oceaan over te steken, van Monterey naar Hawaii. Op 12 juni 2024 zullen ze het startschot horen en hopen als eerste vrouwentweetal te finishen.  

Met deze oversteek vragen ze aandacht voor het Vrouwenhart. Er is nog veel onderzoek nodig naar de verschillen tussen mannen- en vrouwenharten. Marieke en Renate steunen dit doel door te doen wat ze het liefst doen: lang en veel roeien.


Informatie of reservering:

Deze prachtige lezing is gratis (vrijwilige bijdrage) maar reserveren is zeer gewenst. Reserveren via kerkjevanzurich-friesland@outlook.com of via app 06 11916350 (Tjeerd Brouwer)


Website: www.hearttofollow.nl


25 01 24

De 'Epo van Douma Lezing' door Rijksbouwmeester Francesco Veenstra

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)
Tijdstip: 20:00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: € 6,00

De 'Epo van Douma Lezing' door Rijksbouwmeester Francesco Veenstra, 
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,  
donderdag 25 januari 2024, om 20.00 uur. 

 

Francesco Veenstra heeft, toen hij precies 50 jaar geleden in Leeuwarden geboren werd, niet kunnen bevroeden dat hij in 2021 Rijksbouwmeester zou worden. Laat staan dat hij op 25 januari a.s. de 'Epo van Douma Lezing' zou gaan houden.
Toch gaat dat in Cultuurpodium Dorpskerk Huizum gebeuren. De titel van zijn lezing luidt: ‘De toekomst van Leeuwarden’.
Zijn betoog wordt van kritisch commentaar voorzien door Oeds Westerhof, voorheen directeur bij Leeuwarden Culturele Hoofdstad (2018) en auteur van het kersverse boek ‘Friesland, mijn liefde’.

Na de pauze is er een veelzijdig programma: toelichting op de stadsateliers Leeuwarden door stedenbouwkundig supervisor Loes Oudenaarde, ruimte voor discussie, interview met Francesco Veenstra over zijn Leeuwarder jeugdjaren, terwijl Oeds Westerhof stil staat bij zijn visionaire boek over Fryslân (voorzien van een signeersessie). Alle belangrijke thema’s die hier spelen komen in dat sprankelende boek aan de orde.

Francesco Veenstra, die aan de Rotterdamse Academie voor Bouwkunst is opgeleid, ontwierp naast Stationskantoor en stationshal Delft in het buitenland o.a. cultuurcomplex Home in Manchester en de Library of Birmingham.
Hij volgde als Rijksbouwmeester Floris Alkemade (bekend van tv-programma Zomergasten) op.
Samenwerkingspartner voor deze avond is de Leeuwarder architectuurvereniging Attiek.

Epo van Douma was een belangrijke edele (1542-1602) in Huizum die vanwege zijn geloofsovertuiging naar Emden vluchtte. Hij schonk een van de kerkklokken aan de Dorpskerk Huizum en hij ligt daar begraven. 

De toegangsprijs is € 6,00. Toegangskaarten kunnen vooraf digitaal worden gereserveerd via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Francesco . 
Reserveer op tijd! 

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427. 
E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com . 

Ook informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl en 
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum . 


Informatie of reservering:

Toegangskaarten kunnen vooraf digitaal worden gereserveerd via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Francesco .


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


27 01 24

ATafel! Nederlandstalige Kleinkunstliedjes in Ter Idzard

Kerk - Ter Idzard
Tijdstip: 20.00 uur, welkom vanaf 19.15 uur
Adres: Idzardaweg 61, 8476 EP Ter Idzard
Entree: 15,00 euro inclusief koffie/thee bij binnenkomst en pauzedrankje

‘A(an) tafel!!’ Een oproep om je te verzamelen, want het gaat beginnen!

Atafel! is een muziek- en zanggezelschap van 12 mensen M/V dat zelfgeschreven en/of hertaald Nederlandstalig repertoire zingt en speelt. Het twaalftal wordt hierbij met mooie arrangementen begeleid door de piano.

Tijdens hun optreden vormt humor de hoofdmoot, maar de ontroering wordt ook niet geschuwd. Geen wonder dat bezoekers van hun vorige optreden ons gevraagd hebben ze nogmaals een podium te geven.

En als je deze vrolijke club zangers en zangeressen de vorige keer gemist hebt: hierbij de herkansing voor een avondje onbezorgd lachen en luisteren.


Informatie of reservering:

kaartjes via cultuur@ter-idzard.nl


Website: https://bonifatiuskerkteridzard.org


28 01 24

preek van de leek uitgesproken door Albert Veenstra oud rechercheur

Mariakerk - Kortezwaag
Tijdstip: 10.30 - 12.30
Adres: De Leijen 29, 8401 AX Gorredijk (Kortezwaag)
Entree: gratis vrijwillige bijdrage naar draagkracht28 01 24

Iris Kroes solo

Doarpstsjerke - Rottevalle
Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Buorren 18, 9221 TB Rottevalle
Entree: € 17,50, inclusief koffie/thee

De winnares van The Voice of Holland vierde vorig jaar haar 10-jarig jubileum, ze was te zien in het tv-programma ‘Better than ever’ en bracht verschillende acoustic covers uit. In april bracht ze voor het eerst een Nederlandstalige EP uit, genaamd ‘Kroes door het leven’. Het belooft een sfeervol, akoestisch, soloconcert met harp en zang te worden. En voor deze gelegenheid in Rottevalle wordt Rottevalster Pieter Veenstra 'ingevlogen'. Voor haar landelijke doorbraak trad Iris samen met Pieter al op vele plekken in Friesland op. 

doarpstsjerkerottefalle@gmail.com

Foto: Erikjan Koopmans


Informatie of reservering:

doarpstsjerkerottevalle@gmail.com

 
28 01 24

Joost Dijkema: experimenteel gitarist met een americana twist

Kloosterkapel - Sibrandahûs
Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Birdaarderstraatweg 4, 9106 GA Sibrandahûs
Entree: 12 euro

 

 

De fantastische gitarist Joost Dijkema trakteert Kloosterkapel Sibrandahûs op zondag 28 januari 2024 op een luisterconcert met ‘onnavolgbaar’ fingerpicking gitaarspel en warme vocalen. 

In de noordelijke contreien is Joost geen onbekende meer. Zo heeft hij drie solo platen op z'n naam staan, waarvan de meest recente After Thunder Sun heet. Een plaat waarop hij als multi-instrumentalist functioneert.

Dijkema is altijd al avontuurlijk geweest, maar de akoestische 6 - en 12-snarige gitaren zijn al een decennium de hoofdinstrumenten waar hij indrukwekkende mozaïekjes mee componeert. “Dat Dijkema een fantastisch gitarist is, wisten we al van zijn vorige platen, maar hij kan dus ook een goed americana liedje schrijven.”, schreef Gijsbert Kamer in de Volkskrant. Ook heeft Joost Dijkema muzikaal meegewerkt aan de theatervoorstelling de Poolse Bruid, samen met turfrocker- en begenadigd streektaal liedjesschrijver Bert Hadders. Als praktiserend duo namen ze in 2019 de Groningstalige countryfolk plaat Kokeleko op. 

Joost speelt tegenwoordig op de laatste road-gitaar van zijn held Michael Chapman, een Engelse cultheld waar Dijkema schatplichtig aan is. 

 Foto: Harold Zijp


Informatie of reservering:

De concerten in de Kloosterkapel beginnen op zondagmiddag altijd om 15.30 uur. Kaarten à €12 zijn verkrijgbaar aan de deur. Er is geen voorverkoop. De deuren gaan open om 15.00 uur.


Website: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


28 01 24

STILTE-OCHTEND met wandeling in SWICHUM

Nicolaaskerk - Swichum
Tijdstip: 10.00 uur (inloop met koffie/thee)
Adres: Ayttadyk 3, 9087 CD Swichum
Entree: 15,-

Informatie of reservering:

Door het snelle tempo in ons leven vergeten we vaak om af te stemmen op ons zelf. We gaan dan leven vanuit ons hoofd en vergeten wie we werkelijk zijn en wat we van binnenuit ten diepste willen.

Tijdens een stilteochtend ervaar je hoe het is om je weer te verbinden met je lichaam, al je zintuigen en de natuur. Je verbindt je opnieuw met wat je lichaam opgeslagen heeft, maar waar jij vergeten bent om contact me te maken.

Door aandacht voor jezelf verzacht je; je gaat uit je hoofd en komt in je lijf.

‘Luister naar het fluisteren van je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen’.

Tijdens de stilteochtend praten we niet met elkaar en help ik door middel van meditatie, mindfulness en een stiltewandeling de ‘ruis’ in je hoofd te kalmeren waardoor je makkelijker in contact komt met je lichaam en alles wat daar beweegt.

Door de stilte kan er helderheid, inzicht en inspiratie ontstaan en misschien krijg je wel antwoord op een vraag waar je al langere tijd me rondloopt.

Inloop 10.00 uur, afronding ongeveer 12.30 uur. Ervaring met meditatie is niet nodig.

Opgave kan via de website: https://bertinetenbrinke.nl/stiltedag/

Of telefonisch via 06 - 13133733


Website: www.bertinetenbrinke.nl/stiltedag


04 02 24

Adri de Boer songt Bos

Terbantster Tsjerke - Terband
Tijdstip: 15.00 - 17.00
Adres: Pastorielaan 12, 8449 BE Terband
Entree: € 15,-

Het prachtige werk van Stef Bos yn it Frysk

Het idee om werk van Stef Bos te gaan hertalen en vertalen naar het Fries ontstond op basis van de treffende overeenkomsten tussen de twee muzikanten en liedjesschrijvers; beiden in dezelfde levensfase, hun diep donkere stemgeluid en sterke voorliefde voor melodieuze liedjes met een boodschap. Toeval of niet, maar beide troubadours maakten een album met de titel ‘Tijd’ en hun beider grootste hits hebben een spectaculaire verbintenis met elkaar, Bos met ‘Papa’ en De Boer met ‘Soan’.


Informatie of reservering:

Voorverkoop kaarten via wwww.posthuistheater.nl of telefoonnummer 0513-619494.


Website: www.terbantstertsjerke.nl


04 02 24

Folkgroep MUS met Tribute Dubliners

Ioannis Theaterkerk - Wier
Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Lautawei3a 9043VP, Wier
Entree: 15

Een viering van liedjes en verhalen van de Ierse band .  "The Dubliners"Energieke vol handgeklap en stampende hits van de grootste Ierse folkband aller tijden. Alle grote hits waaronder, Wild rover, The last of the great wales, Durnham Jail en nog veel meer ballads en meezingers.

Freek Span op gitaar, Banjo, Doedelfluit en zang.
Arend  Faber op de piano, orgel.
Nanda Kuijper op de basklavier, Bodhran en zang.
Annemiek Zijlstra op gitaar, dwarsfluit, low whisle,  mondharmonica en zang


Informatie of reservering:

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


Website: https://www.ioannistheatertsjerkewier.n


04 02 24

Sido Martens - solo

Kerk - Zurich
Tijdstip: 15:00 - 17:00 uur, kerk open om 14:30 uur
Adres: Schoolstraat 6, 8751 TG Zurich
Entree: €10 inclusief koffie/thee

Sido Martens - in de jaren zeventig lid van de folkrockgroep Fungus en met 'Kaap'ren Varen' destijds een hit scorend, daarna solo tot 1982 - is sinds 1996 bezig met een tweede muziekcarrière. Zijn vaak poëtische teksten behelzen het leven in de ruimste zin van het woord. Liefde, verdriet, de dood, de zee, weemoed en verlangen keren vaak terug. In mindere mate, maar wel degelijk aanwezig, deelt hij zijn vreugde met de luisteraar. Donkere tinten, milde spot en een geheel eigen klankkleur karakteriseren Martens liedjes waarin hij muzikaal tussen folk en jazz, tussen pop en luisterlied laveert. Sober, intiem en integer, zonder opsmuk of tralala. Naast cd’s en vinyl brengt Martens met enige regelmaat een boek of gedichtenbundel uit. 

www.sidomartens.nl


Informatie of reservering:

Reserveren via kerkjevanzurich-friesland@outlook.com of via app 06 11916350 (Tjeerd Brouwer)


Website: www.sidomartens.nl


10 02 24

Muziekgroep Bender

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie
Tijdstip: 20.00 uur
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie
Entree: 15 euro

Bender bestormt al jaren met veel succes de theaters en muziekpodia in het hele land. In 2023/2024 gaan ze de planken op met het liedjesprogramma ‘DANKBAAR TEVREDEN – alles moet anders!’. De liedjes gaan over de verwarrende tijd waarin we leven, maar toch zeker óók over de mooie dingen waar we ons elke dag over kunnen verblijden. Liedjes die raken: soms ontroerend en weemoedig, soms vrolijk en uitbundig.


