UITAGENDA

2102-20

Concert 'My dearest, my fairest' in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Entree: Vrijwillige bijdrage.
Concert 'My dearest, my fairest',
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 21 februari 2020 van 17.00 – 18.00 uur.

Marije en Erik Keekstra, Gretha Hoekstra en Baukje Toren brengen een programma ten gehore waarin het thema 'Liefde' centraal staat. Ze spelen in verschillende samenstellingen muziek van onder anderen Johann Sebastian Bach, Claudio Monteverdi en Henry Purcell.
Het programma heeft een geestelijk en een wereldlijk gedeelte en wordt gecompleteerd met poëzie.
Marije Keekstra begon op haar zesde met vioollessen. Ze is sinds haar twaalfde violist in het Frysk Jeugdorkest, waarmee ze op tournee is geweest in Italië en Frankrijk. Daarnaast zong ze bij de Roden Girl Choristers, een meisjeskoor in de Anglicaanse traditie, waarmee ze onder andere optrad in Norwich Cathedral en St. John’s College in Cambridge.
Erik Keekstra is sinds zijn veertiende kerkorganist. Hij is organist geweest in onder andere Dokkum, Birdaard en Surhuisterveen. Op dit moment is hij kerkorganist in Drachten. Daarnaast begeleidt hij regelmatig diverse koren en solisten op orgel en piano.
Gretha Hoekstra is gestart met solozang op haar twaalfde. Ze treedt op als soliste bij koorconcerten. Haar repertoire bestaat uit werken van renaissance-, barok- en romantiekcomponisten. Ook heeft ze een hoofdrol gespeeld in “Le Saltimbanque” van Ganne en “The Mikado” van Gilbert &Sullivan.
Baukje Toren is afgestudeerd aan het conservatorium in Arnhem met als hoofdvak dwarsfluit. Toen ze haar studie aan het conservatorium begon, werd ze gevraagd om te komen zingen in Consortium Vocale Leoverdia, een prachtig kamerkoor uit Leeuwarden, dat onder leiding stond van dirigent en organist Gerrit Hulsink. Vanaf dat moment doet ze beide: fluitspelen en zingen. Ze zingt vooral in koren, maar treedt ook als altsolist op.

Achtergrondinformatie over de serie 'Muziek +':
De drukke werkweek is achter de rug, het weekend kan beginnen. Om de overgang te vergemakkelijken kunt u eens per maand een uur mentaal bijkomen in de Dorpskerk Huizum. Elke 3e vrijdag van de maand bent u hier van harte welkom van 5 tot 6 uur ’s middags.
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


2302-20

Optreden Folk-duo Katmar Folk, Kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: Aanvang 14:00, duurt tot tot ± 16:00 u. Inloop publiek vanaf 13:30 u.
Entree: €7,50

MUZIEKGROEP KATMARFOLK

Met doedelzakken, trekharmonica’s, fluiten, tinwhistles, Ierse harp en bodhran komen Katrinus en Marie straatfestivals, recepties en andere feesten opluisteren. KATMARFOLK begon jaren geleden als folkduo met vooral Ierse en Franse dansmelodieën.
In de loop van de tijd is het repertoire uitgebreid met traditionele muziek uit meerdere Europese landen en ook oude muziek. Muziek van de middeleeuwen tot de 18e eeuw, waaronder werken van Mozart, Rameau, Händel en Lully, in eigen bewerkingen voor doedelzak, harp, tinwhistle en trekharmonica.
Het liefst speelt KATMARFOLK op straat tussen het publiek, maar ze zijn ook regelmatig te vinden in cafe’s en kerken. En van het kerkorgel wordt dan gretig gebruik gemaakt.


Opgave: Reserveren is niet noodzakelijk, maar om zeker te zijn van een plaatsje wel mogelijk via het contactformulier op www.kloosterkerkkortehemmen.nl.
Kerk open voor publiek vanaf 13:30 u. Betaling entree bij de ingang van de tsjerke Gereserveerde plaatsen worden tot 13:50 u. vrijgehouden.
Eenvoudige catering bij inloop ad €1,50 per consumptie; koffie/ thee met iets lekkers daarbij ad €1.50 per consumptie. Ook in de pauze is er een hapje en/of een drankje te bekomen.

Ruime parkeergelegenheid langs de oprijlaan van de tsjerke voor minder validen. overige bezoekers kunnen, in het geval dat het druk wordt, verwezen worden naar de parkeerplaats van 'Woodbrookers' . Van daar is het ongeveer vijf minuten lopen naar de tsjerke


Website: http://kloosterkerkkortehemmen.nl en www.aldefrysketsjerken.nl


2302-20

Preek van de leek door Rebecca Siebenga in Mariakerkje van het vroegere Kortezwaag, thans Gorredijk

Tijdstip: inloop 10.30 uur met koffie/thee; aanvang preek 11.00 uur
Entree: gratis (collecte aan het eind van de preek)
Thema preek: Geloof in "samen" en iets voor een ander doen.

De samenleving is individualistischer geworden, met minder oog voor elkaar, waarin de menselijke maat steeds meer naar de achtergrond is verdwenen.
En toch, of misschien juist daarom, gelooft Rebecca Siebinga in "samen" en belangeloos iets voor een ander doen.
Aan de hand van haar levensverhaal wil ze haar gehoor vertellen over Afrika, over haar studie volkenkunde, over werk en gezin, over Friesland en over Rotary.
En daarin zal als rode draad te zien zijn wat de basis is geweest bij de keuzes die ze heeft gemaakt

Website: http://


2302-20

Ratjetoe treedt op in kerkje Swichum

Tijdstip: 15.00
Entree: vrij entree

RATJETOE>

De naam zegt het eigenlijk al: ze zijn van alle markten thuis.

En dat alles onder inspirerende leiding van Jacob Nauta.

Een koor wat plezier in het zingen en muziekmaken voorop stelt.

Het enthousiasme spat eraf!

Kortom, voldoende ingrediënten voor een buitengewoon gezellige middag in Swichum!

De entree is gratis, na afloop is er gelegenheid voor een vrije bijdrage.

 

Welkom!


Opgave:

www.kerkjevanswichum.nl

06-37383408 (Jan)


Website: http://www.kerkjevanswichum.nl


2302-20

Helder - een veelzijdige band komt opnieuw naar de Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 10,00
Helder - een veelzijdige band komt opnieuw naar de Ioannis Teatertsjerke Wier

De band Helder bestaat al vanaf 2001. De broers Sido (slagwerk en zang) en Roelof Wagenaar (gitaar en zang) vonden het toen tijd om hun al langer bestaande idee -een eigen band beginnen- in daden om te zetten. Met Helder wilden zij vooral eigen nummers spelen. Hun muziek bleef niet onopgemerkt en al gauw waren zij op Omrop Fryslân te beluisteren. Ook landelijk timmerde Helder aan de weg, en met succes. Het behalen van NCRV ’s Volgspotfinale en een clip op de toenmalige muziekzender "The Box" waren enkele van de hoogtepunten uit die periode.