Informatie of reservering:

U kunt kaarten kopen aan de zaal of reserveren (tot drie uur vóór aanvang) via: reserveringen@groatekerk.nl of T 06- 830 37 955


Website: www.groatekerk.nl


11 02 24

Klasiena Seinstra vertelt over haar Elfstedentocht

Dorpskerk - Gaast
Tijdstip: 15.00 uur
Entree: €10,00 inclusief warme chocolademelk

25 jaar geleden won Klasina Seinstra de laatste Elfstedentocht bij de vrouwen. Dat wil zeggen: er was geen aparte wedstrijd voor vrouwen en er was ook geen aparte huldiging. Deze middag gaan we de dag met haar herbeleven met een prachtig pikefel verhaal met foto's en beelden.

Komt allen!


Informatie of reservering:

U kunt kaartjes reserveren via mailadres: pcgaastferwoude@gmail.com
11 02 24

Valentijnsconcert

Doarpstsjerke - Rottevalle
Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Buorren 18, 9221 TB Rottevalle
Entree: € 15,00, inclusief koffie/thee

Voor de vierde maal brengt Strijkkwartet Regina Forte een ode aan de liefde in de dorpskerk van Rottevalle. Niets zo universeel en tijdloos als de liefde. 

Met twee violen, een altviool en een cello brengt het kwartet Regina Forte een breed palet aan populair-klassieke muziek. Tussen het musiceren door vertellen ze iets over de stukken. Ze spelen muziek van bekende componisten als Mozart en Beethoven en muziek van een Scandinavische en een Oekraïense componist.
Meer informatie: www.reginaforte.nl

Informatie/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com
11 02 24

Taizé viering

Sint Vituskerk - Wetsens
Tijdstip: 15.30 - 16.30
Adres: Opgong 1, 9122 CV Wetsens
Entree: collecte16 02 24

Lezing Age Veldboom: Skûtsjevaart, vroeger en nu.....

Kerk - harich
Tijdstip: 20.00 uur
Adres: Stinsenwei 16, 8571 RJ Harich
Entree: Entree € 7,50 (inclusief koffie/thee)

Skûtsjekenner Age Veldboom is kenner en liefhebber van skûtsjes. Hij is zelf zeiler geweest en richtte 25 jaar geleden het Skûtsjemuseum op. Als schipper en schaatser vertelt hij vol enthousiasme over het leven op het Friese Water. Historische en humoristische schippersverhalen vertelt hij alsof het gisteren gebeurd is.

Ook gaat de trekharmonica mee voor enkele schippersliederen én oude materialen uit het Skûtsjemuseum. Want aan de materialen, kleven de verhalen....

Het belooft een bijzondere avond te worden!


Informatie of reservering:

Reserveren: kultuertsjerkeharich@gmail.com
17 02 24

Valentijnsconcert Kaspar (Wiebe Kaspers)

Redbadtsjerke - Jorwert
Tijdstip: 20:00
Adres: Sluitermanwei 4, 9023 AB Jorwert

Kaspar (Wiebe Kaspers) viert samen met een zeskoppige formatie en natuurlijk zijn publiek de liefde, en wel in een wederom romantisch aangeklede kerk van Jorwert. Wederom, want drie jaar geleden was de kerk ook omgetoverd tot een intieme plek, waar je aan kleine tafeltjes kon klinken op de liefde.

Vanaf 20:00 uur ben je welkom en word je opgewarmd met een muzikaal voorspel. Aansluitend belooft het een hoogtepunt te worden, uitgevoerd door zanger Kaspar zelf aan de piano, een romantisch strijkkwartet, en twee verrassende musici.

Meer info? Kijk op www.kaspar.nu


Informatie of reservering:

Informatie: www.kaspar.nu


Website: www.kaspar.nu


18 02 24

Tous les Oiseaux d’Europe

Ioannis Theaterkerk - Wier
Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Lautawei 3a ,9043VP,VN Wier
Entree: € 15

18 febr.: Tous les Oiseaux d’Europe

Al meer dan 16 jaar behoort de Groningse Vocal group “Tous les Oiseaux d’Europe” tot de landelijke top in de lichte muziek. In onze concerten bieden onze ruim 20 zangers en zangeressen een afwisselend programma met uitdagende arrangementen, veelal van onze eigen dirigent, pianist en arrangeur Hans Kaldeway. Ons repertoire bestaat uit een selectie popsongs van de 60-er jaren tot heden, van o.a. Billie Eilish, Paul McCartney, Mika en Sting.


Informatie of reservering:

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
24 02 24

Lenny Kuhr

Thomastsjerke - Katlijk
Tijdstip: 20.00 uur
Adres: Kerkelaan 20, 8455 JR Katlijk
Entree: € 25,00

Lenny Kuhr treedt op samen met Freek Dicke op gitaar en Frans de Berg op toetsen. Ze zingt uit haar grote en levendige oeuvre. Met liedjes van haar nieuwe album: Lenny Kuhr. Dit album, de kers op de taart van haar lange carrière, is eind januari 2022 verschenen onder het label Excelsior. “Een album waarop ik uit mijn comfortzone ben getreden met verrassende resultaten”, aldus Lenny. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Onder andere Stef Bos, Spinvis, Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna. Lenny Kuhr won in 1969 het Eurovisie Songfestival met ‘De Troubadour’. Ook met ‘Visite’ scoorde ze een grote hit.


Informatie of reservering:

Voor ticketverkoop: zie website www.thomastsjerke.eu

 


Website: www.thomastsjerke.eu


25 02 24

Concert van Lenny Kuhr

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)
Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: € 20,00

Concert van Lenny Kuhr
begeleid door Freek Dicke (gitaren)
en Frans de Berg (toetsen)

Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden
zondag 25 februari 2024 om 15.00 uur

‘LENNY  KUHR’
De Grande Dame van het Nederlandse Chanson – zingt uit haar grote en levendige oeuvre. De kers op deze taart is het album dat eind januari 2022 op het label Excelsior werd uitgebracht met als titel: ‘Lenny Kuhr’. 
Een album waarop ze uit haar comfort zone is getreden met verrassende resultaten.
Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven.
Onder andere Stef Bos, Spinvis Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna.
Zelf zegt Lenny over het theaterprogramma dat ze uit eerder werk en uit haar nieuwe album heeft gedestilleerd: Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven,’ en nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken.
Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt.

Foto: Mischa Muijlaert.

De toegangsprijs is € 20,00. Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden gereserveerd via het Ticketkantoor:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/LennyKuhrLwd .
Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Meer informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl ,
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum en https://www.lennykuhr.com .  


Informatie of reservering:

Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden gereserveerd via het Ticketkantoor:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/LennyKuhrLwd .


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.lennykuhr.com .


25 02 24

Folkgroep MUS

Hervormde Kerk - Schurega
Tijdstip: 14.30 uur
Adres: Kerklaan 3, 8411 ZG Jubbega (Schurega)
Entree: € 15,00 incl. koffie/thee

4 Enthousiaste muzikanten met de bandnaam MUS.(muziek uit Stiens of de eerste 3 leters van music)vertolken liedjes en verhalen van de Ierse band "The Dubliners".o.a. Wild rover, The last of the great wales, Durnham Jail plus ballads en meezingers.  De liederen worden begeleid met muziekinstrumenten zoals gitaar, diverse fluiten Bas, Keyboard en trekzak.   

 


Informatie of reservering:

Reserveren: mail kerkjeschurega3@ziggo.nl of 06 11 32 3733 
25 02 24

Bluesband Tuff Luck in Kloosterkapel Sibrandahûs

Kloosterkapel - Sibrandahûs
Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Birdaarderstraatweg 4, 9106 GA Sibrandahûs
Entree: 12 euro

SIBRANDAHÛS – Kloosterkapel Sibrandahûs is zondagmiddag 25 februari t ‘the place to be’ voor liefhebbers van de blues. Vanaf half vier zal de formatie Tuff Luck voor het eerst een concert verzorgen in het ‘smûke’ kerkje. De bluesformatie, die veel eigen werk speelt, staat garant voor opzwepende blues en boogie. Daarnaast bevat het repertoire van het viertal ook subtiele authentieke bluesnummers in de stijl van Eric Clapton en Robert Cray.

Voor de toetsenist van deze bluesband, Kees Bode, is Sibrandahûs bekend terrein. Als lid van De Kast heeft hij er in het verleden diverse malen opgetreden. Bode maakt overigens nog steeds deel uit van De Kast, maar het is in het muziekwereldje genoegzaam bekend dat Kees een voorliefde heeft voor de blues. Al met al reden voor zanger-gitarist Rogier Trampe om in 2014 de toetsenist te vragen om Tuff Luck te komen versterken. Naast Trampe en Bode bestaat de band verder uit Peter Hartmann (bas) en Douwe Jan Pol (drums). 

 


Informatie of reservering:

De concerten in de Kloosterkapel beginnen op zondagmiddag altijd om 15.30 uur. Kaarten à €12 zijn verkrijgbaar aan de deur. Er is geen voorverkoop. De deuren gaan open om 15.00 uur.


Website: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


25 02 24

STILTE-OCHTEND met wandeling in SWICHUM

Nicolaaskerk - Swichum
Tijdstip: 10.00 uur (inloop met koffie/thee)
Adres: Ayttadyk 3, 9087 CD Swichum
Entree: 15,-

Informatie of reservering:

Door het snelle tempo in ons leven vergeten we vaak om af te stemmen op ons zelf. We gaan dan leven vanuit ons hoofd en vergeten wie we werkelijk zijn en wat we van binnenuit ten diepste willen.

Tijdens een stilteochtend ervaar je hoe het is om je weer te verbinden met je lichaam, al je zintuigen en de natuur. Je verbindt je opnieuw met wat je lichaam opgeslagen heeft, maar waar jij vergeten bent om contact me te maken.

Door aandacht voor jezelf verzacht je; je gaat uit je hoofd en komt in je lijf.

‘Luister naar het fluisteren van je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen’.

Tijdens de stilteochtend praten we niet met elkaar en help ik door middel van meditatie, mindfulness en een stiltewandeling de ‘ruis’ in je hoofd te kalmeren waardoor je makkelijker in contact komt met je lichaam en alles wat daar beweegt.

Door de stilte kan er helderheid, inzicht en inspiratie ontstaan en misschien krijg je wel antwoord op een vraag waar je al langere tijd me rondloopt.

Inloop 10.00 uur, afronding ongeveer 12.30 uur. Ervaring met meditatie is niet nodig.

Opgave kan via de website: https://bertinetenbrinke.nl/stiltedag/

Of telefonisch via 06 - 13133733


Website: www.bertinetenbrinke.nl/stiltedag


25 02 24

Melomania

Terbantster Tsjerke - Terband
Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Pastorielaan 12, 8449 BE Terband
Entree: € 15,- inclusief consumptie

Melomania is een a-capella koor met vijftien leden uit Lippenhuizen en omgeving, dat volgens de leden niet in een hokje te plaatsen is.  Het is geen popkoor en ook geen klassiek koor, maar wel een gezellig en eigenzinnig koor. Ze zingen in verschillende talen en stijlen en vier-en vijfstemmig met een internationaal en afwisselend repertoire. Dit varieert van een African lullaby en oude volksmuziek tot popnummers van onder andere Billy Joël, Sting en The Beatles. De dirigent zorgt ervoor dat het koor uitdagingen op muzikaal gebied niet uit de weg gaat.

 


Informatie of reservering:

Voorverkoop kaarten via Posthuis theater: www.posthuistheater.nl of telefoonnummer 0513-619494.


Website: www.terbantstertsjerke.nl


25 02 24

Le Canzoni Italiane – Alexander Broussard

Ioannis Theaterkerk - Wier
Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Lautawei 3a, 9043VP, Wier
Entree: €15

Met het programma “Le Canzoni Italiane” keert Alexander Broussard terug naar zijn roots. De geboren Italiaanse pianist/zanger speelt en zingt een keur van klassiekers waarmee hij grootgebracht is en wisselt dat af met moderne internationale successen.

U kunt een sfeervol repertoire verwachten dat u in luttele seconden meevoert naar het hart van de Italiaanse cultuur met vanzelfsprekend de passie die daarbij hoort. Van Ramazzotti tot Pavarotti, van Zucchero tot Bocelli, van traditionals tot pop: het komt allemaal voorbij in deze voorstelling waar vuur en melancholie elkaar omarmen.

(Aanvang altijd 15.00 uur. Entree altijd € 15,-  Reserveren s.sevenster@hetnet.nl)


Informatie of reservering:

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


Website: https://www.ioannistheatertsjerkewier.nl/


02 03 24

Trio Trabant. Muziek & zang uit ‘Zuid-West Zigeunië’ in Ter Idzard

Kerk - Ter Idzard
Tijdstip: 20.00 uur, welkom vanaf 19.15 uur
Adres: Idzardaweg 61, 8476 EP Ter Idzard
Entree: 15 euro inclusief koffie/thee bij binnenkomst en pauzedrankje

Zuid-West Zigeunië is een land met tradities van eeuwen terug. Een land van afgelegen dorpen, waar volkeren van heinde en ver zich ooit hebben gevestigd en hun cultuur hebben ingebracht. Een land waar grenzen vervagen en water verbindt. En waar de Trabant nog steeds rondrijdt.