Na een rustpauze werd in 2008 op initiatief van Jan Roorda (toetsen en zang) een doorstart gemaakt met de band, zonder meteen al te hoge verwachtingen: “Veel spelen en dan zien we wel wat er gebeurt!” Het eerste jaar werd daarom ook gebruikt om nieuwe nummers te schrijven en bestaande nummers opnieuw te arrangeren.
In februari 2010 werd de band gecompleteerd met de komst van Rene Mulder (bas en zang). Daarmee werd Helder een veelzijdige band, die op unieke wijze, zowel akoestisch als versterkt, een specifieke eigen sound weet te brengen. Dat alle bandleden een deel van de zang voor hun rekening nemen leidt tot een melodieus collectief met meerstemmige zang, kenmerkend voor Helder. Het deels eigen repertoire bestaat uit poprock met invloeden van jazz. Temponummers worden afgewisseld met rustige liedjes, in het Engels, Nederlands en Fries, aangevuld met covers. Naast de "eigen" optredens werkt Helder regelmatig mee aan bijzondere projecten en werd begin 2016 de CD ‘Stilte yn’e stoarm’ gepresenteerd.

Voor de liefhebbers van relaxte muziek weer een concert om niet te missen.

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


2902-20

Edouard en Jeroen, Franse chansons en meer in de Bonifatiuskerk Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: 10 euro met koffie/thee bij binnenkomst

Edouard van de Velde, geboren Fransman, is een gitaarspelende chansonnier die zijn hart volgt en het avontuur aangaat. 

Edouard zingt en speelt werk van bekende Franse zangers, zoals Brel en Cohen, maar ook Engelstalige nummers en stukken van eigen hand. Hij treedt deze avond op samen met Jeroen de Ruijter die de piano en acoordeon bespeelt!

Het muzikale duo trakteert ons op een avond waarin met ontroerende stiltes en bulderende lach gevoelig en humorvol het leven bezongen wordt. 

Een heerlijk ongecompliceerde avond met een onvervalst Frans tintje!

 


Opgave:

cultuur@ter-idzard.nl


Website: http://bonifatiuskerkteridzard.org


0103-20

Fling in St. Joriskerk Britswert

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: 10 euro

Ierse Folkmuziek


Website: http://


0103-20

Tous les oiseaux d’Europe, vocal group in De Groate Kerk St. Jacobiparochie

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis

Concert Tous les oiseaux d’Europe in Sint Jabik, Groate Kerk, 1-3-2020

 

 Tous les oiseaux d'Europe is een unieke vocal group uit Groningen met 23 zangers en zangeressen onder leiding van Hans Kaldeway. De groep timmert al jaren, ook landelijk, met succes aan de weg, met een combinatie van eigenzinnig repertoire, spannende arrangementen en onverwachte instrumenten. Ook deze keer brengen ze vertrouwde kwaliteit én vernieuwing, Kippenvel gegarandeerd!

Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis.

    20200301 Tous les oiseaux dEurope in Sint Jabik.docx

Opgave:

Aan de zaal of reserveren ( tot drie uur voor aanvang van het concert) via

reserveringen@groatekerk.nl of op telefoonnr. 0518-491792


Website: http://www.groatekerk.nl


0103-20

Fryske Tsjinst kerkje Schurega

Tijdstip: 9.30 uur

Opgave:

Website: http://


0103-20

Moderato Cantabile in de Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Op Zondagmiddag 1 Maart 2020 om 15.30 uur voert Gronings kamerkoor Moderato Cantabile onder directie van Nana Tchikhinashvili het concert 'Vocal Jewels' uit in het Terbantster Tsjerke in Terband.

Bij het concert zal het publiek meegevoerd worden op koorklanken uit verschillende werelddelen, inclusief enkele composities van dirigente/zangeres/componiste Nana Tchikhinashvili zelf. Mogelijk herkent men enkele werken zoals ‘Song for Athene’ van John Tavener, dat gezongen werd tijdens de begrafenisplechtigheid van Lady Diana, en ‘Agnus Dei’ van Samuel Barber. Maar ook tamelijk onbekende koorwerken worden uitgevoerd. Alle werken worden a capella gezongen.

Kamerkoor Moderato Cantabile, opgericht in 2001, is een bekend kamerkoor dat optreedt in nationale (Hermitage/Amsterdam), en internationale (Rome, Barcelona, Wenen) concerten, en bestaat uit gemiddeld 28 zangers met ruime zang- en koorervaring. Het koor biedt een breed transcultureel scala aan koorcomposities. Bij de keuze voor het repertoire laat de dirigente zich vooral leiden door de schoonheid van de muziek. Ook dirigeert zij regelmatig stukken die ergens anders nauwelijks ten gehore worden gebracht. Het koor heeft een bijzondere koorklank ontwikkeld. Het gaat Nana Tchikhinashvili er vooral om ‘een klankkleur te bereiken die de ziel van een muziekstuk bloot legt’. Moderato Cantabile zingt meestal a capella en wordt af en toe begeleid door getalenteerde conservatoriumstudenten. Nana Tchikhinashvili is tevens dirigent van het Byzantijns Mannenkoor Friesland.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.moderatocantabile.nl


0603-20

Vocal Group Stim in Boer

Tijdstip: 20.00

LEF, liedjes en verhalen


Website: http://www.vocalgroupstim.nl


0703-20

Vocal Group Stim in Redbadtsjerke Jorwert

Tijdstip: 20.00

LEF, liedjes en verhalen


Website: http://www.vocalgroupstim.nl


0803-20

Muzikale voorstelling 'Myn Skip' met 'Ella and her man' en Age Veldboom in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: De toegangsprijs is € 10,00; voor kinderen € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Muzikale voorstelling 'Myn Skip' met 'Ella and her man' en Age Veldboom,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum,
zondag 8 maart 2020 om 15.00 uur.

Na een succesvolle reeks van uitverkochte openluchtvoorstellingen in september 2018 gaat singer-songwritersduo 'Ella and her man' nu de theaters in met het spektakel 'Myn Skip', over de geschiedenis van het skûtsje.
Verhalenverteller Age Veldboom neemt het publiek mee in de wereld van het skûtsje, die hij als geen ander kent: historische en humoristische verhalen over schippers en skûtsjes.
Deze voorstelling werd al bekroond met de Fryske Anjer van het Prins Bernard Cultuurfonds Fryslân. Van september 2019 t/m. juni 2020 gaat 'Myn Skip' door onze provincie.
De voorstelling is een onderdeel van de donateursmiddag skûtsje 'Doarp Huzum', die jaarlijks wordt gehouden in de Dorpskerk Huizum.

Ella de Jong en Herman Woltman spelen en zingen de speciaal voor deze productie geschreven liedjes. Zo is er een voorstelling over honderd jaar skûtsje-historie: van werkschip naar woonschip, van werkpaard naar renpaard.

Zang, trompet en melodica: Ella de Jong / gitaar: Herman Woltman / verteller: Age Veldboom.

De toegangsprijs is €10,00; voor kinderen € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Opgave:

Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.ellaandherman.com .


0803-20

Optreden Miek & The Frisian Mainstream Combo in Kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: Aanvang 14:00, duurt tot tot ± 16:00 u. Inloop publiek vanaf 13:30 u.
Entree: €10,00 pp.

Een concert door Miek and the Frisian Mainstream Combo.

The Frisian Mainstream Combo is sinds Annemiek Zijlstra en Frits Landesbergen het combo bijna tien jaar geleden oprichtten populair in het noorden. 

Het combo bestaat uit vier getalenteerde muziekanten: Frits Landesbergen, gitaar; Pieter Vos, bas; Henk Buitenkamp, piano en Teun van den Heuvel, drums. De vocale inbreng komt van Annemiek Zijlstra. 

Hun repertoire bestaat uit een aangename mix van mainstream jazz, blues, latin en swing. Deze variatie van stijlen zorgt dan ook voor flink wat afwisseling.

 

 

 

 

 


Opgave: Reserveren is niet noodzakelijk, maar om zeker te zijn van een plaatsje wel mogelijk via het contactformulier op www.kloosterkerkkortehemmen.nl.
Inloop voor het publiek vanaf 13:30 tot aanvang optreden 14:00 u. onder het genot van koffie of thee met iets lekkers erbij ad €1,50 per gebruikte consumptie . Ook in de pauze wordt een eenvoudige catering verzorgd.
Gereserveerde plaatsen worden tot 13:50 vrij gehouden.
Entree te voldoen aan de ingang van de kerk.Website: http://


0803-20

Orgelconcert door Geart van der Heide, afgewisseld met gedichten van Jaap Veenstra in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Geert van der Heide (1950) is geboren in Rottevalle en woont sinds 1972 in Surhuisterveen. Hij studeerde aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen en was van 1972 tot 2019 werkzaam in verschillende functies in het muziekonderwijs. Van 1979 tot 2010 was hij organist van de Gereformeerde kerk van Surhuisterveen en van 2010 tot zijn pensionering in 2015 van de Protestantse Gemeente Surhuisterveen/Boelenslaan.

Jaap Veenstra (1959) is geboren in Drachten en woonde tot 2018 in Rottevalle, tegenwoordig in Wijnjewoude. Hij is docent aan de NHL Stenden Hogeschool. Van hem verschenen tot nu toe twee bundels met gedichten, De nacht midstwa en de tweetalige bundel Gatten yn it tek / Gaten in het dak. Hij publiceerde ook verhalen, o.a. in Tusken Leijen en Mûntsgroppe, een publicatie naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de Rottefalster ferteljûn (2015).

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com


Website: http://


0803-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in kerkje Swichum

Tijdstip: 15.30 uur, deur open 15.00 uur
Entree: vrij entree

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in onze sfeervolle kerk in Swichum.


Website: http://www.kerkjevanswichum.nl


0803-20

Het verhaal van het Groot Frysk Mysterie in Vituskerkje Wetsens

Tijdstip: Aanvang 15.30 u.
Entree: Collecte

Het verhaal van het Groot Frysk Mysterie.


Website: http://www.vituswetsens.nl


1303-20

Orgelconcert 'It lûd fan Van Dam' door Ulbe Tjallingii met zang van Vronie de Vreeze in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Entree: Vrijwillige bijdrage
Orgelconcert 'It lûd fan Van Dam' door Ulbe Tjallingii
met zang van Vronie de Vreeze, sopraan,

Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 13 maart 2020 van 17.00 – 18.00 uur.

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn er al vaak orgelbespelingen geweest op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Vrijdag 13 maart 2020 is er weer een orgelconcert. Dan is Ulbe Tjallingii (opnieuw) de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde Van Dam orgel wil laten horen.
Aan dit concert wordt meegewerkt door Vronie de Vreeze, sopraan.
U bent van harte welkom voor een uur 'Van Dam-klanken', onder het genot van een kop koffie of thee.

De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Koffie/thee € 1,50.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


1503-20

Bennie Huisman met zijn nieuwe voorstelling 'Thús' in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
'... leafdes, dy't we oait yn ús talitten ha, se doarmje noch lang yn ús om...

Deze regels staan in een liedje. Een liedje uit de nieuwe voorstelling van Bennie Huisman: 'Thús'. Een voorstelling over dezelfde thema's als in de tegelijk uitgekomen roman 'Sanfirdo'. Maar de zanger en de podiumverteller laten er net even een ander licht op schijnen. Dat gebeurt met tal van nieuwe liedjes en met verhalen over het zoeken naar een 'thús'. En over het zoeken naar antwoorden op de vraag die ons allemaal bezig houdt: '...hoe moatte wy libje...?'

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com


Website: http://


1503-20

Concert van The Oldtime Stringband in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: €10

 

Zo vader, zo zoon, maar dan andersom. Nadat vorig jaar Tim Knol te gast is geweest in de Kloosterkapel, staat dit seizoen zijn vader Ton op de planken met The Oldtime Stringband uit Hoorn/Amsterdam. Kortom, een swingende middag bluegrass en americana met veel werk van hun nieuwste album Pretty Little Horses (geproduceerd door, jawel, Tim Knol). 


Website: https://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


1503-20

Volk! in de Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Graag stellen wij aan u voor de band Volk! Volk is een zeskoppige theatrale band uit het Friese Grou. Volk speelt Friestalige muziek (folk-, klezmer, popmuziek, etc.); covers en eigen geschreven nummers. Wij spelen op straat, in theaters, op feesten, in de kroeg, in verzorgingscentra, bij openingen, bij Omrop Fryslân, op Oerol, Aaipop, Frysk op Riis en andere festivals. De één mag graag lekker zitten te luisteren naar ons, terwijl de ander de voeten van de vloer doet en spontaan mee danst en zingt. Alles is goed! Ons enthousiasme straalt uit op het publiek. En onze jarenlange ervaring als muzikanten zorgt ervoor dat wij ons gemakkelijk aanpassen aan elke situatie. Wij maken het zo feestelijk, gezellig of gemoedelijk als het publiek wil.

De muzikanten: Piter Banga (accordeon en zang), Wietske Banga (gitaar en zang), Jelle Beks (sopraansaxofoon), Ben van der Veen (trombone en sousafoon), Alinda Talsma (contrabas en zang) en Hans Pieffers (percussie)


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.facebook.com/debandvolk


1503-20

Marjolein Meijers - Simpel Mooi Bestaan in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 15,00
Marjolein Meijers ontroert met “Simpel mooi bestaan” in Ioannis Teatertsjerke Wier

De Rotterdamse Brigitte Kaandorp, zo wordt Marjolein Meijers ook wel genoemd. Een komische flapuit die haar publiek ook in het hart weet te raken. Marjolein Meijers maakt muziek en vertelt verhalen, al een leven lang. Zij staat al 43 jaar op de planken! Haar bekendheid kreeg ze vooral met De Berini`s, met optredens samen met Jan Rot en met de soloprogramma’s met haar twee vaste muzikanten, de broers Walter en Onno Kuipers. Marjolein, Walter en Onno maken wereldmuziek, muziek van de Balkan, Ierse muziek en cajun, om maar eens wat te noemen. Met teksten en composities van eigen hand.

“Simpel mooi bestaan” is haar nieuwste programma, het vijfde al weer waarmee Marjolein het land doortrekt na haar tijd met De Berini’s. En iedere keer weer slaagt zij er in de handen op elkaar te krijgen met een combinatie van liedjes en verhalen. In “Simpel mooi bestaan” bevestigt zij maar weer eens haar hoge niveau, met prachtige, komische verhalen. Maar ook met verhalen die de bezoeker ontroeren. Want altijd komen de teksten recht uit haar hart.

Marjolein speelt bas, gitaar en banjo en neemt daarnaast zoals gewoonlijk ook de zang voor haar rekening. Daarbij wordt zij ondersteund door Walter, op viool, mandoline, bouzouki en doedelzak, en door Onno, die accordeon, trekzak en gitaar bespeelt.Marjolein Meijers - Simpel Mooi Bestaan

Zondag 15 maart 2020 om 15:00 uur

Entree € 15,00

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier


Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


1503-20

Lezing Hylke Speerstra 'Oer oarloch en frede, oer wetter en iis'

Tijdstip: 15:00 uur | zaal open om 14:30 uur
Entree: Gratis | reserveren via kerkjevanzurich-friesland@outlook.com of 06-11916350
Een middag vol verhalen 'over oorlog en vrede, over water en ijs' door schrijver en rasverteller Hylke Speerstra. Uiteraard in het fries maar ook voor 'hollanders' heel goed te volgen:). Proef de prachtige friese taal in het mooie kerkje van Zurich. U bent van harte welkom!