De muzikanten van Trio Trabant hebben zich over de Trabo laten afzakken en in hoofdstad Trabantia vonden ze een zinderende mix van muziek en dans waarin alle invloeden samenkomen. Er valt niet te ontkomen aan hun meeslepende dans-, luister-, treur- en feestmuziek, virtuoos gespeeld op een onwaarschijnlijke hoeveelheid instrumenten.


Informatie of reservering:

kaartjes via cultuur@ter-idzard.nl


Website: https://bonifatiuskerkteridzard.org


03 03 24

Insomnia door pianist Mattias Spee

Sint Vituskerk - Finkum
Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Holdingawei 51, 9053 LV Finkum
Entree: €19,50, tot 20 jaar €10,00 incl. pauzedrankje

Organisatie podium Pakhûs SOLO


Insomnia door pianist Mattias Spee

Mattias Spee is een jonge talentvolle pianist en componist die hard aan de weg timmert. Onlangs speelde hij een concertreeks langs alle grote zalen van Nederland als onderdeel van de Dutch Classical Talent Award (DCT) waar hij dit seizoen finalist is. In dit piano-solo recital neemt deze virtuoos ons mee langs nieuwe klanken van werken die tijdens de DCT speciaal voor hem werden geschreven, in combinatie met vergeten componist Hans Henkemans en zijn eigen muziek. Inspiratiebron is het mysterieuze, ongrijpbare karakter van de nacht. Mattias Spee schreef een cyclus van composities waarin alle stadia van de slapeloosheid worden doorleefd: Insomnia.


Foto: Veronika Penz


Informatie of reservering:

Meer info en kaarten via www.pakhussolo.nl


Website: www.pakhussolo.nl


03 03 24

Bach & Brockespassie festival 2024

Redbadtsjerke - Jorwert
Tijdstip: 14.30
Adres: Sluitermanwei 4, 9023 AB Jorwert
Entree: 30 euro

Bach & Brockespassie festival 2024 – 3de Passie (van 4)

Reinhard Keiser – Brockes Passion

 

APOLLO ENSEMBLE en 8 solisten

 

Renate Arends – sopraan, (Tochter Zion)

Janneke Stoute – sopraan (Maria, Gläubige Seele)

Lisa Defeyter – alt

Eske Tibben – alt

Pablo Gregorian – tenor (evangelist)

Camilo Delgado Diaz – tenor (Petrus, Judas)

Michiel Meijer – bas (Jezus)

Robbert Muuse – bas

 

Apollo Ensemble: groot instrumentaal ensemble

David Rabinovich – artistieke leiding

 

Als operacomponist wist Reinhard Keiser precies hoe hij zijn publiek moest raken. En dat doet zijn muziek nog steeds. Met zijn Brockes-Passion was Keiser een echte trendsetter, want grootheden als Telemann en Händel volgden zijn voorbeeld. Zelfs Bach voerde Keisers passiestuk uit. Het geheim? De muziek bruist en sprankelt, er zijn heftige emoties, grote contrasten en levendige dialogen. De tekst met al zijn dramatische en beeldende passages was koren op de molen van de componist die een voorliefde had voor muziektheater. Hij wist precies hoe hij het publiek kon boeien en vasthouden Kortom, een uitvoering die je niet de koude kleren gaat zitten.

 

                        -----------------------

 


Informatie of reservering:

Reserveren via www.harmonie.nl 

 

 


Website: www.appassionata-leeuwarden.nl


03 03 24

Fryske Tsjiinst

Hervormde Kerk - Schurega
Tijdstip: 9.30 uur
Adres: Kerklaan 3, 8411 ZG Jubbega (Schurega)


03 03 24

Over liefde en ander ongemak

Ioannis Theaterkerk - Wier
Tijdstip: 15.00 - 17.00 oere
Adres: Lautawei 3a , 9043VP, Wier
Entree: € 15

3 maart: 

Henk Dillerop en Sarah Sötemann Een intieme voorstelling vol bijzondere en verrassende verhalen, liederen en gedichten. Sarah en Henk ontmoeten elkaar, ze hebben wel eens vluchtig gedag gezegd, maar kennen elkaar eigenlijk niet echt. Tijdens de ontmoeting leren Sarah en Henk elkaar beter kennen in een eerlijk en openhartig gesprek vol verhalen, muziek, vragen, antwoorden, liederen en gedichten.


Informatie of reservering:

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
08 03 24

De Wim Sonneveld-muziektheatervoorstelling door Saskia Egtberts

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)
Tijdstip: 20:00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: € 9,90

‘Saskia zingt Sonneveld’ 
De Wim Sonneveld-muziektheatervoorstelling door Saskia Egtberts
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, 
vrijdag 8 maart om 20.00 uur

In Carré werd de 100e geboortedag van Sonneveld herdacht, de herdenking van diens 50e sterfdag is op vrijdagavond 8 maart 2024 in de Dorpskerk Huizum.
Saskia Egtberts uit Amsterdam (prachtige stem, perfecte performance) zingt dan de mooiste liedjes van Sonneveld, begeleid door pianist Bouwe Bruins, en zij vertelt tussendoor over zijn leven.
Saskia Egtberts wordt op 24 december 1981 geboren in Eindhoven. Al op jonge leeftijd begint zij met vioollessen, waarmee zij uiteindelijk van 1998 tot 2001 de vooropleiding van het conservatorium te Maastricht afrondt. 
Ook volgt ze van jongs af aan verscheidene danslessen en speelt zij in verscheidene semi-professionele jeugdorkesten.
Haar liefde voor theater wordt geboren als zij deelneemt aan een aantal amateur musicalproducties van Stichting Theaterplan.
In 2005 besluit zij haar droom waar te maken en wordt ze aangenomen op de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater te Amsterdam alwaar zij in juni 2009 haar diploma behaalt. Sindsdien is Saskia met zeer veel plezier werkzaam als professioneel (stem)actrice/zangeres/docente en theatermaakster. 
Ook volgde zij op eigen initiatief workshops als poppenspel (Theo Terra/Dick Feld) en camera-acteren (Kemna Casting).
Saskia maakt vast onderdeel uit van vintage zang-trio 'The Forces Sweethearts'. 

Foto's: Peggy de Haan.

De toegangsprijs is € 9,90.
Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden gereserveerd via het Ticketkantoor:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/egtberts .

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Meer informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl ,
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum en https://saskiaegtberts.com . 


Informatie of reservering:

Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden gereserveerd via het Ticketkantoor: 
https://www.ticketkantoor.nl/shop/egtberts .


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://saskiaegtberts.com .


10 03 24

Apollo Ensemble met de Johannes-Passie van J.S. Bach

Sint Genovevakerk - Jelsum
Tijdstip: 14.30 uur
Adres: Op 'e Terp 26, 9057RG Jelsum
Entree: 30 euro

De Johannes-Passie van Johann Sebastian Bach is een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus volgens het Evangelie volgens Johannes.

Het Apollo Ensemble bestaat uit topmusici uit alle delen van de wereld en heeft als thuisbasis Nederland. Het internationaal toonaangevende muziekgezelschap, dat in verschillende bezettingen optreedt, speelt muziek van vroeg barok tot vroege romantiek. Het speelde op grote podia en festivals tijdens tournees door onder meer Australië, Rusland, Brazilië, Frankrijk, Duitsland,  Kroatië en de Verenigde Staten. 


Informatie of reservering:

 

Kaarten reserveren via www.harmonie.nl 

 

Organisatie: www.appassionata-leeuwarden.nl


Website: www.appassionata-leeuwarden.nl


17 03 24

Paddy's Day Off / Ierse & Schotse Folk

Kerk - harich
Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Stinsenwei 16, 8571 RJ Harich
Entree: Entree € 15,-

Paddy's Day Off brengt een vrolijk muziekprogramma geïnspireerd door Ierse plaatsnamen. Via de Rocky Road to Dublin en de Bridge of Toome voert de muziek door plaatsen en landstreken met elk hun verhaal.
Laat je inspireren voor hun repertoire met nummers van o.a. The Dubliners, The Pogues, Dougie MacLean en Dropkick Murphus. 


Informatie of reservering:

Reserveren: kultuertsjerkeharich@gmail.com
17 03 24

Speciaal programma met Frans Douwe Slot. Hij geeft een Masterclass èn Solo concert

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie
Tijdstip: Masterclass:13.00 tot 15.00 uur / Solo recital 15.30 uur
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie
Entree: Masterclass : € 7,50 Solo recital: € 17,50

Zondag 17 maart, speciaal programma met Frans Douwe Slot . Hij geeft een

Masterclass (13.00 tot 15.00 uur) en een solo recital, aanvang 15.30 uur in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie.

Voor deze masterclass kan men zich via de mail opgeven bij Hillie Blaak: hillieblaak@groatekerk.nl. de kosten daarvoor bedragen € 7,50

  

Op dezelfde middag om 15.30 uur geeft Frans Douwe Slot een Recital rondom de Hollandse Chopin, von Brucken Fock.

Entreeprijs: € 17,50

 


Voor het solo recital kunt u kaarten kopen aan de zaal of reserveren 

(tot drie uur vóór aanvang) via: reserveringen@groatekerk.nl

of T 06-830 37 955

 


Informatie of reservering:


 Voor het solo recital kunt u kaarten kopen aan de zaal of reserveren via: reserveringen@groatekerk.nl of T 06-830 37 955

 
17 03 24

Jiddisch muziekgezelschap Samoosara

Hervormde Kerk - Schurega
Tijdstip: 14.30 uur
Adres: Kerklaan 3, 8411 ZG Jubbega (Schurega)
Entree: € 15,00 incl. koffie/thee

Authentieke klezmermelodieën krijgen met zang, accordeon, dwarsfluit en viool een frisse klank. Verhalen, gedichten en witzen illustreren de muziek.


Informatie of reservering:

Reserveren: kerkjeschurega3@ziggo.nl of 06 11 32 3733
17 03 24

Peter & Engbert

Terbantster Tsjerke - Terband
Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Adres: Pastorielaan 12, 8449 BE Terband
Entree: € 15,- inclusief consumptie

“De Friese Simon & Garfunkel“ met Grenzeloos

 Van jongs af aan zijn Peter en Engbert met muziek bezig geweest. Sinds januari 2003 ontstond de ambitie om meer tijd te kunnen maken voor eigen muziek en verscheen hun eerste CD “Kleur”. Na vele optredens besloten ze ook eigen teksten en muziek te maken, waarbij Peter de teksten schreef en Engbert de muziek componeerde. Deze zijn verschenen op de tweede CD ‘Natuurlijk’ met o.a. nummers van Simon en Garfunkel. Vanwege hun stemgeluid worden ze ook wel de ‘Friese Simon and Garfunkel’ genoemd.

Ze zijn inmiddels verscheidene malen op de provinciale radio te beluisteren geweest en waren ze te zien op TV-Fryslân. En landelijk waren ze te zien in het programma “Twinzz”! 

Het programma staat in teken hun derde CD “Grenzeloos” met weer eigen geschreven nummers en covers van o.a. Simon and Garfunkel.


Informatie of reservering:

Voorverkoop kaarten via www.posthuistheater.nl of telefoonnummer 0513-619494.


Website: www.terbantstertsjerke.nl


17 03 24

Bennie Huisman mei Corine Staal: Riedsels fan leafde

Ioannis Theaterkerk - Wier
Tijdstip: 15.00 - 17.00 oere
Adres: Lautawei 3A, 9043VP, Wier

Sjonger, skriuwer en ferteller Bennie Huisman frege
him ôf hoefolle lietsjes oer 'de leafde' hy yn mear as fjirtich jier skreaun, songen of oerset hie. En hoefolle dêrfan
ferbûn wienen mei eigen ûnderfinings op de 'long and
winding road' fan de leafde. Dat wienen der eins tefolle
foar ien programma.
Yn 'Riedsels fan leafde' sjongt er de moaiste - grappich,
oandwaanlik of pynlik - en ferbynt se mei ferhalen út syn
eigen learsume libben. Mei oan de piano: Corinne Staal


Informatie of reservering:

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
22 03 24

Orgelconcert door Peter van der Zwaag

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)
Tijdstip: 17.00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: Vrijwillige bijdrage

Orgelconcert door Peter van der Zwaag
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 22 maart 2024 van 17.00 tot 18.00 uur

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn er al vaak orgelconcerten geweest op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Vrijdag 22 maart 2024 is er ook weer een orgelconcert. Dan is Peter van der Zwaag uit Leeuwarden de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde orgel wil laten horen. Het programma van zijn concert zal in het teken staan van John Dowland.
Peter van der Zwaag (*1986) studeerde orgel bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en behaalde in 2015 zijn diploma Master of Music. Daarnaast studeerde hij bijvak klavecimbel bij Johan Hofmann.
Hij won diverse prijzen op verschillende concoursen, waaronder de tweemaal de eerste prijs op het Internationaal Orgelconcours Jan Pieterszoon Sweelinck (2017 en 2019).
Hij volgde masterclasses bij o.a. Luigi Ferdinando Tagliavini, Lorenzo Ghielmi, Wolfgang Zerer, Eric Lebrun, Guy Bovet en Ben van Oosten. Hij heeft een breed repertoire, met een bijzondere interesse voor 16e- en 17e-eeuwse muziek.