Ferhalemiddei mei as tema 'Oer oarloch en frede, oer wetter en iis'

Hylke Speerstra is net allinne as skriuwer in boeiende ferteller.
Fertelt er foar in seal mei folk oer en út syn wurk, dan wit er sy syn gehoar ek yn besnijing te bringen.
Syn jongste boek Op klompen troch de dessa hat in soad losmakke.
Hoe fergie it de Wûnseradielster jonges dy’t yn Indië in oarloch útfjochtsje moasten?
Earnst en humor sille elkoar ôfwikselje.
En hoe fier stiet it mei Hylke syn earste lang ferwachte roman? Wêr giet dy oer?
Website: http://


1503-20

Sytse Ten Hoeve lezing: 'Stenen Getuigen'

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Kerk Nijland
Entree: Gratis

Op zondagmiddag 15 maart zal kunsthistorica mevrouw Elleke Makkes van der Deijl - Stam een lezing houden over ‘’Stenen getuigen’’. Dat is de titel van haar lezing, die niet alleen gaat over grafzerken in Friesland, maar ook over de bijzondere zerken in de kerk van Nijland, de Nicolaaskerk.

Vanaf 15.00 uur is de inloop. Om 15.15 uur begint de lezing, die inclusief pauze ongeveer een uur duurt. De toegang is gratis.

In 785 na Christus voerde Karel de Grote een wet in, die het cremeren van mensen verbood. Vanaf die tijd werd begraven de norm en kwamen er grafmonumenten en gedenkstenen Zo kon men de herinneringen aan de overledene levend houden en hadden nabestaanden een plek om te bezoeken. De grafstenen en grafzerken die uit vroegere tijden bewaard zijn gebleven, zijn vaak groot en gedecoreerd. Status en rijkdom van de overledene speelde daarbij een rol.

Op de eerste dag van 2016 overleed op 70-jarige leeftijd de Nijlander Sytse ten Hoeve. Sytse heeft veel voor de cultuur en het erfgoed van de provincie betekend. Zo publiceerde hij in 2014 het boek ‘De Nicolaaskerk van Nijland’, na 45 jaar onderzoek te hebben gedaan. Om het werk van Sytse voor te laten leven organiseert SCANN (Stichting Culturele Activiteiten Nicolaaskerk Nijland) jaarlijks de Sytse ten Hoeve lezing. Ten Hoeve was ook jarenlang actief, onder meer als bestuurslid, bij de Stichting Alde Fryske Tsjerken.
2003-20

Concert van het Ensemble Rossignol in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Entree: De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Concert van het Ensemble Rossignol,
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum,

vrijdag 20 maart 2020 van 17.00 – 18.00 uur.

Het Ensemble Rossignol wordt gevormd door Alice Gort-Switynk, klassiek zang (sopraan) en blokfluiten, Elly van Munster, theorbe en gitaar.
Het Ensemble Rossignol dankt haar naam aan het 1ste concert wat zij gaven, met als thema: de virtuoze zang van het Engels Nachtegaeltje. Hun virtuositeit, verfijnde, speelse, inspirerende en muzikale spel, doen denken aan de zang van de nachtegaal.
Met programma's als: "Ik zou zo graag...", met werken van o.a. B. Strozzi, I. Leonarda, G. F. Händel, D. Zipoli en F. Mancini.
Ik zou zo graag...
Niet langer vergeefs naar je hoeven zoeken en voor altijd bij je blijven. Ik zou zo graag... genieten van je mooie ogen en door jou getroost worden.
Een programma over het verliezen van liefde en blijven hopen op herstel, met o.a. "L' Eraclito Amoroso" (ik geloofde in jou) van B. Strozzi, "Sarai contenta un dì" (op een dag zul je blij zijn dat ik je verlaat) van G. F. Händel en "Mia bella Irena" (mijn mooie Irena) van D. Zipoli. Met instrumentale werken van o.a. G.P. Cima, M. Giuliani, P. Locatelli en Pete Rose.

De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Achtergrondinformatie over de serie 'Muziek +':
De drukke werkweek is achter de rug, het weekend kan beginnen. Om de overgang te vergemakkelijken kunt u eens per maand een uur mentaal bijkomen in de Dorpskerk Huizum. Elke 3e vrijdag van de maand bent u hier van harte welkom van 5 tot 6 uur ’s middags.
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en http://www.alicegortswitynk.blogspot .


2003-20

Symposium 'Lief en leed door de eeuwen heen'

Tijdstip: 09.30 uur
Locatie: Grote- of Jacobijnerkerk Leeuwarden
Entree: gratis

Op 20 maart 2020 wordt in de Grote- of Jacobijner Kerk in Leeuwarden het symposium ‘Lief en leed door de eeuwen heen’ gehouden. Dit symposium staat geheel in het teken van monumentale kerken in Fryslân.

Sprekers zijn onder meer historicus prof. dr. Hans Mol, verbonden aan de Fryske Akademyen prof. dr Sible de Blaauw, hoogleraar Vroegchristelijke kunst en architectuur aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Andere sprekers zijn voorzitter drs. Jan Kersbergen en prof. dr Herman Pley, hoogleraar historische Nederlandse letterkunde.

Het programma voor deze dag ziet er in grote lijnen als volgt uit:

09.30 uur Inloop
10.00 uur Opening en Welkomstwoord
10.15  - 12.15 uur Prof. dr. Sible de Blaauw, prof. dr Hans Mol en prof. dr Gilles de Langen
12.15 Lunch in Atrium Natuurmuseum

13.30 Start middagprogramma
13.45 Presentatie boek 'Levende stenen'
14.00 Presentatie jongerenfilm, Rondetafelgesprek en lezing Herman Pley
16.30 uur Afsluiting

U kunt zich voor dit symposium aanmelden via www.symposium-stichtingaldefrysketsjerken.nl 

Veel meer informatie vindt u hier. 


Opgave:

www.symposium-stichtingaldefrysketsjerken.nl 
2203-20

GEANNULEERD: Een 'muzikale wereldreis' met Gurbe Douwstra en Ferdinand de Jong, KortehemmenWurdearre freonen,
It konsert fan Gurbe Douwstra en Ferdinand de Jong op 22 maart 2020 moat spitigernôch troch omstannichheden annulearje wurden.

Gewaardeerd vrienden,
Het concert van Gurbe Douwstra en Ferdinand de Jong op 22 maart 2020 moet helaas door omstandigheden worden geannuleerd..

Met vriendelijke groeten,
Jaap P. Gehem,

secretaris Commissie van Beheer,

Kleastertsjerke Koartehimmen


Website: http://kloosterkerkkortehemmen.nl


2203-20

Huite Zonderland in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.30 uur
Entree: € 7,50 incl. kopje koffie of thee
Lezing Epke, de weg van een Olympisch kampioen.

Opgave: Reserveren: 06-11 32 37 33
Website: http://


2703-20

Vocal Group Stim in Thomastsjerke Katlijk

Tijdstip: 20.00

LEF, liedjes en verhalen


Website: http://www.vocalgroupstim.nl


2803-20

ArtEZ Jong Muzikaal Talent, Trio Dmitrio in de Bonifatiuskerk Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: 10 euro met koffie/thee bij binnenkomst

Dit jaar gunnen we het Podium voor ArtEZ Jong Muzikaal Talent aan Trio Dmitrio. Enrico Reus piano, Wisse de Rijk cello en Aleida Groeneveld viool vormen dit ensemble.

De naam verwijst naar het muzikaal wonderkind Dmitri Shostakovich, van wie ze in elk geval een prachtig stuk spelen.

Trio Dmitrio werd dit jaar in ‘The best of...’ geplaatst van de ArtEZ Chambermusic Sessions. Hierin mogen de acht beste ensembles hun stuk nog een keer uitvoeren voor publiek.

DmiTrio heeft inmiddels werken in het repertoire van onder anderen Shostakovich, Mendelssohn, Fauré & Rachmaninov.

Het vorige 'ArtEZ Jong Muzikaal Talent' dat bij ons op de planken stond, Trio Portena, werd met groot enthousiasme ontvangen door het publiek. Wij staan in voor opnieuw een avond met prachtige muziek gespeeld door jonge, gedreven toonkunstenaars.


Opgave:

cultuur@ter-idzard.nl


Website: http://bonifatiuskerkteridzard.org


2903-20

CONCERT JONGE TALENTEN

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis
CONCERT JONGE TALENTEN

De Groate Kerk biedt jonge talenten graag een podium . Na veel studeren proberen ze hun uiteindelijke doel te bereiken om eens op de grote podia te staan. Dat is een lange weg.
Welmoed Poelstra uit Hallum, pianiste 19 jaar en Borna Leon Simic , pianist en organist, 13 jaargeven op zondag 29 maart een concertin De Groate Kerk, aanvang 15.30 uurWelmoed Poelstra (2000), Hallum, is op 10-jarige leeftijd begonnen met pianoles bij Harry Maring. Vanaf februari 2013 krijgt zij les in de talentenklas van Frans Douwe Slot in Heerenveen.

Zij behaalde in 2014 tijdens de Regiofinale van het Prinses Christina Concours in Groningen een eerste prijs.

In 2016 heeft zij deelgenomen aan de Internationale Musiksommer Campus Cleve in Duitsland.

Als duo met klarinettiste Nynke Dijkstra won zij in de regiofinale van het Prinses Christina Concours 2018 in Groningen een eerste prijs, solistisch stond Welmoed in de Nationale finale in Den Haag.

Ditzelfde jaar werd haar tijdens het Peter de Grote Festival de Labberté-Hoedemaker Prijs toegekend. Tevens nam zij dat najaar deel aan het International Piano Competition for Young Musicians in Enschede.

Welmoed heeft masterclasses gevolgd bij Jan Wijn, Klára Würtz en Marietta Petkova.

Zowel bij het VII International Music Competition, “Heirs of Orpheus” in Bulgarije als het International Music Festival-Competition “Stars at Tenerife” 2019 heeft zij een eerste prijs behaald. Aansluitend aan deze concoursen heeft Welmoed twee maanden gestudeerd bij Tamara Poddubnaya in New York.Borna Leon Simic (2006), Leeuwarden, was 12 jaar toen hij begon met piano les.

Vanaf maart 2018 volgde hij piano lessen bij muziekschool ,, It Heechste,, in Franeker.

Hij behaalde in maart 2019 tijdens de derde editie Jeugd- Orgel concours in de Brom in Assen de eerste jury prijs en de publiek prijs.

Vanaf september 2019 volgt Borna piano en orgel lessen bij de Musicus piano en orgel docent Jochem Schuurman. Oktober 2019 heeft hij deelgenomen aan de Internationale SGO Orgel concours in Nieuwe kerk in Groningen.

Op 8 februari 2020 deed hij mee aan het prinses Christina concours in Groningen.Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Opgave: Aan de zaal of reserveren via reserveringen@groatekerk.nl of T0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


2903-20

Preek van de leek in Mariakerkje van het vroegere Kortezwaag, thans Gorredijk

Tijdstip: inloop 10.30 uur met koffie/thee; aanvang preek 11.00 uur
Entree: gratis (collecte aan het eind van de preek)
Nadere mededelingen volgen.

Website: http://


2903-20

Het Orkest voor Zieken en Zeevarenden in Swichum

Tijdstip: 15.00
Entree: 7,50

Het "Orkest voor Zieken en Zeevarenden" komt weer naar Swichum. Dit betekent weer een afwisselende middag waarop de toehoorder wordt meegesleept in het brede, soms uitbundige, soms ingetogen repertoire van het Orkest.

Van een van de vorige optredens in Swichum is op u-tube een praqchtige film te zien!


Opgave:

www.kerkjevanswichum.nl

06-37383408 (Jan)


Website: http://www.kerkjevanswichum.nl


2903-20

JustUs raakt een gevoelige snaar in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 10,00
JustUs raakt een gevoelige snaar in Wier

Zondagmiddag 29 maart komt het duo JustUs naar de sfeervolle Ioannis Teatertsjerke.
JustUs bestaat uit pianist Hans Visser en zanger Justus Werle. De muziek van JustUs is een lust voor het oor. Begeleid door veelzijdig pianist Hans Visser zingt Justus Werle een keur aan stemmige Nederlandse, Engelse en Franse ballads en chansons. Het repertoire bestaat uit klassiekers van bijvoorbeeld Ramses Shaffy, Bob Dylan, Elton John, Herman van Veen, Beatles, Boudewijn de Groot, Frans Halsema, Neil Diamond en Bløf. Met hun vertolkingen weten Hans en Justus bij ieder optreden de gevoelige snaar bij hun publiek te raken. Dit doen zij het liefst in een intieme en sfeervolle ambiance, of het nu een koffieconcert betreft of een besloten feest(diner).

Justus Werle trok in de afgelopen jaren de aandacht door zijn muzikale samenwerking met niemand minder dan Liesbeth List, de Grande Dame van het Nederlandse chanson. Dit resulteerde in enkele duetten op zijn dubbel-CD “Let me take you back” en een gezamenlijk fundraisingsconcert op Landgoed Lauswolt voor de Friese Voedselbanken.

Hans Visser heeft in diverse genres, settings en bands zijn sporen verdiend op piano, (Hammond)orgel en keyboards.

Het aardige van hun optredens is bovendien dat in veel gevallen de opbrengst van de CD-verkoop geheel ten goede komt aan de Stichting Samenwerkende Voedselbanken Fryslân.

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


0504-20

Gratis concert van singer-songwriter Marcel Smit in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: Gratis toegang.
Gratis concert van singer-songwriter Marcel Smit,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 5 april 2020 om 15.30 uur.