Inmiddels is hij organist van de Grote - of Jacobijnerkerk in Leeuwarden. Hij is artistiek adviseur van de stichting 'Organum Frisicum' en hoofdredacteur van de 'Friese Orgelkrant'.
Daarnaast is hij eigenaar van de muziekhandel en -uitgeverij 'Boeijenga Music' te Leeuwarden.
Aan de Rijksuniversiteit te Groningen heeft hij tevens een studie Rechtsgeleerdheid gevolgd.

U bent van harte welkom voor een uur orgelklanken, onder het genot van een kop koffie of thee à € 2,00. De orgelconcerten zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com . 
Ook informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl ,  www.petervdzwaag.com en 
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum . 


Informatie of reservering:

Is niet van toepassing. 


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en www.petervdzwaag.com


24 03 24

Het Bildts Frôlyskoor en het Leeuwarder Accordeon Ensemble

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie
Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie
Entree: € 15,-

 Bildts Frôlyskoor en het Leeuwarder Accordeon Ensemble

Op zondag 24 maart 2024 vindt in de Grote Kerk in St.-Jacobiparochie een uniek concert plaats. Het Leeuwarder Accordeon Ensemble en het Bildts Frôlyskoor verzorgen dan een afwisselend optreden.

Het koor heeft een gevarieerd repertoire van bekende en minder bekende liedjes, in diverse talen: Fries, Nederlands, Bildts, maar ook Duits, Engels, Kroatisch en zelfs Zuid-Afrikaans. Het koor is voortgekomen uit het veel kleinere koor van Vrouwen van Nu, afdeling Het Bildt. Onder de inspirerende leiding van dirigent Tseard Nauta is het uitgegroeid tot een koor van dertig enthousiaste zangeressen.

Het Leeuwarder accordeon ensemble bestaat al bijna 70 jaar en nog steeds dragen zij met passie de liefde voor dit bijzondere instrument uit, onder leiding van hun dirigent Sjaak van der Reijden.

Het koor en het ensemble zullen apart nummers ten gehore brengen, maar ook samen. De beide dirigenten kennen elkaar goed en onder hun inspirerende leiding wordt het vast een geweldige muziek middag!

 

 

 

 


Informatie of reservering:

U kunt kaarten kopen aan de zaal of reserveren (tot drie uur vóór aanvang) via: reserveringen@groatekerk.nl of T 06- 830 37 955


Website: https://groatekerk.nl/


24 03 24

Preek van de leek

Mariakerk - Kortezwaag
Tijdstip: 11.00 uur
Adres: De Leijen 29, 8401 AX Gorredijk (Kortezwaag)
Entree: Gratis na afloop collecte

Naam preker volgt
24 03 24

Keltische folk van Fling terug in Kloosterkapel Sibrandahûs

Kloosterkapel - Sirandahûs
Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Birdaarderstraatweg 4, 9106 GA Sibrandahûs
Entree: 12 euro

SIBRANDAHÛS - Op 24 maart 2024 komt een 'oude bekende' van de Kloosterkapel, de Keltische formatie Fling - ditmaal als duo - terug om een optreden te geven in Sibrandahûs.

Fling heeft het publiek veroverd met hun prachtige en intieme uitvoeringen van Ierse traditionele muziek. De muziakanten, diep geworteld in de traditie, weten op vernieuwende wijze de platgetreden paden te ontstijgen met hun eigenzinnige benadering van zowel traditionals als eigen composities.

Na een reeks succesvolle tours langs de Nederlandse theaters, presenteert Fling nu een nieuw en intiem programma, uitgevoerd als ijzersterk duo. Annemarie de Bie wordt beschouwd als een toonaangevende zangeres en getalenteerd multi-instrumentalist, en wordt internationaal geprezen als autoriteit binnen haar genre. Haar krachtige, lyrische en wonderschone zang, gecombineerd met haar beheersing van de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar, zorgen voor een unieke en betoverende ervaring.

Evert Jan 't Hart, een virtuoos op de magische uilleann pipes (Ierse doedelzak), geniet zowel als musicus en bouwer van het instrument grote bekendheid tot ver over de Nederlandse grens. Zijn optredens als solist in onder andere het VPRO-programma 'Vrije Geluiden' en bij 'Podium Witteman' van de NTR hebben deze reputatie bijkans nog versterkt. Naast de uilleann pipes bespeelt hij ook whistles, bouzouki en gitaar en weet met zijn sensitieve muzikaliteit de luisteraar in vervoering te brengen.

 

 


Informatie of reservering:

De concerten in de Kloosterkapel beginnen op zondagmiddag altijd om 15.30 uur. Kaarten à €12 zijn verkrijgbaar aan de deur. Er is geen voorverkoop. De deuren gaan open om 15.00 uur.


Website: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


24 03 24

STILTE-OCHTEND met wandeling in SWICHUM

Nicolaaskerk - Swichum
Tijdstip: 10.00 uur (inloop met koffie/thee)
Adres: Ayttadyk 3, 9087 CD Swichum
Entree: 15,-

Informatie of reservering:

Door het snelle tempo in ons leven vergeten we vaak om af te stemmen op ons zelf. We gaan dan leven vanuit ons hoofd en vergeten wie we werkelijk zijn en wat we van binnenuit ten diepste willen.

Tijdens een stilteochtend ervaar je hoe het is om je weer te verbinden met je lichaam, al je zintuigen en de natuur. Je verbindt je opnieuw met wat je lichaam opgeslagen heeft, maar waar jij vergeten bent om contact me te maken.

Door aandacht voor jezelf verzacht je; je gaat uit je hoofd en komt in je lijf.

‘Luister naar het fluisteren van je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen’.

Tijdens de stilteochtend praten we niet met elkaar en help ik door middel van meditatie, mindfulness en een stiltewandeling de ‘ruis’ in je hoofd te kalmeren waardoor je makkelijker in contact komt met je lichaam en alles wat daar beweegt.

Door de stilte kan er helderheid, inzicht en inspiratie ontstaan en misschien krijg je wel antwoord op een vraag waar je al langere tijd me rondloopt.

Inloop 10.00 uur, afronding ongeveer 12.30 uur. Ervaring met meditatie is niet nodig.

Opgave kan via de website: https://bertinetenbrinke.nl/stiltedag/

Of telefonisch via 06 - 13133733


Website: www.bertinetenbrinke.nl/stiltedag


24 03 24

Sionsjongers

Sint Vituskerk - Wetsens
Tijdstip: 15.30 - 17.00
Adres: Opgong 1, 9122 CV Wetsens
Entree: collecte

Lenteconcert door het koor de Sionsjongers uit Nijawier
24 03 24

Het Orkest voor Zieken en Zeevarenden

Kerk - Zurich
Tijdstip: 15:00 - 17:00 uur, kerk open om 14:30 uur
Adres: Schoolstraat 6, 8751 TG Zurich
Entree: €10 inclusief koffie/thee

Het Orkest voor Zieken en Zeevarenden speelt voor iedereen. Meestal friese en soms Nederlandse liedjes. Vaak eigen teksten, met een lach en eventueel, naar believen in te vullen, een traan.
Het orkest bestaat uit 'leading lady'en koningin van het ouderen songfestival Trienke Hoogenberg, accordeonist Jan Smidstra en de broers Harm en Klaas Kasma, respectievelijk op ukelele en basgitaar.

Mis deze bijzondere zondagmiddag in 'Zurich aan Zee' niet. Komt en 'zegt het voort!'


Informatie of reservering:

Reserveren via kerkjevanzurich-friesland@outlook.com of via app 06 11916350 (Tjeerd Brouwer)
31 03 24

Ad van der Veen

Ioannis Theaterkerk - Wier
Tijdstip: 15.00 - 17.00
Adres: Lautawei 3a, 9043VP, Wier
Entree: € 15

Is een van de meest gerespecteerde singer/songwriter in de hedendaagse (inter)nationale folk en roots muziek scene. Hij experimenteert met een mix van stijlen, van intieme akoestische folk, country en rock’n ‘roll. Hij speelt solo als ook in samenwerking met grote muzikanten over de hele wereld. Begin 2024 verschijnt het album Rise in love met als thema verschillende aspecten en ontwikkelingen van de liefde. Een onderwerp dat nooit uitgekauwd raakt omdat het jong en oud vergezelt op de lessen door het leven.
Ad speelt zowel graag in kerken als in kroegen.

 

 


Informatie of reservering:

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


Website: https://www.ioannistheatertsjerkewier.nl/


04 04 24

De ‘Anna Maria van Schurman Lezing’ door Anna Tilroe

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)
Tijdstip: 20:00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: € 6,00

De ‘Anna Maria van Schurman Lezing’ door Anna Tilroe 
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
donderdag 4 april 2024 om 20.00 uur

Anna Tilroe geeft deze lezing met de aansprekende titel 'Kunst: luxe of noodzaak?’ 
Anna Tilroe is een veelgeprezen kunstcriticus. Zij schreef jarenlang voor de Volkskrant  en NRC Handelsblad en publiceerde drie boeken: ‘De blauwe gitaar’, ‘De huid van de kameleon’ en ‘Het blinkende stof’.
In 2010 werd ze benoemd als buitengewoon hoogleraar Kunst en Cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
In dat jaar verscheen ook ‘De ja-sprong. Naar een nieuwe vitaliteit in de kunst’.

De lezing is genoemd naar Anna Maria van Schurman, één van de grootste vrouwelijke intellectuelen in de Gouden Eeuw. Destijds bracht zij regelmatig bezoek aan familie in Abbingastate (nu Drachtsterplein) en aan de Dorpskerk Huizum.

Foto: Edwin Weers

De toegangsprijs is € 6,00 per persoon. Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden gereserveerd via  het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Tilroe .
Reserveer op tijd!
Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427. E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Ook informatie op:  https://www.dorpskerkhuizum.nl en
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum .


Informatie of reservering:

Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden gereserveerd via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Tilroe .


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


04 04 24

Wanderer sessie

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie
Tijdstip: 20.30 uur (deur open 20.00 uur)
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie
Entree: € 27,50

 

Wat is een Wanderer Sessie? 
Een Wanderer sessie staat voor een introspectieve beleving, maar vooral ook voor ontspanning en ontprikkeling. Met de overtuiging dat hun zielsliederen een verlengstuk zijn voor transformatieve processen, blijken deze sessies waardevol voor het menselijk wezen.

De kracht van de liederen van The Wanderer zit in de eenvoud en de ruimte die daardoor tussen de noten ontstaat. Die ruimte zorgt ervoor dat de luisteraar in een tijdloos moment wordt gezogen, waarbij de liederen een innerlijke reis kunnen begeleiden. Een concert met een meditatief karakter, fluisterend maatwerk voor hart en ziel.

Kijk voor meer informatie op de website https://thewanderermusic.com/


Informatie of reservering:

 

Voor vragen: mail ons op thewanderer4music@gmail.com

Bestel tickets via: https://thewanderermusic.shop/product/wanderer-sessie-groate-kerk-4-april-24/

 


Website: https://thewanderermusic.com/

06 04 24

’70!!’,teater-lietjesprogramma met Gurbe Douwstra, Bonne van der Wal en Jan de Vries

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie
Tijdstip: 20.00 uur
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie
Entree: € 15,-

’70!!’, teater-lietsjesprogramma met Gurbe Douwstra, Bonne van der Wal en Jan de Vries
6 april in de Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, aanvang 20.00 uur

 

Yn febrewaris 2024 bin ik 70 jier wurden en dat feit wol ik fansels graach fiere mei myn publyk. En dus binne de optredens yn dizze nije toer eins allegear jierdeisfeestjes dêr’t jimme te gast wêze kinne. En hoe giet it meastentiids op jierdeisfeestjes? Der wurde ferhalen ferteld en anekdoates dy’t geandewei de jûn miskien wol hieltyd sterker en út en troch ek wol mankeliker wurde. En dat dan allegear as omlisting fan lietsjes; nije lietsjes, spesjaal foar dit programma skreaun, mar ek bekend en dus wat âlder repertoire, sis mar in soarte fan ‘greatest hits’.

’70!!’, Een Friestalig Liedjesprogramma

Een verjaardagsfeestje verpakt als theatervoorstelling, waarbij de jarige zijn gasten, het publiek, trakteert op een avond vol met muziek, verhalen en anekdotes. De levenslust straalt er nog vanaf bij deze kersverse zeventiger. Dus wordt het samen met bassist/ gitarist Bonne van der Wal en multi-instrumentalist Jan de Vries, een onvergetelijk feest met een lach en een traan.