Omdat de Stichting Alde Fryske Tsjerken dit jaar 50 jaar bestaat, trakteert zij op 16 gratis concerten in sfeervolle oude kerkjes verspreid over de provincie. Deze zogeheten Podiumtour wordt verzorgd door Marcel Smit.
Marcel Smit, geboren in 1977 en opgegroeid in Zwaagwesteinde, is een veel gevraagd artiest en niet meer weg te denken uit de jaarlijkse Fryske Top 100. Hij is autodidact en nam in 2007 zijn eerste demo cd op waarvan het enige eigen nummer ‘Goudsjeblom’ een boppeslach bleek en werd gedraaid op Omrop Fryslân.
Gesterkt door dit succes schreef hij nieuwe liedjes, zoals in 2008 zijn eerste singel ‘Lyts Famke’ en in 2010 de singel ‘De Kop der foar’. In 2011 was daar het eerste complete geheel Friestalige album ‘Muzyk’. Dit album kreeg prachtige recencies en daar stond hij ineens, ‘dat jonkje fan De Westereen’ tussen de gevestigde namen van de Friese muziek.
Vanaf 2012 schrijft Marcel alles zelf, zowel teksten als muziek. Het zijn veelal verhalende luisterliedjes over zaken uit het dagelijkse leven. Van fleurig, humoristisch tot ontroerend.
Marcel treedt ook regelmatig op met andere artiesten, zoals in het succesvolle Frisicana-project met Piter Wilkens en Gurbe Douwstra.
Na zijn tweede album ‘Mear muzyk’ in 2014 is nu vers van de pers album nummer 3 ‘Noch mear muzyk!
Alle nieuwe nummers zijn tijdens deze Podiumtour live te beluisteren, maar uiteraard komen ook de bekende bestaande nummers ruimschoots aan bod.
Marcel zal twee keer ca. 45 minuten optreden. Daartussen is er een pauze waarin de bezoekers een consumptie kunnen nemen.
Voor de andere tourdata zie www.marcelsmit.frl of www.aldefrysketsjerken.nl .

Foto: Majella Fotografie & Webstyling.

De toegang is gratis. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://marcelsmit.frl


0504-20

Passie muziek in Vituskerkje Wetsens

Tijdstip: Aanvang 15.30 u.
Entree: Collecte

Concert met Passie Muziek rondom Pasen.


Website: http://www.vituswetsens.nl


0504-20

Something Else met een nieuw muzikaal avontuur in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 10,00
Something Else met een nieuw muzikaal avontuur in Wier
Else van der Greft en Jan Roorda zijn eind 2018 samen aan een nieuwe uitdaging begonnen. Beiden spelen ook in de roemruchte band Bricquebec. Else is als zangeres/gitarist de frontvrouw van de Friestalige rockband, Jan is toetsenist en neemt ook een deel van de zangpartijen voor zijn rekening.

In de afgelopen jaren schreef Else een aantal nieuwe nummers. Persoonlijke liedjes, in een andere stijl dan de bekende rocknummers van Bricquebec. Dat deed ze met succes, zoals met het nummer ‘Bliuw hjir stean’. Daarmee won Else als soliste in 2018 de Tjêbbe Hettinga-prijs; de tekstprijs van Liet, het Friestalige songfestival.

Voor een optreden in het najaar van 2018 stonden Else en Jan voor het eerst als duo op het podium. Deze nieuwe muzikale samenwerking leidde ertoe dat de bezetting verder werd uitgebreid. Begonnen als duo werd de setting gecompleteerd met Sido Wagenaar (percussie en zang) en Niels Broekema op bas. Hun eerste optreden onder de naam ‘Something Else’ was een groot succes, met veel positieve reacties.

Reden genoeg om het repertoire te vergroten met meer nieuwe liedjes. De afgelopen tijd is hard gewerkt aan nieuw materiaal. Ook zijn mooie covers ingestudeerd. Het repertoire van Something Else is nu Fries-, Nederlands- en Engelstalig.

Something Else

Zondag 5 april 2020 om 15:00 uur

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier

Entree € 10,00

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


0904-20

Anna Maria van Schurman Lezing door 'Denker des Vaderlands' Daan Roovers in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: € 5,00
Anna Maria van Schurman Lezing door 'Denker des Vaderlands' Daan Roovers,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
donderdag 9 april 2020, 20.00 uur.
De titel van de lezing is De stand van de democratie. Zij vindt het huidige opinieklimaat ‘overprikkeld’. Roovers: ‘De pendel tussen zwijgen en overschreeuwen slaat naar dit laatste door’. Nieuwe en traditionele media spelen daarbij een belangrijke rol. Als het midden ondergronds gaat en brutalen de hele wereld hebben betaalt de democratie daarvoor volgens haar een hoge prijs. Vandaar Roovers’ keuze voor de uiterst actuele titel: De stand van de democratie.
Daan Roovers vervult twee jaar lang de eretitel 'Denker des Vaderlands'. Zij zet zich daarbij in voor 'publiek denken': politiek gaat volgens haar over ons, en de vragen die we daarbij stellen moeten weer onderdeel uitmaken van ons dagelijks leven.
Als filosoof en (mede)auteur van het boek Wij zijn de politiek (2019) en van het essay Mensen maken; nieuw licht op opvoeden ontwikkelt zij manieren om mensen aan het denken te zetten. Investeren in individuele en collectieve denkkracht is haar voornaamste drijfveer, en is op dit moment urgenter dan ooit. Daardoor leren we volgens haar ook ons persoonlijk leven beter te begrijpen. Zij doet dat als docent (Universiteit van Amsterdam), als programmamaker en spreker (Rode Hoed, omroep Human, etc), als trainer en als schrijver.
Ze is de ‘grande dame’ van de publieksfilosofie, d.w.z. dat zij filosofische inzichten toegankelijk weet te maken voor een breed publiek. Dat deed ze o.a. als hoofdredacteur van 'Filosofie Magazine'. Vanuit die positie ontwikkelde zij vele nieuwe projecten, waaronder de Nacht van de Filosofie, Stand-up Philosophy, en de G8 van de Filosofie.

De lezing is genoemd naar Anna Maria van Schurman (de belangrijkste vrouwelijke intellectueel uit onze Gouden Eeuw) omdat zij destijds bij familiebezoek regelmatig de Dorpskerk bezocht.

Toegangsprijs: € 5,00, te betalen bij de ingang. Kom op tijd want vol is vol. Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).
Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427. E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Ook informatie op:https://www.dorpskerkhuizum.nl .


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


1204-20

Optreden Henk Boogaard in Kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: Aanvang 14:00, duurt tot tot ± 16:00 u. Inloop publiek vanaf 13:30 u.
Entree: 7,50 p.p.
Henk Boogaard schrijft Nederlandstalige liedjes en andere poëtische tekstvormen, zoals gedichten, korte verhalen, one-liners, mono- en dialogen over dat wat hem raakt, opvalt, bezighoudt, of hem zomaar te binnen schiet; ze zijn cabaretesk van aard. Omdat hij ooit een tijdlang een groente- en fruitrijk dieet heeft gevolgd, hebben veel van zijn liedjes voedsel als onderwerp. Daarnaast komen ook onderwerpen zoals: dieren, kleine ongemakken, over hoe men onderling tracht te communiceren, en andere herkenbare alledaagse zaken ruim aan bod. Henk begeleidt zichzelf op een akoestische Spaanse gitaar.


Opgave: Opgave vooraf is niet nodig maar wel mogelijk via het contactformulier op www.kloosterkerkkortehemmen.nl . Inloop publiek vanaf 13:30 u. Aanvang optreden 14:00 u.


Website: http://


1704-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Holwerd

Tijdstip: 20.30 uur, deur open 20.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in Holwerd!


Website: http://www.marcelsmit.frl


1704-20

'Choral Evensong' door Schola Liturgica in 'Muziek +' van de Dorpskerk Huizum

'Choral Evensong' door Schola Liturgica
o.l.v. Geke en Sjouke Bruining
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 17 april 2020 van 17.00 – 18.00 uur.

De Evensong wordt door de bezoekers van de Dorpskerk zeer gewaardeerd en klinkt hier subliem.
De Choral Evensong is een gezongen avonddienst, zoals ze dagelijks in de Anglicaanse kathedralen klinkt. In de loop der eeuwen is er heel veel muziek voor deze Engelse koortraditie geschreven. Hierdoor klinkt de vaste orde van dienst elke keer weer anders, van gregoriaans tot hypermodern.
De muziek van de Choral Evensong klinkt soms a capella, soms met orgelbegeleiding.

De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Achtergrondinformatie over de serie 'Muziek +':
De drukke werkweek is achter de rug, het weekend kan beginnen. Om de overgang te vergemakkelijken kunt u eens per maand een uur mentaal bijkomen in de Dorpskerk Huizum. Elke 3e vrijdag van de maand bent u hier van harte welkom van 5 tot 6 uur ’s middags.
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en http://www.zingeninengeland.nl


1904-20

Marjolein Meijers in kerkje Schurega

Tijdstip: 14,30 uur
Entree: € 10,00 incl. kopje koffie of thee
Van Berini tot solex. Veel muziek met verhalen.
Van Iers, Americana tot eigen muziek en het Nederlandstalig lied.

Opgave: Reserveren: 06- 11 32 37 33
Website: http://


1904-20

Swingende rockabilly van de Black Suspenders in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: €10

De band Black Suspenders, opgericht in 2015, wordt gevormd door drie mannen en een vrouw, die hun muzikale roots hebben liggen in de rockabilly, country en/of rock ’n roll. Deze mix van stijlen geeft de formatie een geheel eigen geluid. Het repertoire omvat snelle opzwepende nummers plus een enkele rustiger song ‘om even op adem te komen’.  


Website: https://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


1904-20

Grytz en Grize in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 10,00

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


2404-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in kerkje Ferwoude

Tijdstip: 20.30 uur, deur open om 20.00 uur
Entree: Gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in ons mooie kerkje van Ferwoude.


Website: http://www.marcelsmit.frl


0305-20

Inez Timmer - Holocaust-Hollywood, de kinderen van Ilse Weber - Ioannis Teatertsjerke

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 15,00
Inez Timmer en Tseard Nauta vertellen het verhaal van "De Kinderen van Ilse Weber"

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


0505-20

De 'Vijf Mei Rede' door Geert Mak in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 16.00 uur
Entree: Gratis
De 'Vijf Mei Rede' door Geert Mak
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
dinsdag 5 mei 2020, 16.00 uur.


Elk jaar wordt in de Dorpskerk Huizum door een prominente Nederlander de 'Vijf Mei Rede' gehouden. Dit jaar wordt deze lezing verzorgd door Geert Mak.
De Dorpskerk Huizum is vereerd dat deze alom bekende schrijver aan de uitnodiging voor deze lezing gehoor wilde geven.
De titel van de lezing luidt: ''Wat betekent 75 jaar Vrijheid in Europa?".
De lezing wordt afgewisseld met muziek. Tetsje van der Kooi en haar ensemble zullen vrijheidsliederen ten gehore brengen. Daarnaast zal er een apart voor de gelegenheid gemaakt gedicht van Rienk Kruiderink worden vertolkt.

Omdat het Bevrijdingsdag is wordt voor de 'Vijf Mei Rede' geen entreegeld gevraagd.
Des te meer geldt: kom op tijd want vol is vol.
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427.
E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


1005-20

Gevarieerd concert van 'Joint String Friends' in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: De toegangsprijs is € 10,00; voor kinderen € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Gevarieerd concert van 'Joint String Friends',
folk, wereldmuziek en meer..... ,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum,

zondag 10 mei 2020 om 15.00 uur.

JSF: Joint String Friends, verenigd door snaarinstrumenten en vriendschap!

Drie vrienden uit verschillende generaties en uit verschillende culturen brengen een breed palet aan muzikale stijlen. De etiketten folk en wereldmuziek sluiten maar gedeeltelijk aan omdat ook uitstapjes worden gemaakt naar pop en luistermuziek. Zo kun je van een Sloveense csardas een overstap maken naar Keltische folk en van een gevoelig Fries luisterliedje naar een stampende folk uitvoering van een rocknummer.
De diversiteit van de JSF muzikanten blijkt ook uit het feit dat elk lid meerdere instrumenten speelt.
Een optreden van Joint String Friends staat garant voor plezier en het doel is dan ook altijd om het publiek een leuk concert te bezorgen!

De bandleden zijn:
Sicko Hoogterp: zang, dadgad gitaar, basgitaar, mandoline en spoons;
Sebastian Meijer: zang, (alt)viool, percussie, piano en (bas)gitaar;
Menno Schilstra: zang, (bas)gitaar, bouzouki, cajon, bodhrán, mondharmonica en whistles.

De toegangsprijs is €10,00; voor kinderen € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://jointstringfriends.nl


1005-20

Optreden Grytzz en de Grize, Kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: inloop v.a. 13:30 u. tot aanvang optreden 14:00 u.
Entree: 10,00 p.p.
Grytz & Grize, ofwel jonge blom Grytsje Melchers en oude rot Douwe van der Werff (ooit nog met Piter Wilkens in Okke Hel, een van de eerste Friestalige popgroepen), zijn al sinds 2010 actief. Ze maakten een paar cd’s met eigen, Friestalige werk, maar op feesten en partijen doen ze net zo lief een greep in de rijkgevulde mand met Engelstalige popklassiekers. Van de jaren zestig tot en met nu.Opgave: Reserveren is niet noodzakelijk, maar om zeker te zijn van een plaatsje wel mogelijk via het contactformulier op www.kloosterkerkkortehemmen.nl.
Kerk open voor publiek vanaf 13:30 u. Betaling entree bij de ingang van de kerk Gereserveerde plaatsen worden tot 13:50 u. vrijgehouden.

Inloop publiek vanaf 13:30 u. tot aanvang van het optreden, 14:00 u. Ontvangst met koffie of thee met-iets-lekkers-daarbij en tijdens de pauze ad €1,50 per consumptie. Parkeren auto's langs de oprijlaan van de tsjerke en bij grote toeloop op de parkeerplaats van Woodbrookers, vijf minuten lopen naar de tsjerke
Website: http://


1005-20

Wetsens Lezing door Historische Verening NoordOost Friesland in Vituskerkje Wetsens

Tijdstip: 15.30 u.
Entree: Collecte

De Historische Vereniging NoordOost Friesland verzorgt deze tweede interactieve Wetsens lezing omlijst met film en/of foto materiaal over de historie van Wetsens en omgeving.


Website: http://www.vituswetsens.nl


1505-20

15-05-2020 Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Britsum

Tijdstip: 20.30 uur, deur open 20.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in onze mooie kerk in Britsum.


Website: http://www.marcelsmit.frl


1505-20

Concert van Saxofoonkwartet SAKS in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Entree: De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Concert van Saxofoonkwartet SAKS,
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 15 mei 2020 van 17.00 – 18.00 uur.

Tijdens een tournee in 2009 van het Frysk Fanfare Orkest in Amerika besloten vier saxofonisten dat ze meer wilden dan alleen spelen in een orkest. Dus vormden zij het saxofoonkwartet 'SAKS' (kort maar krachtig en een verwijzing naar de Friese achtergrond van de musici). In de loop der jaren zijn er een aantal wisselingen geweest in de bezetting, maar sinds 2015 timmert SAKS in de huidige samenstelling aan de weg. Het is uitgegroeid tot een zeer professioneel, kleurrijk en veelzijdig kwartet.
Het kwartet heeft in de afgelopen jaren concerten verzorgd in binnen- en buitenland, het werkte samen met verschillende orkesten en speelde o.a. op festivals.
Eind 2018 heeft SAKS zich aangesloten bij stichting Noorderwind Muziekproducties. Deze stichting bestaat uit ensembles en musici uit Noord-Nederland, die in diverse samenstellingen bijzondere muziekprojecten en -producties ontwikkelen en uitvoeren.
Sinds 'SAKS meets Talent' (2013), een initiatief van Keunstwurk in het kader van Fulkaan, organiseert SAKS ook bijna ieder jaar een SAKS-dag. Tijdens zo'n dag worden saxofonisten van alle leeftijden en alle niveaus gecoacht in verschillende ensembles door de leden van SAKS en geven ze samen met SAKS een eindpresentatie voor publiek.