Entree:€ 15,-

 


Kaartverkoop aan de zaal of reserveren (tot drie uur vóór aanvang)

via: reserveringen@groatekerk.nl of T 06 830 37 955

Meer info: gurbedouwstra.frl

 


Informatie of reservering:

Kaartverkoop aan de zaal of reserveren tot ( drie uur vóór aanvang) via: 

reserveringen@groatekerk.nl of T 06 830 37 955

 

Meer info: gurbedouwstra.frl

 


Website: http://www.groatekerk.nl


06 04 24

Jong Muzikaal Talent in Ter Idzard

Kerk - Ter Idzard
Tijdstip: 20.00 uur, welkom vanaf 19.15 uur
Adres: Idzardaweg 61, 8476 EP Ter Idzard
Entree: 15,00 euro inclusief koffie/thee bij binnenkomst en pauzedrankje

Ieder jaar maken wij voor ons programme een keuze uit de zes geselecteerde ensembles die in mei optreden tijdens 'Chamber Music Sessions: The Best of...' van ArtEZ Zwolle. Wij hebben deze keer de Commissie- én publiekslieveling Subito Trio kunnen strikken voor een optreden!

Subito Trio is een veelzijdig ensemble, waarvan de leden de viool, saxofoon en piano- bespelen, een ongebruikelijke maar prachtige combinatie van deze instrumenten. Zij koesteren alledrie een grote liefde voor klassieke muziek. Ook hebben ze een passie voor het opsporen en opnieuw ten gehore brengen van componisten die weliswaar vergeten maar schitterende muziek hebben geschreven. Als trio, duo’s, solisten en brengen zij ons een avond vol klank en kleur!


 


Informatie of reservering:

kaartjes via cultuur@ter-idzard.nl


Website: https://bonifatiuskerkteridzard.org


07 04 24

Americana muzikant Timo de Jong

Thomaskerk - Katlijk
Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Kerkelaan 20, 8455 JR Katlijk
Entree: € 10,-

Timo de Jong | Tsjerketour, een productie van de Popfabryk (Leeuwarden).


Americana-muzikant Timo de Jong komt met een nieuw album speciaal gemaakt voor de
Tsjerketour in het voorjaar van 2024 .
Dit voorjaar gaat Timo de Jong op tour langs de kerken van het noorden van Nederland, met een speciaal voor de tour gemaakt album. Timo is afgelopen zomer bij kerken langsgegaan om inspiratie op te doen en verhalen te verzamelen. Vanuit dit materiaal heeft hij nieuwe liedjes geschreven. Hier zijn acht bijzondere nummers uitgekomen, allemaal met een directe link naar kerkjes die deel uitmaken van de Tsjerketour.
“Het bezoeken van de kerken op het Friese platteland was geweldig. Ik hoorde mooie verhalen over de kerk en de directe omgeving. Soms was iets kleins al aanleiding voor het schrijven van een nieuw nummer. Ik heb deze nummers verder uitgewerkt met mijn band."  

De Tsjerketour komt tot stand als een samenwerking tussen Popfabryk; productiehuis voor Friese popcultuur en Stichting Alde Fryske Tsjerken. Popfabryk ziet de oude kerken in Fryslân als een bijzonder en wijdverspreid podium om haar kleinschalige producties te presenteren voor een overwegend nieuw publiek. Samen met de Stichting Alde Fryske Tsjerken is de intentie uitgesproken om jaarlijks met een kleine, bij de locaties passende producties een Tsjerketour te doen.

 

Foto: Lennard Fopma


Informatie of reservering:

Reserveren via mail: thomastsjerke@gmail.com

 
12 04 24

Americana muzikant Timo de Jong

Redbadtsjerke - Jorwert
Tijdstip: 20.00 uur
Adres: Sluitermanwei 4, 9023 AB Jorwert
Entree: € 10,-

Timo de Jong | Tsjerketour, een productie van de Popfabryk (Leeuwarden).


Americana-muzikant Timo de Jong komt met een nieuw album speciaal gemaakt voor de
Tsjerketour in het voorjaar van 2024 .
Dit voorjaar gaat Timo de Jong op tour langs de kerken van het noorden van Nederland, met een speciaal voor de tour gemaakt album. Timo is afgelopen zomer bij kerken langsgegaan om inspiratie op te doen en verhalen te verzamelen. Vanuit dit materiaal heeft hij nieuwe liedjes geschreven. Hier zijn acht bijzondere nummers uitgekomen, allemaal met een directe link naar kerkjes die deel uitmaken van de Tsjerketour.
“Het bezoeken van de kerken op het Friese platteland was geweldig. Ik hoorde mooie verhalen over de kerk en de directe omgeving. Soms was iets kleins al aanleiding voor het schrijven van een nieuw nummer. Ik heb deze nummers verder uitgewerkt met mijn band."  

De Tsjerketour komt tot stand als een samenwerking tussen Popfabryk; productiehuis voor Friese popcultuur en Stichting Alde Fryske Tsjerken. Popfabryk ziet de oude kerken in Fryslân als een bijzonder en wijdverspreid podium om haar kleinschalige producties te presenteren voor een overwegend nieuw publiek. Samen met de Stichting Alde Fryske Tsjerken is de intentie uitgesproken om jaarlijks met een kleine, bij de locaties passende producties een Tsjerketour te doen.

 

Foto: Lennard Fopma
14 04 24

Americana muzikant Timo de Jong

Doarpstsjerke - Rottevalle
Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Buorren 18, 9221 TB Rottevalle
Entree: € 10,-

Timo de Jong | Tsjerketour, een productie van de Popfabryk (Leeuwarden).


Americana-muzikant Timo de Jong komt met een nieuw album speciaal gemaakt voor de
Tsjerketour in het voorjaar van 2024 .
Dit voorjaar gaat Timo de Jong op tour langs de kerken van het noorden van Nederland, met een speciaal voor de tour gemaakt album. Timo is afgelopen zomer bij kerken langsgegaan om inspiratie op te doen en verhalen te verzamelen. Vanuit dit materiaal heeft hij nieuwe liedjes geschreven. Hier zijn acht bijzondere nummers uitgekomen, allemaal met een directe link naar kerkjes die deel uitmaken van de Tsjerketour.
“Het bezoeken van de kerken op het Friese platteland was geweldig. Ik hoorde mooie verhalen over de kerk en de directe omgeving. Soms was iets kleins al aanleiding voor het schrijven van een nieuw nummer. Ik heb deze nummers verder uitgewerkt met mijn band."  

De Tsjerketour komt tot stand als een samenwerking tussen Popfabryk; productiehuis voor Friese popcultuur en Stichting Alde Fryske Tsjerken. Popfabryk ziet de oude kerken in Fryslân als een bijzonder en wijdverspreid podium om haar kleinschalige producties te presenteren voor een overwegend nieuw publiek. Samen met de Stichting Alde Fryske Tsjerken is de intentie uitgesproken om jaarlijks met een kleine, bij de locaties passende producties een Tsjerketour te doen.

 

Foto: Lennard Fopma


Informatie of reservering:

doarpstsjerkerottevalle@gmail.com
14 04 24

Meet en Greet met Anders Minne Rozendal

Sint Vituskerk - Wetsens
Tijdstip: 15.30 - 17.00
Adres: Opgong 1, 9122 CV Wetsens
Entree: 5 euro incl. koffie/thee

Anders Minne Rozendal (1946) skreau wit hoe folle boeken yn it Frysk dy't utjoen binne troch de KFFB (Kristlik Fryske Folksbiblitheek). Mei syn flotte ferteltrant hat er in protte betsjutten foar it stimulearje fan it lezen yn it Frysk. It bin faak spannende romans, werin in soard bart en de lezer nijsgjirrich bliuwt nei de ofrin. De skriuwer is hikke en tein yn'e Dongeradelen en wennet tsjinwurdig yn Dokkum. Het boek 'Opgong nei Sint Vitus' hat een directe link mei it tsjerkje fan Wetsens en is dermei ien fan'e oanknopingspunten. De skriuwer sil t.m.f. interviewfragen ingean op syn oevre. Fansels krijt ek it publiek de kans om fragen te stellen.14 04 24

Jazzcombo Westendj uit Dwingeloo

Ioannis Theaterkerk - Wier
Tijdstip: 15.00 - 17.00 oere
Adres: Lautawei 3A, 9043VP,Wier
Entree: € 15

WestEndJ bestaat uit 7 zeer ervaren (deels professionele) muzikanten.
De muziekstijl varieert van swing en latin tot funk en fusion. Met veel exotische klanken!
Veel van de nummers zijn eigen composities van de bandleden met invloeden uit verschillende continenten.
Daarnaast kan WestEndJ zich geïnspireerd vastbijten in muziek van onder anderen Miles Davis, Herbie Hancock, Wayne Shorter en Sonny Rollins.  De bestaande jazz-standards klinken vernieuwend en fris door de originele arrangementen. Plezier en interactie met het publiek spelen een grote rol.

West End Jazz Band - "From Monday On" - YouTube

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


Informatie of reservering:

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
17 04 24

Adri de Boer - De Boer Sjongt Bos

Dorpskerk - Ferwoude
Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Buren 2, 8761 PC Ferwoude
Entree: €15,00

Het idee om werk van Stef Bos te gaan hertalen en vertalen naar het Fries ontstond op basis van de treffende overeenkomsten tussen de twee muzikanten en liedjesschrijvers; beiden in dezelfde levensfase, hun diep donkere stemgeluid en sterke voorliefde voor melodieuze liedjes met een boodschap. Toeval of niet, maar beide troubadours maakten een album met de titel "Tijd" en hun beider grootste hits hebben een spectaculaire verbintenis met elkaar, Bos met "Papa" en De Boer met "Soan".

Stef Bos was vanaf het allereerste begin enthousiast over dit Friestalige project van Adri de Boer. Beide mannen hebben elkaar een paar keer ontmoet om over het project te spreken. Stef Bos werkt zelfs mee aan De Boers album door één van de nummers in het Fries (!) mee te zingen. Adri de Boer heeft een selectie gemaakt uit het oeuvre van Stef Bos en zette de teksten naar eigen hand zodat ze als nieuw klinken.


Informatie of reservering:

U kunt kaartjes reserveren via mailadres: pcgaastferwoude@gmail.com
19 04 24

Americana muzikant Timo de Jong

Mariakerk - Foudgum
Tijdstip: 20.00 uur
Adres: Piet Paaltjespad 1, 9154 BD Foudgum
Entree: € 10,-

Timo de Jong | Tsjerketour, een productie van de Popfabryk (Leeuwarden).


Americana-muzikant Timo de Jong komt met een nieuw album speciaal gemaakt voor de
Tsjerketour in het voorjaar van 2024 .
Dit voorjaar gaat Timo de Jong op tour langs de kerken van het noorden van Nederland, met een speciaal voor de tour gemaakt album. Timo is afgelopen zomer bij kerken langsgegaan om inspiratie op te doen en verhalen te verzamelen. Vanuit dit materiaal heeft hij nieuwe liedjes geschreven. Hier zijn acht bijzondere nummers uitgekomen, allemaal met een directe link naar kerkjes die deel uitmaken van de Tsjerketour.
“Het bezoeken van de kerken op het Friese platteland was geweldig. Ik hoorde mooie verhalen over de kerk en de directe omgeving. Soms was iets kleins al aanleiding voor het schrijven van een nieuw nummer. Ik heb deze nummers verder uitgewerkt met mijn band."  

De Tsjerketour komt tot stand als een samenwerking tussen Popfabryk; productiehuis voor Friese popcultuur en Stichting Alde Fryske Tsjerken. Popfabryk ziet de oude kerken in Fryslân als een bijzonder en wijdverspreid podium om haar kleinschalige producties te presenteren voor een overwegend nieuw publiek. Samen met de Stichting Alde Fryske Tsjerken is de intentie uitgesproken om jaarlijks met een kleine, bij de locaties passende producties een Tsjerketour te doen.

 

Foto Lennard Fopma
21 04 24

Americana muzikant Timo de Jong

Kerk - Dedgum
Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Buren 16, 8764 PR Dedgum
Entree: € 10,-

Timo de Jong | Tsjerketour, een productie van de Popfabryk (Leeuwarden).


Americana-muzikant Timo de Jong komt met een nieuw album speciaal gemaakt voor de
Tsjerketour in het voorjaar van 2024 .
Dit voorjaar gaat Timo de Jong op tour langs de kerken van het noorden van Nederland, met een speciaal voor de tour gemaakt album. Timo is afgelopen zomer bij kerken langsgegaan om inspiratie op te doen en verhalen te verzamelen. Vanuit dit materiaal heeft hij nieuwe liedjes geschreven. Hier zijn acht bijzondere nummers uitgekomen, allemaal met een directe link naar kerkjes die deel uitmaken van de Tsjerketour.
“Het bezoeken van de kerken op het Friese platteland was geweldig. Ik hoorde mooie verhalen over de kerk en de directe omgeving. Soms was iets kleins al aanleiding voor het schrijven van een nieuw nummer. Ik heb deze nummers verder uitgewerkt met mijn band."  

De Tsjerketour komt tot stand als een samenwerking tussen Popfabryk; productiehuis voor Friese popcultuur en Stichting Alde Fryske Tsjerken. Popfabryk ziet de oude kerken in Fryslân als een bijzonder en wijdverspreid podium om haar kleinschalige producties te presenteren voor een overwegend nieuw publiek. Samen met de Stichting Alde Fryske Tsjerken is de intentie uitgesproken om jaarlijks met een kleine, bij de locaties passende producties een Tsjerketour te doen.

 

Foto: Lennard Fopma
21 04 24

Theatervoorstelling ‘Ubuntu’ door Janneke Warringa

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)
Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: € 19,50

Theatervoorstelling ‘Ubuntu’ door Janneke Warringa
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 21 april 2024 om 15.00 uur

‘Ubuntu, lieten fan ferbining’

In het Friestalige theaterprogramma ‘Ubuntu’ zingt Janneke Warringa over verbinding en dialoog, over verdraagzaamheid en respect.
Dit vanuit het besef dat we leven in een roerige tijd waarin mensen steeds vaker tegenover elkaar lijken te staan.
Ubuntu: een levensmotto binnen de Zuid-Afrikaanse cultuur en uitgedragen door mensen als Nelson Mandela en Desmond Tutu - betekent vrij vertaald: 'ik ben, omdat wij zijn'.
Met andere woorden: we hebben elkáár nodig in ons bestaan.
Wederzijds begrip en onbaatzuchtigheid kunnen daar een bijdrage aan leveren.
Net als haar vorige theaterprogramma ‘Ferlet’ staat ‘Ubuntu’ voor een bijzondere voorstelling, waar muziek en dit boeiende thema samenkomen.
Met bekend en minder bekend repertoire van o.a. Jenny Arean, Stef Bos en Liesbeth List, speciaal vertaald in het Fries.
Janneke werkt in dit nieuwe programma weer samen met pianist Peter van der Zwaag, begeleider van artiesten als Willeke Alberti, Jenny Arean, Robert Long en Liesbeth List. 
Verder wordt ze muzikaal ondersteund door zangeres Elske Fekkes en celliste Andrea Meijer.

De toegangsprijs is € 19,50.
Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden gereserveerd via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/warringa .

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Meer informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl ,
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum en https://www.lajannmusic.nl .   


Informatie of reservering:

Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden gereserveerd via het Ticketkantoor: 
https://www.ticketkantoor.nl/shop/warringa .


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.lajannmusic.nl .


21 04 24

Vrouwenkoor Frominae en Celloduo

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie
Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie
Entree: Voorverkoop €12,50 via mail: frominae.vrouwenkoor@gmail.com. Aan de kassa € 15,-

Zondag 21 april. Het Vrouwenkoor Frominae en Celloduo Celladon geven een concert in de Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, aanvang 15.30 uur

Frominae is een vocaal vrouwenensemble, bestaande uit achttien dames.

Sinds 2015 geven zij vele uitvoeringen op diverse plaatsen in Friesland en daar buiten. Er wordt muziek gezongen uit diverse stijlperiodes.

In 2017 werd, samen met Canta Silva, tijdens de dodenherdenking in de Martinikerk te Franeker het Requiem van Fauré uitgevoerd.

In de Kruiskerk van Burgum werd dit in 2019 nog eens herhaald.

Sinds de oprichting staat het koor onder leiding van Jannie de Groot.

 


Het uit-koor zingt op 21 april het bekende Gloria van Vivaldi.

Het stuk werd geschreven voor de meisjes van de Ospedale della Pietá, waar Vivaldi op dat moment werkzaam was.

Het stuk wordt dikwijls uitgevoerd door gemengd koor, maar is oorspronkelijk dus voor vrouwenkoor geschreven.

Op het programma staan ook twee motetten van Felix Mendelssohn Bartholdy.

Uit het oratorium Elias klinkt het Terzett “Hebe deine Augen auf”.

Het koor sluit af met het prachtige Abendlied van Joseph Rheinberger.

Celladon

Samen vormen Mathilde van Wijnen en Anne Vos-van Dijk het duo Celladon. Dit duo verrast u met een grote hoeveelheid variatie in cellogeluid. Beiden maken gebruik van zowel de barokcello als de moderne cello. Mathilde voegt daar haar specialisaties de viola da gamba, de piccolo cello en de bas de violon aan toe. Met al hun (darm)snaren maken de twee cellisten u graag wegwijs in de wijde wereld van de cello. Celladon houdt van de kleine, intieme concertlocaties. Zo waren Mathilde en Anne al eens Te Gast in Garnwerd, bij het Eem en Weem festival en in diverse kleine kerkjes.

Entree:in de voorverkoop € 12,50 via de mail : frominae.vrouwenkoor@gmail.com.

Aan de kassa: € 15,-

Leden gezocht
Frominae bestaat momenteel uit 18 enthousiaste zangeressen. Ondanks een gestage groei de afgelopen jaren, blijft uitbreiding van het koor een grote wens. We zijn op zoek naar zangeressen, (mezzo)sopranen en alten. Hou je van zingen en heb je enige ervaring met het zingen in een meerstemmig koor? Neem dan contact met ons op via https://www.facebook.com/frominae/ of het secretariaat
06-30584116. Volg ons op facebook of op https://www.frominae.blogspot.com.


Informatie of reservering:

Info: het secretariaat 06-30584116.

https://www.facebook.com/frominae/

Volg ons op facebook of op https://www.frominae.blogspot.com.


Website: http://www.groatekerk.nl


21 04 24

Duo Fling

Hervormde Kerk - Schurega
Tijdstip: 14.30 uur
Adres: Kerklaan 3, 8411 ZG Jubbega (Schurega)
Entree: € 15,00 incl. koffie/thee

Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Verankerd in de traditie, ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen compositities de platgetreden paden door de zeer eigenzinnige aanpak. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.


Informatie of reservering:

Reserveren: kerkjeschurega3@ziggo.nl of 06 11 32  3733
21 04 24

Pé & Rinus 'goan helemaal lös' in Kloosterkapel Sibrandahûs

Kloosterkapel - Sibrandahûs
Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Birdaarderstraatweg 4, 9106 GA Sibrandahûs
Entree: 12 euro

SIBRANDAHÛS - In 2020 stonden Peter de Haan (zang, gitaar) en Frank den Hollander (zang), alias Pé Daalemmer & Rooie Rinus, veertig jaar samen op het podium. Dat moest natuurlijk gevierd worden, en hoewel een hardnekkig virusje de viering aanvankelijk danig in de weg zat, lukte het de vrienden toch om tussen mei 2020 en november 2021 ruim zestig concerten te geven, als duo of met De Containers.

Ook nu gaan Frank en Peter nog altijd vrolijk het podium op. Er komt een aantal nieuwe nummers voorbij, die speciaal geschreven waren voor het jubileum, maar daarnaast wordt elk optreden natuurlijk een keuze gemaakt uit het grote aantal oude Pé & Rinus-favorieten. Want ook na meer dan veertig jaar is er nu eenmaal niks leukers dan nog steeds samen op dat podium te staan, en lekker muziek én lol te maken. Kortom, Pé & Rinus 'goan' ook in 2024 weer helemaal 'lös'!


Informatie of reservering:

De concerten in de Kloosterkapel beginnen op zondagmiddag altijd om 15.30 uur. Kaarten à €12 zijn verkrijgbaar aan de deur. Er is geen voorverkoop. De deuren gaan open om 15.00 uur.


Website: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


21 04 24

STILTE-OCHTEND met wandeling in SWICHUM

Nicolaaskerk - Swichum
Tijdstip: 10.00 uur (inloop met koffie/thee)
Adres: Ayttadyk 3, 9087 CD Swichum
Entree: 15,-

Informatie of reservering:

Door het snelle tempo in ons leven vergeten we vaak om af te stemmen op ons zelf. We gaan dan leven vanuit ons hoofd en vergeten wie we werkelijk zijn en wat we van binnenuit ten diepste willen.

Tijdens een stilteochtend ervaar je hoe het is om je weer te verbinden met je lichaam, al je zintuigen en de natuur. Je verbindt je opnieuw met wat je lichaam opgeslagen heeft, maar waar jij vergeten bent om contact me te maken.

Door aandacht voor jezelf verzacht je; je gaat uit je hoofd en komt in je lijf.

‘Luister naar het fluisteren van je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen’.

Tijdens de stilteochtend praten we niet met elkaar en help ik door middel van meditatie, mindfulness en een stiltewandeling de ‘ruis’ in je hoofd te kalmeren waardoor je makkelijker in contact komt met je lichaam en alles wat daar beweegt.

Door de stilte kan er helderheid, inzicht en inspiratie ontstaan en misschien krijg je wel antwoord op een vraag waar je al langere tijd me rondloopt.

Inloop 10.00 uur, afronding ongeveer 12.30 uur. Ervaring met meditatie is niet nodig.

Opgave kan via de website: https://bertinetenbrinke.nl/stiltedag/

Of telefonisch via 06 - 13133733


Website: www.bertinetenbrinke.nl/stiltedag


27 04 24

Oranjeconcert op Koningsdag

Kerk Wanswert - Wanswert
Tijdstip: 20.00 uur
Adres: Tsjerkepaed 6, 9178 GN Wanswert
Entree: € 10,-

Op de avond van Koningsdag een vrolijk en feestelijk oranjeconcert. Met naast ruimte voor (licht)klassieke muziek en herkenbaar geestelijk repertoire ook ruimte voor vaderlandse liederen, samenzang van het Wilhelmus én het Friese Volkslied. Een afwisselend programma waarbij naast de dwarsfluit zowel het Hardorff-orgel als de vleugel zullen klinken. Ook is er weer ruimte om ter plekke verzoekliederen op te geven voor een improvisatie. In de kerk is koffie en thee verkrijgbaar.

Orgel: Sebastiaan Schippers

Dwarsfluit: Ilse Terpstra


Informatie of reservering:

Kaarten verkrijgbaar bij de entree.
28 04 24

Americana muzikant Timo de Jong

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)
Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: € 10,00

Concert door Timo de Jong
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 28 april 2024 om 15.30 uur

Popfabryk is een productiehuis voor Friese popcultuur. Projecten die zij draaien zijn o.a. de Friese Vinyl Club en de Tsjerketour.
De Friese Vinyl Club zet goede Friese acts op de plaat en geeft ze zo een fikse steun in de rug. De Friese Vinyl Club is een initiatief van Popfabryk, Friesland Pop, Neushoorn en Deep Grooves. Er worden per jaar vier Friese acts uitgenodigd voor de Friese Vinyl Club.

De Tsjerketour komt tot stand als een samenwerking tussen Popfabryk en Stichting Alde Fryske Tsjerken. Samen met de Stichting Alde Fryske Tsjerken is de intentie uitgesproken om jaarlijks met een kleine, bij de locaties passende producties een Tsjerketour te doen.
In 2023 tourde DINA met het album medisyn langs de Friese kerken en in 2024 gaat Timo de Jong de Tsjerketour doen. Timo brengt de muziek van de Tsjerketour uit op vinyl, i.s.m. de Friese Vinyl Club. De release shows van de Friese Vinyl Club worden geproduceerd door Neushoorn. Dit keer wordt het in onze Dorpskerk Huizum gedaan.

Timo de Jong maakt country- , folk en rock ’n rollmuziek, geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Hij trad al meer dan zeshonderd keer op, waaronder twee keer Eurosonic Noorderslag en drie tours door Engeland.
Op amuserende wijze zorgt Timo voor een aangename huiskamersfeer tijdens elk optreden.

De toegangsprijs is € 10,00.
Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden gereserveerd via het Ticketkantoor: 
https://www.ticketkantoor.nl/shop/timo .

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Meer informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl ,
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum .


Informatie of reservering:

Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden gereserveerd via het Ticketkantoor:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/timo .
28 04 24

"Kleintje Klassiek van Pergolesi tot Piazolla"

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie
Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie
Entree: € 15,-

Zondag 28 april, concert in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie “Kleintje Klassiek van Pergolesi tot Piazolla”, aanvang 15.30 uur

Teke, Nadine en Famke Anne verzorgen met ‘Kleintje Klassiek’ een heerlijk toegankelijk en gevarieerd programma van een uur. Met hierin pareltjes voor viool en piano zoals van Pergolesi, Beethoven, Grappelli en Piazzolla. Ballet is de kers op de taart waarbij Famke Anne drie heel verschillende choreografieën heeft gemaakt. Klein en kwetsbaar, vrolijk en licht of groot en krachtig, het komt dit concert allemaal voorbij.


Nadine Blaak studeerde piano aan het conservatorium van Zwolle. Ze treedt regelmatig op van popband tot klassiek soliste. Naast haar werk als pianiste, werkt Nadine als docent klassieke talen in Heerenveen.
Teke Hettinga is eerst afgestudeerd aan de Universiteit van Wageningen en pas later aan het conservatorium gaan studeren. Ze combineert haar werk als violiste met een baan als gebiedscoördinator bij Wetterskip Fryslân.
Famke Anne van der Mark is in Sneek met klassiek ballet begonnen. Vervolgens werd ze toegelaten tot de Nationale Balletacademie en danste ze de Notenkraker met het Nationale Ballet. Met haar VWO-diploma op zak, richt ze zich dit jaar volledig op dansen.