SAKS bestaat uit 4 professionele musici: Miriam Stoffelsma (sopraansaxofoon), Jildou Renema (altsaxofoon), Sietske Trinks (tenorsaxofoon) en Marrich Noordmans (baritonsaxofoon).Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://saks4.com


1705-20

Wandeling in de natuur nabij het kerkje Schurega

Tijdstip: 10.00 uur koffie en om 10.30 uur start wandeling bij het kerkje
Entree: € 5,00 incl. koffie en na afloop soep
Samen wandelen. met Herman van der Meulen (Staatsbosbeheer) en Roel Visser als gids.

Website: http://


1705-20

Zangmiddag voor vrouwen in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 10,00
Marijke Rodenburg presenteert een zangmiddag voor vrouwen

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


0606-20

Boekenmerk in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.00 uur
2e Hands boeken voor weinig geld.

Opgave:

Website: http://


1206-20

Sint Vitus Passie 2020 in Vituskerkje Wetsens

Tijdstip: 20.00 uur

Voor de tweede keer een uniek en bijzonder evenement: de Sint Vitus Passie! Een muzikaal liturgisch drama waarin de heilige Vitus en de geweldadige Simson samen komen.
Dit evenement was in 2018 één van de projecten van ‘Under de toer’, dat een onderdeel was van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en vindt ook nu weer plaats in het kader van het 50-jarig bestaan van de Stichting Alde Fryske Tsjerken.

 


Opgave:

Kaarten reserveren


Website: http://www.vituswetsens.nl


1306-20

Sint Vitus Passie 2020 in Vituskerkje Wetsens

Tijdstip: 20.00 uur

Voor de tweede keer een uniek en bijzonder evenement: de Sint Vitus Passie! Een muzikaal liturgisch drama waarin de heilige Vitus en de geweldadige Simson samen komen.
Dit evenement was in 2018 één van de projecten van ‘Under de toer’, dat een onderdeel was van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en vindt ook nu weer plaats in het kader van het 50-jarig bestaan van de Stichting Alde Fryske Tsjerken.

 


Opgave:

Kaarten reserveren


Website: http://www.vituswetsens.nl


1406-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in De Kapelle, Haskerdijken

Tijdstip: 15.30 uur, deur open 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Deze keer in De Kapelle!


Website: http://www.marcelsmit.frl


1406-20

Sint Vitus Passie 2020 in Vituskerkje Wetsens

Tijdstip: 15.30 uur en 20.00 uur

Voor de tweede keer een uniek en bijzonder evenement: de Sint Vitus Passie! Een muzikaal liturgisch drama waarin de heilige Vitus en de geweldadige Simson samen komen.
Dit evenement was in 2018 één van de projecten van ‘Under de toer’, dat een onderdeel was van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en vindt ook nu weer plaats in het kader van het 50-jarig bestaan van de Stichting Alde Fryske Tsjerken.

 


Opgave:

Kaarten reserveren


Website: http://www.vituswetsens.nl


1906-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Olterterp

Tijdstip: 20.30 uur, deur open 20.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in ons prachtige kerkje in Olterterp.


Website: http://www.marcelsmit.frl


1107-20

Tsjerkepaad 11-07-2020 Johanneskerk Britsum

Tijdstip: 13.00 uur t/m 17.00 uur
Entree: Gratis

Er is een expositie met foto's van Ronald Rozema

 

De kerk, de mooie fresco's en het in 2018 gerestaureerde Hardorff-orgel zijn vanmiddag ook te bezichtigen.


Website: http://


1207-20

Tsjerkepaad 12-07-2020 Johanneskerk Britsum

Tijdstip: 13.00 uur t/m 17.00 uur
Entree: Gratis

Er is een expositie met foto's van Ronald Rozema

 

De kerk, de mooie fresco's en het in 2018 gerestaureerde Hardorff-orgel zijn vanmiddag ook te bezichtigen.


Website: http://


0108-20

Tsjerkepaad 01-08-2020 Johanneskerk Britsum

Tijdstip: 13.00 uur t/m 17.00 uur
Entree: Gratis

 

Er is een expositie met foto's van Ronald Rozema uit Britsum

 

De kerk, de mooie fresco's en het in 2018 gerestaureerde Hardorff-orgel zijn vanmiddag te bezichtigen.


Website: http://


2108-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Reginakerk Zweins

Tijdstip: 20.30 uur, deur open 20.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in ons kerkje in Zweins.


Website: http://www.marcelsmit.frl


0609-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in De Groate Kerk St. Jacobiparochie

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag bij ons in De Groate Kerk!


Website: http://www.marcelsmit.frl


1209-20

Open Monumentendag 12-09-2020 Johanneskerk Britsum

Tijdstip: 13.00-17.00 uur
Entree: Gratis

Er is een expositie met schilderijen van Greetje Mulder-Kok uit Britsum

 

De kerk, de mooie fresco's en het in 2018 gerestaureerde Hardorff-orgel zijn vanmiddag te bezichtigen.


Website: http://


0410-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Redbadtsjerke Jorwert

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in Jorwert!


Website: http://www.marcelsmit.frl


1110-20

Fling Music in kerkje Schurrga

Tijdstip: 14.30 uur
Entree: € 10,00 incl. kopje koffie of thee
Fling Music speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek.
Na jaren van theaterzalen komt Fling met een nieuw intiem programma.
Op maat gemaakt voor de kleinere podia en voor de gelegenheid als ijzersterk duo

Opgave: Reserveren kan: 06-11 32 37 33
Website: http://


2510-20

Podiumtour van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: Ontvangst van het publiek vanaf 13:30 u. tot aanvang optreden,14.00 u.
Entree: €5,00 (inclusief 2 consumpties per persoon)
In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk".
Ontvangst publiek vanaf 15:00 u. onder het genot van koffie/ thee en iets lekkers daarbij ad €1,50 per gebruikte consumptie. Ook in de pauze wordt er een eenvoudige catering verzorgd.


Opgave: Opgave vooraf is niet nodig, maar wilt u zeker zijn van een zitplaats in de tsjerke wel aanbevolen. Reserveren kan via het contactformulier op onze website: www.kloosterkerkkortehemmen.nl
Gereserveerde plaatsen worden tot 15:20 u. vrij gehouden.


Website: http://www.marcelsmit.frl


0111-20

Fryske Tsjinst. Kerkje Schurerga

Tijdstip: 9.30 uur

Website: http://


1511-20

50 jarig bestaan Alde Fryske Tsjerken. Kerkje Schurega

programma moet nog ingevild worden

Website: http://

2211-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in de Terbantster Tsjerke!


Website: http://www.marcelsmit.frl


1112-20

Kerstconcert kerkje Schurega met Roon Staal en gemengd koor Zang en Vriendschap

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: € 10,00 incl. kopje koffie of thee


Opgave: Reserveren: 06-11 32 37 33
Website: http://


1312-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Blessum

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in Blessum!


Website: http://www.marcelsmit.frl