 


Entree: €15,-

 
U kunt kaarten kopen aan de zaal of reserveren (tot drie uur vóór aanvang) via:

reserveringen@groatekerk.nl of T 06 830 37 955

 

 

 


Informatie of reservering:

 www.tekehettinga.nl/ www.nadineblaak.com


Website: http://www.groatekerk.nl


28 04 24

dubbelvoorstelling: Albert Meyer met "Plakjes" en "Volg mij" van Ruth Elings

Ioannis Theaterkerk - Wier
Tijdstip: 15.00 - 17.00 oere
Adres: Lautawei 3A,9043VP, Wier
Entree: € 15,-

Voor de pauze:

Albert Meijer (Harlingen, 1986) maakt cabaret en liedjes. Dat deed hij  voorheen als onderdeel van het kleinkunstduo Het Verdriet van Drenthe, met Tim Meijerink. Met hun liedje ‘Bliep Bliep’ wonnen ze het COC Songfestival. Maar het noodlot sloeg toe toen Tim begin 2023 overleed.

Sindsdien is rouw een belangrijk thema in Albert’s solo-werk geworden. Zijn voorstelling Plakjes gaat over omgaan met dood en verlies, het absurdisme van de situaties waar je in terecht komt als je een uitvaart organiseert, een kist uitzoekt, of de as van een overleden vriend op moet halen. Hoe moet dat nou eigenlijk, rouwen?
In Plakjes wil Albert laten zien dat rouw er voor iedereen anders uit ziet. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen als jouw manier van rouwen niet voldoet aan het idee dat je van tevoren over rouwen had. En ook al is het onderwerp van Plakjes zwaar, Albert probeert ook de grappige en liefdevolle kanten van rouw te belichten.

 Na de Pauze:


In ‘Volg mij’ neemt kleinkunstenaar Ruth Elings je aan de hand als je verandering een beetje spannend vindt. Dat vindt ze zelf namelijk ook, Ruth is opgegroeid met het idee dat verandering vooral vermeden moet worden.  In het kleine, christelijke dorpje waar Ruth vandaan komt moet ze elke zondag twee keer naar de kerk. Van de ellenlange preek van de dominee snapt Ruth niet veel, dus op een dag besluit ze het heft in eigen handen te nemen: ze stuurt de dominee een brief waarin ze vraagt om een kindernevendienst. Een eenvoudige preek voor de kinderen uit de gemeente, zodat zij God beter leren begrijpen. Maar verandering blijkt niet zo eenvoudig als Ruth had gehoopt.

Inmiddels is Ruth erachter gekomen dat er een hoop moet veranderen in de wereld. En hoewel niet iedereen is opgegroeid in de kerk, zijn er heel veel mensen die verandering toch een beetje eng vinden. Kijk maar naar de volharding waarmee tradities in stand worden gehouden. In ‘Volg mij’ helpt Ruth je met het zetten van je eerste stapjes om van verandering een iets minder eng woord te maken.

Kleinkunstenaar en theatermaker Ruth Elings studeerde in 2018 af aan het Utrechts conservatorium. Met haar voorstelling TOBBEN speelde ze inmiddels in meer dan 30 theaters door het hele land. In haar voorstellingen is Ruth ontwapenend op een komische manier en zingt ze de sterren van de hemel.  In 2023 won Ruth het Utrechts Kleinkunst Festival.

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


Informatie of reservering:

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
05 05 24

De 'Vijf Mei Rede' door prof. dr. Friso Wielenga

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)
Tijdstip: 16:00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: Vrijwillige bijdrage.

De 'Vijf Mei Rede' door Friso Wielenga 
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 5 mei 2024 om 16.00 uur 

Elk jaar wordt in de Dorpskerk Huizum door een prominente Nederlander de 'Vijf Mei Rede' gehouden.
Dit jaar is dat de historicus prof. dr. Friso Wielenga. Hij was verbonden aan de universiteit van het Duitse Münster.
Het is een lezing over de Nederlands-Duitse verhoudingen sinds 1945.

Hoewel deze lezing gratis toegankelijk is, wordt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld.
Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427. E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Ook informatie op https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum .


Informatie of reservering:

N.v.t.
12 05 24

Into Space door ensemble Black Pencil

Sint Vituskerk - Finkum
Tijdstip: 16.00 uur
Adres: Holdingawei 51, 9053 LV Finkum
Entree: €19,50, tot 20 jaar €10,00. Incl. pauzedrankje.

Organisatie podium Pakhûs SOLO
Into Space door ensemble Black Pencil

Yes, ensemble Black Pencil komt weer naar Friesland! Dit 5-koppige ensemble zorgt tijdens het concert zonder twijfel voor swingende én verstillende momenten. Met Marko Kassl (accordeon), Esra Pehlivanli (altviool), Matthijs Koene (panfluit), Jorge Isaac (blokfluit) en Enric Monfort (percussie). Geluiden uit de natuur, van vogels, wind en water vormen de inspiratiebron voor dit programma Into Space.

 


Informatie of reservering:

Meer info en kaarten: www.pakhussolo.nl


Website: www.pakhussolo.nl

12 05 24

Tusken Waad en Wiid : Mannenkoor uit Minnertsga.

Ioannis Theaterkerk - Wier
Tijdstip: 15.00 - 17.00 oere
Adres: Lautawei 3a, 9043VP, Wier
Entree: € 15

Amusementskoor “Tusken Waad en Wiid” uit Minnertsga, ruim 25 jaar geleden begonnen als Shantykoor, staat onder leiding van Dirk Norbruis. Het koor bestaat uit zo’n 30 enthousiaste zangers en wordt muzikaal ondersteund door piano, gitaar, basgitaar en accordeon.
Het vierstemmig koor verzorgt een volledig gevarrieerd programma.
Tusken Waad en Wiid wisselt Classic pop songs af met moderne- en nostalgische Nederlandstalige liederen, Friese- streeknummers, Shanty’s, medleys en meezingers. TWEW staat voor luisterplezier en gezelligheid.


Informatie of reservering:

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
17 05 24

Concert van celliste Hanneke Rouw in de serie 'Muziek +'

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)
Tijdstip: 17.00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: Vrijwillige bijdrage

Concert van celliste Hanneke Rouw
in de serie 'Muziek +' van Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 17 mei 2024 van 17.00 tot 18.00 uur

Hanneke Rouw is op acht-jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten).
In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Een competitie voor jong klassiek talent in Nederland. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven (België).
Ze heeft inspiratie opgedaan uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma. Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw).
Dit is mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument. 
Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland getourd met de cello suites van Bach en de sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Prokofjev en Debussy.  

Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke nogmaals op tournee door Nederland, Frankrijk, Duitsland en België.
Dan komt ze (met de cello suites van Bach) ook in de Dorpskerk Huizum een concert geven.
Op haar facebookpagina en website (www.hannekerouw.com) vindt u recensies, foto's, audio en video! 
In de video https://www.youtube.com/watch?v=B8C5oEMEdiE ziet u een liveopname van een concert (mei 2022) in de Sint Jan de Doper in Waalwijk. Hanneke speelt de Courante uit de eerste Cello Suite van Bach.

Hoewel de concerten in de serie 'Muziek +' gratis toegankelijk zijn wordt een vrijwillige bijdrage voor de musici zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Meer informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl ,
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum en www.hannekerouw.com .  

 


Informatie of reservering:

Is niet van toepassing.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en www.hannekerouw.com .


26 05 24

Jubileumconcert met Blaaskwintet BlaasVaak

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie
Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie
Entree: € 15,-

Zondag 26 mei in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, jubileumconcert met Blaaskwintet BlaasVaak, aanvang 15.30 uur

Blaaskwint Blaasvaak bestaat dit jaar 20 jaar. In 2004 kregen de blazers op de achterste rij van het Fries Kamerorkest (een amateur symfonieorkest) onrust: Zoveel maten rust! Ze wilden vaker blazen. Zo ontstond Blaasvaak. Blaasvaak is een zogenaamd ‘houtkwintet’ hoewel er een hoorn in meespeelt die echt niet van hout is. Bedoeld is het onderscheid te maken met koperkwintetten. Er is voor blaaskwintetten een uitgebreid klassiek en hedendaags repertoire. Zowel met ‘originele stukken’ die door componisten dus direct voor blaaskwintet zijn geschreven, alsook van arrangementen. Toen er nog geen CD’s en streaming audio was boden blazers (voordeliger dan strijkers!) de mogelijkheid om bekende stukken uit opera’s en symfonieën in bewerking toch ook thuis te beluisteren.

Blaasvaak begon ooit niet in de huidige samenstelling. Er volgden door de jaren heen enkele wisselingen. Het huidige ensemble speelt nu alweer 12 jaar samen en oefent als regel elke 2e dinsdag. Hoe een 20 jarig jubileum te vieren?

Het is onze wens samen met het zojuist (in 2023) opgerichte blaaskwintet ‘Loft’ tezamen een concert geven. Dus met 2 fluiten, 2 hobo’s, 2 klarinetten, 2 hoorns en 2 fagotten. Ook voor die bezetting is originele muziek geschreven. We spelen:

Serenade voor blazers opus 7 – Richard Strauss
Seascape – Ruth Gipps
Divertissement opus 36 – Emile Bernard
Daarnaast zullen we wat aandacht besteden aan het wel en wee om blaaskwintet te zijn. Een blaaskwintet is immers een ‘zelfsturend’ team met heel verschillende temperamenten. Niet alleen een muzikale uitdaging maar zeker ook een psychologische, waar met relativerende humor naar zullen kijken. Ook zal Blaasvaak zich als kwintet laten horen.

Blaasvaak bestaat uit:

Anna Andela – fluit

Herman Leusman – hobo

Alrik Voolstra – klarinet

Richard Kop – hoorn

Jan Kuipers – fagot

Alle muzikanten zijn amateurs, liefhebbers van muziek en van muziek maken. Ze spelen allemaal ook in andere verbanden, zoals in symfonie- of harmonieorkesten en in projectmatige verbanden.

 


Entree € 15,-

U kunt kaarten kopen aan de zaal of reserveren (tot drie uur vóór aanvang) via:

reserveringen@groatekerk.nl of T06- 830 37 955


Informatie of reservering:

Kaarten kunt u kopen aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via: reserveringen@groatekerk.nl of T 06-830 37 955


Website: http://www.groatekerk.nl


26 05 24

Het koor Keatling

Ioannis Theaterkerk - Wier
Tijdstip: 15.00 - 17.00 oere
Adres: Lautawei 3a , 9043VP, Wier
Entree: € 15

26 mei: Het koor Keatling bestaat uit zes zeer enthousiaste leden.

De band zingt meerstemmige nummers in het Engels met opvallend veel Westcoast songs. Waar mogelijk zijn teksten vertaald in het Fries en overgoten met de typische Keatling sound.


Informatie of reservering:

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
31 05 24

De Sûnde fan Haitze Holwerda

Sint Margarethakerk - Boksum
Tijdstip: 19.30 en 20.00 uur
Adres: Sint Margrietwei 1, 9031 XG Boksum
Entree: € 20,- inclusief consumptie na afloop

Locatietheater in de kerk en op verschillende locaties langs het Haitze Holwerdapaed tussen Boksum en Blessum. Start in het dorpshuis in Boksum.

 


Informatie of reservering:

via de website https://de-sunde.frl/ 


Website: http://www.de-sunde.frl


31 05 24

Concert van de Leeuwarder Bach Vereniging in de serie ‘Muziek +’

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)
Tijdstip: 17:00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: Vrijwillige bijdrage.

Concert van de Leeuwarder Bach Vereniging
o.l.v. dirigent Geke Bruining-Visser
in de serie ‘Muziek +’ van Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,

vrijdag 31 mei 2024 van 17.00 tot 18.00 uur.

Concert met de titel ‘Geen dag zonder Bach’.

De Leeuwarder Bach Vereniging is een koor van enthousiaste zangers. Het zijn ervaren musici die zangles hebben (gehad) of een muziekinstrument bespelen.
In 1948 werd het koor opgericht door Kor Ket, bekend musicus in Friesland en groot liefhebber van Johan Sebastiaan Bach. Zijn doel was om de werken van Bach ten gehore te brengen voor een breed publiek.

Hoewel de concerten in de serie 'Muziek +' gratis toegankelijk zijn wordt een vrijwillige bijdrage voor de musici zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Meer informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl 
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum en https://leeuwarderbachvereniging.nl .


Informatie of reservering:

N.v.t.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://leeuwarderbachvereniging.nl .


01 06 24

De Sûnde fan Haitze Holwerda

Sint Margarethakerk - Boksum
Tijdstip: 19.30 en 20.00 uur
Adres: Sint Margrietwei 1, 9031 XG Boksum
Entree: € 20,- inclusief consumptie na afloop

Locatietheater in de kerk en op verschillende locaties langs het Haitze Holwerdapaed tussen Boksum en Blessum. Start in het dorpshuis in Boksum.


Informatie of reservering:

via de website https://de-sunde.frl/ 


Website: http://www.de-sunde.frl


01 06 24

Boekenmerk

Hervormde Kerk - Schurega
Tijdstip: 11.00 uur
Adres: Kerklaan 3, 8411 ZG Jubbega (Schurega)

Informatie of reservering:

2e Hands boeken voor een habbekrats
02 06 24

De Sûnde fan Haitze Holwerda

Sint Margarethakerk - Boksum
Tijdstip: 15.30, 16.00, 19.30 en 20.00 uur
Adres: Sint Margrietwei 1, 9031 XG Boksum
Entree: € 20,- inclusief consumptie na afloop

Locatietheater in de kerk en op verschillende locaties langs het Haitze Holwerdapaed tussen Boksum en Blessum. Start in het dorpshuis in Boksum.


Informatie of reservering:

via de website https://de-sunde.frl/ 


Website: http://www.de-sunde.frl


02 06 24

Concert met Hanneke Rouw cello en Masha Galperina piano

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie
Tijdstip: 15.30 uur
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie
Entree: € 17,50

Zondag 2 juni, concert met Hanneke Rouw cello en Masha Galperina piano, in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, aanvang 15.30 uur.

Op het programma staan werken van: Chopin, Beethoven, Bruch en Saint-Saëns.

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getoerd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev.

Masha Galperina (1989) is geboren in St. Petersburg, Rusland. Vanaf zesjarige leeftijd had ze pianolessen op de muziekschool aldaar, tot ze in 2002 naar Nederland verhuisde en lessen kreeg van Lena en Michael Markov. Vanaf 2005 studeerde ze bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. In 2012 is ze aldaar afgestudeerd met een 9,5 met onderscheiding voor haar eindexamen. Tijdens haar master heeft ze tevens lessen genoten van Frank Peters.
Masha heeft meerdere prijzen op haar naam staan, waaronder driemaal de 1e prijs behaald bij het Prinses Christina Concours Oost. Voor haar eindexamen kreeg Masha de Vriendenprijs van de stichting Vrienden van ArtEZ voor de beste eindexamenpresentatie. Masha heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Igor Roma, Stephen Kovacevic, Leslie Howard en Mila Baslawskaya. Daarnaast heeft ze tweemaal deelgenomen aan het Stift Festival, waar ze in 2007 de aanmoedigingsprijs van de Stichting Kolibri kreeg. Ook nam ze meerdere malen deel aan het Orlando Festival voor kamermuziek, het Dartington International Summer School en het Peter de Grote festival.
Masha heeft gesoleerd bij het Symfonia Jong Twente, Oost-Gelders Symfonieorkest en het Orkest van het Oosten met pianoconcerten van o.a. Rachmaninov, Chopin en Mendelssohn.

Entree: € 17,50

U kunt kaarten kopen aan de zaal of reserveren (tot drie uur vóór aanvang) via:

reserveringen@groatekerk.nl of T 06-830 37 955

 

 


Informatie of reservering:

U kunt kaarten kopen aan de zaal of reserveren (tot drie uur vóór aanvang) via: reserveringen@groatekerk.nl of T 06- 830 37 955


Website: http://www.groatekerk.nl / www.hannekerouw.com


02 06 24

Bob de Boer Photography

Sint Vituskerk - Wetsens
Tijdstip: 15.30 -17.30
Adres: Opgong 1, 9122 CV Wetsens
Entree: 5 euro incl. koffie/thee

Tijdens deze boeiende lezing zijn werken te zien als uitvergrotingen o.a. op geborsteld aluminium. Bob gebruikt nooit kunstlicht, maar tovert met het bestaande. Hij vertelt passievol over zijn foto's en videoclips met muziek. Hoe zijn ze tot stand gekomen, welk verhalen zitten erachter? Een lust voor het oog en interessant voor alle amateur fotografen. 

 

Foto: Hinke Feenstra
05 06 24

De Sûnde fan Haitze Holwerda

Sint Margarethakerk - Boksum
Tijdstip: 19.30 en 20.00 uur
Adres: Sint Margrietwei 1, 9031 XG Boksum
Entree: € 20,- inclusief consumptie na afloop

Locatietheater in de kerk en op verschillende locaties langs het Haitze Holwerdapaed tussen Boksum en Blessum. Start in het dorpshuis in Boksum.


Informatie of reservering:

via de website https://de-sunde.frl/ 


Website: http://www.de-sunde.frl


07 06 24

De Sûnde fan Haitze Holwerda

Sint Margarethakerk - Boksum
Tijdstip: 19.30 en 20.00 uur
Adres: Sint Margrietwei 1, 9031 XG Boksum
Entree: € 20,- inclusief consumptie na afloop

Locatietheater in de kerk en op verschillende locaties langs het Haitze Holwerdapaed tussen Boksum en Blessum. Start in het dorpshuis in Boksum.


Informatie of reservering:

via de website https://de-sunde.frl/ 


Website: http://www.de-sunde.frl


08 06 24

OrgelPLUS (fiets)tocht Boksum-Bears-Jorwert

Mariakerk - Bears
Tijdstip: 13.30 - 17.00 uur
Adres: Tsjerkepaed 3, 9025 BM Bears
Entree: vrijwillige bijdrage

Op deze bestaat de mogelijkheid om al dan niet op de fiets een muzikale reis te maken langs de kerken van Boksum, Bears en Jorwert. De start met welkom en een half uur muziek is in de Sint Margarethakerk in Boksum met zijn fraaie interieur en laat romantische orgel in 17e eeuwse kas. We reizen door naar Bears, waar naast het stalen silhouet van Uniastate de Mariakerk uitnodigt voor een bezoek met het mooie Van Dam-orgel. Hier begint de muziek om 14:45. Afsluiting van deze middag is vanaf 16:00 het ook zelfstandig te bezoeken slotconcert in de Redbadtsjerke van Jorwert. Hier klinkt naast de fluit en het bijzondere Van Gruisen-orgel ook de vleugel. Het repertoire bestaat uit een mix van klassieke muziek, bekende thema’s en bewerkingen van geestelijke liederen. Tijdens het slotconcert is er ook ruimte voor het aandragen van verzoekliederen voor een improvisatie.

Orgel: Sebastiaan Schippers

Dwarsfluit: Ilse Terpstra

 
08 06 24

OrgelPLUS (fiets)tocht Boksum-Bears-Jorwert

Sint Margaretkerk - Boksum
Tijdstip: 13.30 - 17.00 uur
Adres: Sint Margrietwei 1, 9031 XG Boksum
Entree: vrijwillige bijdrage

Op deze zaterdag bestaat de mogelijkheid om al dan niet op de fiets een muzikale reis te maken langs de kerken van Boksum, Bears en Jorwert. De start met welkom en een half uur muziek is in de Sint Margarethakerk in Boksum met zijn fraaie interieur en laat romantische orgel in 17e eeuwse kas. We reizen door naar Bears, waar naast het stalen silhouet van Uniastate de Mariakerk uitnodigt voor een bezoek met het mooie Van Dam-orgel. Hier begint de muziek om 14:45. Afsluiting van deze middag is vanaf 16:00 het ook zelfstandig te bezoeken slotconcert in de Redbadtsjerke van Jorwert. Hier klinkt naast de fluit en het bijzondere Van Gruisen-orgel ook de vleugel. Het repertoire bestaat uit een mix van klassieke muziek, bekende thema’s en bewerkingen van geestelijke liederen. Tijdens het slotconcert is er ook ruimte voor het aandragen van verzoekliederen voor een improvisatie.

Orgel: Sebastiaan Schippers

Dwarsfluit: Ilse Terpstra

 
08 06 24

OrgelPLUS (fiets)tocht Boksum-Bears-Jorwert

Redbadtsjerke - Jorwert
Tijdstip: 13.30 - 17.00 uur
Adres: Sluitermanwei 4, 9023 AB Jorwert
Entree: vrijwillige bijdrage

Op zaterdag 2024 bestaat de mogelijkheid om al dan niet op de fiets een muzikale reis te maken langs de kerken van Boksum, Bears en Jorwert. De start met welkom en een half uur muziek is in de Sint Margarethakerk in Boksum met zijn fraaie interieur en laat romantische orgel in 17e eeuwse kas. We reizen door naar Bears, waar naast het stalen silhouet van Uniastate de Mariakerk uitnodigt voor een bezoek met het mooie Van Dam-orgel. Hier begint de muziek om 14:45. Afsluiting van deze middag is vanaf 16:00 het ook zelfstandig te bezoeken slotconcert in de Redbadtsjerke van Jorwert. Hier klinkt naast de fluit en het bijzondere Van Gruisen-orgel ook de vleugel. Het repertoire bestaat uit een mix van klassieke muziek, bekende thema’s en bewerkingen van geestelijke liederen. Tijdens het slotconcert is er ook ruimte voor het aandragen van verzoekliederen voor een improvisatie.

Orgel: Sebastiaan Schippers

Dwarsfluit: Ilse Terpstra
22 06 24

Zomerexpositie "Zie mij" door het Bijbels museum

De Groate Kerk - St. Jacobiparochie
Tijdstip: 13.00 uur tot 17.00 uur, iedere vrijdag, zaterdag en zondagmiddag
Adres: Oosteinde 1, 9079 KZ St. Jacobiparochie
Entree: gratis

ZIE MIJ. DE BIJBEL IN FOTO’S TOONT EIGENTIJDSE BLIK OP DE BIJBEL


Zie mij. De Bijbel in foto’s brengt het oeroude verhaal van de Bijbel tot leven. In deze tentoonstelling van het Bijbels Museum doet beeldend kunstenaar Caroline Waltman dat door middel van foto’s. In verschillende landen legde zij beelden vast die een nieuwe en eigentijdse blik op de Bijbel werpen. Waltman koppelt in de tentoonstelling foto’s van mensen aan het strand, een vliegveld vol vluchtelingen en een kuil vol regenwater aan door haar gekozen verzen uit de Bijbel.

 

Van 22 juni tot en met 22 september is de expositie te bezoeken op iedere vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag

Van 13.00 tot 17.00 uur

Gratis toegang.

 


Informatie of reservering:

www.groatekerk.nl


Website: http://www.groatekerk.nl

29 09 24

Roon Staal met nieuwe Herfst Tour

Hervormde Kerk - Schurega
Tijdstip: 16.00 uur
Adres: Kerklaan 3, 8411 ZG Jubbega (Schurega)

Met zijn tenor-stem en melodieuze pianospel weet hij zijn publiek mee te nemen in een magische, rustgevende sfeer. Volledig genaamd Hieronymus speelt Roon - oomzegger van Ede Staal- bekende cover songs op authentieke wijze en eigen werken zowel in het Engels als Nederlands


Informatie of reservering:

Reserveringen via website www.roonstaal.com                            of via tel.nr. 06 -15403125     


Website: www.roonstaal.com


20 10 24

Noord Nederlands Jagerskoor " Prins Hendrik"

Hervormde Kerk - Schurega
Tijdstip: 14.30 uur
Adres: Kerklaan 3, 8411 ZG Jubbega (Schurega)
Entree: € 15,00 incl. koffie/thee

Het Jagerskoor bestaat uit 18 personen o.l.v. Feike van Tuinen. Ze brengen een breed repertoir aan muziek, zoals romantische natuur- en jachtliederen. 

 


Informatie of reservering:

Reserveren: kerkjeschurega3@ziggo.nl of 06 11 32 3733
03 11 24

Fryske Tsjiinst

Hervormde Kerk - Schurega
Tijdstip: 9.30 uur
Adres: Kerklaan 3, 8411 ZG Jubbega (Schurega)24 11 24

Lezing "" Bob de Boer Photography" in combi met Muziekgroep RemoliNo

Hervormde Kerk - Schurega
Tijdstip: 14.30 uur
Adres: Kerklaan 3, 8411 ZG Jubbega (Schurega)
Entree: € 15,00 incl. koffie/thee

Tijdens deze boeiende lezing zijn werken te zien als uitvergrotingen op o.a. geborsteld aluminium, wat een bijzondere indruk en weergave geeft vanwege het licht dat op deze foto"s valt en terugspiegelt in het oog. Bob vertelt graag passievolle verhalen erbij hoe e.e.a. tot stand is gekomen.

Na de pauze muziekgroep RemoliNo. Wereldmuziek gespeeld op viool, cello en accordeon, klassiek. 


Informatie of reservering:

Reserveren:mail kerkjeschurega3@ziggo.nl of 06 11 32 3733
13 12 24

Kerstconcert met Linde Nijland en Bert Ridderbos

Hervormde Kerk - Schurega
Tijdstip: 20.00 uur
Adres: Kerklaan 3, 8411 ZG Jubbega (Schurega)
Entree: € 15,00 incl. koffie/thee

Informatie of reservering:

Reserveren: kerkjeschurega3@ziggo.nl of 06 11 32 3733